Dodaj do ulubionych

English in Mind

02.03.13, 13:26
Poszukując porady na forum w sprawie podręcznika dla zdolnych uczniów (2/3 klasa gimnazjum) trafiłam na wątki, w których kilka osób (z tego co pamiętam to Baba67 i Kociamama) polecało podręcznik "English in Mind". Jak uważacie, czy ciekawsza jest pierwsza edycja czy druga? Obawiam się, że pierwsza może być mocno nieaktualna (tematy, kiepskie zdjęcia), ale drugą też mogą wycofać niedługo, bo to mało popularny podręcznik. Nie chciałabym inwestować 250 zł na komplet do jednego poziomu (same CD 150 zł), jeśli wkrótce mieliby wycofać. Czy macie porównanie części 3 normalnej (B1) i wydania egzaminacyjnego (A2/B1)? Czy zgodnie z opisem poziomu - wydanie egzaminacyjne jest prostsze? Czy ktoś z Was korzystał z 4 części i też była ciekawa? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • nowa.gocha Re: English in Mind 02.03.13, 16:52
      Odradzałabym. Książka jest po prostu przestarzała. Nawet ta najnowsza wersja - niby egzaminacyjna jest dość słaba.W mojej szkole korzystałyśmy z niej dobrych kilka lat i było w miarę OK ale od czasu gdy egzamin liczy się do rekrutacji zdecydowałyśmy się na pozycje, które do niego lepiej przygotowują.
      • decembersnowdrop Re: English in Mind 02.03.13, 23:43
        Dzięki za opinię, tego się trochę obawiałam. A co byś radziła w zamian do gimnazjum na poziomie B1 i B1/B2? Odpadają "English Plus", "New Exam Challenges" i "Voices".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka