mona.blue 20.02.15, 15:35 Czy akceptujecie swoja niedoskonałość? Czy nie macie obaw, że jak ktoś Was pozna lepiej, to zrazi sie Wasza niedoskonałością? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hansii Niedoskonałość, eehh... 20.02.15, 17:38 mona.blue napisała: > Czy akceptujecie swoja niedoskonałość? - nie, ale staramy sie ja tolerowac. > > Czy nie macie obaw, że jak ktoś Was pozna lepiej, to zrazi sie Wasza niedoskonałością? - no mamy, ale co zrobic ? byla tu kiedys niejaka M. bardzo jej przeszkadzalo, ze mam Slubna, ale poniewaz nie dalo sie w tej sprawie nic zrobic - to w koncu poszla sobie... A ja ? A ja musze jakos z tym felerem zyc... eehh... Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 20.02.15, 23:50 adriana_ada napisała: > A kto jest doskonaly Mona? O! Jak miło Cie widzieć po latach :) Jeszcze wyświetlasz mi się na zielono, jako osoba zaprzyjaźniona, nawet zapomniałam, że sa take ustawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 20.02.15, 23:52 adriana_ada napisała: > A kto jest doskonaly Mona? A nie boisz się, że ktoś Cię odrzuci przez Twoją niedoskonałość? (własnie czytałam Osho, on twierdzi, że własnie tego sie boimy w związku z nasza niedoskonałością). Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 20.02.15, 23:39 Zaczelam czytac ksiege koranu szyickiego "Tysiac drog do szczescia". Jak przeczytam, to moze zrozumiem na czym szczescie polega. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 20.02.15, 23:53 adriana_ada napisała: > Zaczelam czytac ksiege koranu szyickiego "Tysiac drog do szczescia". Jak przecz > ytam, to moze zrozumiem na czym szczescie polega. Ja wczoraj czytała opracowanie ontologii bytu i miłości Wojtyły i Edyty Stein i tam było napisane, że dokonywanie dobrych czynów prowadzi do szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:11 mona.blue napisała: > adriana_ada napisała: > > > Zaczelam czytac ksiege koranu szyickiego "Tysiac drog do szczescia". Jak > przecz > > ytam, to moze zrozumiem na czym szczescie polega. > > Ja wczoraj czytała opracowanie ontologii bytu i miłości Wojtyły i Edyty Stein i > tam było napisane, że dokonywanie dobrych czynów prowadzi do szczęścia. Jak znajde czas, to Ci przetlumacze. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:13 Ty powinnas znazesc szczescie w sobie, zaakceptowac siebie taka jaka jestes i wierzyc w to, ze Bog tez Cie taka akceptuje. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:18 Jak wierzysz w Boga, to spojrz na swoje niedoskonalosci subiektywnie, co chcialabys zmienic i w jaki sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 21.02.15, 12:11 Dzięki, chyba dałaś mi rozwiązanie tego problemu. Nie potępiać się za niedoskonałości, tylko spisać je i zastanowić się jak je zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 17:22 mona.blue napisała: > Dzięki, chyba dałaś mi rozwiązanie tego problemu. Nie potępiać się za niedoskon > ałości, tylko spisać je i zastanowić się jak je zmienić. > Ja mysle Mona, ze Ty powinnas odnalezc sama siebie, uwierzyc w siebie, nie wiem jak wygladasz, ale ploty forumowe byly, ze atrakcyjna jestes, jestes inteligentna, wiec czego wiecej chcesz od siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 21.02.15, 22:11 adriana_ada napisała: > mona.blue napisała: > > > Dzięki, chyba dałaś mi rozwiązanie tego problemu. Nie potępiać się za nie > doskon > > ałości, tylko spisać je i zastanowić się jak je zmienić. > > > Ja mysle Mona, ze Ty powinnas odnalezc sama siebie, uwierzyc w siebie, nie wiem > jak wygladasz, ale ploty forumowe byly, ze atrakcyjna jestes, jestes inteligen > tna, wiec czego wiecej chcesz od siebie? Miło, że to piszesz, ale ja wyrzucam sobie każdy najdrobniejszy błąd. Chyba rozwiązanie tkwi w tym, że akceptacja to nie to samo co aprobata, nie trzeba wszystkiego aprobować w sobie, bo i jak, tylko przyjąć, uznać, że istnieje i na razie przynajmniej nie możemy tego zmienić. Tak naprawdę nie wiem, czym jest akceptacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 21.02.15, 11:47 adriana_ada napisała: > Ty powinnas znazesc szczescie w sobie, zaakceptowac siebie taka jaka jestes i w > ierzyc w to, ze Bog tez Cie taka akceptuje. Tak, wczoraj też doszłam do takiego wniosku, że powinnam zaakceptować siebie. Mam jednak ten problem, że w dzieciństwie byłam kochana warunkowo, "za coś", jak zasłużyłam, "jak byłam grzeczna". I nie wiem, jak zaakceptować siebie z niedoskonałościami. To, że Bóg mnie akceptuje taka, jaką jestem to wiem na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:28 Szczescie jest tam, gdzie Ty czujesz sie szczesliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:29 Czlowiek popelnia bleby, jest tylko czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:30 Kazdemu czlowiekowi jest spokoj do zycia potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:32 Szczescia nie odnajdziesz w tyranii. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:33 Tyrania prowadzi do stresu, maksymalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:34 Tyrania sluzy jednie agresji., to nie prowadzi do szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:36 Ze szczesciem czasem jak w kartach. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:37 Nie znajdziesz wiekszego szczescia jakie odnajdujesz w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:37 Szczescie jest najwiekszym przezyciem Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: dobra. 21.02.15, 17:31 hansii napisał: > ale skad bierzesz na nie stala kase ? Niech to pozostanie tajemnica Hansii. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 21.02.15, 11:52 adriana_ada napisała: > Szczescia nie odnajdziesz w tyranii. Uważasz, że tyranizuje siebie? Ktoś juz mi to kiedys powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 20:05 mona.blue napisała: > adriana_ada napisała: > > > Szczescia nie odnajdziesz w tyranii. > > Uważasz, że tyranizuje siebie? Ktoś juz mi to kiedys powiedział. Po co siebie tyranizujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 20:17 Pozwol byc sobie sama dla siebie ta doskonaloscia absolutna. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 21.02.15, 22:16 adriana_ada napisała: > mona.blue napisała: > > > adriana_ada napisała: > > > > > Szczescia nie odnajdziesz w tyranii. > > > > Uważasz, że tyranizuje siebie? Ktoś juz mi to kiedys powiedział. > > Po co siebie tyranizujesz? Chyba bierze się to stąd, że byłam kochana warunkowo, musiałam sobie sukcesami zasłużyć na miłość. I pewnie stąd, że ex przez te 16 lat ciągle mnie krytykował i obwiniał, ciągle coś było nie tak, ja byłam nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 21.02.15, 12:06 adriana_ada napisała: > Szczescia nie odnajdziesz w tyranii. tylko gdzie jest granica pomiędzy zdrową samodyscypliną a tyrania wobec siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 21.02.15, 11:48 adriana_ada napisała: > Szczescie jest tam, gdzie Ty czujesz sie szczesliwa. Mądre:) Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:51 Gdy masz wlasne zdanie, nie przejmuj sie tym, co o Tobie mysla. Jestes soba, chcesz sie dobrze czuc, chcesz byc zdrowa i szczesliwa i wiecej nic.. Chcesz sama sobie winy wybaczyc, moze brzmi to dziwnie, ale chce byc szczesliwa, a nie nie szczesliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 21.02.15, 11:49 adriana_ada napisała: > Gdy masz wlasne zdanie, nie przejmuj sie tym, co o Tobie mysla. Jestes soba, ch > cesz sie dobrze czuc, chcesz byc zdrowa i szczesliwa i wiecej nic.. Chcesz sama > sobie winy wybaczyc, moze brzmi to dziwnie, ale chce byc szczesliwa, a nie nie > szczesliwa. Wydaje mi się, że ja tak bardzo nie przejmuję się, tym co inni o mnie myslą, to znaczy w pewnym stopniu sie przejmuję, najgorzej jednak, że sama źle myslę o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 00:57 Powiedz sama sobie jestem zadowolona sama z siebie, rozwoj jest potrzebny, zeby odnalezc szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
hansii rozwoj ? 21.02.15, 01:24 adriana_ada napisała: rozwoj jest potrzebny, zeby odnalezc szczescie rozwoj ? rozwod jest czasem potrzebny, ale rozwoj. ? Osiagasz pewien etap, zatrzymujesz sie na nim i jest ci dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: rozwoj ? 21.02.15, 17:32 hansii napisał: > adriana_ada napisała: > rozwoj jest potrzebny, zeby odnalezc szczescie > > rozwoj ? > rozwod jest czasem potrzebny, ale rozwoj. ? > > Osiagasz pewien etap, zatrzymujesz sie na nim i jest ci dobrze. Tak Hansii. Odpowiedz Link Zgłoś
hansii wreszcie jakies ludzkie slowo 21.02.15, 21:43 adriana_ada napisała: > Tak Hansii. sama zobacz: www.imgbase.info/images/safe-wallpapers/music/nirvana/39275_nirvana_kurt_cobain.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nvv Re: Niedoskonałość 21.02.15, 01:22 Ada ładnie pisze, chyba ma wenę. Mnie się przypomniały słowa dezyderaty: nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności. Kiedyś obserwowałem skoki na linie: zauważyłem, że im dłużej ktoś rozpamiętuje, tym zwykle większego stracha łapie i trudniej się przemóc aby w ogóle skoczyć, strach zaczyna się rozkręcać i zaczyna blokować osobę. A ten kto podchodzi wprost, bez ceregieli, skaczę, ma najmniej negatywnych emocji i może najwięcej frajdy. W jakimś wywiadzie pewna kobieta opowiadając jak przełamywać strach i coś zacząć w życiu robić, rzuciła takimi słowami, cytuje z pamięci: "Jeśli zaczniesz coś robić na wariata, przekroczysz granice swojego lęku. Jeśli zaczniesz planować i rozmyślać, koniec z Tobą." Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 17:30 "Jeśli zaczniesz coś robić na wariata, przekroczysz granice swojego lęku. Jeśli zaczniesz planować i rozmyślać, koniec z Tobą." To nie prawda Nvv, ktos mi mowil, po co gram w kulki z przemysleniem, niczym w szachy, ze lepiej ad hock. Powiedzialam, ze nie, ze kazdy ruch musi byc przemyslany w tych kulkach, jak w szachach. Odpowiedz Link Zgłoś
nvv Re: Niedoskonałość 21.02.15, 22:24 Też nie do końca zgadzam się z tym cytatem, tzn. z pierwszym zdaniem zgadzam się w pełni, ostatnie budzi we mnie bunt i traktuje je żartobliwie. Jednak z mojego życia mam takie wnioski, że czasem warto zrobić coś trochę na wariata i to faktycznie przebija jakiś mur paraliżującego strachu. Wiedza (planowanie ruchu) też zmniejsza strach, ale jakoś tak... nadmierne planowanie i rozmyślanie chyba przygasza entuzjazm. Odpowiedz Link Zgłoś
witchland Jak sie zrazi to sie zrazi.... 21.02.15, 10:42 mona.blue napisała: > Czy akceptujecie swoja niedoskonałość? > > Czy nie macie obaw, że jak ktoś Was pozna lepiej, to zrazi sie Wasza niedoskona > łością? W koncu zyjesz dla siebie samego....Nie pasuje dla ciebie to i ty nie pasujesz dla mnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
