kvinna 04.11.03, 11:08 :) Opowiedzcie mi, proszę, o niezależnym kinie amerykańskim. uczennica-kvinna p.s. nauczających może być nieskończenie duża liczba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.malone Re: Ivku w tandemie z M.Malone! 04.11.03, 11:14 Wolę posłuchać Ivka:))) On mało mówi, ale smacznie mówi:)))) MM Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna to raczej o Tobie :) 04.11.03, 11:24 Tamten koleś ma ślinotok. Bo nie jada śniadania. Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: to raczej o Tobie :) 04.11.03, 11:25 no, to masz perzegwizdane, jak Ivek zajrzy i to przeczyta ;)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: errata :))) 04.11.03, 11:26 nie "pierze gwizdane", tylko pospolicie "przegwizdane"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend Re: errata :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 11:29 > "pierze gwizdane" ;DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Malone? 04.11.03, 11:30 Dlaczego Ty się mnie boisz? Nie bój się. Wiem tylko o Tobie tyle (powiedziałeś), że masz brodę, że chyba masz więcej zim niż ja, że lubisz gapić się na filmy. Że lubisz Irish coffee. Spróbuj kokosowej. Pycha! I nie bój się mnie. I opowiadaj o filmach. A może widziałeś Sauteta "Serce jak lód"? Ja nie.. A może coś innego..? Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Malone? 04.11.03, 11:42 Czemu myślisz, że się Ciebie boję:) {Chyba, ze Alfika troszke poniżej ma rację:DDD; ale to byłoby dla mnie jak mjut} Prawda... Dużo więcej... Lubię... ditto ditto Spróbuję... Nie boję... Nie widziałem... No to chyba było dość wyczerpująco MM ps. I podtrzymuje o Ivku jak wyżej:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Serce jak lod 04.11.03, 15:47 Widzialam,ja, raz, moge wiele razy, bo mam, ale nie ogladam, ten jeden raz jest tak intensywnym kolorem, ze jego obraz odcieniami pulsuje dlugo po endzie, ktory wcale nie jest happy:) A film nie amerykanski, francuski, z przepiekna rola Emanuelle Beart, od tego filmu zaczela sie moja milosc do tej aktorki. aktorki wylacznie dobrych rol, nie mowie, ze wylacznie dobrych filmow, w kinie rzadkosc. Znam tylko jeszcze jedna aktorke, ktora tyle potrafi, tez Francuzka: Isabelle Adjani. Pozdrawiam:) Tea Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna dziękuję, Tea 04.11.03, 17:16 Poluję na to, ale wyłącznie w kinie. Kiedyś obejrzę. I też uwielbiam Beart. -- I przepraszam Ivka jak-nie-wiem-co, usiłowałam być gupio dowcipna :( Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: to raczej o Tobie :) 04.11.03, 11:35 kvinna napisała: > Tamten koleś ma ślinotok. taaa. zabolalo Kvinna. Ja mam bardzo slabe poczucie humoru jesli zart dotyczy mnie osobiscie. ciao Ivek PS po co w taki razie napisalas Ivek w tytule posta? PS niezaleznie od pobudek mozesz juz tego nie robic? Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Ivku? 04.11.03, 11:39 Prze..prze..praszam najmocniej. Przecież wiesz, że chodzi o słowotok, który w Tobie lubię bardzo. Już, już nie będę tego robić. Już nie wolno mi Ciebie zaczepiać? bu Za karę (dla siebie) będę milczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Ivku? 04.11.03, 11:51 ivek napisał: > [dlugi dzwiek ciszy ale nie samotnosci] Ale nie jest on 12-sekundowy, pięknie modulowany, mam nadzieję?:))) MM Odpowiedz Link Zgłoś
ivek M.Malone? 04.11.03, 11:53 nie draniu jeden! rozsmieszyles mnie M.Malone. dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: M.Malone? 04.11.03, 11:53 ivek napisał: > nie draniu jeden! > rozsmieszyles mnie M.Malone. > dzieki. > I o to chodziło!!! > > Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: M.Malone? 04.11.03, 11:56 > I o to chodziło!!! wiem dlatego podziekowalem. ivek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend Re: Ivku w tandemie z M.Malone! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 11:27 Ty Kvinna nie przesadzaj ;) mało Ci, ze wiersze Ci piszą? wykładów jej sie zachcieva... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Ivku w tandemie z M.Malone! 04.11.03, 11:31 Wiesz co, ta Kvinna to chyba MM zaczepia otwarcie :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend Re: Ivku w tandemie z M.Malone! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 11:35 Ja też tak myślę, a wszystko przez RR, że zaczęła te sieci neuronowe tak otwarcie prosto-z-mostu rzucać ;) tylko mnie Jędruś rzucił, buuu... A Ty co? Do dzieła! :D Na kogo zaginasz parol? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Ivku w tandemie z M.Malone! IP: *.localdomain / 192.168.0.* 04.11.03, 15:00 Gość portalu: girlfriend napisał(a): > Ja też tak myślę, a wszystko przez RR, że zaczęła te sieci neuronowe tak > otwarcie prosto-z-mostu rzucać ;) > > tylko mnie Jędruś rzucił, buuu... > > A Ty co? Do dzieła! :D > Na kogo zaginasz parol? :DDD no bo ja nadal nie wiem jak zachowa się sieć neuronowa gdy impuls wchodzący będzie jej nieznany. I będę i tak ciągnąć za język wsztstkich informatyków, matematyków i neurobiologów, ot co sieci neuronowych więc nie zarzucam, same się zarzucają rzucił Cię Jędruś? tragedia. Bo ja Jędrusia coraz bardziej lubię, bo większość wątków w których mam coś do powiedzenia właśnie on wymyśla. ;) Co, że zupełnie się nie zgadzamy, ale przynajmniej mogę sobie popisać a MM, właśnie, MM. mm, Mm. ! i ? i jeszcze raz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend Re: Ivku w tandemie z M.Malone! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 15:04 > I będę i tak ciągnąć za język wsztstkich informatyków, > matematyków i neurobiologów, ot co fizycy i chemicy też się nadadzą ;))))) przysięgam! :))))) > rzucił Cię Jędruś? tragedia. Bo ja Jędrusia coraz bardziej lubię, bo większość > wątków w których mam coś do powiedzenia właśnie on wymyśla. ;) Co, że zupełnie > się nie zgadzamy, ale przynajmniej mogę sobie popisać właśnie w Tobie upatruję przyczyny mojego nieszczęscia, hihi ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Ivku w tandemie z M.Malone! IP: *.localdomain / 192.168.0.* 04.11.03, 15:53 Gość portalu: girlfriend napisał(a): > fizycy i chemicy też się nadadzą ;))))) przysięgam! :))))) > Nie nadadzą się. Kiedy wymyślę sobie problem do którego będą się nadawać to wtedy bedę ciągnąć za język ich. I pomyśleć, że mam uprawnienia do uczenia chemii w gimnazjum, a z chemii dętka kompletna. To dopiero hihi ;))) Fizyki zresztą też. Dobrze, że nie będę w takiej szkoel uczyć ;) >> właśnie w Tobie upatruję przyczyny mojego nieszczęscia, hihi ;)))) No masz ci los i co teraz? Przecież to Ty jesteś specjalistą od ciągania za rękawy ;) I żeby nie było, że ja jestem specjalistą od ciągania za spodnie mówię od razu, NIE. Ja ciągam najwyżej za krawat przy grdyce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Alfiko? No jasne, że otwarcie, co więcej 04.11.03, 11:35 wiem, że mi się nie uda, bo on bardzo lubi Ciebie. Na przykład. Alfiko? Twoja ulubiona muzyka filmowa? Dziś zaczepiam wszystkich. (sensownych :) rzep Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: A ja lubię...no, tak bardzo... 04.11.03, 14:06 ...uparcie, wiernie i otwarcie muzykę filmową Zbigniewa Preisnera. Choć żaden ze mnie filmolub, was bardzo chętnie czytam w tym temacie :) Jestem zupełnie nie w tym świecie przy "Podwójnym życiu Weroniki" i "Requiem dla mojego przyjaciela". To się oczywiście ociera o Kieślowskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Ivku w tandemie z M.Malone! 04.11.03, 11:31 Wbrew stereotypom nie kazdy Amerykanin to gupek. Ze siezku z tym* nie kazdy ma ochote powielac sprawdzone schematy i produkowac, ze zacytuje mojego kumpla weryfikujacego wlasnie na sobie teze o neokolonializmie "kolejna wybuchowa, romantyczna komedia sensacyjna z efektami specjalnymi wartymi 98mil.$., z elementami szpiegowskiego political-fiction i pierwszym rzedem nazwisk holywood, a to wszystko w tonie poprawnosci politycznej". Czesc z rezyserow, scenarzystow unikajacych tworczosci przez duze Tfu zajelo sie wiec robieniem kina autorskiego, czyli w oparciu o wlasne pomysly, wizje. Wymienialem Ci kiedys rezyzerow ktorych cenie, wiekszosc z nich uwaza sie za niezaleznych pewnie, jak jest na prawde to nie jestem Ci tego w stanie powiedziec. W USA kreci sie kilkaset filmow rocznie. Na taka ilosc sila rzeczy czasem trafiaja perelki a czasem nawet perly. Kino niezalezne ma w USA swoj festiwal w Sundance, ktory sie nieco skomercjalizowal ostatnio (wymienionym gwiazdom zachcialo sie realizowac w tego typu produkcjach). Piecze nad tym festiwalem ma kiedys-przystojny-dzisiaj-dziadek Robert Redford. To tam spotykaja sie mlodzi rezysezy, aktorzy, amotorzy filmow zrobionych poza najwiekszymi studiami. *oryginalna polska pisownia pewnej sympatycznej Heather przebywajacej na zeslaniu w kraju bialych niedzwiedzy czyli w nigdzie. Ivek PS Jestem rozczarowany Kvinna, ze nic nie napisalas o nicku Trinity! :(( Odpowiedz Link Zgłoś