12.05.03, 17:48
Witam wszystkich, moze ktos pomoze... Od jakiegos czasu nawet najmniejszy stres powoduje u mnie
objawy- silny bol glowy, karku (takie dziwne napiecie miesni, jakby zdretwienie), bole zoladka, mdlosci,
trzesace sie rece, ogolnie zle samopoczucie fizyczne, psychiczne jeszcze gorsze... Czasem wyglada to
tak, ze w jednej chwili wszystko jest ok, czuje sie dobrze, a za chwile- doslownie zwala mnie z nog... Nie
wiem, czy to moze byc nerwica?
Nie traktujcie mnie jak jakas hipochondryczka, ale z tym coraz trudniej mi sie zyje, lekarz internista, u ktorego
bylam stwierdzil, ze przesadzam... Wlasciwie nie wiem czy to sprawa dla lekarza czy psychologa. Moze
pomoc moga jakies techniki relaksacyjne?
Obserwuj wątek
    • sdfsfdsf Re: Nerwica? 12.05.03, 17:57
      zaskakuje mnie ze takie pytania na forum stawiasz, jezeli czujesz ze cos jest nie tak to pewnie jest, idz do innego lekarza albo od razu do psychiatry, pzdr
    • Gość: Richelieu* Re: Nerwica? IP: *.localdomain / 192.168.0.* 12.05.03, 21:10

drżenie rąk, drżenie mięśni, tężyczka
      nerwice paranoidalne typu strach przed tłumem w autobusach, strach przed
      zemdleniem, strach przed pełnym pęcherzem wtedy gdy nie możemy wyjść, strach
      przed mdłościami, co gorsza ten strach choć bezpodstawny wywołuje rzeczywiste
      dolegliwości, tak jakbyśmy sobie je zamówili u naszego organizmu- nerwica
      somatyczna. Wytrącenie z równowagi z przed najmniejszy objaw powodu naszej
      nerwicy. Ja znam powód moje własnej wychodowanej , Ty powinnaś znać swój. Jeśli
      to stres to w jakich sytuacjach.
      Co do lekarzy.. dobrych parę lat temu internista na nericowe przemęczenie
      przepisał mi.. księcia który by mnie obudził. Potem oczywiście straciłam
      zaufanie do takiech lewych lekarzy, ba, przestałam przejmować się że mam
      poważną chorobę. Jak już powiedziano, szukaj, szukaj takiego lekarza, który
      potraktuje nerwicę jako chorobę a nie jako biadolenie rozwydrzonej baby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka