Dodaj do ulubionych

Nauczanie zdalne

21.08.16, 21:26
Czy któraś z Was uczestniczyła w szkoleniach "blended learning school"? Oferują oni szkolenia z nauczania zdalnego dla lektorów pt. "Zostań e-lektorem – nauczanie w formule distance learning". Jako, że chcę część pracy mojej przerzucić na nauczanie przez internet, zastanawiałam się, czy to szkolenie będzie odpowiednie i da mi wiedzę, którą potrzebuję, by prowadzić lekcje online sprawnie i skutecznie.

Sama jestem w trakcie brania lekcji z innego języka u różnych nauczycieli przez Skype i mogę powiedzieć, że poziom nauczania i prowadzenia lekcji jest bardzo różnorodny. Od pełnych profesjonalistów po kompletnych laików. A niedługo będę miała niezły dylemat, którego wybrać na swojego stałego nauczyciela, bo zamierzam kontynuować naukę online. Niestety nie mogę sobie pozwolić na pobieranie lekcji u kilku nauczycieli jednocześnie ;)

Wracając do nauczania online, myślicie że warto uczestniczyć w kursach lub szkoleniach czy iść metodą sprawdzania na sobie, poprzez poznawanie metod innych nauczycieli, którzy uczą w ten sposób?

Zdecydowanie wolę kontakt twarzą w twarz z uczniem / nauczycielem, ale czasem nie da się inaczej i wtedy internet przychodzi z pomocą.

Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka