domville 09.08.05, 09:47 No właśnie, co byście polecili dla osoby, która skończyła English File Upper Intermediate i nie zamierza zdawać żadnych egzaminów typu FCE czy CAE. Czy są na rynku jakieś godne uwagi podręczniki na kontynuację nauki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cytryna76 Re: Co po English File Upper? 09.08.05, 11:11 Nie spotkałam się z takowymi. Wszytskie w jakimś stopniu nawiązują do egzaminu FCe, a niektóre wręcz do niego przygotowują. Z drugiej strony praca z podręcznikiem na poziomie fce to chyba najlepszy sposób na kontunuację nauki,w końcu to jakby nie było poziom wyżej. Można wybrać podręcznik, który nie ma postaci bardzo zbliżonej do testów egzaminacyjnych, a zawiera po prostu utrwalenie gramatyki, ciekawe czytanki i listeningi. Odpowiedz Link
i.nes Re: Co po English File Upper? 09.08.05, 12:31 U mnie w szkole jest tak, że dla osób, które nie chcą zdawać FCE przygotowano Cutting Edge Advanced. Ale niestety nie znam - nie uczyłam. Mogę się jedynie domyślać ;) Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Co po English File Upper? 09.08.05, 17:20 Upstream upper-intermediate (mimo nazwy, jest to poziom miedzy upper-int a advanced) Inside Out Advanced. A moze jakies ESP? Business, Law, Medicine, Travel, etc. Odpowiedz Link
domville Re: Co po English File Upper? 09.08.05, 19:35 Dzięki za sugestie! Szperając w Internecie natrafiłem na coś takiego: www.cambridge.org/elt/elt_projectpage.asp?id=2500146#components Obiło mi się też o uszy, że New Headway Advanced jest niezły. Czy ktoś coś wie? Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Co po English File Upper? 10.08.05, 21:20 Tak, jest new headwya. Niestety nie znam, lecz bardzo dawno temu pracowalam z headway'em. Jesli ten nowy jest tak beznadziejny jak ten stary to nie polecam. Odpowiedz Link
mietowe_loczki Re: Co po English File Upper? 09.08.05, 19:37 jest chyba Headway Advanced albo, ktoś już wcześniej radził, ESP Odpowiedz Link