Dodaj do ulubionych

Helen Doron

02.09.16, 08:53
Witam, mam 6-letnią córeczkę, którą chciałabym zapisać na angielski. Sama jestem z wykształcenia nauczycielem języka angielskiego, ale od 10 lat poza zawodem. Rodzice dzieci z przedszkola są zachwyceni Helen Doron, dlatego właśnie o tej szkole pomyślałam, ale zastanawiam się, jak tak szczerze oceniają ją nauczyciele. Wiadomo, rodzic może być zadowolony z samego faktu, że dziecko coś tam kuma z angielskiego, nieświadomi, że może gdzie indziej dziecko nauczyłoby się czegoś więcej. Czy rzeczywiście HD to taki dobry wybór? Czy może lepiej posłać córkę do jakiejś klasycznej szkoły językowej? Jak wspomniałam nauczycielem nie jestem już 10 lat i zupełnie straciłam orientację w rynku.
Obserwuj wątek
    • anuria Re: Helen Doron 06.09.16, 11:41
      up
    • mar.ylu Re: Helen Doron 07.09.16, 10:08
      moje dzieci chodzą właśnie na Helen Doron. bardzo lubią :-) grupy małe, więc każdy ma szansę się odezwać. a właściwie każdy zawsze mówi, bo lektor tego pilnuje. podoba mi się, że lektor koncentruje się na wszystkich dzieciach, a nie tylko na tych, które najwięcej wiedzą i mówią. tym słabszym oczywiście pomaga. najważniejszy jest jak najczęstszy kontakt z językiem, a dzięki płytom i bajkom dziecko ma to zapewnione w domu.

sama chciałabym się w ten sposób uczyć języka :-) myślę, że to, co odróżnia szkoły Helen Doron od innych, to przygotowanie nauczyciela. lektorka ma dużo zabawek, gier, obrazków. dzięki czemu dzieci ani przez chwilę się nie nudzą.
      no i mówi cały czas po angielsku i dziecko musi sobie jakoś poradzić.
      • paniusiapobuleczki Re: Helen Doron 16.09.16, 19:05
        zanim zobaczyłam ten wątek, w innym polecałam tego typu zajęcia dla małych dzieci. Mam jednak wrażenie, ze 6 lat to taka trochę granica. Pewna znajoma ucząca w jakiejś tam szkole językowej wprowadzała elementy nauki zerówkowej (K), piosenki, powtarzanie, ale tez literki itd. Zależy od dziecka, uważam, ze warto spróbować. To taka namiastka play group, tylko pani musi by fajna i wesoła.
        • vinni_pych Re: Helen Doron 19.09.16, 07:35
          Syn koleżanki zaczął naukę w 6lat (pierwsza klasa) 2 razy w tygodniu. Koleżanka mówi, że teraz po roku nauki syn rozumie prawie wszystko, co oni między sobą coś powiedzą po angielsku. Ja ostatnio byłam na lekcji pokazowej w HD i też jestem pozytywnie zaskoczona. Chciałam zapisać tylko starszego syna (prawie 7lat), ale zdecydowałam zapisać i 5latka.
    • chocolate_cake Re: Helen Doron 19.09.16, 15:02
      Też jestem anglistką.
      Do HD chodził kiedyś mój syn, było ok, całkiem fajnie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka