Dodaj do ulubionych

mieszanie zapachow

IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 18:59
W ostatnim TS opisane jest jak mozna mieszac zapachy. Czy Wy dziewczyny tez to robicie? Jasli tak to co mieszacie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: mieszanie zapachow 13.03.04, 19:06
      Dla mnie to niedopuszczalne.Juz nie wiedza co wymyslic.W nastepnym numerze zas
      napisza, ze nalezy stosowac kosmetyki z 1 linii zapachowej, bo inaczej woda
      moze gryzc sie z zapachem balsamu do ciała.
      • Gość: Anna Re: mieszanie zapachow IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 19:13
        Ja uwazam ze to niezly pomysl jesli ktos ma dobry nos i wie co z czym laczyc. Bo przeciez nie chodzi o to by psikac jedno na drugie i meczyc siebie oraz co gorsza otoczenie.
        Ja nie stosuje bo nie potrafie.
        • lola211 Re: mieszanie zapachow 13.03.04, 19:29
          > Ja uwazam ze to niezly pomysl jesli ktos ma dobry nos i wie co z czym laczyc

Czyli dla nielicznych ten luksus.Zwazywszy, ze wiekszosc ma mierne pojecie co
          naprawde im pasuje i na nich ładnie pachnie nawet pojedynczo, mozna spodziewac
          sie, ze te mieszanki byłyby wybuchowe.
          A o tym mieszaniu czytałam juz dawno, ciekawe czemu nie stalo sie ani troche
          popularne?
          • Gość: daisy Re: mieszanie zapachow IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.04, 20:41
            Dziewczyny ale co pisali o tym mieszaniu ? Nie mam niestety dojscia do tego
            pisma, nie wiem wiec zupelnie o co chodzi. Wyjasnijcie plisssss bo bede sie
            glowic bez skutku :)
            • Gość: Kosmetolog.Aga Re: mieszanie zapachow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 20:59
              Dziewczyny mieszajcie perfumy intuicyjnie...
              ja tez nie wiedzialam i zmieszałam kiedys na sobie 2 zapachy...mieszanka byla
              rzeczywiscie piorunująca... maz nie dawal mi spokoju.
              No przeciez nie bez powodu francuzki ktore same mieszaja perfumy sa tak
              pociagajace dla płci przeciwnej
            • lola211 Re: mieszanie zapachow 13.03.04, 21:20
              Chodzi o mieszanie na sobie róznych zapachów- popryskanie sie nie jedna woda
              czy perfuma, ale dwoma róznymi naraz, w celu stworzenia "nowego" zapaszku.
              • Gość: Mimi Re: mieszanie zapachow IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 21:32
                nie wiem kto cos takiego wymyslil. mozna mieszac skladniki, ale mieszanie
                gotowych perfum poprzez psikniecie sie raz np chanel i na to np diorem jest bez
                sensu. trzeba by dokladnie znac nuty zapachowe w danych perfumach bo inaczej
                wyloni sie jakies monstrum zapachowe i ludzie beda uciekac jak od skunksa :)
                zreszta jak kupujemy perfumy to chyba nie zastanawiamy sie co by tu na to
                jeszce psiknac, kupujemy je bo akurat ten zapach nam sie podoba, no nie?
                • Gość: Anna Re: mieszanie zapachow IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.04, 08:33
                  Nie chodzi o piskanie 2 warstw jedna na druga . Zasada jest prosta - ciezkie zapachy pryskamy np. na kark a lzejsze na szyje lub nadgartki. Popsikam sie, zobacze jaki bedzie efekt.
              • Gość: daisy Re: mieszanie zapachow IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.04, 00:56
                Dzieki Lola ;)
                No prosze, a ja juz sobie pomyslalam ze to o jakies specjalne dozowanie perfum
                chodzi w jakichs ilosciach, miejsach, kiedy to jednymi psikamy sie tu i tu a
                drugimi tak i tak :)) Haha a to chodzi o popsikanie sie 2 zapachami. Nie
                wpadlabym na to serio ! :)))
                Swoja droga, z takiego mieszania moze byc paskudny niewypal, biorac pod uwage
                ze w niektorych perfumach jest juz kilka nut zapachowych a jeszcze jak dodac
                kolejnych kilka, uhh... ja bym sie chyba nie odwazyla, ale sprobuje w domu :))
    • envi Re: mieszanie zapachow 13.03.04, 21:37
      hehe,a mi się zdarzało ostatnio zmieszać moje Chanel Chance z... Być
      Może :DDDDD,serio.
      • renia30 Re: mieszanie zapachow 14.03.04, 09:07
        Po zakupie Hanae Mori Butterfly (zapach okrutnie słodki, niczym lukier na
        pączku) spróbowałam go "wyostrzyć" i wymieszałam pół na pół z wodą YR Owoce
        Leśne - efekt świetny. Nieżle też pachnie wymieszanie wody waniliowej YR i
        truskawkowej YR. Podobnie truskawka z Addict Diora.
        To tyle moich eksperymentów - jak widać poruszałam się w obrębie słodkich,
        kuchennych zapachów, więc efekty nie były szokujące dla otoczenia :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka