Dodaj do ulubionych

RYBIA ŁUSKA

IP: *.chello.pl 18.02.04, 00:44
dZIEWCZYNY RATUJCIE CIERPIĘ NA TO OD 2 LAT -OBECNIA MAM 23.STOSOWAŁAM XERIAL-
ALE MINIMUM PO MIESIĄCU WIDAĆ EFEKTY,DROGIE TO TO A NIESTETY NIEZBYT
SKUTECZNE JAK U MNIE.
uŻYWAŁAM TAKŻE OILATUM ŻEL DO KĄPIELI LECZNICZEJ[POD PRYSZNIC ,NIE MAM WANNY
TYLKO KABINE ],KREM TEJ SAMEJ FIRMY[NIESTETY NIEZBYT WYDAJNY],TARCZYCĘ MAM OK
A TA PRZYPADŁOŚC TYLKO NA ŁOKCIACH,JUŻ NIE WIEM CO ROBIC LATO NIEDŁUGO , A
DERMATOLOGA MAM DOPIERO W POŁOWIE MARCA!!!!!!!!!!!!!!!
mOŻE KTÓRAŚ Z was "ODKRYŁA "COŚ SKUTECZNEGO NA TO?????
Obserwuj wątek
    • nglka Re: RYBIA ŁUSKA 18.02.04, 07:20
      Byłaś u dermatologa? Bez straszenia - jedynie ostrzegawczo. Bardzo często w ten
      sposób występuje łuszczyca - wczesne stadium. Może się rozwinąć gwałtownie i
      równie gwałtownie zniknąć. Jeśli nie łuszczyca - może być też specyficzny rodzaj
      alergii (łuski na łokciach, złuszczanie się skóry w uszach, na uszach, na
      płatkach nosa i duży, często swędzący łupież)> proponuję jednak wybrać się do
      lekarza.
      Jeśli mowa o alergii - wstępnie pomoże Oxycort A - słaby antybiotyk (wyłącznie
      na receptę) - jeśli łuszczyca - trzeba będzie rozpocząć specjalistyczne leczenie.
      Jakkolwiek - nie obejdzie się bez lekarza.

Na dzień dzisiejszy wypróbuj tabletki antyhistaminowe (alertec, loratine) są bez
      recepty a jeśli wybierzesz się do lekarza poproś o tabletki zyrtec lub
      clemastinum - są silniejsze i tańsze. Jeśli po 2 tygodniach nie zauważysz
      najmniejszych zmian - poproś o skierowanie do dermatologa (nie wiem czy teraz
      nie można się wybrać bez skierowania?) i tam opisz dokładnie swoją przypadłość.
      Poważnie - 2 lata to kupa czasu, jeśli do tej pory nie minęło to małe szanse,
      żeby samo przeszło. Jestem bardzo silną alergiczką od urodzenia - tak samo jak
      alergia, łuszczyca to choroba dziedziczna, jej nie wyleczysz, można jedynie
      zaleczyć - nieleczone mogą na jakiś czas ustąpić (przy dobrych "wiatrach") ale
      wtedy istnieje duże ryzyko nawrotku ze zdwojoną siłą.
      • Gość: Misia Re: RYBIA ŁUSKA IP: *.torun.dialup.inetia.pl 18.02.04, 08:03
        Trixera AVENE

no i koniecznie zrób testy alergiczne
    • Gość: wawa Re: RYBIA ŁUSKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.04, 08:51
      195.205.222.237/~f1/
    • Gość: KALIOPE Re: RYBIA ŁUSKA IP: *.chello.pl 18.02.04, 10:41
      hEJ!!11
      tO NIE ŁUSZCZYCA ---MAM TO DWA LATA I JEST TO TYPOWA RYBIA ŁUSKA.dO DERMATOLOGA
      CHODZĘ PRYWATNIE I LEKARKA TAK STWIERDZIŁA, TAKŻE SPOKOJNIE,NA TO POTRZEBNE SĄ
      MAŚCI SILNIE ZŁUSZCZAJĄCE I NAWILŻAJĄCE BO TO W PORÓWNANIU Z MOJĄ BLADĄ SKÓRĄ
      JEST BARDZO CIEMNE.pYTAŁAM CZY MOŻE UŻYWACIE JAKIŚ PODOBNYCH MAŚCI DO XERIALU30
      [MUSI DZIAŁAĆ KERATOREGULIJACO NA SKÓRĘ BO TO TAKI TYP ZABURZENIA].
      • Gość: kaliope Re: RYBIA ŁUSKA IP: *.chello.pl 18.02.04, 10:44
        nie jestem alergiczką
    • Gość: ewa Re: RYBIA ŁUSKA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.04, 19:46
      sprobuj diprosalic lub diprosone masc niestety tylko na recepte. jest tez w
      plynie, ale na ogol stosuje sie na skore owlosiona. pozdrawiam
      • Gość: sara Re: RYBIA ŁUSKA IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 21.02.04, 20:02
        Kaliope - czy Ciebie to swędzi?
        Od kilku miesięcy też mam takie cuś na łokciach. Gruba, złuszczająca się skóra.
        Wystraszyłam się, że to łuszczyca, ale ta podobno nie swędzi. Rybia Łuska - czy
        tak się nazywa to schorzenie?
    • Gość: justy Re: RYBIA ŁUSKA IP: *.visp.energis.pl 21.02.04, 20:38
      żeby nieco złuszczyc skórę- Salicylol- kwas salicylowy rozpuszczony w oleju
      (bez recepty w aptece)
      Neostrata- mleczko 10%AHA lub NeoCeuticals PDS Regular, C.S.Dermatologie
      Effadiane mleczko lub krem, Melora Derm Topilact 12 emulsja nawilzajaca do
      ciała- te są troche trudne do zdobycia i dość trogie
      La roche posay lipikar baume, avene balsam trixera lub cold cream; preparaty z
      przynajmniej 10% mocznikiem- xerial 10,30 (nie wiem, który juz znasz)- tańszei
      i ogólnie dotępne

doustnie kapsułki z olejem z wiesiołka, ogorecznika lub czarnej porzeczki oraz
      A+E

lepiej nie stosuj sterydów.
    • ula_s Re: RYBIA ŁUSKA 21.02.04, 21:00
      Justy dobrze Ci radzi. Ja tez miewam czasami w zimie problemy ze skora na
      lokciach oraz nogach i wszystko przechodzi jak zaczynam brac wit. A+E+B6. Z
      kosmetykow moge polecic jeszcze balsam Vichy - Lipidiose 2.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka