Dodaj do ulubionych

Odżywka na łamiące się paznokcie.

04.01.11, 14:18
Często pękają mi po bokach paznokcie, wtedy jedynym wyjściem jest ich pomalowanie aby zabezpieczyć do momentu aż ten paznokieć będę mogła obciąć w miejscu złamania, a trwa to czasem i dwa tygodnie. Jednak nie mogę ich malować, gdyż żaden lakier nie trzyma się dłużej niż dzień, następnego dnia już mi odpryskuje. Ponoć to wina paznokci. Próbowałam odżywki Inglot, Sephora i Joko ale do kitu. Zastanawiam się czy jest taka odżywka, która w widoczny sposób wzmocni paznokcie?
Obserwuj wątek
    • lonely.stoner Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 04.01.11, 15:34
      mi bardzo pomaga moczenie paznokci w cieplej oliwie- nalewam troche oliwy w takie male plastkowe naczynie i ogrzewam je cale w jakiejs misce z goraca woda, potem mocze w tym paznokcie, np. jak ogladam tv :) , potem masuje, poleruje takim pilnikiem ktory ma 6 rodzajow polerki i na koniec maluje lakierem (czasem jak mi sie chce to pod lakier uzywam taka odzywke-lakier Sally Hansen Maximum Growth -ktora swoja droga naprawde pomaga). Robie to raz na 2-3 tyg albo akurat jak mam czas i nie mam nic lepszego do roboty. Aha, naczynia zawsze zmywam w gumowych rekawicach zeby mi sie ten lakier trzymal jak najdluzej bo mi sie nie chce czesto malowac. I paznokcie raczej mam takiej krotkie (ale nie obciete przy samej skorze) - z dlugimi to juz gorzej, bo mi sie zaraz lamia jak tylko zrobie jakas prace domowa typu wlasnie mycie naczyn.
    • lonely.stoner Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 04.01.11, 15:37
      aha, i pomyslalam ze skoro paznokce pekaja ci wlasnie po boku to znaczy ze w tym miejscu moze zbyt mocno je pilujesz i sa tam po prostu ciensze. A tak swoja droga to mozesz tez zadbac o diete-czyli odzywianie pzaurkow od srodka. PEwnie w necie znajdziesz co na to pomaga, zapewne chrom, cynk i wapno ??
      • nocarka Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 04.01.11, 19:20
        Ja zniszczyłam paznokcie na początku studiów pracując w barze - często przy zmywarce, kranie i wodzie :/ To była tragedia, bo tak mi się rozwarstwiały, że odrywałam czasem warstwę przez pół paznokcia :/ Jak to wspominam to mi się zimno robi. Nie dały się hodować na jakąkolwiek długość, miękkie i spiłowane, żeby się nie wyginały. Po lakierze były jeszcze bardziej wysuszone. Próbowałąm oliwy, odżywek z drogerii i apteki, kupiłam Sally Hansen za 40 zł i nic... W końcu w aptece pani dała mi płyn AGDA PLUS (kosztował chyba z 9 zł). Nie bardzo chciałam go btrać, ale farmaceutka, która mnie zna, stwierdziła, że jak za tydzień przyjdę i powiem, ze do kitu, odda mi kasę. Spróbuj, efekt widać po pierwszym nasmarowaniu, pazokcie po prostu chłoną ten płyn, można smarować kilka razy dziennie, wtedy szybciej paznokcie odżyją. Zamawiałam potem dla dziewczyn z pracy, zawsze sama mam w torebce buteleczkę. Marne 9 zł nadal płacę, a efekt widzę od razu :)
        • myszmusia Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 06.01.11, 08:27
          znalazłam skład:
          Skład:
          aqua, glycerin, alcohol, keratin, panthenol, ethylparaben.

to jest to?:
          www.doz.pl/apteka/p49269-Agda_Plus_plyn_do_pielegnacji_paznokci_10_ml
          i faktycznie tak super działa? - moze przez to ze sie dookoła paznokci to wciera tez - mnie zawsze wbijano do głowy ze paznokiec jako taki to martwa tkanka i na niego zeby nie wiem jaka odzywke stosowac to od nie ozdrowieje
          to co piszesz brzmi niezle
        • jagoda_pl Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 06.01.11, 19:52
          O! Muszę nabyć, bo już trafiłam na kolejne pozytywne opinie w necie:) Nie wiem jak będzie z dostępnością (na Doz.pl na razie nie mają), ale już znalazłam na Allegro.
          • nocarka Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 12.01.11, 07:21
            DZIAŁA. JA nie smaruję tylko paznokcia, ale i skórki wokół i nie zadzierają się, są ładne.
            Nawet faceta zmusiłam do tego i od tego czasu dziewczyny w pracy zwróciły kilka razy uwagę, że z grafików ma najładniej zadbane dłonie ;)
    • duola77 Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 04.01.11, 18:57
      odżywka diamentowa Eveline?
      • stellapolacca Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 04.01.11, 19:19
        dla mnie najlepsza jest złota odżywka sally hansen
        • kasha77 Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 04.01.11, 20:01
          moim zdaniem sally hansen ma słabiutkie rzeczy-może kiedys były lepsze teraz bardzo się popsuły,jak dla mnie NailTekk to numer jeden.
          • kota_behemota Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 04.01.11, 21:58
            Nail Tek i Alessandro.
            • kasha77 Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 05.01.11, 14:50
              a tak! zapomniałam o Alessandro:)ich peeling do rąk jest super!!
    • lady.godiva Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 05.01.11, 12:04
      Herba Studio, balsam do paznokci- to ta sama firma co balsam do ust, ale w aptece ciężko dostać, ja zamawiałam przez internet
      Avon Nail Experts, Strong Result- odżywka w olejku.
      Silica- skrzyp w tabletkach (albo inne podobne)

Generalnie używaj rękawiczek do prac domowych, używaj dobrego kremu do rąk, paznokci nie piłuj za bardzo i obetnij krótko.
    • kokolina_koko alessandro 05.01.11, 21:20
      zapomnij o wszelkich diamentowych cudeńkach, które są tylko utwardzaczami i przestają "działać" po zmyciu, nie są aktywne.
    • noire3 Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 06.01.11, 12:26
      stosowałam różniaste i tabletki też łykałam, ale nic nie pomogło...
    • nottymoni Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 06.01.11, 12:46
      zapomnij o odzywkach a pomysl raczej o zdrowej diecie. Leczymy od WEWNATRZ! a nie maskujemy symptomy kosmetykami...
    • rita75 Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 06.01.11, 13:04
      Nail tek- najlepsza jaka mialam.
    • znana.jako.ggigus na odpryskujący lakier 06.01.11, 14:34
      pomaga np. gtowanie i sprzątanie w rękawiczkach:)
    • issey_miyake Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 06.01.11, 16:39
      AURIGA SI-NAILS
    • akkknes Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 08.01.11, 22:21
      moim pazurom pomaga miss sporty - nail expert manicure (taka lekko zielona, ale na paznokciach bezbarwna) - wzieta tak ot, z polki bez wiekszej emocji. chyba 7pln.
      • zdyszana Re: Odżywka na łamiące się paznokcie. 10.01.11, 21:00
        nie ma lepszej ,dam sobie głowę urwać jesli nie pomoże
        micro cell 2000 dostępny tylko w douglasie lub na allegro ale tej opcji nie polecam!
        kosztuje około 60 zł,paznokcie twarde ,jestem w szoku że to az tak zadziałało! sceptykom polecam -wbijcie w google micro cell i sami zobaczcie co piszą na innych forach
        Załuje ze tyle lat wywalałam na tipsy kupę kasy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka