buglady
21.11.12, 21:35
Cześć,
od kilku lat mam dość trudną sytuację rodzinną, kilka miesięcy temu skonczyłam brać leki antydepresyjne. Jest o niebo lepiej niż było ale problem pozostał i boję się, że za jakiś czas depresja powróci. Co prawda duzo zmieniło się w moim życiu na lepsze ale do konca nie poradzilam sobie z kłopotami. Chciałam rozpocząć psychoterapię, znalazłam też psychoterapeutkę, która mi odpowiada, ma duże doświadczenie i wyksztalcenie. Powiedziala, ze w moim przypadku terapia powinna byc dlugotrwala. Niestety problemem są dla mnie koszty, gdyż spotkanie kosztuje 150zł co w miesiącu daje sporą sumę. Jeśli trzeba to mogę zaplacic te pieniędze ale nie wiem jak będzie za np. 4 miesiące. Udalo mi się znalezc osrodek psychologiczny gdzie spotkanie kosztuje 80zł. Moze ja po prostu potrzebuję przez kilka miesięcy z kims porozmawiać a nie mam takiej opcji wsrod znajomych czy rodziny. Proszę poradzcie, czy warto zaplacic jesli znalazłam odpowiedniego terapeutę czy lepiej skorzystac z tanszej ale nie wiadomej opcji?