Dodaj do ulubionych

dobre SERUM

IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 04.03.02, 10:43
Chcialabym nabyc dobre serum, slyszala, ze E. Arden posiada w swojej ofercie
rewelacyjne serum.
Czy potwierdzacie ?
Dzieki ;)
k.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: dobre SERUM IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 04.03.02, 10:56
      Akurat nie znam serum E.Arden ale mogę ci polecić serum Inter Forte Eris.Jest
      świetne.Delikatne,super się wchłania a to co robi z twarzą to wprost
      niewiarygodne.Rozjaśnia,spłyca zmarszczki lekko napina.Buzia wygląda jakby
      właśnie się wróciło z urlopu-taka jest świeża i wypoczęta.Ma jedną wadę-zbyt
      szybko się kończy.
    • Gość: ala Re: dobre SERUM IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 04.03.02, 14:34
      od jakiego wieku mozna stosowac serum????
      i jak nalezy stosowac????
      ala
      • agus7 Re: dobre SERUM 04.03.02, 14:37
        Właśnie! Podłączam się do pytania Ali. Marto, ile Ty masz lat? Myślałam że
        preparaty z serii Forte Inter są dla kobiet po 40. I napisz coś więcej jak
        stosować to "cudo" no i od jakiego wieku można, czy nadaje sie pod makijaż czy
        na wieczór itd. itp. Pozdrawiam!
        • Gość: Helena Re: dobre SERUM IP: *.waw.cdp.pl 04.03.02, 15:35
          Ja jako zadeklarowana palaczka, nie zamierzajaca rzucic w najblizszym czasie
          stosuje kuracjami serum z wit. C Erisu - Pharmaceris. Swietnie sie wchlania,
          poprawia koloryt i ma cuda cene - jakies 25 PLN. Tyle, ze faktycznie ponizej
          40.-35. nie warto siegac po zbyt silne preparaty. Jeszcze bedzie na nie czas.
          Pozdrawiam
          H.
          • agus7 Re: dobre SERUM 04.03.02, 15:53
            A Ty, Heleno, ile masz latek? :))
            • Gość: Helena Re: dobre SERUM IP: *.waw.cdp.pl 04.03.02, 16:10
              Wybaczam niedsyskrecje :-)))
              dwadziescia piec
              • agus7 Re: dobre SERUM 04.03.02, 16:20
                Przepraszam za mą niedyskrecję, ale tak między kobietami to chyba
                dopuszczalne... :)) Czyli jesteś młodsza ode mnie! Na stronie Erisa piszą, że
                można stosować po 25. roku życia... hm... tylko czy na pewno warto? chodzi mi o
                to serum z wit. C (też namiętnie palę, hi hi). A może ktoś próbował tego z wit.
                E albo z wit. A? Może byłyby dobre na wiosnę?
              • Gość: krysia Re: dobre SERUM IP: 195.187.14.* 05.03.02, 13:54
                Gość portalu: Helena napisał(a):

> Wybaczam niedsyskrecje :-)))
                > dwadziescia piec

a z wypowiedzi myślałam ze 45 :)
    • ptasia Re: dobre SERUM - do Heleny 04.03.02, 17:07
      Zaintrygowałyście mnie. Co serum, np. to erisu, robi oprócz tego, że dobrze
      robi palaczom + "lepiej się wygląda"?
    • ptasia Re: dobre SERUM raz jeszcze 04.03.02, 17:13
      no dobra, poczytałam sobie peany na stronie erisu i małe pytanko: ile toto
      kosztuje i ile razy dziennie?
      • Gość: Marta Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 04.03.02, 17:34
        Ja mam 29 lat , a to serum Forte Inter można stosować bez ograniczeń
        wieku .Jego składniki to: wit.c,wit.e,koenzym Q 10,olej migdałowy,alantoinę
        oraz wyciąg Echinacea Angustifolia i filtr UV.Ja w zasadzie kupiłam je sobie
        jako kurację po długiej chorobie i pobycie w szpitalu,bo wtedy akurat moja
        twarz wyglądała okropnie-była szara i zmęczona.W ulotce jest napisane żeby
        używać je 2 razy dziennie:na noc i na dzień pod krem albo samo.Ja kładłam tylko
        na noc,ponieważ przyznam się szczerze że z rana nie chciało mi się nakładać
        tylu warstw kosmetyków,no a pozatym wtedy zużyłabym je w tydzień.I to mi w
        zupełności wystarczyło-aby buzia rano wyglądała super.Zresztą ten kosmetyk daje
        bardzo spektakularne efekty-różnicę widać tuż po nałożeniu serum.W "Twoim
        Stylu" wyczytałam że przed 30 serum należy traktować jako okazjonalną
        kurację,natomiast po 30-należy używać je regularnie.Aha,to serum Erisu kosztuje
        64 zł- 30 ml i jest niestety mało wydajne(to jego jedyna wada)
        • Gość: agus7 Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 05.03.02, 09:21
          Ciekawe czy to serum z serii Forte Inter jest dużo lepsze od tych tanich z
          serii Pharmaceris?
          A tak by the way to zaczynam mieć problemy z kolejnością nakładania kosmetyków,
          zwłaszcza wieczorem :))) bo tak:
          1. woda termalna w sprayu
          2. tonik
          3. krem pod oczy
          4. krem na buzie
          5. pod kremy planuje zastosować Effaklar K dla oczyszczenia buźki
          no i 6. mącicie mi w główce tym serum no i - co tu kryć - brzmi to
          interesująco :))

czy to nie lekka przesada? ...

• Gość: Helena Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.waw.cdp.pl 05.03.02, 09:34
            Mi by sie nie chcialo :-)))
            ja myje wieczorem twarz i czasami to wszystko, czasami tylko tonik a czasami
            jakis kremik:
            wersja podstawowa: Future e
            wersja kuracyjna: serum z wit. C w wersji silniejszej ForceC Heleny Rubinstein
            albo Vitabolic Lancome
            wersja awaryjna przed wyjciem: Revita Lift Slim
            wersja padam na nos i wygladam fatalnie: maseczka dotleniajaca z retinolem
            Dermiki albo relaksujaca Erisu.
            Rano tylko myje twarz i nakladam Skin Idealist i Air Wear. To wszystko czego mi
            potrzeba. Naprawde pelen komfort :-)))
            Pozdrawiam
            H.
            • Gość: agus7 Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 05.03.02, 09:56
              Masz rację, mi też się nie chce... :))) tyle że stan mojej cery - głównie pod
              oczami (zmarszczki!!!!) mnie zmusił do kremu pod oczy... a znowu z drugiej
              strony wkurzają mnie wągierki na nosie - stąd konieczność oczyszczenia pewnych
              partii twarzy... no i nawilżyć też trzeba he he he
              Poza tym, gdyby mnie było stać na Idealist kupowany w Polsce lub gdybym często
              jeździła do stref bezcłowych celem zakupienia go lub innych tego typu
              kosmetyków to pewnie on by mi wystarczał na dzień. A tak to coraz bardziej
              kombinuję :)))
              Chyba się skuszę na to serum z wit C Erisu które Helenko polecasz. Mam rozumieć
              że ono wystarcza ZAMIAST kremu na noc?
              Pozdrowionka!
              • Gość: Marta Re: dobre SERUM raz jeszcze-do Heleny IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 05.03.02, 11:44
                Helenko,a ile kosztuje serum z wit.C Pharmaceris,które polecasz?
                • agus7 Re: dobre SERUM raz jeszcze-do Heleny 05.03.02, 11:47
                  Odpowiem za Helene, bo ona juz to uczyniła powyżej - podobno ok. 25 zł.
                  • Gość: Helena Re: dobre SERUM raz jeszcze-do Heleny IP: *.waw.cdp.pl 05.03.02, 13:39
                    Serum z wit. C ma bardzo lekka konsystencje i mi wystarcza w zupelnosci, ale
                    mam generalnie cere raczej tlusta, dosc pancerna, wiec ani nie mam potrzeby
                    stosowania kremu specjalnie pod oczy, ani nawilzania jakos szczegolnie. Chyba
                    wszystko zalezy od indywidualnych potrzeb cery. Aha wiekszosc produktow z serii
                    Pharmaceris ma dosc rozsadne ceny. Ale jak mozesz sie szarpnac, to polecem
                    goroco Vitabolic Lancome, tyle, ze ma on kosystencje troche masci, wiec ja go
                    stosuje na noc wylacznie w zimie. W takich okolicznosciach (kaloryfery, mrozek)
                    dziala fantastycznie i utrzymuje mi twarz w nienagannej kondcji.
                    Pozdrawiam
                    H.
                    • Gość: Marta Re: dobre SERUM raz jeszcze-do Heleny IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 05.03.02, 15:38
                      Dzięki Helenko.
          • basia_kwiat Re: dobre SERUM raz jeszcze 05.03.02, 19:59
            Aguś, jeśli chodzi o kolejność to ja bym ci radziła:
            - najpierw oczywiście oczuszczenie twarzy, żelem czy mleczkiem w zalezności co
            używasz, potem woda termalna i na koniec przetrzeć twarz tonikiem
            - potem nałów cienką warstwą krem Effaclare K na twarz a pod oczy odpowiedni
            krem
            - nie wiem jaki masz typ cery czy bardziej sucha, tłusta czy mieszana, jeśli
            nei jest zbyt sucha to serum traktuj jak krem na noc, nie potrzeba już nic
            więcej, tak na marginesie serum z witaminą C to jest jeden z moich ulubionych
            kosmetyków, polecam go wszystkim, jest skutecznei zawiera trwałą formę
            witaminy C. Tak jak napisała Helena jest ono bardzo lekkie, więc jeśli masz
            cerę suchą, to na policzki możesz doatkowo położyć krem nawilżający używany do
            tej pory.
            • Gość: agus7 Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 06.03.02, 08:48
              dzięki Basiu za tak miłą i szczegółową odpowiedź! Mniej więcej w takiej
              kolejności stosuję moje kosmetyki... :)) tyle że pod oczy i na buzię (mam cerę
              raczej suchą) stosuję Active C La Roche Posay, więc nakładanie na noc również
              preparatu z wit. C byłoby chyba lekką przesadą... Rozważam użycie na nos w
              ramach kuracji skóry i na Effaklar K innego produktu z serii Pharmaceris, tj.
              Kuracji dla skóry szarej i zmęczonej - kremu z witaminą A 5000 IU i B-karotenem
              3%. Chyba ktoś chwalił ten produkt w wątku o doświadczeniach z Erisem, więc
              może i mi będzie dobrze służył. Pozdrawiam!
              • Gość: Kim Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: 213.77.91.* 06.03.02, 09:29
                Czy po wodzie termalnej konieczne jest użycie toniku? Ja na razie go odstawiłam
                i twarz wygląda bardzo dobrze! Testuję teraz wodę Avene (po Vichy i LRP) i
                chyba jest najlepsza na zimną porę roku. Ale na urlop latem chyba jednak
                tradycyjnie zabiorę LRP. Wydaje mi się, że lepiej działa na przetłuszczające
                się partie twarzy, natomiast Avene jest lepsza na wrażliwość. Vichy raczej
                odpada.
                • Gość: agus7 Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 06.03.02, 09:43
                  Ja myślę że nie jest konieczne używanie i toniku i wody termalnej (tzn. jednego
                  po drugim)... ale z drugiej strony skoro już mam to chciałabym korzystać i z
                  tego i z tego :))) Też używam wody termalnej LRP. Chyba będę stosować wieczorem
                  tonik (Vichy, Purete Termal, taki różowy i gęsty), a rano dla obudzenia wodę w
                  sprayu.
                  • Gość: Kim Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: 213.77.91.* 06.03.02, 09:49
                    Najfajniejeszy efekt budzący daje woda z lodówki!
                    • Gość: agus7 Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 06.03.02, 10:08
                      Też tak uważam!!! :))) Jak tylko poczuję wiosnę zamierzam wstawić moją wodę
                      termalną do lodówki.
