Dodaj do ulubionych

fish pedicure

13.04.11, 21:32
Robiłyście? Jakie macie opinie? Warto spróbować, czy lepsza jednak tradycyjna metoda?
Obserwuj wątek
    • jagoda_pl Re: fish pedicure 14.04.11, 10:25
      Ja bym się brzydziła... Czytałam, że lekarze odradzają.
    • mechantloup Re: fish pedicure 14.04.11, 10:41
      Byłam, ale nie w Polsce. Nie wiem, jakie u nas są standardy.

Tam gdzie byłam, nazywało się to Foot Reflexilogy i najpierw był masaż stóp,potem czymś mi je popsikano( zgaduje, że jakiś nieszkodliwy dla rybek środek odkażający) i wlazłam do akwarium. Dziwne uczucie, jak się taka zbita, ciemna masa zakotłowała mi koło nóg, potem było tylko lekkie łaskotanie. Efekt niezły, choć pumeks chyba jednak lepszy.

Koło mnie, w innym akwarium trzymał nogi facet i zrzędził, że to obrzydliwe, ale skoro mu już skasowali 30 dolców to wytrzyma.

Przed zabiegiem stopy mi oglądała babka, bo nie można mieć skaleczeń, jakiś pękniętych pęcherzy, chorób - grzybicy, etc. Bo i rybom to może zaszkodzić i ludziom.
      Generalnie wszystko, łącznie z rybami było tam sterylnie czyste.
      Nic mim po tym nie było i chyba bym się skusiła ponownie.
      • amarantus77 Re: fish pedicure 14.04.11, 12:44
        O Boże, takie coś naprawdę istnieje? To ja juz wolę starodawne formy pedicure :)
    • clk Re: fish pedicure 14.04.11, 16:59
      Bardzo chcialam (kolezanki opowiadaly, ze to takie fajne odczucie) ale naczytalam sie sporo na ten temat i ochota mi odeszla (sterylnosc, przenoszenie chorob itd).
      • zonia30 Re: fish pedicure 14.04.11, 21:48
        Niedaleko mnie jest salon w którym proponują fish pedicure. Gadałam tam z babeczką i powiedziała,że nie ma chętnych bo drogo a i efekt nie jest jak po zwykłym pedicure. Zresztą nic nie zastąpi dobrego usuwania naskórka tarką, pilniczka czy frezarki i peelingu stóp. W Tajlandii bym poszła ot jako atrakcja....u nas mi szkoda kasy.
        • francuzka86 Re: fish pedicure 03.09.11, 15:19
          Witam. fajnie wykonuja usługe w Warszawie. Tu macie stronę salonu. Plecam www.emstudiospa.pl/
    • ultramaryna7 Re: fish pedicure 14.04.11, 22:07
      No ja bym się zdecydowała w ramach eksperymentu, ale w moim mieście niestety tego nie robią jeszcze
      • teba18 Re: fish pedicure 03.09.11, 21:41
        Ja byłam w Warszawie na tym zabiegu na Ursynowie www.fotozabiegi.pl/ u nich to sie nazywa Fish Spa i byłam zachwycona! Mało tego, że zabieg niesamowicie przyjemny to potem stopy nie do poznania :)
    • 1mzeta Ja polecam 03.09.11, 22:03
      Byłam- nie w Pl. Bardzo fajnie. Moje wskazówki dla tych co chcą iść- najpierw sobie porządnie stopy pumeksem albo inną tarką w domu potraktować to rybki lepiej swoją pracę wykonają.
      Nogi przed włożeniem do akwarium są odkażane- przynjamniej powinny być. No i zwrócić uwagę na to ile tych rybek jest- żeby nie było,że 5 na krzyż- bo takie salony też widziałam śmiech na sali. W trakcie rozchylić palce u stóp żeby rybki lepszy dostęp miały. Najlepszy efekt właśnie widać na palcach, między nimi i przy paznokciach- żadną tarką czy pumeksem tak się nie da zrobić.
      Jak dla mnie rewlacja,że w niedalekiej przyszłości sobie takie rybki sprawię i zamieszkają w łazience :)
    • messalina2.dwa Re: fish pedicure 05.09.11, 13:47
      Obrzydliwość.
      • 1mzeta Re: fish pedicure 05.09.11, 14:14
        Byłaś ? Próbowałaś ?
    • beata.1968 Re: fish pedicure 05.09.11, 16:42
      Widziałam to w Pradze (czeskiej) , w oknie salonu kosmetycznego siedziała kobieta z nogami w akwarium, rybek było mnóstwo ale są maleńkie i wyobrażam sobie że zdążyłabym przeczytać Ulissesa zanim te rybki uporałyby się z moimi nogami. Tak że moim zdaniem to zabieg dla ludzi mających wielką cierpliwość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka