Gość: Anna IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 18:59 W ostatnim TS opisane jest jak mozna mieszac zapachy. Czy Wy dziewczyny tez to robicie? Jasli tak to co mieszacie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: mieszanie zapachow 13.03.04, 19:06 Dla mnie to niedopuszczalne.Juz nie wiedza co wymyslic.W nastepnym numerze zas napisza, ze nalezy stosowac kosmetyki z 1 linii zapachowej, bo inaczej woda moze gryzc sie z zapachem balsamu do ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: mieszanie zapachow IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 19:13 Ja uwazam ze to niezly pomysl jesli ktos ma dobry nos i wie co z czym laczyc. Bo przeciez nie chodzi o to by psikac jedno na drugie i meczyc siebie oraz co gorsza otoczenie. Ja nie stosuje bo nie potrafie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: mieszanie zapachow 13.03.04, 19:29 > Ja uwazam ze to niezly pomysl jesli ktos ma dobry nos i wie co z czym laczyc Czyli dla nielicznych ten luksus.Zwazywszy, ze wiekszosc ma mierne pojecie co naprawde im pasuje i na nich ładnie pachnie nawet pojedynczo, mozna spodziewac sie, ze te mieszanki byłyby wybuchowe. A o tym mieszaniu czytałam juz dawno, ciekawe czemu nie stalo sie ani troche popularne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daisy Re: mieszanie zapachow IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.04, 20:41 Dziewczyny ale co pisali o tym mieszaniu ? Nie mam niestety dojscia do tego pisma, nie wiem wiec zupelnie o co chodzi. Wyjasnijcie plisssss bo bede sie glowic bez skutku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosmetolog.Aga Re: mieszanie zapachow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 20:59 Dziewczyny mieszajcie perfumy intuicyjnie... ja tez nie wiedzialam i zmieszałam kiedys na sobie 2 zapachy...mieszanka byla rzeczywiscie piorunująca... maz nie dawal mi spokoju. No przeciez nie bez powodu francuzki ktore same mieszaja perfumy sa tak pociagajace dla płci przeciwnej Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: mieszanie zapachow 13.03.04, 21:20 Chodzi o mieszanie na sobie róznych zapachów- popryskanie sie nie jedna woda czy perfuma, ale dwoma róznymi naraz, w celu stworzenia "nowego" zapaszku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: mieszanie zapachow IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 21:32 nie wiem kto cos takiego wymyslil. mozna mieszac skladniki, ale mieszanie gotowych perfum poprzez psikniecie sie raz np chanel i na to np diorem jest bez sensu. trzeba by dokladnie znac nuty zapachowe w danych perfumach bo inaczej wyloni sie jakies monstrum zapachowe i ludzie beda uciekac jak od skunksa :) zreszta jak kupujemy perfumy to chyba nie zastanawiamy sie co by tu na to jeszce psiknac, kupujemy je bo akurat ten zapach nam sie podoba, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: mieszanie zapachow IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.04, 08:33 Nie chodzi o piskanie 2 warstw jedna na druga . Zasada jest prosta - ciezkie zapachy pryskamy np. na kark a lzejsze na szyje lub nadgartki. Popsikam sie, zobacze jaki bedzie efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daisy Re: mieszanie zapachow IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.04, 00:56 Dzieki Lola ;) No prosze, a ja juz sobie pomyslalam ze to o jakies specjalne dozowanie perfum chodzi w jakichs ilosciach, miejsach, kiedy to jednymi psikamy sie tu i tu a drugimi tak i tak :)) Haha a to chodzi o popsikanie sie 2 zapachami. Nie wpadlabym na to serio ! :))) Swoja droga, z takiego mieszania moze byc paskudny niewypal, biorac pod uwage ze w niektorych perfumach jest juz kilka nut zapachowych a jeszcze jak dodac kolejnych kilka, uhh... ja bym sie chyba nie odwazyla, ale sprobuje w domu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: mieszanie zapachow 13.03.04, 21:37 hehe,a mi się zdarzało ostatnio zmieszać moje Chanel Chance z... Być Może :DDDDD,serio. Odpowiedz Link Zgłoś
renia30 Re: mieszanie zapachow 14.03.04, 09:07 Po zakupie Hanae Mori Butterfly (zapach okrutnie słodki, niczym lukier na pączku) spróbowałam go "wyostrzyć" i wymieszałam pół na pół z wodą YR Owoce Leśne - efekt świetny. Nieżle też pachnie wymieszanie wody waniliowej YR i truskawkowej YR. Podobnie truskawka z Addict Diora. To tyle moich eksperymentów - jak widać poruszałam się w obrębie słodkich, kuchennych zapachów, więc efekty nie były szokujące dla otoczenia :o) Odpowiedz Link Zgłoś