saana 03.02.03, 17:42 Czy cos takiego istnieje we wspolczesny swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Imagine Re: biale malzenstwo IP: *.unl.edu 03.02.03, 18:34 saana napisała: > Czy cos takiego istnieje we wspolczesny swiecie. Jak mi powiesz co to takiego, to Ci powiem, czy cos takiego istnieje. Pozdr, Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
saana Re: biale malzenstwo 03.02.03, 18:41 ludzie sie pobieraja ale uznaja ze niedy nie skonsumuja tego zwiazku. z powodow religijnych np.(nie wiem czy inne istnieja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: biale malzenstwo IP: *.unl.edu 03.02.03, 18:47 saana napisała: > ludzie sie pobieraja ale uznaja ze niedy nie skonsumuja tego zwiazku. z powodow > > religijnych np.(nie wiem czy inne istnieja) Czyli chodzi Ci o to, czy w dzisiejszym swiecie, mozna jeszcze znalezc ludzi, ktorzy z powodow religijnych ni skonsumuja swego zwiazku, czy tak ? Podpowien Ci. W USA okolo 60 procent ludzi nie konsumuje swych zwiazkow. I religia tu nie ma zadnego znaczenia. Dlaczego to sie nazywa bialym malzenstwem ? Pozdr, Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Re: biale malzenstwo 03.02.03, 19:26 Gość portalu: Imagine napisał(a): > Dlaczego to sie nazywa bialym > malzenstwem ? > Pozdr, Imagine. No wiesz co Imagine, tego nie wiesz? :))))) A dlaczego panna mloda ma biala suknie? - Tu chodzi o ta "CZYSTOSC"!!! :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: biale malzenstwo IP: *.unl.edu 03.02.03, 19:41 re_ne napisał: > Gość portalu: Imagine napisał(a): > > > Dlaczego to sie nazywa bialym > > malzenstwem ? > > Pozdr, Imagine. > > No wiesz co Imagine, tego nie wiesz? :))))) > A dlaczego panna mloda ma biala suknie? - Tu chodzi o ta "CZYSTOSC"!!! :)))))) Nie spodziewaj sie wiele po mnie. Coraz mniej wiem. A juz napewno w temacie MALZENSTWO, a jeszcze mniej w podtemacie CZYSTOSC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: biale malzenstwo IP: 209.226.65.* 03.02.03, 20:00 wodzu siegnij po rozewicza. tadeusza zreszta. napisal kiedys taka sztuke "biale malzenstwo", pamietam, ze ja ogladalismy w teatrze malym w warszawie w czasie jakiejs krotkiej, zimowej wizyty w polsce - to musiala byc zima 1978 albo 1979, cos kolo tego. wtedy mowiono, ze to prowokacyjna i skandalizujaca sztuka :-) a dzis... czy cos w ogole jeszcze moze byc skandalem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: biale malzenstwo IP: *.unl.edu 03.02.03, 20:10 Gość portalu: dodo napisał(a): > wodzu siegnij po rozewicza. tadeusza zreszta. napisal kiedys taka sztuke "biale > > malzenstwo", pamietam, ze ja ogladalismy w teatrze malym w warszawie w czasie > jakiejs krotkiej, zimowej wizyty w polsce - to musiala byc zima 1978 albo 1979, > > cos kolo tego. wtedy mowiono, ze to prowokacyjna i skandalizujaca sztuka :-) > a dzis... czy cos w ogole jeszcze moze byc skandalem? A moze. Chociazby to, ciagle mylimy skutki z przyczynami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: biale malzenstwo IP: 209.226.65.* 03.02.03, 20:13 Gość portalu: Imagine napisał(a): czy cos w ogole jeszcze moze byc skandalem? > > A moze. Chociazby to, ciagle mylimy skutki z przyczynami. prawde mowiac, zaczynam miec bardzo nieprzyzwoite skojarzenia w kontekscie bialego malzenstwa tudziez skutkow i przyczyn, do tego mylacych sie ;-) eh, chyba czas na popoludniowa herbatke z mlekiem dla uspokojenia wyobrazni, bo zaraz swintuszyc zaczne a w watku o czystosci ciala i ducha to po prostu nie wypada ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: 60% IP: *.chello.pl 03.02.03, 20:07 ludzie sie pobieraja ale uznaja ze niedy nie skonsumuja tego zwiazku. z powodow religijnych np.(nie wiem czy inne istnieja) czy możesz powiedzieć o jaką religię chodzi tutaj, że się nie konsumuje związku ? W religii Katolickiej niekonsumowanie związku to grzech. Chcą czy nie chcą muszą to robić jeżeli sie pobieraja. A białe malżeństwa istnieją - czytałam kiedyś artykuł w Gazecie Wyborczej - ludzie ci po prostu nie lubia seksu i już. Nie ma to nic wspólnego z religią. Odpowiedz Link Zgłoś
saana Re: 60% 03.02.03, 20:20 nie pamietam tego artykulu, ale nawiazuje do bialych malzenstw znanych z historii byl taki okes kiedy to bylo bardzo modne przynajmniej wysoko urodzonych zle sie czasem konczylo dla dynastii. O ile pamietam malzenstwo Kingi takie wlasnie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wenus Re: biale malzenstwo IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.02.03, 21:18 Gość portalu: Imagine napisał(a): > Nie spodziewaj sie wiele po mnie. Coraz mniej wiem. A juz napewno w temacie > MALZENSTWO, a jeszcze mniej w podtemacie CZYSTOSC. Nie no, Imagine, rozsmieszyles mnie strasznie!!! :-)))))))))))))))))))))))) Widze, ze robiszz postepy! Coraz bardziej Cie lubie! :-)))))))))))))))))))) twoja wierna fanka choc przekorna deczko! Wenus :-*) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Life Re: biale malzenstwo IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 03.02.03, 20:25 saana napisała: > Czy cos takiego istnieje we wspolczesny swiecie. Pojęcie "Białe małżeństwo" funkcjonuje np. w kościele katolickim. Pary, które żyją w związkach nieformalnych, tzn. są np. po rozwodzie i ponownie zawarły ślub cywilny, nie mogą przystępować do Komunii. Kościół znalazł jednak wyjście dla osób, którym brakuje bliskiego obcowania z Bogiem w postaci coniedzielnej lub nawet codziennej Komunii św. Białe małżeństwo pozwala na zachowanie wszelkich form związku dwojga ludzi, z wyjątkiem fizycznego zbliżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
saana Re: biale malzenstwo 03.02.03, 21:05 Moze bede mogla uzyskac odpowiedz na takie pytanie mzoe troche przewrotne ale j calkiem serio: czy w mysl kosciola katolickiego gdybym 'przespala sie z bylym mezem. Formalnie zdradzajac nowego partnera- to to w mysl religii katolickeij nie bylaby zdrada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: biale malzenstwo IP: proxy / *.d1.club-internet.fr 03.02.03, 21:33 biale malzenstwa istnieja i maja duzy sukces w krajach zachodnich (i w usa tez) gdzie zawiera sie je z obywatelami innych czesto b biednych krajow w celu uzyskania zielonej karty czyli tytulu pobytowego a pozniej i narodowosci. Placi sie czasem za to kilka tysiecy a czasem i nie. Nielegalne i tepione. Np gdy wyszlam za maz to mialam wizyty (i bylam wzywana) do tutejszego UB (RG) i przeprowadzano ankiete (a co !nie wiedzieliscie ? to teraz wiecie). no, tak ale 10 lat jak na biale malzenstwo to musialabym byc zupelnie gupia ( a ja tylko pol ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: biale malzenstwo IP: proxy / *.d1.club-internet.fr 03.02.03, 21:36 zapomnialam wam powiedziec ze uratowalam dwie dziewczyny z "bialego malzenstwa", ktore wydano za maz wbrew ich woli , po to by maz mogl otrzymac obywatelstwo fr a ojciec mlodej panny wielblada i koze ! Bo nie byly skonsumowane a w takim wypadku nie ma rozwodu tylko uniewaznienie co jest niezwykle dla tych dziewczyn wazne. Dobrze sie dla nich skonczylo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
saana Re: biale malzenstwo 03.02.03, 22:55 w sumie to tak jak malzenstwa dynastyczne w dawnych epokach. Malwina gratulacje za te dziewczyny.Ja tez kurcze , nie pomyslalam ze w urzedzie migracyjnycm tez musze udowadniac ze nie jestem w malzenstwie bialym. chyba wyrosla nam nowa definicja malzenstwa bialego. Odpowiedz Link Zgłoś