Dodaj do ulubionych

effaclear, cleanance, visibly refined?

IP: *.chello.pl 14.05.04, 09:59
co prawda idzie lato i slonce, ale moja cera znaczaco sie pogorszyla i
postanowilam przeprowadzic kuracje kwasami (kupilam juz bloker setke)

nie wiem tylko na ktory specyfik sie zdecydowac
chcialabym zminimalizowac ewentualny wysyp pryszczy w pierwszej fazie
cere mam mieszana BARDZO wrazliwa i naczynkowa, z nieduza iloscia duzych
irytujacych zaskornikow i bardzo silnym sebum na strefie T
interesuje mnie mnie glownie zlikwidowanie zaskornikow, jakby sie dalo
ogrniczyc przetluszczanie tez super
jednak z dwojaga zlego wole te zaskorniki niz pryszczata gebe, albo co gorsza
kolejne popekane naczynka

ps. kiedys dawno uzywalam glyco-a i oprocz koszmarnego przesuszenia bylo ok
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: effaclear, cleanance, visibly refined? 14.05.04, 10:25
      ja ma duzo zaskornikow i rozszerzone pory al ecere juz ewoluujaca w strone
      miesznej ( 30-tka stuknela). Uzywalam calej serii Visibly refined, ale nie
      widze zadbnych spektakularnych wynikow, ani nie oczyscily, ani nie
      zmiejszylyporow.
      Na zaskorniki moze by pomoglo zwykle oczyszczneiu kosmetyczki?
      • Gość: duralex1 Re: effaclear, cleanance, visibly refined? IP: *.chello.pl 14.05.04, 10:31
        na chwile tak, ale zaraz znowu sie zatkaja
        • anula36 Re: effaclear, cleanance, visibly refined? 14.05.04, 10:34
          a nie myslalas o profesjonalnych kwasach w salonie? Albo przynajmniej
          poradzeniu sie fachowca, ktory obejrzy towja skore i poradzi co stosowac z
          kosmetykow domowych?
          • Gość: duralex1 Re: effaclear, cleanance, visibly refined? IP: *.chello.pl 14.05.04, 10:50
            pani dermatolo ktorej ufam odradzila silen kwasy zabiegowe ( a sama robi),
            natomiast jest za delikatnym kwasem w kremie
            pytalam sie jaki preparat - powiedziala, ze jeden z tych trzech i ze nie
            potrafi powiedziec ktory bedzie najlepszy, bo to zalezy od skory i kazdy
            inaczej reaguje
            mowila, ze effaclar wydaje sie byc najlepszy bo ma aha i bha, ale grozi wysypem
            clenance lagodny dla naczynek, ale kwasu salicylowego ma takie stezenie, ze
            raczej bez znaczenia
            neutrogena najdelikatniejsza i najbezpieczniejsza, ale moze nie podzialac w
            ogole
            czyli zalecila metode prob i bledow
            ale poniewaz jaki ma byc pierwsz strzal (probki dotsala od niej wszytskiego i
            na nic nie mam uczulenia), to szukam porady
            • anula36 Re: effaclear, cleanance, visibly refined? 14.05.04, 10:56
              Co do Neutrogeny miala racje-dziala bardzo slabo, poza tym krem na noc ma taka
              glutowata konsystencje, jak pasty cynkowej w ogole nie nawilza. Jesli chesz
              prawdziwych efektow to Neutrogene odradzam.
    • ula_s Re: effaclear, cleanance, visibly refined? 14.05.04, 11:03
      Jesli chcialabys zminimalizowac wysyp pryszczy a widziec jakis efekt to
      najlepiej chyba cleanance. Jesli chcesz cos mocniejszego to moze Lysanel? Jesli
      stosowalas glyco A i nie byl dla Ciebie za mocny to pewnie lysanel tez bylby ok.
      Na przesuszenie polecam klasc na kremik z kwasem, jakis delikatny nawilzajacy
      odczekawszy uprzednio z 10 min.(moje ulubione w tym temacie to Hydrance legere
      Avene oraz Hydraphase LRP).

Oczywiscie - kwasy na noc a na dzien bloker. Sorry byc moze to dla Ciebie
      oczywiste ale czasami zdarzaja sie dziewczyny ktore pytaja "stosuje effaklar na
      dzien - jaki krem stosowac na noc?"...
      • Gość: duralex1 Re: effaclear, cleanance, visibly refined? IP: *.chello.pl 14.05.04, 11:10
        napisalam na samej gorze, ze juz kupilam setke, chociaz standardowo uzywam
        60:) - ale napomnieniom nigdy dosc, wiec nie czuje sie urażona:)

a lysanel jednak mi buzie wypala - moze dlatego, ze ma bardzoej zlozony sklad
        niz glyco?
        dzieki za rady
    • miinia Re: effaclear, cleanance, visibly refined? 14.05.04, 12:28
      uzywalam wszystkich trzech. neutrogene odradzam - kupilam ja tylko dlatego, ze
      byla w promocji (2 kremy w cenie 1), nie zauwazylam zadnego pozytywnego
      rezultatu.
      effaclar jest badzo fajny na poczatek stosowania preparatow z kwasami, jest
      delikatny i moim zdaniem skuteczny. dodam, ze bardzo lubie zel do mycia twarzy
      z tej serii - jest bardzo dobry.
      cleanance avene - mialam mieszane uczucia i trudno mi sie na jego temat
      wypowiedziec, po prostu podczas stosowania raz bylo dobrze, nawet rewelacyjnie
      raz zle - chyba powinnam go przetestowac jeszcze raz.

moim zdaniem: kup effaclar krem + zel do mycia twarzy effaclar.
    • Gość: justy Re: effaclear, cleanance, visibly refined? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 14.05.04, 15:58
      krem visibly refined nie działa. jeśli juz Neutrogena to Clear pore treatment.
      albo Effaclar K.
    • Gość: newst Re: effaclear, cleanance, visibly refined? IP: *.waw-mec.dialup-ppp.ids.pl 15.05.04, 02:38
      moze zastanow sie nad mikrodermabrazja albo greenpeelem choc to droga impreza i
      raczej na jesieni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka