Dodaj do ulubionych

Angielski - skutecznie na Gocławiu

29.01.14, 19:57
ANGIELSKI konwersacje, lekcje, Matura GOCŁAW
MAGISTER ANGLISTYKI z wieloletnim doświadczeniem jako lektor w szkołach językowych oraz w firmach zaprasza osoby dorosłe i maturzystów na zajęcia indywidualne lub grupowe z j. angielskiego.
~ Ponad 20-letnie doświadczenie: praca z grupami i indywidualnie.
~ Doskonalenie mówienia, słuchania, słownictwa, gramatyki lub tylko wybiórczo na życzenie
~ Zapoznanie się z językiem dla wyjeżdżających za granicę
~ Indywidualny dobór materiałów w zależności od poziomu i potrzeb.
~ Lekcje indywidualne lub w grupie.
~Duże doświadczenie w prowadzeniu kursów w firmach i uczeniu dorosłych.
derby.com.pl tel. 602 78 38 86
Obserwuj wątek
    • baba67 Nie to forum nt 30.01.14, 07:34

• anglofil Re: Nie to forum nt 30.01.14, 23:24
        Zapomniałeś o "komunikacji"!!! Dobe ogłoszenie musi wspominać o"komunikacji" nawet jeśli wybiórczej i na życzenie ;)
    • angielskiwarszawakorepetycje Skandal 31.01.14, 15:41
      SŁUCHAJCIE!!
      Ten tekst w ogłoszeniu powyżej został UKRADZIONY z mojego ogłoszenia. Wszystko dosłownie, nawet interpunkcja! Pisałam go sama, pracowałam nad tym, doskonaliłam latami.
      Moje ogłoszenie jest na przykład tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,20753,128741666,128741666,Angielski_Warszawa_Wlochy_Ursus_Wola_Ochota_Bemowo.html
      Widać tam, że zamieściłam to ogłoszenie bardzo dawno, a ten Pan ukradł go niedawno.
      Jestem firmą i ten Pan też.
      Zamierzam podjąć kroki prawne - kradzież własności intelektualnej.
      Mój mąż ma się tym zająć. Czy ktoś z was miał do czynienie z czymś takim?
      • baba67 Re: Skandal 31.01.14, 16:41
        Chyba warsztat latami doskonalilas, ogloszenie jak ogloszenie jest takich naprawde wiele. Trudno tu mowic o wlasnosci intelektualnej chyba ze nas podpuszczasz:-)
        • angksiazki Re: Skandal 31.01.14, 17:43
          Ja mialam podobną sytuację, wiem co z tym zrobić, napisz na prywa.
          • angksiazki Re: Skandal 31.01.14, 17:45
            I nie, Babo, to nie jest normalne, że jakiś palant zeby się zbytnio nie trudzic kradnie dziewczynie tekst. I to jeszcze jako firma.
            • baba67 Re: Skandal 31.01.14, 18:16
              ja nie mowie ze to ladnie tylko ze naprawde trudno tu udowodnic kradziez wlasnosci intelektualnej skoro poszczegolne elementy ogloszenia mozna zobaczyc w wersji bardzo podobnej w wielu miejscach.Co jest oryginalnego w tych sformulowaniach?
              • baba67 Re: Skandal 01.02.14, 08:59
                Szczegolnie ze wybrano z duzego ogloszenia gdzies 1/3 tresci i to najbardziej oklepane kawalki.Jeden taki to nawet sama mam we wlasnym . JOsoba postapila nielelegancko ale nie popadajmy w paranoje-w ostatnim felietonie Piatka jest o Adamczyku Hitlerze.Od razu mi sie z tym watkiem skojarzylo.

Co nie znaczy ze jestem za plagiatami.Gdyby CALE ogloszenie(rzeczywiscie imponujace bylo przepisane toczka w toczke to sprawa bylaby wygrana nawet gdyby na miejscu sedziego siedziala srednio rozgarnieta malpa.ALE NIE JEST.
                • angielskiwarszawakorepetycje Re: Skandal 02.02.14, 11:45
                  Babo, nie udawaj niemądrej...
                  Ten gość nawet na Gumtree nie pofatygował się zmienić KOLOROW którymi zaznaczyłam pojedyncze słówka. Teraz, po tej awanturze już zmienił tekst odrobinę, pozostawiając jednak dużo ode mnie.
                  W ogóle, zjawisko pójścia na skróty, korzystając z pracy innego, nie płacąc za nią - powinno być karane i potępiane.
                  • baba67 Re: Skandal 02.02.14, 12:01
                    Pewnie ze powinno Przeciez ja czlowieka nie bronie.Jednak wiesz granica miedzy dochodzeniem swych praw a pieniactwem jest cieniutka.
                    Porownalam ogloszenie zamieszczone tutaj i odnosnikiem.Zostalo wzietych kilka sformulowan, oklepanych, wszedzie spotykanych, w zadnym wypadku nieoryginalnych(moze procz tego wybiorczo).
                    Nie wiem co zamiescil na gumtree, moze podobienstwa do Twojego ogloszenia byly wieksze.
          • alina460 Re: Skandal 31.01.14, 17:45
            Babo, ale zobacz na układ graficzny obydwu ogłoszeń. Są takie same, a tekst też prawie toćka w toćkę to samo. Może to drobiazg, ale summa summarum dziewczyna ma rację.
    • kocica27 Re: Angielski - skutecznie na Gocławiu 03.02.14, 15:31
      Kopiowanie tekstów to jeszcze nic - ludzie są tak leniwi, że zdjęcia kradną...
      Mnie zastanawia coś takiego: jeśli komuś nie chce się nawet zredagować ogłoszenia, to czego on uczy swoich uczniów? Żeby być nauczycielem potrzeba choć odrobiny kreatywności...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka