Dodaj do ulubionych

wypadajace wlosy

26.06.12, 22:41
Mam długie kręcone włosy, są delikatne, od jakiś dwoch lat wogole ich nie farbuje.
Wlosy przy skórze są tluste, a na koncach porozdwajane..
Uzywam niebieski nivea z bawelna, i potem timotey ten do objetosci, rzadko uzywam odzywek, czasami tą w spreju do zniszczonych wlosow isany. I isany piankę do wlosow kreconych.
Ale od jakiegos czasu moje wlosy wypadają, co mogę z nimi zrobić ? Nie jest to wypadanie takie normalne..
Muszę myc wlosy codziennie.. Co mogę wyprobowac?
Nie mam siwych wlosow a mam 40 lat.
Obserwuj wątek
    • spokojna09 Re: wypadajace wlosy 28.06.12, 10:30
      Może doświadczonego fryzjera sie zapytaj .On wtedy dobierze preparaty dla ciebie .
      • rikol Re: wypadajace wlosy 01.08.12, 02:08
        Przyczyny: hormony, brak witamin, mineralow, bialka. Jedz jajka.
    • zawrotglowy Re: wypadajace wlosy 28.06.12, 11:00
      Skoro to nie jest normalne wypadanie to zrób badania, idź do lekarza, znajdź trychologa, ktory sie takimi problemami zajmuje. Kosmetyki raczej nie mają tu nic do rzeczy, skoro wczesniej włopsy Ci nie wypadały.
      • patria5 Re: wypadajace wlosy 28.06.12, 11:10
        jakś nie wierzę, ze w wieku 40 lat nie próbowałaś żadnych preparatów na wzmocnie nie włosów? :-)
        tak na szybko - jeśli jesteś ogólnie zdrowa - to suplementy na wzmocnienie - nawet Belissa, coś ze skrzypu, Inneov plus ampułki do skóry głowy np. Radical; skoro włosy masz niefarbowane to rzeczywiście mozesz zainwestować trochę kasy i zrobić analizę włosa, która pozwoli określić mozliwe niedobory
        jesli jednak sa jakieś dodatkowe objawy to trzeba zrobić badania dodatkowe - tarczyca? (TSH, fT3 i fT4), żelazo ( ferrytyna)
        • kasha77 Re: wypadajace wlosy 29.06.12, 16:16
          u mnie Inneov wogóle nie działało,za to panthoten jak najbardziej ten mocniejszy (1 tabl.dziennie).ja bym zrobila badania najpierw.i przerzuciła się na szampony altery.
    • lonely.stoner Re: wypadajace wlosy 29.06.12, 17:39
      polecam bloga anwen- kompendium wiedzy na temat wlosow: anwena.blogspot.com/

poszukaj odnosnikow lub tagow dla wlosow kreconych. np. anwena.blogspot.com/2011/04/moja-wosowa-historia-ewalucja.html

sporo porad i na pewno cos znajdziesz dla siebie, na poczatek polecam wywalic wszystkie drogeryjne szampony do wlosow z SLS.
    • moda-agne Re: wypadajace wlosy 07.07.12, 18:12
      Ja polecam NUTRI-OX szampon i NUTRI-OX spray
      • irena.kosa Re: wypadajace wlosy 25.07.12, 04:59
        Ja tez mam Nutri-Ox. Polecam!
        • b-b1 Re: wypadajace wlosy 25.07.12, 07:58
          Można kupić w aptece za 8zł biotynę w tabletkach. (choć jeszcze taniej wychodzi picie drożdży-ale ja nie przełknę:D)
          ""Niedobór biotyny może być przyczyną wypadania i przetłuszczania włosów, gdyż przyjmuje się, że biotyna hamuje aktywność gruczołów łojowych oraz wpływa regulująco na gospodarkę tłuszczami w skórze. Poza tym jej niedobór może powodować stany zapalne skóry, łuszczenie się naskórka, osłabienie paznokci.""
          Tu więcej:
          www.biochemiaurody.fora.pl/dieta-suplementy,8/biotyna-na-wlosy-i-paznokcie,564.html
    • nessie-jp Re: wypadajace wlosy 01.08.12, 03:06
      Przede wszystkim zanim zaczniesz cokolwiek brać, łykać albo wcierać, zrób sobie badania
    • frannka Re: wypadajace wlosy 01.08.12, 15:56
      stres? a jeśli nie radzę zmienić dietę lub kupić szampon wzmacniający w aptece, polecam pharmaceris czerwony :)
      • noa-75 Re: wypadajace wlosy 01.08.12, 16:39
        wiele miesiecy borykałam się z wypadającymi włosami, oczywiscie zrobiłam badania, które wyszły dobrze, systematycznie wcieram LOXON 5%, brałam przez 3 miesiące VITAPIL, włosy myłam napierw RADICAL (nie polecam niestety). Dopiero jak zaczęłam stsosować DERMENĘ i pije GELACET ( niestety dość drogi, ale warto ), po zużyciau jednego opakowania 21 saszetek, zobaczylam EFEKTY, moje włosy przestały wypadać, Teraz jedynie piję go co 2-3 dzień, stosuję dermena lub czerwony vichy i przestałam się martwic, że niedługo bede łysa, niestety wymagało to ogromnej cierpliwości ale było warto.
        • b-b1 Re: wypadajace wlosy 01.08.12, 21:36
          pije GELACET ( niestety dość drogi, ale warto )
          Gelacet to biotyna+żelatyna-więc po co przepłacać? :D
    • mynameisodetteswan Re: wypadajace wlosy 02.08.12, 15:40
      Zajrzyj tu, też mam z tym problem ;/mynameisodetteswan.blogspot.com/2012/08/23-wypadajace-wosy-vitapil.html
      polecam też brać megakrzem :)
    • basia1104 Re: wypadajace wlosy 31.08.12, 18:59
      Tutaj znalazłam przepisy na domowe odżywki do włosów, zajrzyj, może znajdziesz coś dla siebie www.ziolowyogrod.blogspot.com
    • natkajezewska Re: wypadajace wlosy 10.09.12, 00:18
      Dobry jest szampon elseve z argininą i kreatyną, widzę u siebie diametralną różnice!
    • vomaypl Re: wypadajace wlosy 25.09.12, 18:25
      wlosy.vomay.pl/wlosy-rodzaje/krecone tutaj poczytasz o pielęgnacji włosów kręconych, a tutaj wlosy.vomay.pl/wlosy-wypadanie o wypadaniu włosów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka