Dodaj do ulubionych

Pomylka natury ?

IP: *.navix.net 14.03.03, 15:22
Zaczynam nowy watek na ten zdawaloby sie oklepany temat, gdyz zalezy mi na
tym, by moja wypowiedz nie utknela gdzies w gaszczu odpowiedzi. Zmusil mnie
rowniez do tego poglebiajacy sie rozdzial miedzy kobiecymi i meskimi
oczekiwaniami w obecnym swiecie, swiecie w ktorym po raz pierwszy chyba w
pisanej historii, dwie z pozoru ROWNE armie stanely naprzeciwko siebie,
gdzie jedna z nich marzy by byc z furia zaatakowana, otrzymujac w
zamian... biala choragiewke. O co w tym wszystkim chodzi ? Oto proba mojej
odpowiedzi:

Dla mnie sprawa jest oczywista. Problemem jest niekompatybilnosc naszych
mozliwosci, checi i intensywnosci potrzeb. Dopoki mezczyzna dominowal
totalnie na kobieta, fizycznie, materialnie, i "pod kazdem innem wzgledem",
wszystko wydawalo sie byc w porzadku. Ona ulegla, niczego nie
zadajaca. On robiacy swoje, wtedy kiedy mial ochote i czas ku temu bez
ogladania sie sie na potrzeby partnerki. Dzisiaj, wraz z wyzwoleniem sie
kobiet, materialnym, zawodowym i kazdym innym, przyszedl czas na upomnienie
sie o swe prawa w lozku. I tu klapa. mezczyzna nie jest w stanie sprostac
owym skrzypcom. Nie to ze mu sie nie chce, on tego nie potrafi, stad
zamykanie sie w sobie, zaniedbywanie partnerki, itp. Czy to jest choroba,
czy jest to cos co trzeba leczyc ? Uwazam ze nie. Bylaby to proba
niezaakceptowania naturalnego biegu rzeczy. Na nieszczescie, sa korporacje
robiace majatki na podnoszeniu czlonka do pionu i na pobudzaniu czyichs
zachcianek. To obrzydliwe. Mezczyzna nie jest tym bohaterem o ktorym marzy
przecietna kobieta. Ten sen czy marzenie nie ma juz odpowiednika
w rzeczywistosci, gdyz warunki sie zmienily nie do poznania. Idealne
wspolzycie jest tylko modelem, tak jak milosc, prawda. A to ze komus sie po
drodze uda ? Chwala im i pozazdroscic. Dla reszty bedzie to na zawsze idea
fix, obszar pelen frustacji, oczekiwan.
Pozdr, Imagine.
Obserwuj wątek
    • givemeselfafuckinamorning Panie starszy cos pan tu popisal? 14.03.03, 16:21
      Cytaty sa tylko zPana wiec nie bede sie powtarzal, darujesz Pan(?).

"[...] przyszedl czas na upomnienie sie o swe prawa w lozku. I tu klapa.[...]"

BO?

"[...]Mezczyzna nie jest tym bohaterem o ktorym marzy przecietna kobieta. [...]"

A DLACZEGO?

"[...]gdyz warunki sie zmienily nie do poznania.[...]"

Jaki z tego moral?

"[...] Idealne wspolzycie jest tylko modelem, tak jak milosc, prawda. [...]"

Szczgolnie mnie interesuje jakim bohaterem nie jest mezczyzna, czy takim jakim
      podobno byl wedlug pana?

"[...]Dopoki mezczyzna dominowal totalnie na kobieta, fizycznie, materialnie
      [...]"

To szczegolny rodzaj bohaterwstwa? Heroizma materialny?

No i co z tyme modelem, czy chodzi panu o pieciokrotne szczytowanie partnerki w
      czasie gwaltu, O KTORYM ONA PRZECIERZ SKRYCIE MARZY.

Reasumujac BLEAU. Polecam sie udac na kurwy.
      • Gość: Imagine Re: Panie starszy cos pan tu popisal? IP: *.navix.net 14.03.03, 16:42
        I w taki sposob placisz mamie za to, ze ci kupila kompa na trzynaste
        urodziny ?
        Wstydz sie. I uwazaj by ci dropsy nie wypadly z geby jak sie odzywasz.
        Prostak jestes panie jakbycietamnienazwac.
        • givemeselfafuckinamorning No to sie wsydzie. 14.03.03, 16:53
          A wytlumaczysz mi ten nieodzalowany heroizm materialny i inne skaplikowane
          stosunki wlasnosci panujace we wspolczesnym swiecie w warunkach "zmienionych
          nie do poznania"? Zagandienie "wspolczesnej przecietnej kobiety" i jej
          marzenia? O madra sowo tysiacletnia! Wlacz sie w nurt edukacji mlodziezy,
          odkryj przedemna tajniki "Idealnego wspolzycie ktore jesttylko modelem"!?
          Zachwyc prznosniami batalistycznymi, gdzie indziej mozna uslyszec ze "dwie z
          pozoru ROWNE armie stanely naprzeciwko siebie".
          • Gość: Imagine Re: No to sie wsydzie. IP: *.navix.net 14.03.03, 16:58
            Wybacz jakcitamwolisz, ale z nieletnimi nie wdaje sie w tajniki tematu,
            o ktorym mowa w tym watku. Niebezpieczne to w dzisiejszym swiecie.
            Dobrze, ze sie wstydzisz.
            A przy okazji, lekcje juz odrobione ?
            Pozdrowienia dla mamy.
            Imagine.
            • givemeselfafuckinamorning Nie Boj sie! 14.03.03, 17:06
              Ja nie kasam, moga natomiast z bulgara przypierd()lic. Dziekuje za pamiec o
              mamusi i wzajemnie. Taka troske wyrazasz o edukacje spoleczenstwa na watku o
              boko a tu mnie chcesz trzymac w niewiedzy i ciemnosci. Zapal kaganek oswiaty, o
              siedmioreki strazniku trzeciego oka. A moze ci wstyd za te brednie. Badz
              mezczyzna i sie przyznaj a bedziemy kwita. Ja sam grafoman wiec cie zrozumie.
              • Gość: ami Re: Nie Boj sie! IP: 62.29.248.* 14.03.03, 17:48
                givemeselfafuckinamorning napisał:

> Ja nie kasam, moga natomiast z bulgara przypierd()lic. Dziekuje za pamiec o
                > mamusi i wzajemnie. Taka troske wyrazasz o edukacje spoleczenstwa na watku o
                > boko a tu mnie chcesz trzymac w niewiedzy i ciemnosci. Zapal kaganek oswiaty,
                o
                >
                > siedmioreki strazniku trzeciego oka. A moze ci wstyd za te brednie. Badz
                > mezczyzna i sie przyznaj a bedziemy kwita. Ja sam grafoman wiec cie zrozumie.

cha, cha, cha........................
              • Gość: Malwina Re: Nie Boj sie! IP: *.d1.club-internet.fr 14.03.03, 17:50
                "m" na koncu, "m"
                mozesz kontynuowac
                wprawiac sie
                kiedys bedzie lepiej
                pzdr
                • givemeselfafuckinamorning Widze ze ty wiesz wszystko! 14.03.03, 17:57
                  A jak kto wie wszystko, to sie powinien dzielic z maluczkimi! No to kiedy
                  bedzie lepiej? Moze wtedy kiedy napowrot parowoz swiata powroci w naturalne
                  koleiny dziejow i jak nam tu Imaginacja objasnia ON znowu bedze robic swoje?

"On robiacy swoje, wtedy kiedy mial ochote i czas ku temu bez ogladania sie sie
                  na potrzeby partnerki."
          • Gość: ami Re: No to sie wsydzie. IP: 62.29.248.* 14.03.03, 17:46

> A wytlumaczysz mi ten nieodzalowany heroizm materialny i inne skaplikowane
            > stosunki wlasnosci panujace we wspolczesnym swiecie w warunkach "zmienionych
            > nie do poznania"? Zagandienie "wspolczesnej przecietnej kobiety" i jej
            > marzenia? O madra sowo tysiacletnia! Wlacz sie w nurt edukacji mlodziezy,
            > odkryj przedemna tajniki "Idealnego wspolzycie ktore jesttylko modelem"!?
            > Zachwyc prznosniami batalistycznymi, gdzie indziej mozna uslyszec ze "dwie z
            > pozoru ROWNE armie stanely naprzeciwko siebie".

zajebisty tekst...kapelusz z główki... ja tez niewiele zrozumiałam, co podmiot
            liryczny miał na mysli ale czy on sam wie?? oto jest pytanie... a tekst powyżej
            cudo:-)
            • givemeselfafuckinamorning Zaprawde powiadam wam. 14.03.03, 17:59
              Gdzie dwuch sie smiej szczerz tam ja jestem z nimi. Moze sie wstaw za mna u
              JEGO imaginacji zeby mi sprawe objasnil?
              • Gość: ami Re: Zaprawde powiadam wam. IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 14.03.03, 19:35

> Gdzie dwuch sie smiej szczerz tam ja jestem z nimi. Moze sie wstaw za mna u
                > JEGO imaginacji zeby mi sprawe objasnil?

lecz lękam się nieco, gdyż jako i Ty pogubiłam się w gąszczu lotnych metafor,
                błyskotliwych analogii araz nad mój poziom wzlatującej puenty...więc nie
                umiałabym nawet pytania postawić:-) hihihhi
    • trzcina Tak zwana ludzkość w obłędzie 14.03.03, 18:02
      Stawiam raczej nie na ułomnosć natury, a na rozbuchanie ludzkich potrzeb, ponad
      realne mozliwości organizmów i w poprzek normalnego życia.
      Że sobie człowiek nad poziomy wyskaka tu i tam, cudnie jest, próby
      przekroczenia ograniczeń wszelakich drogą postępu;) Ale na litość, nie zawsze i
      nie wszędzie.
      Pocieszę Cię, Imagine))) - a na nosa tylko to mówię i z oglądu rzeczywistości
      najblizszej, że czarnowidzenie Twe nie dotyczy ludzkości w całości, lokowałabym
      te obserwacje raczej w kręgach czytaczy cosmopodobnych.
      Znam masę normalnych ludzi, którzy biorą życie , jakim jest i dopóki bomby im
      na łeb nie lecą, a rak ich nie toczy, nie szukają jaj na kiju i nie próbują
      dostosowywać się do mitycznych modeli.

zdrowionka najszczersze
      t.))
      • Gość: Imagine Re: Tak zwana ludzkość w obłędzie IP: *.navix.net 14.03.03, 19:10
        Nie mniej... smutne to.
    • Gość: alanis Re: Pomylka natury ?do Imagine IP: *.p.lodz.pl 14.03.03, 19:27
      Masz bardzo skomplikowany umysl tzn nie jestes prostak..:)nie lubie takich
      Ale do rzeczy:czy wydaje Ci sie,ze model mezczyzny-Dominanta jest OK?bo nie
      barzo rozumiem Twoja wypowiedz w tym miejscu..Wiesz nie dokladnie jest tak jak
      piszesz wg. mnie po prostu bardziej zaczeto sie interesowac plciowoscia i
      potrzebami kobiet.Mezczyzna (zdrowy) podobno sredio co5min. mysli o seksie,jego
      organizm jest w kazdej chwili "gotowy",a od podudzenia do ejakulacji moze minac
      Ok.3min-w tym czasie kobieta(zdrowa) nawet "sie nie rozgrzeje"-przpraszam za
      slowo jakos nic lepszego mi w tej chwili nie przychodzi do glowy.. Po prostu
      zaczeto zwracac uwage na kobiece potrzeby,czy za naszych dziadkow ktos slyszal
      o damskim orgazmie?Na pewno nie nasi dziadkowie,ktorzy robili co chcieli i
      kiedy chcieli.Dzis oprocz zwraczania sie w strone potrzeb kobiecych,znalezli
      sie tez ludzie,ktorzy zaczeli robic na tym pieniadze(jesli nie wiadomo o co
      chodzi to ....)Otoz zinterpretowali oni po swojemu rozne fakty,wymyslili viagre
      i operacje meskich przyrodzen.do tego calego balaganu dodali mnostwo reklamy
      owych srodkow i tak sie zaczelo...A kobiety rzadko sa demonami,sa wrazliwe i
      moze je zniechecic np. nie zaslonieta zaluzja na 10 pietrze w wiezowcu...
    • Gość: To ja Re: Pomylka natury ? IP: *.tpl.toronto.on.ca 24.03.03, 22:43
      Jestes nia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka