chaal-ina
03.05.14, 07:21
Witajcie
Czy ktoś z Was dostał w swoje ręce w/w podręczniki, jaka jest Wasza opinia. Są to nowości Express Publishing, Smart Time do gimnazjum a I5 do IV klasy podstawówki. Czy macie jakieś wrażenia, odczucia, opinie. Po przeczytaniu sporej ilości wątków mam wrażenie, że nauczyciele dzielą się na zagorzałych zwolenników lub przeciwników tego wydawnictwa i ... mam dylemat. Miałam je w ręku do przejrzenia... dodam, że potrzebuję podręczników trochę ambitniejszych bo angielskiego dzieci mają po trzy godz. tyg plus 2 godz konwersacji od pierwszej klasy podstawówki. Inne warianty do IV klasy podstawówki to: Discover English lub New English Zone (są to czteroczęściowe kursy, więc mogłabym zacząć od 2 części). W gimnazjum do tej pory nie uczyłam... i tu nie mam doświadczenia. Przede mną uczyły native speakerki (nauczycielki z wykształcenia) ale one podręczniki traktowały jako dodatek a ja lubię pracować z na podręcznikach i chciałabym dokonać dobrego wyboru tym bardziej, że to na co najmniej najbliższe 3 lata... ufff to tyle. Wesprzyjcie radą :)