torado Re: Niedoskonałość 21.02.15, 15:44 mona.blue napisała: > Czy akceptujecie swoja niedoskonałość? > > Czy nie macie obaw, że jak ktoś Was pozna lepiej, to zrazi sie Wasza niedoskona > łością? nie, ponieważ nie spotkałam jeszcze człowieka doskonałego...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Do Hansii 21.02.15, 16:46 Gdzie ja napisalam, ze jestem szczesliwa, mam w cholere problemow, w tym osobistych. Wiec nie pytaj skad mam kase, bo jakos wiaze koniec z koncem, a na Twoj rozwod o ktory prosisz w tym watku kasy nie mam, sam musisz zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 17:08 Kto jest szczesliwy w jego wlasnych oczach jest szczesliwy w oczach tego, z kim jest szczesliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 17:09 Szczescie jest gdy mozesz zawsze powiedziec: teraz jestem kims dobrym. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 17:10 Szef byl i sprawdzil, wiec wiecej nic mi sie nie chce pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 21.02.15, 22:28 adriana_ada napisała: > Kto jest szczesliwy w jego wlasnych oczach jest szczesliwy w oczach tego, z kim > jest szczesliwy. I warto wiedzieć z kim, przy kim czujemy się szczęśliwi. Jakoś świadomie nie myślałam o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 20:00 Nie mam teraz co robic, moze zaczne dalej Ci tlumaczyc ksiege koranu szyickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 20:03 Nie zotawiaj Twojego szczescia tylko dla Ciebie, pozwol innym tez cieszyc sie Twoim szczesciem. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 21.02.15, 20:04 adriana_ada napisała: > Nie zotawiaj Twojego szczescia tylko dla Ciebie, pozwol innym tez cieszyc sie T > woim szczesciem. Czasem drzwi do milosci sa caly czas otwarte Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 21.02.15, 22:30 adriana_ada napisała: > Nie zotawiaj Twojego szczescia tylko dla Ciebie, pozwol innym tez cieszyc sie T > woim szczesciem. postaram się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 21.02.15, 22:29 adriana_ada napisała: > Nie mam teraz co robic, moze zaczne dalej Ci tlumaczyc ksiege koranu szyickiego > . te cytaty to stamtąd? mądre Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 22.02.15, 17:07 mona.blue napisała: > adriana_ada napisała: > > > Nie mam teraz co robic, moze zaczne dalej Ci tlumaczyc ksiege koranu szyi > ckiego > > . > > te cytaty to stamtąd? mądre Juz nie mam , oddalam ksiazke. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 22.02.15, 17:32 adriana_ada napisała: > > te cytaty to stamtąd? mądre > > Juz nie mam , oddalam ksiazke. szkoda ;( muszę sobie zapisać parę tych cytatów Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 22.02.15, 17:47 mona.blue napisała: > adriana_ada napisała: > > > > > te cytaty to stamtąd? mądre > > > > Juz nie mam , oddalam ksiazke. > > szkoda ;( muszę sobie zapisać parę tych cytatów Juz nie mam dostepu do koranu szyickiego/. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 22.02.15, 22:15 adriana_ada napisała: > mona.blue napisała: > > > adriana_ada napisała: > > > > > > > > te cytaty to stamtąd? mądre > > > > > > Juz nie mam , oddalam ksiazke. > > > > szkoda ;( muszę sobie zapisać parę tych cytatów > > Juz nie mam dostepu do koranu szyickiego/. mi już chyba nie zależy na szczęściu, tylko na spokoju chociaz niektórzy uważają, że spokój (pogoda ducha) to szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 22.02.15, 22:33 Kto powiedzial. ze ja tu jestem szefem? Ja nikomu nie ufam, mnie wszyscy w ch...a robia. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana_ada Re: Niedoskonałość 22.02.15, 22:39 Wiolcia zmien mnie, wszyscy robia mnie w ch...a. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Niedoskonałość 31.12.17, 19:26 W związku z końcem roku na takie melancholijne wspomnienia mi się zbiera - czytanie starych, ciekawych dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś