jagnieszka1 22.01.04, 19:58 Całą zimę pierzchną mi wargi. Zwykle stosuję bezbarwne pomadki ochronne, ale czasem przydałby się jakiś kolor. Czy możecie polecić mi dobre nawilżające szminki które także pielęgnują usta? W rozsądnej cenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: szminka na spierzchnięte usta IP: *.softpro2.pl 22.01.04, 20:12 ja stosuje z oriflame taki miodowy krem w malutkim pudeleczku jest rewelacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goha Re: szminka na spierzchnięte usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 20:39 Ja również uważam ten balsamik oriflame za prawdziwą rewelacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: szminka na spierzchnięte usta IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 10:31 Avon na szminki pielęgnujące do ust w 4 pastelowych kolorach, są ochronne, a jednocześnie masz jakiś kolorek na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carrie.p Re: szminka na spierzchnięte usta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 11:50 Te szminki są fatalne. wybitnie podkreślają oberwane skórki na ustach i nie pielęgnują wcale. Wg mnie lepszym rozwiązaniem jest nałożenie kolorowej pomadki na ochronna, lekko przyprószoną pudrem. Odpowiedz Link Zgłoś
mandra Re: szminka na spierzchnięte usta 23.01.04, 12:07 mam to samo. dziwnie, niesamowicie wiec gladko wygladaja moje usta z blyszczykiem inglota, nie pamietam nazwy, taki w przezroczystym, kwadratowym pudeleczku... poza tym zupelnie znika problem suchych ust pod szminka bourjois - shine delicieu. blyszczyk 3d tez jest ok. m. Odpowiedz Link Zgłoś
youaresowonderful Re: szminka na spierzchnięte usta 23.01.04, 12:56 Z moich doświadczeń wynika, że większość tych szminek, które miały „poprawiać” wygląd ust, to go bezczelnie pogarszają. Np. dzisiaj posmarowałam najpierw usta grubą warstwą balsamu do ust Vichy (cud, mniód ;-), orzeszki...) a na to nałożyłam szminkę Lip Smooth Maybelline, rzekomo z witaminami A i E. Efekt? Usta wyglądały prześlicznie, delikatnie połyskiwały, a dzięki balsamowi zero suchych, łuszczących się skórek. Minęła godzina. I co widzę? Usta suche, trochę piekące. Nawilżenie = 0. Ja więc proponuję nakładać pod szminki kolorowe, pomadki pielęgnacyjne – ze swojej str. polecam Neutrogenę z filtrem 4, balsam Vichy, Tisane też ujdzie... Lepszej metody nie znam. mandra napisała: > mam to samo. > dziwnie, niesamowicie wiec gladko wygladaja moje usta z blyszczykiem inglota, > nie pamietam nazwy, taki w przezroczystym, kwadratowym pudeleczku... > poza tym zupelnie znika problem suchych ust pod szminka bourjois - shine > delicieu. blyszczyk 3d tez jest ok. > > m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: szminka na spierzchnięte usta IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 23.01.04, 16:11 Wyprobowalam setki szminek ochronnych, pielegnacyjnych itp i nic. Usta spierzchniete, widac skorki, z niektorych szminek robi sie "serek". Jak dla mnie od kilku lat super mega nie zawodny jest najzwyklejszy Krem Nivea za 3.50 zl. Nic lepsego do ust nie widze. Powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakrecona Re: szminka na spierzchnięte usta IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.01.04, 18:42 szminka pilegnacyjna avonu beyond color Odpowiedz Link Zgłoś
pocahontas24 Re: szminka na spierzchnięte usta 23.01.04, 19:31 Od pomadki ochronnej oczekuje rowniez polysku i jestem bardzo zadowolona z nawilzajacego balsamu do ust Oriflame.Sklad: maslo shea-odzywia, olejek z moreli-nawilza.Kosztuje ok 20 ale balsam jest wart tej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczna7 Re: szminka na spierzchnięte usta 23.01.04, 21:48 Najlepsza jest wg mnie "Labello - Hydro" (troche podobna seria, jak polska Nivea). Niestety nie jest do kupienia w Polsce :( i to jest jej minus. Zwykle znajomi przywożą mi ją z Austrii lub Włoch. Jest po prostu idealna na zimę (z resztą nie tylko) i na spierzchnięte usta. Nie zamarza, nie twardnieje, rewelacyjnie nawilża. Odpowiedz Link Zgłoś