Dodaj do ulubionych

poczucie samotnosci

04.03.12, 18:11
co o tym myslicie.
jak pozbyc sie w sobie ciaglego uczucia samotnosci. co prawda jestem sama, ale ciagle gdzies wychodze, znajomi dzwonia, lubie z nimi przebywac,gadamy tez i na prywatne tematy, z rodzina i matka super kontakty, ale ciagle mam poczucie ze jestem sama wsrod tlumu.
gdy ide np sama do kina z wlasnego wyboru to za chwile , mam poczucie ze nikt nie chcial ze mna isc, a przeciez nawet nikomu nie zaproponowalam tego wyjscia.
ciagle podskornie mam mysli, ze jestem gorsza od innych, za malo wyluzowana, ze reszta jest zajebista, i jeszcze lepiej spedza czas niz ja ( jednoczesnie wiem ze spedzam go bardzo intensywnie i tak jak lubie, nie siedzac prawie w domu - kilkakrotne wyjscia w tygodniu do kina/teatru, kluby, basen, weekendowe wyjazdy, znajomi.).niektorzy mi mowia ze mam super zycie -tak doceniam to, ale jednoczesnie to okropne poczucie samotnosci.
Obserwuj wątek
    • roza63 Re: poczucie samotnosci 04.03.12, 19:23
      pokochaj siebie ,taka jaka jesteś,zaakceptuj,inni cie lubią ... nie jestes sama!
    • to.niemozliwe Re: poczucie samotnosci 04.03.12, 20:25
      Brak ci intymnosci w relacji z innymi?
    • szarana.gajama Re: poczucie samotnosci 04.03.12, 20:44
      Skoro piszesz, ze masz z ludźmi "super kontakty" to skąd się bierze to poczucie samotności? Najwyraźniej czegoś w tych kontaktach brakuje, nie są takie "super". Zastanów się co byś chciała zmienić, jakich twoich oczekiwań nie spełniają inni ludzie? Częste w dzisiejszych czasach jest poczucie powierzchowności kontaktu. Ludzi jest wokół tak wielu, tak dużo się dzieje, że mamy czas tylko na zupełnie zdawkowe i powierzchowne relacje. Bo taka prawdziwie głęboka relacja z drugą osobą wymaga czasu i pracy. Myślę, że ważniejsze nawet niż mieć wokół tłumy znajomych, jest mieć kilka naprawdę bliskich osób, które dają poczucie zrozumienia i akceptacji.
      Ale ja tak tylko teoretyzuję, bo sama nie umiem się pozbyć poczucia samotności, które towarzyszy mi zawsze i wszędzie.
      • jedr-ek28 Re: poczucie samotnosci 04.03.12, 20:55
        Skąd jesteś?;)
        • szarana.gajama Re: poczucie samotnosci 04.03.12, 21:09
          pytanie jest w odpowiedzi na mój post, ale rozumiem że jest do autorki wątku?;)
          • jedr-ek28 Re: poczucie samotnosci 04.03.12, 21:18
            tak
    • jedr-ek28 Re: poczucie samotnosci 04.03.12, 20:57
      Dlaczego nie proponujesz nikomu wyjścia do kina?
      Masz masę kontaktów i dobrych relacji 0 czego Ci w nich brakuje? Dlaczego nie są dla Ciebie niezadowalające i dlaczego sprawiają, że w rezultacie decydujesz się na samotność?
      Dlaczego czujesz się gorsza?
    • gadagad Re: poczucie samotnosci 04.03.12, 21:10
      Czyli masz wyobrażony -ideał-, który by to z tobą absolwował. Jesteś sama, bo z żadnym debilem w tych miejscach się męczyć nie będziesz. Na pewno jakiś debil by się znalazł, ale na samą myśl, męczenia się z debilem robi ci się slabo.
    • mskaiq Re: poczucie samotnosci 04.03.12, 23:20
      To pustka która jest wewnątrz Ciebie. Jej się nie da sie usunąć aktywnym
      życiem towarzyskim.
      To zwykle wiąże sie z procesem separacji, z problemami głeboko tkwiącymi
      w Tobie.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • gadagad Re: poczucie samotnosci 04.03.12, 23:58
        Nie, do kina z bogiem chodzić się nie da.
        • cynta Re: poczucie samotnosci 06.03.12, 13:19
          Nie, ale ze soba mozna

gadagad napisała:

> Nie, do kina z bogiem chodzić się nie da.
    • nom73 Re: poczucie samotnosci 09.03.12, 16:59
      stat7 napisał:

> co o tym myslicie.

Brak witaminy S. ;-)
      Zalecam przynajmniej raz w tygodniu i będzie dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka