Dodaj do ulubionych

moze to glupie

IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 20:25
dzisiaj zabilam kotka. wsiadlam z kumpela do samochodu. zapalilam silnik. i
nagle poczulam, ze najechalam na cos. pomyslalam, ze to kamien. ale odwrocilam
sie. zatrzymalam. na drodze lezal kotek i drgal. chcialam go ratowac, ale kiedy
podeszlam blizej zobaczylam, ze chyba rozjechalam go w okolicach glowki... i on
jeszcze tak drgal przez chwile i umarl. nie moge przestac o tym myslec. jak
zamykam oczy widze go, jak tak lezy i drga. i moze to glupie, ale... boli.
czuje sie winna.
Obserwuj wątek
    • Gość: fnoll Re: moze to glupie IP: 195.150.224.* 26.11.01, 20:30
      szkoda kotka :(

ale znacznie wiecej zywych stworzen zabijamy niecelowo - i nie czujemy sie winni

przeczytaj sobie liste gatunkow zagrozonych wymarciem ze wzgledu na dzialalnosc
      czlowieka i sie zastanow, czy wyrzuty sumienia to w tej sytuacji dobre wyjscie

moznaby zwariowac!

po prostu uwazaj na drugi raz :)

pzdr!

fnoll
      • Gość: Andrzej Re: moze to glupie IP: *.unl.edu 26.11.01, 20:55
        To nie o to chodzi fnoll. Ona zabila TEGO kotka, tego, ktorego cialko jeszcze
        drgalo, jak podeszla do niego. Czuje bol z tego powodu. Nie opowiadaj jej o
        nieswiadomym zabijaniu gatunkow bo to za wielka prepektywa w tej chwili. To tak
        jakby machnac reka. A poza tym, jak ma uwazac natepnym razem ? Sprawdzac co pod
        kolami lezy ? Ona musi z tym zyc jakis czas i niech sie wysmuci i wyplacze raczej
        niz wmawia sobie, ze nikt nie zaluje milionow mrowek zadeptanych codziennie.
        Pozdro, Andrzej.

• Gość: renka Re: moze to glupie IP: *.home.cgocable.net 27.11.01, 04:40
          KOty uwielbiaja cieple silniki. Jest tam cos , co je przyciaga.Zajrzyjcie
          zawsze pod samochod , kiedy w okolicy moga byc koty.Koty przewaznie gina
          rozjechane przez samochody. Uwelbiaja przebiegac jezdnie w swietle
          reflektorow.Mojej corki kotka zostala najechana przez mlodego czlowieka, ktory
          spanikowal i zatrzymal samochod gwaltownie.Siedziala skamieniala miedzy
          przednimi kolami i nie ruszala sie. Nic jej sie nie stalo. Ma dzisiaj juz
          ladne pare lat i wiele kociat.
    • Gość: Zuza Re: moze to glupie IP: 157.25.86.* 04.12.01, 10:06
      Droga Nati
      chyba choc troszke wiem co czujesz. Wprawdzie nie zabilam zadnego stworzonka,
      ale nie zrobilam nic, by je uratowac. Mam piesunia, moja kochana sunie. To jest
      maly kundelek. Jakies pol roku temu wyszlam z nia na spacer, rzucil sie na nia
      pies glupiej sasiadki. Zaczal ja gryzc, a ona piszczala. Potem nie moglam o tym
      dlugo zapomniec, ze np. nie wzielam jej na rece, kiedy zobaczylam, ze on
      biegnie. Nie wiem dlaczego tego nie zrobilam. Wtedy sunce nie stalo sie nic,
      ale prare miesiecy pozniej ten sam pies pogryzl ja tak, ze miala rozszarpany
      brzuszek. Plakala, kiedy ja operowali, bez znieczulenia. Ja plakalam potem
      przez nastepne miesiace, a do dzisiaj mam koszmarne sny. Z tym po prostu trzeba
      sie nauczyc zyc i naprawde pilnowac, by nigdy wiecej to sie nie powtorzylo.
      Zapewne bedzie to dla Ciebie zadne pocieszenie, ale dobrze, ze masz wyrzuty
      sumienia, bo to znaczy, ze z Toba jest wszystko w porzadku. Poza tym pamietaj,
      ze przeciez nie zrobilas tego umyslnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka