Dodaj do ulubionych

rodos czy kreta

11.01.07, 11:38
Witam
wybieram sie w te waklacje do Gre10cj, zastanawiam sie co wybrać rodos czy
kretę,mam zamiar w dzień troche pozwiedzać a wwieczorami troszeczkę poszalec.
co wybrać
jeżelitam byliscie i było ok, to proszę napiszcie jakie biuro i jaki hotel
mnie interesuje też opcja all inclisive
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Pedro Re: rodos czy kreta IP: *.imz.pl 11.01.07, 12:20
      Tylko Kreta.
      Rodos mi się nie podoba, brzydkie plaze, tłok.
    • Gość: ewamalgorzata Re: rodos czy kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 12:51
      Mam zamair zjeść obiad. Co polecacie? pomidorową czy ogórkową?

No, sorry ale Twoje pytanie to dokladnie taki sam problem. Ile osób tyle
      odpowiedzi - tym bardziej że Kreta jest baaardzo duża, sa tam spore rozrywkowe
      miasteczka, trzy całkiem spore miasta i mnóstwo niewielkich, mniej lub bardziej
      zacisznych. Na Rodos może nie ma miast rozmiarów Iraklionu, ale mniejszych też
      jest sporo. Plaże sa rózne na obu wyspach - od kamienistych do piaszczystch.
      Zabytki sa tu i tu - w przeliczeniu na metr kwadratowy wyspy pewnie Rodos
      wygra. Pogoda podobna. Klimat podobny.
      • Gość: Pedro Re: rodos czy kreta IP: *.imz.pl 11.01.07, 13:06
        Stara, polecam ogorkową na kaca.
        • Gość: orija Re: rodos czy kreta IP: *.tvgawex.pl 11.01.07, 14:50
          Pedro widać nie trafił na ładne plaże na Rodos a szkoda bo takie są. Ja jestem
          za Rodos, bo blisko jest na Symi (urocza wysepka)i Nissiros (wulkanik)
          • Gość: ewamalgorzata Re: rodos czy kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:26
            Na Nissyros co prawda chyba najbliżej z Kos - która, tak przy okazji - ma
            najładniejsze plaże - (tzn: na Rodos i krecie są różniste - kamieniste,
            skaliste, szare, prawie czarne i żółte) na Kos chyba wszystkie (prawie
            wszystkie, oprócz jednej tej z gorącym źródłem) są piaskowe. Na półwyspie
            Kefalos nawet jest pięękny bialy piseczek. I jeszcze: zagęszczenie zabytków też
            chyba Kos - w przeliczeniu na metr kwadratowy ma największe.
            • Gość: Bajka Re: rodos czy kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:49
              Na Rodos jest tylko jedna ładna plaża zwana Tsambika Beach i na tym koniec.
              Poza m. Rodos i Lindos nie ma tam nic ciekawego. Plaże są brzydkie, szare i
              kamieniste.
              Natomiast Kreta jest bardzo ładną wyspą, rzekłabym nawet najładniejszą jaką
              znam. Tam można poczuć prawdziwą Grecję. Fantastyczna była też wypawa stamtąd
              na Santorini.
              • mediterraneo1978 Rodos 12.01.07, 15:14
                Stanowczo protestuję, że na Rodos nie warto.

- A Starówka Miasta Rodos ?
                - A piękne morze, turkus ?
                - A możliwość popłynięcia na piękną wyspę Symi czy podziwiania krajobrazów
                opadających do morza gór tureckich podczas rejsu do Datca czy Marmaris ?
                - A łagodzący upał wiatr meltemi ?
                - A zróżnicowanie plaż - piaszczyste, kamieniste ?
                - A mozaika wpływów greckich, tureckich i włoskich na wyspie ?
                - A cudowne korytarze wśród skał na wylocie z miasta Rodos w kierunku Ixii ?
                - A Lindos, Koskinou, Dolina Motyli, 7 źródeł, Kameiros, Prasonissi ?
    • Gość: gość Re: rodos czy kreta IP: *.chello.pl 15.01.07, 21:58
      Polecam Kretę. Wspaniała wyspa. radziła bym wynająć samochód i pojechać na
      plażę VAI.(tak się chyba pisze)to jedyne miejsce na Krecie i chyba w całej
      Grecji gdzie rosną dziko palmy.Można tam spędzić cały dzień wylegując się na
      ślicznej piaszczystej plaży (tam są do dyspozycji leżaki i kilka tawern).Perełka
      • Gość: telegram29 Re: rodos czy kreta IP: *.pchelp.2-0.pl 16.01.07, 21:56
        Przepraszam bardzo, a Preveli? Tam ktoś te palmy sadził? Dużo ładniejsze
        miejsce, z pięknym wąwozem górskim, gajem palmowo-laurowym i rzeką z ujściem u
        plaży.
    • Gość: myszka Re: rodos czy kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 22:32
      Ile ludzi tyle opini. I kreta I rodos maja klimat. Cudowne wyspy. Jedz to u
      tu ;):D
    • chiara76 Re: rodos czy kreta 16.01.07, 22:18
      byłam i tu i tu i ...nie umiałabym wybrać;) Rodos jest mniejsza, można zwiedzić
      więcej na raz, więc może to argument na początek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka