Dodaj do ulubionych

błagam o pomoc...

07.07.04, 00:06
Jakąś godzinkę temu napisałam już coś... Teraz czytałam Wasze wypowiedzi.
Jestem taka jak Wy. Mam taki sam problem jak Wy. I chce skończyć z chorobą
tak jak Wy...
Obserwuj wątek
    • horlaa Re: błagam o pomoc... 07.07.04, 09:26
      witaj
      trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo nie znam Ciebie, niewiele napisałaś o sobie. ale... jedno wiem: możemy Cię wesprzeć, ale radzić sobie niestety musisz sama - to jest brutalna prawda.

Twoja psychika cię niszczy - z jakiegoś tam powodu. Musisz zastanowić się co w tym żarciu jest takiego, że tak to lubisz. bo na pewno to lubisz. ja np. lubię i jednoczesnie nienawidzę, pewnie tak jest z nami wszystkimi :)
      Jedzenie cos ci daje, czego nie dostajesz od normalnych życiowych sytuacji. Może poczucie że jest zawsze na wyciągnięcie ręki, że kiedy jesz, odcinasz się od świata, on mniej boli, wszystko staje się prostsze?

Musisz to wszystko przeanalizować, zastanowić się, powolutku, obserwując swoje życie i zachowania.

Poza tym: co będziesz miała z tego, jeśli będziesz jeść normalnie, a co stracisz? Taki bilans.
      Okaże się, czy już naprawdę masz dość żarcia czy nie. Bo mi ten bilans długo wychodził nie tak jak chciała moja "racjonalna" część osoby... tak jakbym ciągle chciała jeść... trzeba do tego dojrzeć, to nie jest łatwe i przyjemne...
      Musi boleć...

Jeśli jesteś na to przygotowana - głównie na to, że odrzucając chorobę rzeczywistość będzie cię bolała tak, jakbyś była bez naskórka - to do roboty :)

I napisz o sobie coś wiecej, jak masz ochote.
      Kim jestes - co kochasz, co lubisz, w czym się spełniasz - te rzeczy wlasnie mogą nam zastąpic zarcie!

Pozdrawiam serdecznie
      horlaa
      • gonia18 dziekuje horlaa 07.07.04, 09:47
        dziekuje Ci bardzo ze sie odezwalas. Mam pytanko? czy mozemy pogadac na gg
        • horlaa Re: dziekuje horlaa 07.07.04, 17:59
          you're welcome :)

niestety jutro rano wyjeżdżam i mam urwanie głowy, patrz topic: "mój urlop". ale dziś wieczorem jak mnie zagadasz, to mozemy chwilke porozmawiać, potem to chyba dopiero we wrześniu :)
          pozdrawiam i trzymaj się mocno

horla
          gg 4313800

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka