Dodaj do ulubionych

Ile "na rękę" kontraktowy z mgr

18.10.05, 15:15
Zamierzam podjąć na nowo pracę w szkole i interesuje mnie ile otrzymuje
nauczyciel kontraktowy na rękę. Mam przygotowanie pedag. i uczyłam trzy lata
w szkole. A może ktoś wie czy istnieje jeszcze dodatek "wiejski"???Dzięki za
odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • asia23bb Re: Ile "na rękę" kontraktowy z mgr 18.10.05, 19:51
      ok 900 zl za etat
      Ale jesli nie robilas awansu, musisz zaczac od stazysty.
      • merolik Re: dodatek wiejski istnieje :))) 19.10.05, 09:07
        to jakieś 150 chyba (nie wiem czy jego wysokość jest zależna od wys. pensji i
        szczebla awansu)
        • emilia676 Re: dodatek wiejski istnieje :))) 25.10.05, 18:46
          TAKIE MARNE GROSZE??????????????????????kto za tyle pracuje???? co was
          sklania , powolanie czy poprostu niemoznosc znalezienia innej pracy chwilowo? a
          ile godzi w tyg pracuje naucz ang??
          • natalia.brzeska do Emilia676 25.10.05, 20:45
            W poście niżej piszesz, że zaczełaś pracę w podstawówce, a tutaj pytasz:

"kto za tyle pracuje???? co was
            > sklania , powolanie czy poprostu niemoznosc znalezienia innej pracy chwilowo?"

Więc może sama odpowiesz nam na to pytanie: co Ciebie skłoniło do pracy w
            podstawówce? Nie mogłaś innej pracy sobie znaleźć?
          • asia23bb Re: dodatek wiejski istnieje :))) 25.10.05, 20:48
            Kto pracuje? Ten kto czuje powolanie zeby wkladac cos w te lebki dzieciakow,
            ktore sa nasza przyszloscia:)
            Smieszne pytanie. A co sklania do pracy ludzi, ktorzy pracuja w roznych
            trudnych, tzw 'brudnych' zawodach? Nawet nie myslisz o nich, a przeciez ktos
            musi to robic, zebys miala prad, gaz, wode w domu, swiezy chlebek,itp, itd.

A nauczyciel angielskiego pracuje tyle ile inni nauczyciele (mowimy o szkole
            oczywscie) Czyli etat wynosi 18 godz tygodniowo. Dlaczego mialby pracowac mniej
            czy wiecej??
            • emilia676 Re: dodatek wiejski istnieje :))) 25.10.05, 21:46
              ale ja tam pracuje na zasadzie, ja daje lekcje a rodzice mi placa co miesiac
              gotowka ( jakby korepetycje) moje pytanie "kto za tyle pracuje?" nie mialo ani
              nuty zlosliwosci poprostu sie zastanawiam bo po anglistyce/nkjo mozna spokojnie
              znalesc lepsza prace ( chocby kursy w bankach, administracji...) a za 900 zl 18
              godzin! np. w warszawie za to sie nie da nawet mieszkania wynajac!!!!tyle, ze
              ZUS jest oplacony...
              • natalia.brzeska Re: dodatek wiejski istnieje :))) 25.10.05, 21:48
                No właśnie i tu sobie sama odpowiedziałaś. Zastanów się ile tych godzin w
                firmach musiałabyś zrobić żeby 750 PLN ZUSu zapłacić?
                W dzisiejszych czasach bez własnej działalności w firmach sobie nie
                popracujesz...
                • setif Re: dodatek wiejski istnieje :))) 26.10.05, 17:15
                  Poza tym nie wszyscy mogą mieszkać w Warszawie czy innym dużym mieście. Wiele
                  lat pracowałam na wsi, mieszkałam w małym miasteczku. Od niedawna mieszkam w
                  Warszawie, tu rzeczywiście możliwości dla anglisty jest więcej, są kursy w
                  firmach, lekcje prywatne. W moim rodzinnym mieście tego nie miałam.
                • vela Re: dodatek wiejski istnieje :))) 02.11.05, 21:46
                  ja mam zajecia w banku i co? jest zupelnie nie-rozowo. po pierwsze dlatego ze
                  jakims cudem bank wynegocjowal ze szkola nizsza stawke niz placa ludzie za
                  normalny kurs (ciulaja pieniadze no i sie rozibjaja mercami - wiem bo stoja opd
                  siedziba :)) po drugie takie zajecia maja wysokie ryzyko odwolywania. po
                  trzecie w wakacje nawet w banku nie pouczysz (nie mowie, ze wogole ale na pewno
                  polowa bankow rezygnuje z uczenia sie w wakacje (kiedys trzeba jechac na
                  riwiere :):)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka