Dodaj do ulubionych

szminka na spierzchnięte usta

22.01.04, 19:58
Całą zimę pierzchną mi wargi. Zwykle stosuję bezbarwne pomadki ochronne, ale
czasem przydałby się jakiś kolor. Czy możecie polecić mi dobre nawilżające
szminki które także pielęgnują usta? W rozsądnej cenie ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: szminka na spierzchnięte usta IP: *.softpro2.pl 22.01.04, 20:12
      ja stosuje z oriflame taki miodowy krem w malutkim pudeleczku jest rewelacyjny
      • Gość: goha Re: szminka na spierzchnięte usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 20:39
        Ja również uważam ten balsamik oriflame za prawdziwą rewelacje
    • Gość: justa Re: szminka na spierzchnięte usta IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 10:31
      Avon na szminki pielęgnujące do ust w 4 pastelowych kolorach, są ochronne, a
      jednocześnie masz jakiś kolorek na ustach.
      • Gość: carrie.p Re: szminka na spierzchnięte usta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 11:50
        Te szminki są fatalne. wybitnie podkreślają oberwane skórki na ustach i nie
        pielęgnują wcale. Wg mnie lepszym rozwiązaniem jest nałożenie kolorowej pomadki
        na ochronna, lekko przyprószoną pudrem.
    • mandra Re: szminka na spierzchnięte usta 23.01.04, 12:07
      mam to samo.
      dziwnie, niesamowicie wiec gladko wygladaja moje usta z blyszczykiem inglota,
      nie pamietam nazwy, taki w przezroczystym, kwadratowym pudeleczku...
      poza tym zupelnie znika problem suchych ust pod szminka bourjois - shine
      delicieu. blyszczyk 3d tez jest ok.

m.
      • youaresowonderful Re: szminka na spierzchnięte usta 23.01.04, 12:56

Z moich doświadczeń wynika, że większość tych szminek, które miały „poprawiać”
        wygląd ust, to go bezczelnie pogarszają.

Np. dzisiaj posmarowałam najpierw usta grubą warstwą balsamu do ust Vichy (cud,
        mniód ;-), orzeszki...) a na to nałożyłam szminkę Lip Smooth Maybelline,
        rzekomo z witaminami A i E. Efekt? Usta wyglądały prześlicznie, delikatnie
        połyskiwały, a dzięki balsamowi zero suchych, łuszczących się skórek.

Minęła godzina. I co widzę?

Usta suche, trochę piekące. Nawilżenie = 0.

Ja więc proponuję nakładać pod szminki kolorowe, pomadki pielęgnacyjne – ze
        swojej str. polecam Neutrogenę z filtrem 4, balsam Vichy, Tisane też ujdzie...

Lepszej metody nie znam.

mandra napisała:

> mam to samo.
        > dziwnie, niesamowicie wiec gladko wygladaja moje usta z blyszczykiem inglota,
        > nie pamietam nazwy, taki w przezroczystym, kwadratowym pudeleczku...
        > poza tym zupelnie znika problem suchych ust pod szminka bourjois - shine
        > delicieu. blyszczyk 3d tez jest ok.
        >
        > m.
    • Gość: dorota Re: szminka na spierzchnięte usta IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 23.01.04, 16:11
      Wyprobowalam setki szminek ochronnych, pielegnacyjnych itp i nic. Usta
      spierzchniete, widac skorki, z niektorych szminek robi sie "serek". Jak dla
      mnie od kilku lat super mega nie zawodny jest najzwyklejszy Krem Nivea za 3.50
      zl. Nic lepsego do ust nie widze.
      Powaznie.
      • Gość: zakrecona Re: szminka na spierzchnięte usta IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.01.04, 18:42
        szminka pilegnacyjna avonu beyond color
    • pocahontas24 Re: szminka na spierzchnięte usta 23.01.04, 19:31
      Od pomadki ochronnej oczekuje rowniez polysku i jestem bardzo zadowolona z
      nawilzajacego balsamu do ust Oriflame.Sklad: maslo shea-odzywia, olejek z
      moreli-nawilza.Kosztuje ok 20 ale balsam jest wart tej ceny.
    • sympatyczna7 Re: szminka na spierzchnięte usta 23.01.04, 21:48
      Najlepsza jest wg mnie "Labello - Hydro" (troche podobna seria, jak polska
      Nivea). Niestety nie jest do kupienia w Polsce :( i to jest jej minus. Zwykle
      znajomi przywożą mi ją z Austrii lub Włoch. Jest po prostu idealna na zimę (z
      resztą nie tylko) i na spierzchnięte usta. Nie zamarza, nie twardnieje,
      rewelacyjnie nawilża.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka