hatroha 17.04.06, 16:32 czesto mi to mówiono...nie ćwiczy zanikia... by doprowadzić mięśnie do doskonałego stanu, rzeźba, siła, szybkość, elastyczność.... trzeba prócz cwiczeń odpowienio się odżywiać. Czy macie jakieś info na temat diety dla mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znowuzagubiona Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 18:08 Tkanka mózgowa zużywa 1/5 energetycznego zapotrzebowania organizmu. Majlepszym " paliwem " sa produkty zawierające: Fosfór- przede wszystkim ryby i witaminy z grupy B - najlepiej zapamiętasz znajdując je w internecie. Jesli chcesz mieć zawsze "jędrny" umysł, warto go ćwiczyć rozwiązujac logiczne zagadki, ucząc się na pamięć np Desideraty ( POLECAM!!) i prowadząc interesujące rozmowy, tez na tym forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 18:13 No właśnie, ja doświadczenie zdobyte na tym forum zamierzam skutecznie wykorzystać:) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 18:21 Twój nick budzi lek przed dzieleniem sie z Toba doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 18:24 :) Skąd się wziął chyba nie musze wyjaśniać Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 20:40 Gdzieś to przeczytałem... Con Dar to magia zemsty. Spowiedniczka, która ją przywołuje, rzadko uchodzi z życiem. Poświęca swe życie zamierzonemu celowi- zemście. - Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 21:14 Zemsta, to kolejna "slepa"uliczka w bok od praw natury w ewolucji człowieka. Nie pierwszy niestety objaw samozagłady na mniejsza lub wieksza skalę. Dziękuję, że to gdzies przeczytałeś! Znowu sie czegoś nowego nauczyłam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 21:17 hatroha napisał: > Gdzieś to przeczytałem... > Con Dar to magia zemsty. Spowiedniczka, która ją przywołuje, rzadko uchodzi z > życiem. Poświęca swe życie zamierzonemu celowi- zemście. Mam wrażenie, że próbujesz mnie zastraszać. To, ze z Tobą rozmawiam nie znaczy, ze Ci ufam. Tego typu manipulację doskonale znam. Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 21:22 e-e nie tędy droga - źle mnie zrozumiałaś - nie sprawdzam Ciebie. Byłem ciekaw skąd mogłas wziąć tego nicka. Spodziewałem się , że z jakieś literatury- chciałem wiedziec jakiej. Tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 21:26 en.wikipedia.org/wiki/Con_Dar Możliwe, ale jestem nieufna Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzagubiona Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 22:22 Chyba nielatwo zyje sie z takim nastawieniem do ludzi i życia. Nie zazdroszczę Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 22:23 znowuzagubiona napisała: > Chyba nielatwo zyje sie > z takim nastawieniem do ludzi i życia. > Nie zazdroszczę Ci. Masz na myśli nieufność? Odpowiedz Link Zgłoś
lauviah Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 22:37 przede wszystkim tlen (podstawowe paliwo dla mozgu) czesto wietrzyc i woda - w duzych ilosciach szczegolnie, zeby wyplukac zbedne zwiazki polecam nawet 4 litry na dobe fosforu i witamin na ogol nie brakuje tak bardzo jak tych pierwszych Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 22:39 Podobno fajki mają jedyny pozytywny wpływ- wspomagają pracę mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
second_time Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 22:43 fuj! mi one szkodza glowa mnie boli od tego smrodu, oczy mnie szczypia i..... Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 22:47 second_time napisała: > fuj! > mi one szkodza > glowa mnie boli od tego smrodu, oczy mnie szczypia i..... Nie powinno się ich palić w stresie, szczesliwi palacze nie choruja i dobrze wyglądają Odpowiedz Link Zgłoś
second_time Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 22:48 nie pale tego swinstwa i osoby z mojego najblizszego otoczenia juz cale szczescie tez nie Odpowiedz Link Zgłoś
second_time Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 22:54 bo mnie juz nie truja i sami sie zreszta juz tez nie palenie bierne tez szkodzi jestem wrogiem palenia i palaczy Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 22:55 Ciebie nie truja? Niezdrowy egiozm Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 22:59 second_time napisała: > egoizm???? Oczywiście, nie pomyślałaś o tym, że ci ludzie mogli to lubić? Odpowiedz Link Zgłoś
