Dodaj do ulubionych

Masturbacja:(((((

25.12.06, 14:56
witam,

mam problem polegajacy na uzaleznieniu od masturbacji. Trwa to jakies 2-3
lata.
Jak niemam ochoty to nawet miesiac moge wytrzymac, ale jak powstrzymuje się
specjalnie od onanizmu to gora 2-3 dni:(
Pare dni temu poszedlem do spowiedzi wytrzymywalem 2 dni. Teraz juz mnie
ponosi....dotykam penisa, jadra, mam impuls i lape sie za penisa zaczynam sie
masturowac z pare sekunk..i przerywam by nie wywolac wytrysku.
:((((((((((((
Obserwuj wątek
    • grzehuu Re: Masturbacja:((((( 25.12.06, 15:48
      jak sobie nie znajdziesz dziewczyny to trudno bedzie przestać , wiem z
      doswiadczenia :)
    • maureen2 Re: Masturbacja:((((( 25.12.06, 17:02
      aaaleeee się pochwalił
      • krryska Re: Masturbacja:((((( 26.12.06, 01:10
        podobno wysilek fizyczny pomaga, no ale nie martw sie tak, zdrowy jestes, podobno wszyscy faceci tak
        maja (kobiety czasem tez), potem troche przechodzi, ale nie calkiem, bo dzieci placza za sciana i gary
        brudne i jakos niezbyt uroczo
        • meg303 Re: Masturbacja:((((( 26.12.06, 10:45
          Oj jak ty cięzko grzeszysz;)Módl się o wyzwolenie z nalogu onanizmu!
    • waldek1610 Masturbacja to cos zupelnie normalnego, ale.... 26.12.06, 12:30
      ...sprobuj facet kiedys przespac sie z kobieta, przyjemnosc jest 1000 krotna :)
    • simon369 Re: Masturbacja:((((( 26.12.06, 13:44
      Masz 17 lat? Myślę, że nie masz się czym przejmować. Wszyscy się masturbujemy i
      faceci i dziewczyny i kazdy sam najlepiej wie czy to za czesto czy moze za
      rzadko. Najważniejsze jak się z tym czujesz - czy to ci przeszkadza np w
      naturalnym rytmie dnia itd i czy sprawia ci to przyjemnosc - w sensie jak sie
      czujesz po !
    • cleare Re: Masturbacja:((((( 26.12.06, 16:51
      a ja mam taka ochote na seks ze sni mi sie po nocach... :( ale staram sie tego
      nie robic...

-------------------------------------------
      Życie idioty to nie bułka z masłem
    • tea22 Re: Masturbacja:((((( 26.12.06, 19:38
      prawiczek17 napisał:

> witam,
      >
      > mam problem polegajacy na uzaleznieniu od masturbacji. Trwa to jakies 2-3
      > lata.
      > Jak niemam ochoty to nawet miesiac moge wytrzymac, ale jak powstrzymuje się
      > specjalnie od onanizmu to gora 2-3 dni:(
      > Pare dni temu poszedlem do spowiedzi wytrzymywalem 2 dni. Teraz juz mnie
      > ponosi....dotykam penisa, jadra, mam impuls i lape sie za penisa zaczynam sie
      > masturowac z pare sekunk..i przerywam by nie wywolac wytrysku.
      > :((((((((((((
      Moim zdaniem Simon369 ma racje i popieram go w 100% onanizowanie się jest
      nnaturalne!! Jest to jedna z potrzeb człowieka!! Każdy to robi, częściej czy
      żadziej ale jednak. Jeżeli ktoś mówi, że tego nie robi to prawdopodobnie nie
      chce się przyznać. Są oczywiście osoby dla których sex mógł by nie istnieć, ale
      są to wyjątki. Z Twojego listu widze, że jesteś osobą wierzącą, z tąd oczucie
      winy, po fakcie ale jednocześnie masz potrzeby które nazywasz "uzależnieniem".
      Dlatego najlepszym rozwiązaniem jakie widze dla Ciebie, by pozbyć się poczucia
      winy jest zaspokajanie swoich potrzeb w małżeństwie. Gdyż w tedy nie będziesz
      musiał się spowiadać, z grzechu. Ale w praktyce to wyglada inaczej (żona może
      nie mieć ochoty itd...), dlatego przestań się przejmować, bo to naturalne!! PO
      za tym ksiądz któremu się spowiadasz, jeżeli sam się nie onanizuje to ma
      kochankę, korzysta z agencji itd (z tąd te afery).
      Kościół katolicki, wprowadził celibat w obawie o majątki, przecierz Bóg sam
      powiedził do Adama "bądźcie płodni i rozmnażajcie się".
      Próba ucieczki od potrzeb może spowodować, działania nie pożądane... mało to
      słyszy się o aferach, z księżmi...(od kochanek i korzystania z agencji do
      homosexualizmu, i pedofili)
      • tea22 Re: Masturbacja:((((( 26.12.06, 19:42
        chciałabym dodać, że nie chce obrazić "niewinnych" osób. POzdrawiam
        • ja_adam Re: Masturbacja:((((( 26.12.06, 19:48
          Na lekcji wychowania seksualnego nauczyciel powiedział coś w tym stylu...
          - 80%mężczyzn się onanizuje a reszta...do tego sie nie przyznaje
          i po co ten wątek jak wszyscy wszystko wiemy...

Czy ten wątek jest moze dla i przez kobiety, które dopier na starość gdy opadają
          im wszelkie hamulce poznaja czym jest orgazm?
      • simon369 Re: Masturbacja:((((( 26.12.06, 20:38
        . . . miło mi, że się ze mną zgadzasz tea22 ! :)
        A co do masturbacji - to każdy robi to, co lubi i myślę, że mówimy tu o
        sytuacji takiej "w normie" - jasne, że są sytuacje, kiedy masturbacja może
        uzależnić kogoś i sprawiać realne problemy - nie tylko w sexie ale w codziennym
        życiu - jednak w normalnej sytuacji masturbacja jest rzeczą normalną i barzdo
        przyjemną ;) nie ukrywajmy tego ha ha . . . a dla kobiet - jak wiadomo, które
        muszą często bardzo długo szukać "prawdziwej rozkoszy" jest bardzo wskazana, bo
        pomaga odkryć swoje ciało i przyczyni się do lepszego sexu !
        A tak realnie i bardzo praktycznie powiem tyle, że czytalem o tym, że
        zagrożeniem dla mężczyzn, którzy się często masturbowali przed inicjacja
        seksualną jest, że na skutek za silnego ucisku ręki do jakiego się przyzwyczaili
        wcześniej moga nie być happy jak się znajdą w dość elastycznej przecież pochwie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka