honeybb 24.11.07, 11:58 Czy używacie Companionów z serii Upstream? Czy są pożyteczne? Będę wdzięczna za uwagi ;-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba67 Re: Upstream Companion 24.11.07, 13:58 Ja korzystam z podrecznika advance tej serii-o istnieniu companiona teraz sie dowiedzialam i na pewno przejrze w ksiegarni. Niemniej podrecznik plus workbook to tyle materialu i roboty, ze nie widze sensu korzystania jeszcze i z tego. Uzupelnic warto materialami z innych zrodel Idioms in Use, Phrasal Verb in Use, Collocation na przyklad lub Use of English advanced. Odpowiedz Link
jacinda Re: Upstream Companion 24.11.07, 14:45 Ja korzystalam - oszczedzalo mi czasu na przygotowanie sie do zajec. Wszystkie slowka wyjasnione, przyklady uzycia w zdania i dodatkowe cwiczenia na slownictwo. Zazwyczaj zadawalam jako prace domowa (na zajeciach dodatkowych). Gdy pracowalam w szkle, wykorzystywalam te dodatkowe cwiczenia na testach, wiec juz sama nie musialam ukladac cwiczen. Odpowiedz Link
honeybb Re: Upstream Companion 24.11.07, 20:54 Ja właśnie dziś się dowiedziałam w księgarni ;-) Wygląda fajnie ale boję się, że przedobrze. Mam zamiar zacząć Upstream z dorosłą osobą. Ona jest bardzo pilna więc raczej odbiór będzie pozytywny. oj czy wy tez przeżywacie katusze wybierając podręcznik? ps. Dziki za opinie, czekam na więcej ;-) Odpowiedz Link