kolous 20.10.04, 22:01 Poszukuję podręcznika do przygotowywania grupy do FCE, ale na niższym poziomie niż typowe podreczniki. Myślałem o Going for Gold, Longmana. CZy jest coś jeszcze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
internek1 Re: podrecznik pre-FCE 24.10.04, 20:30 To zależy od grupy wiekowej, ale dla nastolatków poleciłabym także Kickstart albo Countdown to FCE, zresztą ta druga nie tylko dla młodzieży, ale i dla dorosłych. Jest też zupełnie nowa książka - Fast Class - bardzo mi się podoba. Polecam! Odpowiedz Link
chuda_w-w Re: podrecznik pre-FCE 25.10.04, 13:34 Jako osoba korzystajaca kiedys z Countdown to FCE odradzam ten podręcznik, zreszta nie podobał sie nie tylko mnie ale i mojej grupie równiez :/ I to do tego stopnia ze wszyscy zaprotestowalismy i zaproponowalismy zakupic inny podręcznik za własną kasę (tamten był wliczony w cene kursu) Zamienilismy go na Rising Star (Pre-First Certificate Course) i wszyscy bylismy niesamowicie zadowoleni :))) Podrecznik ten jest o niebo ciekawszy, Writing jest bardzo dobrze "zrobiony",solidny, pojawia sie mnóstwo phrasal verbs, słownictwo jest urozmaicone, ciekawe artykuły w części Reading oraz tematy do dyskusji, na koncu ksiazki znajdziemy bardzo dobrze wyjasnioną gramatyke oraz mini słowniczek "phrasali". Odpowiedz Link