second_time Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:00 jasne jasne i dlatego do nich przyszedl raczek i zawal puknij sie w glowke! Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:04 second_time napisała: > jasne jasne i dlatego do nich przyszedl raczek i zawal > puknij sie w glowke! Raczka i zawał powoduje nadmierny stres, na który wpływ ma wiele czynników. Lekarz mi powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
second_time Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:07 nie bron tak tych smierdzacych papierochow w moim domu sie nie pali i juz a jak sie cos komus nie podoba to won wachac tego swinstwa juz tez nie zamierzam ponad 20 lat w zupelnosci mi wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:08 W Twoim domu, jak sobie nie życzysz nikt nie będzie palił. Nie mów innym coi w swoich domach powinnni robić Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:16 Nie, to Ty manipulujesz, mówisz co inni mają robić podczas Twojej nieobecności, naruszasz sfere prywatności Odpowiedz Link Zgłoś
second_time Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:17 he? co ja robie? i jeszcze pokaz gdzie to napisalam Odpowiedz Link Zgłoś
second_time Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:21 hehe pudlo widzisz cos czego nie ma z drugiej strony w moim domu i tak bedzie tak jak ja chce a inne obce domy mnie zupelnie nie obchodza ty i twoje pety tez mnie nie obchodzicie Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:22 Rzuciłaś fajki, które bardzo lubiłaś Odpowiedz Link Zgłoś
second_time Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:24 co ty chrzanisz? w zyciu tego swinstwa nie palilam nigdy skad tobie sie ubzuralo ze cos takiego moglabym w ogole lubic? Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:26 Ci którzy rzucają z przymusu są największymi przeciwnikami, popadają w absurd Odpowiedz Link Zgłoś
second_time Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:27 i znowu manipulujesz cos mi usilujesz wmowic? Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:28 Ja Ci niczego nie wmawiam, sama najlepiej wiesz jak jest Odpowiedz Link Zgłoś
second_time Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:32 jessoo jaka glupia ta rozmowa z toba trzeba przyznac ze umiesz wykrecac kota ogonem dlatego powtarzam jeszcze raz ze ty i twoje pety mnie zupelnie nie obchodzicie truj sie dalej na zdrowie ale ode mnie WON Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:37 Negocjacje koncernu nikotynowego z koncernem farmaceutycznym:) Odpowiedz Link Zgłoś
second_time Re: mózg jak mięśnie 17.04.06, 23:08 > Raczka i zawał powoduje nadmierny stres, na który wpływ ma wiele czynników. > Lekarz mi powiedział bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
omega28 [...] 18.04.06, 09:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 18.04.06, 10:01 Czy ja kogoś obraziłam? Złamałam netykietę? Dlaczego dyskusja jest głupia? Bo Ty tak uważasz? Mnie nie interesuje Twoje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
omega28 Re: mózg jak mięśnie 18.04.06, 10:10 Bo nie myslisz o konsekwencjach tego, co tu chrz...sz. Proste jak drut i nie ma z moim zdaniem nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 18.04.06, 10:16 Kto powiedział że nie myśle o konsekwencjach? Odpowiedz Link Zgłoś
omega28 Re: mózg jak mięśnie 18.04.06, 10:18 To wlasnie w tym wszystkim zalamujace.O banie juz bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
magia.zemsty Re: mózg jak mięśnie 18.04.06, 10:20 Tylko za co?Ty powinnaś dostać bana, bo to ty mnie obrażałaś Odpowiedz Link Zgłoś
lauviah Re: mózg jak mięśnie 18.04.06, 12:38 racja ze bzdura :P nie ma jednoznacznych badan wskazujacych na to ze dym tytoniowy powoduje raka sa badania o zwiekszonym ryzyku zachorowania podobnie jak wiele innych substancji wiele sie tu pisze o ewolucji a nie wiem czy ktos z was przypomina sobie film 5.element tam /w przyszlosci/ tez sa papierosy choc proporcje filtra do reszty wynosza 3:1 /ciekawe czy z braku czasu czy przez ustawy przeciwko nikotynowym cpaczom/ -- palenie pomaga, palaczom /jak ktos nie zaczal palic lub dawno rzucil, to dym bedzie mu prawdopodobnie przeszkadzal/ poza tym, jak pisalem, tlen jest dla mozgu najwazniejszy tez uzaleznia, od momentu porodu i to on jest glowna przyczyna powstawania raka jesli na to obiektywnie spojrzec Odpowiedz Link Zgłoś