Dodaj do ulubionych

mam dziwne włosy..

22.04.11, 15:25
i nie wiem jak je pielęgnować.
są gęste i grube,poddatne na układanie.po umyciu suche,bez połysku i puszące się,kilka godzin później tłuste,klapnięte i niechlujne.taki kłopot mam od dość niedawna i przyznam,że zupełnie nie wiem czym je pielęgnować :/ dodam jeszcze,że włosy mi nie wypadają,nie rozdwajają się i ogólnie są zdrowe.
szampon do włosów suchych odpada bo zaraz są tłuste.szampon do przetłuszczających też nie bardzo bo po umyciu mam siano.odżywki obciążają,jedwab nie pomaga..
chciałabym mieć lśniące,błyszczące i nie przetłuszczające się włosy-jak ten efekt osiągnąć?
z góry dziękuję za wszystkie rady
Obserwuj wątek
    • coralin Re: mam dziwne włosy.. 22.04.11, 15:52
      Być może masz włosy "przekarmione".
    • nessie-jp Re: mam dziwne włosy.. 22.04.11, 16:06
      Co najmniej tydzień-dwa mycia szamponem bez silikonów i nieużywania odżywek. Na początku będziesz zła, bo włosy będą się plątać i wyglądać nieciekawie, ale powoli zmyją się z nich resztki kosmetyków i będzie lepiej.

Możesz od razu spróbować szamponu bez SLS (Sodium Laureth Sulfate, czyli zwykłe mydło w płynie). Niektórym to bardzo pomaga. Dwa najłatwiejsze do kupienia szampony tego typu to Hipp dla niemowląt (różowa butelka, 9 zł) oraz Rossman Babydream szampon dla niemowląt (3 zł).

Jeśli bez SLS się nie da, to kup jakiś tani szampon Polleny, z tych ziołowych, "przezroczystych" serii
      • znana.jako.ggigus a do modelowania 23.04.11, 11:44
        piwo jasne pelne rozpylaczem!
        • nessie-jp Re: a do modelowania 23.04.11, 18:10
          znana.jako.ggigus napisała:

> piwo jasne pelne rozpylaczem!

Zgadza się :)
    • an.i.ka Re: mam dziwne włosy.. 23.04.11, 19:50
      Szampon do włosów przetłuszczających się, a odżywka do puszących się/suchych i nakładać ją tylko na końce włosów.
      • adeleg Re: mam dziwne włosy.. 15.08.11, 12:45
        Tak, ja polecam Senscience Specialty Oily Scalp szampon i Paul Mitchell Instant Moisture Treatment
        • lonely.stoner Re: mam dziwne włosy.. 15.08.11, 12:57
          a ja polecam to co nessie napisala- szampon w miare naturalny, bez SLS i innego syfu, ja polecam z firmy Jason (i szmpony i odzywki) albo Australian Organics (jesli masz dostep), w Polsce to nie wiem za bardzo co mozna kupic?? i jak ktos napisal- jako utrwalacz fryzury jasne piwko w rozpylacz.
    • lonely.stoner jason 15.08.11, 12:59
      www.jason-natural.com/products/everyday_hair_care.php
    • kosmobeauty Re: mam dziwne włosy.. 15.08.11, 14:49
      Może coś z tych porad Ci pomoże- 7 sposobów na piękne, lśniące włosy: www.biutiqa.pl/Salon-Urody/Newsy/?Temat=121
    • maurentyna Re: mam dziwne włosy.. 18.09.11, 00:47
      Włosy masz obklejone silikonami, zniszczone od niewłaściwych kosmetyków (co za dużo to niezdrowo). Polecam szampony bez SLS, SLES, glikolu propylenowego, łagodne i delikatne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka