Dodaj do ulubionych

Bardzo suche włosy

02.03.04, 11:58
Jak poprawić stan włosów? Sa bardzo such, jakiech kosmetyków używać czy jest
jakiś sprawdzony.Koleżanki poradziły mi abym stosowała maseczki garniera
chyba ale nie wiem czy to pomoże prosze o radę.
Obserwuj wątek
    • mila25 Re: Bardzo suche włosy 02.03.04, 12:45
      Część, doprowadzenie stanu włosw do "normalnosci" jest procesem raczej dłuższym.
      Według mnie wpierw nalezałoby się przyjrzeć prowadzonemu trybowi zycia :
      odżywianie, stres itp. Natomiast jeśli już wiesz, że problem Twoich włosów może
      być spowodowany brakiem odpowiedniej pielęgnacji to z kosmetyków polecam Ci:
      ZŁOTĄ LINIĘ PANTENE- ona jest naprawdę dobra a zwłasza sprawdza się w przypadku
      bardzo długicz włosów i suchych
      na drugim miejscu - stawiam na serię FITOKERATYNA i PANTIVIT z Joanny
      (www.joanna.pl)one też są bordzo dobre i cenowo trochę lepiej się wychodzi,
      jeśli chcesz je stosować non-stop.
      Pozdrawiam
      Monika
      • estrellita Re: Bardzo suche włosy 02.03.04, 22:15
        Ja rowniez mialam bardzo suche, wrecz niemile w dotyku wlosy, ale znlazlam
        chyba na to zloty srodek :-) Szampon Dercos Vichy (zolty), mi bardzo pomogl juz
        po 1 myciu wlosow zauwazylam bardzo duza poprawe. Jeszcze nie zuzylam calego
        opakowanie, a wiem ze juz ich stan poprawil sie o jakies 80% i nie bede na
        pewno kupowala 2 opakowanie, bo po jednym 'stal sie cud'. Wczesniej probowalam
        wiele specyfikow do wlosow suchych itp., z wiekszym lub mniejszym skutkiem.
        Zlota Linia Pantine nie jest zla, ale trzeba jej uzywac caly czas bo gdy 1 raz
        umyjesz wlosy innym szamponem to siano wraca. Przynajmniej u mnie tak bylo. Nie
        najgorszy byl tez Garnier Fructis Nutri-Gladki, ale podobnie jak przy Zlotej
        Linii raczej nawilzal tylko niz regenerowal. Jezeli ktos uzywal Dercosa zoltego
        to niech napisze, czy zauwazyl u siebie tak rewelacyjna poprawe jak ja.
    • vitalia Re: Bardzo suche włosy 04.03.04, 21:19
      Żeby je nawilżyć możesz używać żelu z aloesu.Bardzo dobrze działa na suche
      włosy i napewno jest naturalny. ernest221 napisała:

> Jak poprawić stan włosów? Sa bardzo such, jakiech kosmetyków używać czy jest
      > jakiś sprawdzony.Koleżanki poradziły mi abym stosowała maseczki garniera
      > chyba ale nie wiem czy to pomoże prosze o radę.
    • oksana.zarewicz Re: Bardzo suche włosy 15.03.04, 22:41
      Witam
      Można poprawić stan bardzo suchych włosów ale wymaga to czasu i cierpliwości.
      Żeby dostarczyć włosom niezbędną ilość wody oraz innych ważnych składników
      (ceramidy, białko, lipidy) trzeba regularnie stosować prawidłową pielęgnację
      włosów oraz starać się dostarczać doustnie ważnych materiałów budulcowych
      takich jak cynk, selen, miedź, żelazo, wapń oraz witaminy: C, E, B1, B6. Sama
      maseczka, nawet najlepszej firmy, zdecydowanie nie wystarczy, chociaż nie ma
      przeciwwskazań, aby wypróbowała Pani maseczkę doradzaną przez koleżanki. Proszę
      wybierać do pielęgnacji włosów kosmetyki przeznaczone do włosów suchych i
      zniszczonych, żeby włosy nie tylko nawilżyć ale i zregenerować. Z serii Pantene
      polecam szampon i odżywkę Intensywna Regeneracja, ale może Pani wypróbować
      również i inne specyfiki, również te, polecane w tym wątku.
      Problem suchych włosów był wielokrotnie omawiany na tym forum. Uprzejmie
      zapraszam do wątków 24, 122, 141, 163, 210, 236, 240, 400, 401, 542, 636.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka