Dodaj do ulubionych

soczewki Focus

03.02.12, 17:00
Przez ostatnie kilka lat używam Focus Softcolors, nie polecam. Czytam ostatnio często, że szkodzą. Od kilku lat ma skłonności do zespołu sucheo oka, nie jestem pewna, czy to nie dlatego. Ale czy Ktoś za to mógłby mi polecić dobre soczewki "oddychające" lub ze środkiem nawilżąjącym, najlepiej miesięczne? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • shaunthesheep Re: soczewki Focus 03.02.12, 21:51
      Nic dziwnego, że odczuwasz takie dolegliwości, to dosyć stary typ soczewek i też mnie kiedyś wysuszały. Polecam również z ciba vision soczewki air optix aqua - bardzo przyjemne, noszę kilkanaście godzin dziennie, nie wysuszają oka
    • malaszuu Re: soczewki Focus 04.02.12, 12:58
      możesz rozwinąć temat z tym szkodzeniem? że wysuszają? Ja je nosze codziennie od roku i nic mi się nie dzieje. Uważam wręcz, że są świetne
      • 5izabela20 Re: soczewki Focus 04.02.12, 13:20
        Witaj. Od pewnego czasu nabawiłam się po nich zesp suchego oka, a koniecznie chciałabym nosić soczewki. Nie pomagają mi za bardzo sztuczne łzy. wszystkie żyłki na wierzchu. Słyszałam, że Focus Softcolors zostały wycofane z rynku, bo wielu Osobom szkodziły. Jeszcze zależy, jakie nosisz. Bo Focus Dailies może są dobre. Nie próbowałam. Zależy mi na miesięcznych. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka