Dodaj do ulubionych

Ciaza 30 plus

02.04.11, 19:55
Retinolu nie mozna, kwasow nie mozna, IPL bron boze, wlosow farbowac nie mozna...
Chcialabym jednak moc wyjsc z domu i nie straszyc w blogim stanie ;-), a mam juz swoje lata. Jaka terapia przeciwzmarszczkowa bedzie obojetna dla dzidziusia?
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: Ciaza 30 plus 02.04.11, 20:25
      z tym farbowanie włosów to chyba juz lekka przesada...
    • nessie-jp Re: Ciaza 30 plus 02.04.11, 20:33
      bonze napisała:

> Retinolu nie mozna, kwasow nie mozna, IPL bron boze, wlosow farbowac nie mozna.
      > ..
      > Chcialabym jednak moc wyjsc z domu i nie straszyc w blogim stanie ;-), a mam ju
      > z swoje lata. Jaka terapia przeciwzmarszczkowa bedzie obojetna dla dzidziusia?

A co te 30+ ma do rzeczy? Ze w ciąży też nie można po 30-tce? No widzisz, trzeba było wcześniej patriotyczny obowiązek odbębnić :P

Zapewniam cię, że nawet bez retinolu, kwasów i IPL będziesz mogła wyjść z domu i normalnie wyglądać. Nie wiem, czemu wszystkie forumowiczki zbiorowo zgłupiały na tle tych retinoidów i kwasów, ale nagle się okazuje, że która nie zdziera sobie chemicznie skóry z twarzy codziennie, ta nie może wyjść z domu...

Terapia przeciwzmarszczkowa zdrowa dla matki i płodu
      • kasha77 Re: Ciaza 30 plus 02.04.11, 20:37
        ja miałam akurat kawę zaleconą w ciąży ze względu na bardzo niskie ciśnienie.a cerę i włosy w ciązy miałam jak złoto....
        • bonze Re: Ciaza 30 plus 02.04.11, 20:53
          ja wlosy to pewnie bede miala jak "srebro" ;-)
          • kasha77 Re: Ciaza 30 plus 02.04.11, 21:03
            to po porodzie na 100;)
      • bonze Re: Ciaza 30 plus 02.04.11, 20:52
        > A co te 30+ ma do rzeczy? Ze w ciąży też nie można po 30-tce? No widzisz, trzeb
        > a było wcześniej patriotyczny obowiązek odbębnić :P

ha ha :-)

> Zapewniam cię, że nawet bez retinolu, kwasów i IPL będziesz mogła wyjść z domu
        > i normalnie wyglądać. Nie wiem, czemu wszystkie forumowiczki zbiorowo zgłupiały
        > na tle tych retinoidów i kwasów,

Bo dzialaja, a starzenie sie, przemijanie szczegolnie dla atrakcyjnej kobiety nie musi byc latwe.. Czemu sobie "nie oslodzic" zycia kwasem czy retinoidami?

> Terapia przeciwzmarszczkowa zdrowa dla matki i płodu
        • nessie-jp Re: Ciaza 30 plus 03.04.11, 02:14
          > To siemie lniane z pewnoscia sobie zafunduje.Dzieki. Akurat tryb zycia prowadz
          > e zdecydowanie zdrowy

No to czym ty się martwisz? Ciąża cię odmłodzi, dopiero po porodzie, gdy zaczniesz chudnąć (karmić) będzie trzeba myśleć o intensywnej profilaktyce zmarszczek. Teraz stosuj kremy przeciwko rozstępom i nie martw się zmarszczkami :)

A siemię lniane (zmielone albo zwykłe) koniecznie odstawiaj na noc, bo dopiero wtedy ulatniają się z niego toksyczne związki. Normalnie to nie ma większego znaczenia (niewielka ilość), ale w ciąży lepiej uważać. Ewentualnie możesz po prostu kupić olej lniany w kapsułkach (kwasy omega-3).

• salem24 Re: Ciaza 30 plus 03.04.11, 13:35
            Farbować nie mozna?? Pierwsze słyszę.
            • nessie-jp Re: Ciaza 30 plus 03.04.11, 16:26
              salem24 napisała:

> Farbować nie mozna?? Pierwsze słyszę.

Nie powinno się
              • iwonagos Re: Ciaza 30 plus 03.04.11, 18:34
                Ja tam jestem mama 3x30+, dwie córki urodziłam po 30, a trzecie dziecko urodzę blisko 40;)
                Tak, z farbowaniem włosów to przesada zdecydowanie. A dla kobiety (nie tylko w ciąży) najlepsze kuracja to mało słońca i kremy z wysokim filtrem:)
              • najada Re: Ciaza 30 plus 03.04.11, 22:19
                "bo chociaż ty pewnie nie umrzesz od wstrząsu alergicznego, to dziecko stracisz na pewno. "

Obie ciąże farbowałam regularnie włosy, dzieci i ja - zdrowe, nie strasz jej, Nessie. Starałam się tylko używać łagodnych, bezamoniakowych farb i trwałej nie robiłam, bo ponoc i tak nie wychodzi. Dla nikogo nie jest zdrowy wstrząs alergiczny, ale nie słyszałam jeszcze, żeby przydarzył się z powodu farby w ciąży. Podobnie z kwasami i retinolem - przez skórę naprawdę niewiele się wchłania, na pewno niskie stężenia nie zaszkodzą. Można te mocniejsze (i skuteczniejsze) preparaty odstawić, ale ja bym to zrobiła raczej z obawy przed przebarwieniami niż z lęku przed zaszkodzeniem dziecku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka