kasia.s75 16.11.11, 11:36 Proszę, poradźcie mi jakiś dobry sypki puder, który mi zastąpi podkład. Nie mogę używac podkładu. Potrzebuje czegoś co przykryje niedoskonałości i pozwoli wygladać świeżo. Skórę mam suchą. Pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absolutfit Re: Nie mogę używać podkładu! co w zamian? 16.11.11, 12:43 nie mozesz uzywac podkladu bo jestes alergiczką czy Twoja skóra zle reaguje czy dlaczego? Są też specjalne kremy które mają w sobie trochę podkładu (nie sa podkładem - sa kremem ale zawierającym trochę podkładu), dzięki temu normalnie nawilżasz buzię a przy tym zachowuje ona zdrowy koloryt. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.s75 Re: Nie mogę używać podkładu! co w zamian? 17.11.11, 12:19 Nie mogę używać podkładu, bo jestem w trakcie leczenia zmian trądzikowych ( mam 36lat :). Lekarz zezwolił tylko super sypki, nie mogę używać niczego co zawiera "hydro" Potrzebuje rady, jaki dobry sypki puder zakupić, ewentualnie w kamieniu, który trochę pokryje niedoskonałości i nie podkreśli suchości skóry ( na razie mam skórę bardzo suchą) Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
problemaderm Re: Nie mogę używać podkładu! co w zamian? 18.11.11, 23:44 A dlaczego lekarz zabronił Ci wszystkiego z "hydro", co jest w tym złego dla cery trądzikowej? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.s75 Re: Nie mogę używać podkładu! co w zamian? 19.11.11, 10:19 Tu odpowiedź na Twoje pytanie. Wypowiada się lekarz u którego się leczę. www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1590063,1,rewolucja-w-leczeniu-tradziku,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
ola_pozytywna Re: Nie mogę używać podkładu! co w zamian? 17.11.11, 18:50 Myślę, że idealnym rozwiązaniem będzie dla Ciebie makijaż mineralny. Mam na myśli prawdziwe podkłady mineralne, a nie te z zaledwie domieszką minerałów. Prawdziwe podkłady mineralne są w proszku, zostały stworzone właśnie z myślą o cerach problematycznych, w tym używają ich z powodzeniem osoby z trądzikiem. Zaletą minerałów są krótkie, zdrowe składy, mnóstwo odcieni i ładny efekt -po kilku próbach. Problemem jest jedynie dostępność minerałów - większość kupuje się przez net. Trzeba też zainwestować w porządne pędzle. Ja używam (od ponad trzech lat chyba) Everyday Minerals i uwielbiam je, nie wyobrażam sobie powrotu do klajstrów;). Inne firmy mineralne to np.Lucy Minerals, LilyLolo, MEOW, Lumiere, Joppa, Bare Minerals czy polska Pixie. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Nie mogę używać podkładu! co w zamian? 17.11.11, 20:13 Bare są ok,ale na mojej mieszanej skórze się ważą i szybko błyszczą:(Moje odkrycie to www.kobietą.być.pl/photo//max_6f14_112.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.s75 Re: Nie mogę używać podkładu! co w zamian? 18.11.11, 00:20 Dziękuję za podpowiedź! Możecie mi dać jakieś wskazówki odnośnie tych pędzli? Który konkretnie kupić? Bardzo dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczyna Re: Nie mogę używać podkładu! co w zamian? 18.11.11, 22:35 Kanebo- drogi, ale wart swojej ceny(mozna kupic uzupelniacz) Art Deco- nowy mineralny podklad, tez niezly Odpowiedz Link Zgłoś
ola_pozytywna Re: Nie mogę używać podkładu! co w zamian? 19.11.11, 08:35 Co do pędzli: ja używam Everyday Minerals. Do podkładu, różu i rozswietlacza -Long Handled Kabuki. Do korektora - Eye kabuki. Do oczu mam mniejsze pędzle oczne (wszystkie kosmetyki to czyste minerały. Podkłady Kanebo ani Art Deco nie są czystymi minerałami, mają duzo składników niemineralnych, w tym konserwanty i zapychacze. Jeśli chcesz wkręcić się w temat minerałów, na Wizażu jest całe podforum mineralne, dość sensowne. Długa lektura, ale ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczyna ola_pozytywna 19.11.11, 16:58 Sorki, nie wiedzialam... Uzywam zamiast podkladu i jestem bardzo zadowolona, ale widze, ze zielona totalnie w temacie ;-) Dzieki za namiary na wizaz. Odpowiedz Link Zgłoś