mariposa 02.07.01, 17:45 jak myslicie, na ile mozna stworzyc wlasna osobowosc? do jakiego stopnia mozna uwierzyc, w to ze jestesmy inni? czy jak czlowiek uwierzy to znaczy, ze juz sie zmienil? czy wystarczy,ze uwierza inni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alka Re: WYKREOWAC SIEBIE IP: 10.10.10.* / *.mr.com.pl 03.07.01, 10:34 mariposa napisał(a): > jak myslicie, na ile mozna stworzyc wlasna osobowosc? do jakiego stopnia mozna > uwierzyc, w to ze jestesmy inni? czy jak czlowiek uwierzy to znaczy, ze juz sie > > zmienil? czy wystarczy,ze uwierza inni? Czy jest to dla ciebie kwestia czysto teoretyczna , czy nasz zamiar podjąc trud pracy nad sobą ? Wszystko zalezy od tzw.stanu wyjsciowego. Bo czasem , dla podkreslenia wlasnej osobowosci, wystarczy tylko " mocniejszy makijaz " ... a czasem trzeba " przenicowc sie " do samego srodka by uzyskac oczekiwany efekt. Najpierw wiec nalezy sie zdefiniowac - jaka jest nasza osobowosc . Potem jaki efekt chcemy uzyskac i czy na pewno zmiana jest niezbedna i oczekiwana? Czy jezeli chcemy byc inni to czy na pewno robimy to dla siebie,bo jezeli dla innych to czy rzeczywiscie zalezy nam na tym ...I czy bedzie to faktycznie zmiana osobowosci czy tylko zmiana naszego zachowania w okreslonej sytuacji , aby przypodobac sie komus ?/ To jest najwieksza pulapka !/ Mozna tak pytac w nieskonczonosc - teoretyzujac, ale zycie plata figle i zmieniajac sie niechcacy mozna wykreowac ...potwora !!!!!! Dlatego mimo wszystko uwazam, ze odwaga BYCIA SOBĄ w czasach kiedy wiekszosc ludzi chce udawac kogos innego ,to niesamowita frajda .... Polecam na poczatek ksiazke pt. "Osobowosc plus " zapomnialam autora /napisze pozniej/. Dla mnie jest rewelacyjna. Pozdrawiam.a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: WYKREOWAC SIEBIE IP: *.abo.wanadoo.fr 03.07.01, 10:53 Alka, podkreslic osobowosc znaczy ze jakas sie ma ! A makijaz na ektoplazmie (wreszcie znalazlam dla siebie okreslenie ! ) to wychodzi jak rysunek na piasku morskim ! Na nic rada ! :( Wykreowac siebie we wlasnych oczach, uzyskac swoja wizje osobowosci - to o to chodzi - i niech wszystkich innych szlag trafi ! Sartre mowil : pieklo to inni (a ja nie moge sie odczepic od tego diabelskiego egzystencjalizmu !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: WYKREOWAC SIEBIE IP: 10.10.10.* / *.mr.com.pl 04.07.01, 11:59 Zgodnie z obietnica - "Osobowosc plus " autor Florence Littauer .Jeszcze raz polecam dla zrozumienia siebie i co wazniejsze , zrozumienia innych! zdrowka.a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziu_ta Re: WYKREOWAC SIEBIE IP: *.acn.waw.pl 04.07.01, 13:57 Tez miewam z tym problemy. Ciągle otoczenie odbiera mnie inaczej niz bym sobie tego życzyła.Kreowanie siebie jest z gruntu podawaniem fałszywej informacji o sobie.Jestem jaka jestem . Wystarczająco dużo warta, aby stroić się w inne ramki. Osobowość to coś naturalnego.Zawsze będzie ze mnie wyłazić.Mogę zmienić poglądy , stosunek do ludzi(niektórych), środowisko, status materialny, ale przed sobą chyba nie ucieknę. Jesli wam się to uda , chętnie to zastosuję. Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: WYKREOWAC SIEBIE IP: *.abo.wanadoo.fr 04.07.01, 14:04 wykreowac siebie nie znaczy podaawac otoczeniu falszywe wiadomosci. Wprost przeciwnie, sensie Mp (mam nadzieje ze dobrze zrozumialam) jest to konstrukcja osobowosci BO ONA NIE JEST NATURALNA I TO WYRAZENIE NIC NIE ZNACZY. Czlowiek jest istota perfekcyjna (dla mnie) to znaczy ze (zacytuje cytat cytowany juz gdzie indziej ;)))" w gore do slonca". W wypadku gdy czlowiek okazalby sie istota nie perfekcyjna, bylby tylko istota reprodukcyja (Patrz : nowe zjawisko BB, manipulace genetyczne, klonowanie, przeszczepianie organow). A ja podpisywalabym sie : pitekantrop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: WYKREOWAC SIEBIE IP: 10.10.10.* / *.mr.com.pl 05.07.01, 10:23 Kazdy czlowiek rodzi sie inny, niepowtarzalny , jedyny w swoim rodzaju i tego " tworzywa " nie da sie zmienic, mozna probowac zmienic " forme wyrazu ", ale to bedzie tylko jego zewnetrzna powloka. Kazdy czlowiek jest mieszanka czterech osobowosci: - melacholika - sangwinika - choleryka i - flegmatyka . W zaleznosci od tego jakie cechy kazdej z tych osobowosc przewazaja takie zachowania czlowiek przejawia. Zadko spotyka sie osobowosc w czystej postaci , kazdy z nas ma zalety i wady , a wiec mocne i slabe strony swojej " mieszanej " osobowosci i nad nimi mozemy probowac popracowac ku uciesze " gawiedzi "./ Tu jest chyba miejsce na KREOWANIE SIEBIE / Ale zeby wiedziec czy to ma sens trzeba najpierw poznac i zrozumiec siebie / to jest naprawde bardzo trudne !!!/a potem znacznie latwiej bedzie nam zrozumiec otoczenie a wiec to ze kazdy ma prawo do odmiennych zachowan./Oczywiscie abstrahuje tu od naruszania ogolnie przyjetych norm wspolzycia miedzy ludzmi i jak ktos jest niekulturalnym chamem to ja go sobie odpuszczam /. To czy sie rozwijamy i doskonalimy jest sprawa wtorna wobec danej nam osobowosci. Tak jak w wypadku papieru toaletowego , ktory wisial sobie w lazience i myslal " Ciagle sie rozwijam i ciagle jestem do "dupy" !! czesc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: WYKREOWAC SIEBIE IP: *.abo.wanadoo.fr 05.07.01, 10:31 eeeee tam ! to uproszczenia ! wazne zeby sie rozwijac, do dupy czy nie; papier toaletowy nie jest pap toalet gdy sie nie rozwija bo traci swa pierwsza funkcje : papieru toaletowego. "O, la vile chose et abjecte que l'homme, s'il ne s'éleve au dessus de l'humanité" - seneka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: WYKREOWAC - JEDNAK POTWORA !!! IP: 10.10.10.* / *.mr.com.pl 05.07.01, 11:14 Gość portalu: Malwina napisał(a): > eeeee tam ! to uproszczenia ! > > wazne zeby sie rozwijac, do dupy czy nie; papier toaletowy nie jest pap toalet > gdy sie nie rozwija bo > traci swa pierwsza funkcje : papieru toaletowego. > > "O, la vile chose et abjecte que l'homme, s'il ne s'éleve au dessus de l'humani > té" - seneka Za to ty Malwinko usilujesz komplikowac i negowac co tylko sie da i gdzie sie da. Jak zwykle w swych odpowiedziach mijasz sie z meritum, zwracajac najwieksza uwage na to co mniej istotne w wypowiedzi . Rozumiem ze dzialasz na zasadzie " kija w mrowisko " Ale po co?. Czy to twoj sposob na wykreowanie siebie!!!? Uwazaj, bo a nuz ci sie uda i moze ci byc przykro . Owszem ,znasz duzo interesujacych cytatow,... ale to tylko cudze mysli . pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: WYKREOWAC - JEDNAK POTWORA !!! IP: *.abo.wanadoo.fr 05.07.01, 12:17 te! alka ! widzialas tytul tego forum ????????????????? (pewnie ze kij w mrowisko - inaczej z nudow bym umarla ! kici kici miau miau) No i nie obrazaj sie tak - nie masz racji wedle tysiacy ludzi (ja tez !) , gdy sie za kazdym razem bedziesz obrazac, to ci sie zmarszczki pojawia ! A kowalski zamiast zapytac normalnie co to znaczy, znow kompleksy wylewa jak pomyje ! Trzeba byc swietym .....:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Rozwój Malwiny podobny do rozwijania się papieru toaletowego IP: 217.153.50.* 05.07.01, 11:27 Łatwo jest zadawać szyku francuskim zdaniem ... nie znającym francuskiego. Bo chyba nie ma obowiązku władania tym językiem ? Malwina nie ekscytuj się tak. Spokojnie. :-)(/))!-:.,.,.,.,)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariposa Re: Rozwój Malwiny podobny do rozwijania się papieru toaletowego IP: 195.94.213.* 05.07.01, 11:51 a jednak i pod wplywem Malwiny mozna sie rozwijac... JK nauczyl sie uzywac skomplikowanych znakow przestankowych ;-) *****owienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Rozwój Malwiny a predkosc swiatla... IP: *.abo.wanadoo.fr 05.07.01, 13:22 na wstepie - chcialabym poznac ukryte znaczenie nicka mariposa (?????) I chcialabym wiedziec co mialas na mysli piszac" wykreowanie siebie" ? Ot tak, zeby sie definitywnie przekonac ze mam racje..... :)))))))) Malwina krwista sangwina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koncerto Ujemny rozwoj Malwiny IP: 195.41.66.* 05.07.01, 14:37 Jeg har lyst til at være den hvide mand med den sorte kvinde. Jeg har lyst til den dybt forankrede magtposititon, ikke den europæiske samtale. Jeg er vild med den kærlighed, der foregår under konkrete, præcise forhandlingsformer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Ujemny rozwoj Malwiny IP: *.abo.wanadoo.fr 05.07.01, 14:49 czy mozesz uprzejmie mi przetlumaczyc ? No i powiedziec w jakim to jezyku ! bardzo ujemnie aczkolwiek z wyrazami szacunku Malwina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koncerto Ujemne przestrzenie Banacha IP: 195.41.66.* 05.07.01, 15:08 Nie wazne, to tylko a propos cytatow z Seneki. Lepszy cytat to z gohy w temacie 'Udany stosunek'. Oto cytat: 'jak masz to robic po ciemku to lepiej od razy szczel sobie w leb. cala przyjemnosc w ogladaniu' Cytat jak cytat ale jak dostrzeze sie ortografie to smiech mozna zatrzymac dopiero po kilku minutach. Przynajmniej w moim przypadku. Jak bedzie mi smutno to siegne do gohy. Podobno sa ujemne przestrzenie. pzdrw PS 1 Malwino, czy to prawda, ze jestes taka piekna. Bardzo to mnie frapuje. Tak napisalas o sobie - jestem piekna. Ja np. nie jestem piekny w ogole. Co najwyzej przystojny i to tylko nieco i dla niektorych. PS 2 Czy nie smieszy Ciebie zestawienie wyrazow 'udany stosunek'? To cos z pogranicza magii. Stosunek czegos do czegos. Ale jestes udany! No i potem 'udany stosunek'. Krzywe powietrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Ujemne przestrzenie Banacha a kto to jest ? IP: *.abo.wanadoo.fr 05.07.01, 15:30 koncerto (andante ?) Skoro mowisz ze napisalam zem piekna to masz napewno racje, ja ci tam wierze, musze jednak dodac ze w tym wypadku musialam pisac w pijanym widzie (bez alkoholu, czesto mi sie zdarza!), albo po prostu potrzebowalam argumentu do jakiegos wywodu. Natomiast napisalam i to jest prawda ze jestem atrakcyjna. Czy mam wyjasniac roznice? A w ogole to ja ci nie odpisuje bo jestem ciezko przerazona twoim wczorajszym postem - strach mnie dopadl i trzyma do dzisiaj .... sprobuje przetlumaczyc (na dowod ze nie umiem -slow mi brak) "co za brzydkie odpychajace stworzenie - czlowiek - gdy nie usiluje uniesc sie ponad swoj stan" (???? - condition ????) kupie sobie slownik przy najblizszym pobycie, przyrzekam malwina z kationami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koncerto ? IP: 195.41.66.* 05.07.01, 15:37 Malwino, jakiz to moj post mogl Ciebie przerazic? Nic mi nie przychodzi do glowy?. Mozesz uszczegolowic. (Goha by napisala ustrzegulowic) pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: ? IP: *.abo.wanadoo.fr 05.07.01, 15:55 uczyniles jakies podsumowanie ektoplazmy, ktore mnie strachem napawa ...Patrze w to lustro i patrze i nic nie widze. A ty widzisz ! o rany ! znow mnie la tete boli. wrocmy do tematow ogolnych, bom niezdolna do jakiejkolwiek mysli ... M a l w i n a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: zagadka IP: *.abo.wanadoo.fr 05.07.01, 15:44 nic nie pisze na temat stosunku bo sie nie znam, tzn powiem wiecej : nie wiem co to znaczy . albo jak zaczne pisac to mnie znow wywala albo to wariatkowa wysla.- ze niby niezrozumiale bla bla, ze sie szaleju objadlam, ze bredze itd itp ale mnie korci - chcialabym wiedziec co to jest udany stosunek ? moze mnie autor oswieci ? i skoro juz przy tym jestesmy, co autor rozumie (cos mi to wyrazenie przypomina :) jako nieudany stosunek (o jezu, a moze okaze sie ze....nie lepiej nie !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koncerto Udany stosunek IP: 195.41.66.* 05.07.01, 15:50 A co to jest? Ja Ci Malwinko nie wyjasnie. Nie zem ksiadz ale to jak pytanie o ... co to kazdy wie jak wyglada. pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś