froobek 26.02.10, 22:50 Mój: - macha, kopie nogami (to już od wielu miesięcy) - robi "brawo" - robi "pa-pa" - ściąga sobie skarpety Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata-gryfino Re: Co Wasze dzieci robią podczas ssania? ;-) 26.02.10, 22:54 syn grzebal sobie w uchu,wsadzał mi palece oko lub nos,albo z lubością gnebil drugiego cyca,córcia za to z miłością patrzyła mi w oczy Odpowiedz Link
misanka Re: Co Wasze dzieci robią podczas ssania? ;-) 26.02.10, 23:00 Moja (17 miesięcy): - łypie okiem na tatusia, - uśmiecha się "pod wąsem" - mruczy czasem, - międli z lubością drugą pierś - jak sobie przypomni to daje mi stópkę do powąchania, a potem znów się uśmiecha pod wąsem Odpowiedz Link
asjula1 Re: Co Wasze dzieci robią podczas ssania? ;-) 26.02.10, 23:58 Mój mały wbija paznokcie w drugi sutel, licząc sobie żebra pod spodem i kontempluje otoczenie. Ma minę bardzo zamyśloną, jakby zastanawiał się nad sensem istnienia) Odpowiedz Link
asjula1 Re: Co Wasze dzieci robią podczas ssania? ;-) 27.02.10, 00:19 Matko, mam dziury w części mózgu odpowiedzialnej za składanie liter "licząc sobie _MOJE_ żebra pod spodem", że już o literówkach litościwie nie wspomne Odpowiedz Link
desse_o Re: Co Wasze dzieci robią podczas ssania? ;-) 27.02.10, 10:58 Próbuje stawać na głowie albo jak się przyssie do leżącej na plecach mamy to próbuje chodzić zgięty w pól tzn. głowa leży a nogi chodzą. To takie najbardziej ekstremalne akrobacje. A ostatnio jak byliśmy na basenie i on stwierdził, że czas na mleko to próbował się przyssać przez kostium ku zgorszeniu otoczenia Odpowiedz Link
asjula1 Re: Co Wasze dzieci robią podczas ssania? ;-) 27.02.10, 12:17 To bardzo miło z jego strony Mój sobie wyciąga "paśnik" na wierzch - górą, dołem - zalezy w jakiej mama bluzce Odpowiedz Link
asjula1 Re: Co Wasze dzieci robią podczas ssania? ;-) 27.02.10, 12:23 Acha - zaczyna od takiego "umoszczenia" buzi na miejscu, czyli kręci głową dynamicznie w obie strony przez chwilę z nosem w piersi i, gdy już jest "w miejscu", wymrukuje "aaaaaamm". A jedyne quasi zdanie, które umie złozyc to: "Mama cyś da, mniam mniam" Odpowiedz Link
rooms Re: Co Wasze dzieci robią podczas ssania? ;-) 27.02.10, 20:03 czy ta książkę. Serio. Proceder wygląda następująco: woła "cycy", siada mi na kolanach, rozgląda się za literaturą, jak jest w zasięgu to woła "czyta, czyta), bierze książkę, łapie cyca, ssie i przewraca strony. I w jakim to świetle mnie stawia? A oprócz tego, gdy np. karmię ją na leżąco: -kopie nogami (zarzucam je sobie na biodro, ale nie zawsze pomaga) -drapie rękę paznokciami -próbuje wsadzić mi palec do ust lub nosa (nie cierpię!) -ale najczęściej głaszcze mnie po przedramieniu - i to UWIELBIAM! specjalnie podciągam rękawy przed karmieniem w nadziei na pieszczoty Odpowiedz Link
oda100 Re: Co Wasze dzieci robią podczas ssania? ;-) 27.02.10, 22:32 moja mala (1,5 roku) najczeciej patrzy mi w oczy, bada moja twarz wzrokiem, usmiecha sie albo marszczy czolo. Czesto tez oglada telewizje, albo czytamy ksiazeczki, albo mnie drapie po dekolcie, a czasem jak ma niespokojna sesje, probuje podczas ssania nalozyc mi jedna noge na glowe, a druga schodzic z kanapy Odpowiedz Link
edyta_32 Re: Co Wasze dzieci robią podczas ssania? ;-) 28.02.10, 11:28 Moja macha nóżkami we wszystkie strony, a rączkami tarmosi albo moją bluzę, albo swoją bluzeczkę, albo kocyk. Obojętnie co byle by było w zasięgu rączek. Odpowiedz Link
anku1982 do edyta_32 09.04.10, 15:45 Mamy dzieciaczki z tego samego dnia, pozdrawiam! Mój mędli łańcuszek lub bluzkę, obowiązkowo zarzuca nogi na moje biodra, jak karmię na leżąco! Odpowiedz Link
mania2347 Re: Co Wasze dzieci robią podczas ssania? ;-) 28.02.10, 11:34 Mój syn ostatnio co mnie bardzo irytuje notorycznie wsadza mi rękę pod pachę i łaskocze (robi to w nocy bo w dzień mu nie pozwalam). Nie licząc wsadzania palców gdzie się da (nos, oko, usta, ucho). Jak ma dobry dzień to przytula się obejmując mnie za plecy tak mocno że nawet nie wiedziałam że tak potrafi i to jest miłe. A dzisiaj akurat wymyślił sobie bicie ale nie trafił w mój dekolt (bo się odsunełam) tylko w swoją głowę i tak go to rozbawiło (nie powiem żebym i ja się nie śmiała), że postanowił tłuc się po głowie całe karmienie śmiejąc się do rozpuku.... cóż.... Odpowiedz Link
zosialusz Re: Co Wasze dzieci robią podczas ssania? ;-) 28.02.10, 20:33 a mój już mi zrobił dziurę w pępku potrafi w nocy poyciągac koszulkę i sie dobrać do pępka a tak to nogi fikają ręka druga plaska po gołym pepku i oczy nos buzia liczenie zębców u mamusi istny cyrk Odpowiedz Link
lacitadelle czyta 01.03.10, 10:12 Nasz syn wdał się w rodziców i najczęściej przy jedzeniu czyta, tzn. pokazuje, że chce mleczko, potem organizuje książeczki, ustawia na moim brzuchu (karmię leżąc na plecach) i ssąc przewraca strony, a ja czytam. Ostatnio potrafi już się włączyć do niektórych wierszyków i zadowolony puszcza na chwilę pierś, coś tam powie i z uśmiechem przysysa się od nowa. Czasem zamiast książeczek bierze wóz strażacki, lokomotywę albo i traktor z ciągnikiem oraz całą trzódką, to nic, że to się nie bardzo mieści. Ma teraz 21 miesięcy, ale zaczęło się koło roku. A do zasypiania głaszcze po włosach. Odpowiedz Link
aleksa51 tarmosi 01.03.10, 13:08 moja od urodzenia podczas ssania mleka musiała coś robić rączką. Jak była niemowlęciem to zataczając wielkie koło rączką natrafiając na pierś odpychała ją od siebie jednocześnie nieprzerwalnie ssąc- oj, bolało, przy tym były też zadrapania. Przed ukończeniem roku do tej pory upodobała sobie tarmoszenie swojego ucha. Ale czasem potrafi paluszkiem celować mi do ust lub nosa itp. Odpowiedz Link
merolik Re: tarmosi 09.04.10, 21:41 Ostatnio najczęściej ciągnie mnie za grzywkę, ale nie mocno, tylko spokojnie, rytmicznie, tak "skubie". Wiem, że ją to uspokaja i wycisza, więc nie zabraniam. Odpowiedz Link