leniwykot 27.03.08, 12:52 empatie :( bo z nią nie da się normalnie funkcjonować na tym świecie????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spinline Re: Che che che :=))) 27.03.08, 12:55 leniwykot napisał: > empatie :( bo z nią nie da się normalnie funkcjonować na tym świecie????? ...................................... Rozbawilas mnie. Chcesz wykastrowac z siebie to co najzdrowsze w czlowieku. Dobrze jest miec empatie ale gorzej, z sympatia bo wtedy zlamana noga kolegi to twoje wlasne cierpienie. Odpowiedz Link Zgłoś
shangri.la Re: Ku pokrzepieniu serca;) 27.03.08, 17:43 "Myśleć to co prawdziwe, czuć to co piękne i kochać co dobre - w tym cel rozumnego życia." — Platon Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: Ku pokrzepieniu serca;) 27.03.08, 18:01 Jest zupełnie na odwrót. Nie można funkcjonować w społeczeństwie nie przejawiając empatii. Myślę, że mieszasz pojęcia. Nie możesz zabi czegoś czego nie masz. Szalenie łatwo jest zrozumieć, poruszać się w społeczeństwie ją przejawiając! Empatia jest jednym z najsilniejszych hamulców zachowań agresywnych. Więc jeśli chcesz przetrwać musisz ją umieć przejawiać. Inaczej będziesz tak obosieczny cep! Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: Ku pokrzepieniu serca;) 27.03.08, 18:02 Czy wilki przejawiają empatię? Zobaczcie jak subtelne zachowania mają wpływ na innych, łatwo jest poznać hierarchię... pl.youtube.com/watch?v=20SWz2Gf_BY Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: jak zabić w sobie..... 27.03.08, 22:18 empatia jest i dobra i zła jesli nie funkcjonujesz dobrze na świecie to nie wina empatii ale czegoś innego szukaj gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
leniwykot Re: jak zabić w sobie..... 28.03.08, 20:04 od tego szukania już mnie głowa boli:(( a moja empatia jest zła Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: jak zabić w sobie..... 28.03.08, 21:52 życie jest szukaniem i zadaniem nie ma w tym przerwy ani potrzeby przerwy wiec nich cię głowa nie boli otwórz serce i niech czuje bo to jest twoja nagroda kto nie czuje żyje na wpół i nie masz czego mu zazdrościć i nie wytrzymałbyś kilku dni na takiej pustyni Odpowiedz Link Zgłoś