                      • Gość: basiak Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: 205.185.19.* 06.03.02, 16:42
                        Ja też uważam, że nie jest konieczne uzywanie wody termalnej i toniku
                        równoczesnie, ułożyłam tylko w kolejności kosmetyki , które podała Aguś. Swoją
                        drogą czasem robię właśnie tak jak pisze Aguś, czyli rano używam wody
                        termalnej gdyż działa tak odświeżająco i budzi mnie po nocy, natomiast an
                        wieczór stosuję tonik. Aguś!! rzeczywiście skoro na dzień używasz kremu z
                        witaminą C, to już wystarczy, na noc bardzo ci polecam po nałożeniu Effaclare
                        K zastosować kuracji z retinolem z serii Pharmaceris S (może się mylę, ale
                        wydaje mi się , że to właśnie ten preparat był chwalony tutaj na forum), lub
                        tej drugiej o której sama wspominasz czyli połączenia witaminy A (w tym
                        preparacie witamina A występuje w słabszej od retinolu formie estrowej) i
                        beta karotenu, używałąm tego preparatu, ma on postać żółtej emulsji, kolor
                        jest spowodowany obecnością beta-karotenu. Jest to preparat bardzo gęsty i
                        tłusty, ja mam jednka cerę mieszaną , może więc dla cery suchej będzie on
                        bardziej odpowiedni i na pewno nie wymaga już nakładania na policzki
                        dodatkowego kremu. Pozdrawiam:))
    • basia_kwiat Re: dobre SERUM 06.03.02, 16:56
      Acha zapomniałam jeszcze dodać, że ten produkt z Pmarmaceris S z beta
      karotenem, moze lekko zażółcić ubranie czy pościel, więc trzeba poczekać aż
      się dobrze wchłonie.
      • Gość: agus7 Re: dobre SERUM IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 07.03.02, 08:45
        Wielkie dzięki Basiu za milutkie rady! Jutro idę na zakupy i rozpoczynam
        wiosenną renowację mojej cery :)) Co do preparatu z retinolem to obawiam się że
        dla mnie jeszcze troszkę za wcześnie (mam 27 lat) - boję się "rozleniwić"
        skórę... Więc chyba zdecyduję się na ten tłusty Pharmaceris S z wit. A,
        ewentualnie na koncentrat Pharmaceris z wit. E.
        • Gość: basiak Re: dobre SERUM IP: 205.185.12.* 07.03.02, 16:25
          Aguś, oczywiście to twoja decyzja, ale ja uważam, że lekkie preparaty z
          retinlem można zacząc stosować już po 25 roku życia, a przekonanie , że
          kosmtyki mogą rozleniwic skóre jest błędne.
          • Gość: agus7 Re: dobre SERUM IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 08.03.02, 09:03
            W związku z preparatami z retinolem albo z wysokim stężeniem wit. E albo A (mam
            na myśli te z serii Pharmaceris) nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie - czy można
            je stosować POD OCZY?? Bo nie ukrywam, że najbardziej zależy mi właśnie na
            wygładzeniu skóry pod oczami, gdzie pojawiły się drobne zmarszczki i to ich
            przede wszystkim chcę się pozbyć, no a przynajmniej zahamować ich rozwój.
            • Gość: basiak Re: dobre SERUM IP: 205.185.12.* 08.03.02, 15:56
              Aguś, wg. mnie możesz spróbować, ja uzywam niektórych kremów do twarzy również
              pod oczy, zwłaszcza kremów na dzień z filtrami, gdyż tak trudno znaleść krem
              pod oczy zawierający filtry. Musisz po prostu zobaczyć jak zareaguje twoja
              skóra, każdy reaguje inaczej, więc ciężko przewidzieć.Retinol jest używany
              również w kremach pod oczy.
              • Gość: yaga Re: dobre SERUM IP: 213.206.132.* 08.03.02, 17:37
                Ja wspomnianym tu serum z wit C załatwiłam sobie uczulenie pod oczami,
                zaczerwienienie i "skorupę" które musiałam kilka dni leczyc, dlatego teraz
                stossując to serum które mi b. odpowiada omijam starannie oczy,yaga :)
                • Gość: daggy Re: dobre SERUM IP: 192.168.0.* 13.03.02, 15:11
                  Zachęcona przez was kupiłam sobie dzisiaj serum z Wit. C w Drogerii sieci
                  Natura. Kosztowało sporo mniej, niż podała Helena - 16,89 zł :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka