Gość: Gina IP: *.eu.org 12.05.04, 20:25 mam zamiar zrobic sobie henne brwi-jestem blondynka i boje sie szoku ze beda zbyt drastycznie kontrastowac z moja jasna karnacja,jakis odcien mi polecicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
komosia Re: brwii blondynki 12.05.04, 21:35 Zdecydowanie brązową hennę i to nie nałożoną na długo. Też jestem blondynką i osobiście wyglądam koszmarnie z czarnymi, mocno ufarbowanymi brwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niom Re: brwii blondynki IP: *.acn.waw.pl 12.05.04, 22:09 Nie można tak jednoznacznie polecić brązu jesli nie wie się jaki typ urody prezentuje dziewczyna. Blonynkom o włosach wpadających w popielaty odcień i chłodnym kolorze cery może być wręcz brzydko w takich brwiach. Ja raz w życiu popełniłam taki błąd , efekt: wyglądałam jak clown. Ponieważ nigdy więcej brwi nie farbowałam nie wiem na pewno, ale wydaje mi się że henna bywa również szarawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: brwii blondynki IP: *.client.comcast.net 12.05.04, 22:12 Jeśli wybierzesz sie do dobrego salonu, powinni Ci odpowiednio doradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
dorre Re: brwii blondynki 13.05.04, 09:19 Ja jestem bardzo jasną blondynką. Raz w życiu zrobiłam brwi brązową henną i juz nigdy w życiu tego nie zrobie - brązowe brwi (które zaczęły po kilku dniach rudzieć), czarne rzęsy i blond włosy - koszmar. Robię tylko czarne, ale trzymane ok 1 min. - nie dłużej. Ale najlepiej sprawdź w jakich Ci dobrze powlekając brwi cieniem do powiek (gąbeczki są do tego świetne)- brązowym i grafitowym. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: brwii blondynki 13.05.04, 09:29 Ja sobie sama robię hennę na brwi w domu. Mam czarną i brązową hennę w tubce Refectocil, mieszam je ze sobą i uzyskuję naturalny efekt, żadnego efektu klauna, wyłażenia poza kontury. Jak sobie robiłam u kosmetyczki, to nie mogłam sie potem przez kilka dni pokazać ludziom. Aha, jestem złotą blondynką (nie mylić z jajecznicą ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: brwii blondynki IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 12:17 a gdzie można kupić hennę tej firmy? to jest proszek czy pasta? Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: brwii blondynki 13.05.04, 12:35 To jest pasta, w tubce, miesza sie ją z wodą utlenioną tej samej firmy. Refectocil jest do kupienia najczęściej w sklepach fryzjerskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: brwii blondynki IP: *.crowley.pl 13.05.04, 09:31 Wiesz, jak się jest blondynką i robi się hennę na brwi, wygląda to jakbyś była farbowaną blondynką - po prostu ciemna oprawa oczy sprawia takie wrażenie. Ja nie polecam. Czułam się jak Groucho Marx. Odpowiedz Link Zgłoś