Dodaj do ulubionych

kiedy zacząć "oszukiwać czas" kremami i jakimi????

05.07.04, 08:49
Dziewczyny, za niecałe 3 tygodnie kończę 25 lat i tak się zastanawiam - kiedy
zacząć używać kremów "wspomagających" zachowanie młodości? Jak to jest z
Wami? Jakich kremów używacie i jakie możecie polecić? (najchętniej i te z
dolnej i górnej półki - chciałabym mieć szerokie spectrum ;), dla cery
normalnej/mieszanej )

Ja do tej pory używam Hydraphase La roche posay, jak lepiej stoję finansowo
to BIOTHERM Aquasurce, albo Dior Energy MOVE. No i oczywiście obowiązkowo
krekim pod oczy. Aczkolwiek na razie stawiam na nawilżanie a nie ma
odmładzanie i tak się zastanawiam, czy nie powinnam zacząć już zapobiegać,
żeby później nie płakac.

z góry dzięki za opdpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: kiedy zacząć "oszukiwać czas" kremami i jakim IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 05.07.04, 15:42
      przede wszystkim na codzień krem z dobrym filtrem nie niższym niż spf15- skoro
      znasz już hydraphase, to wypróbuj Hydraphase XL spf15.
      inne substancje o udowodnionym działaniu przeciwzmarszczkowym to wit.A, wit.C,
      kompleks miedzi w neutrogenie, głębsze złuszczanie, kwas alfa-liponowy.
      nie ma sie nad czym zastaanawiać w kwestiii "czy nie za wcześnie"- kremy tylko
      zapobiegają. jeśłi juz bedziesz mieć zmarszczki, to kremem ich nie zlikwidujesz.
      • voluptas Re: kiedy zacząć "oszukiwać czas" kremami i jakim 05.07.04, 17:30
        Próbowałam juz Force C H. Rubinstein na dzień z filtrami, ale jest dla mnie
        za "cienki" - potrzebuję lepiej nawilżającego/natłuszczającego. Poza tym -
        słyszałam, że kremy z wit. C nie najlepiej sprawdzają się latem - wiesz coś na
        ten temat?

pozdr.
      • Gość: Kamila Do Justy - kwas alfa-liponowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:34
        Justy a czy możesz mi podać jakiś kosmetyk który zawiera kwas alfa-liponowy?
        Nie spotkałam się dotąd z takim składnikiem a bym chętnie spróbowała?
        • Gość: justy Re: Do Justy - kwas alfa-liponowy IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 06.07.04, 09:36
          w Polsce to tylko Jabu'she. jesli juz coś kupować z tej serii to tylko wersje
          Cure. moze drażnić skórę.
          • Gość: Kamila Dziękuję bardzo :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:39
      • Gość: marta Re: kiedy zacząć "oszukiwać czas" kremami i jakim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 18:57
        mam 37 i wyglądam na 10 młodziej - oszukaństwo z kremami zaczęłam dwa lata
        temu, ale nie palę, jestem wegetarianką, więc przypuszczam, że przede wszystkim
        to jest podstawą mojego sukcesu.Nie oszukujmy się - same pracujemy na zmarchy,
        krem niewiele pomoże przy niezdrowych nawyczkach. Myślę, że najlepsze są
        preparaty Neutrogeny.
    • Gość: bebe Re: kiedy zacząć "oszukiwać czas" kremami i jakim IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 05.07.04, 18:12
      Masz dopiero 25 lat. Nie przekarmiaj cery mocnymi kremami - za 25 lat będziesz
      miała 50 lat i na ten okres życia też powinno coś zostać, zakładając, że możesz
      żyć ponad 80 lat(kobiety w tym wieku też używają kremów pielęgnacyjnych).
      Piękna cera w każdym wieku,to sprawa genów i trybu życia, a tego nie zastąpią
      żadne, nawet najdroższe kremy.
      • Gość: justy Re: kiedy zacząć "oszukiwać czas" kremami i jakim IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 06.07.04, 09:40
        taaak..
        poczekaj z krememi przeciwzmarszczkowymi do 50-tki, a potem od razu na lifting
        do chirurga.
        szkoda tylko, ze nawet lifting dla dobrych efektów potrzebuje zadbanej skóry.
    • Gość: magda Re: kiedy zacząć "oszukiwać czas" kremami i jakim IP: *.icpnet.pl 05.07.04, 19:29
      25 lat i ty juz myslisz o kremach przeciwzmarszczkowych??? dziewczyno, jeszcze
      bedizesz miala na to czas! przeceiz jestes jeszcze bardzo mloda! jesli teraz
      bedizesz probowala na sile zmusic skore od szybkiedj odnowy itd. to potem
      odmowi ci posluszenstwa;) skora w tym wieku i jeszcze duzo pozniej sama sie
      regeneruje, jednym slowem "sama potrafi o siebie zadbac"! daj jej na razie
      spokoj, normalny kremik nawilzajacy i tyle! i jeszcze ci cos powiem! u kobiet,
      ktore przesadzaja z kosmetykami/kremami/eliksirami mlodosc zazwyczaj wystepuje
      odwrotny efekt od zamierzonego...
    • yess dziewczyno o czym ty piszesz ? masz dopiero 25 lat 06.07.04, 09:26
      ja w twoim wieku nie mialam zadnej zmarszczki a ty juz piszesz jakies glupoty o
      oszukiwaniu czasu. nie masz innych problemow? czas beziesz oszukiwac po 30tce
      i nie czytaj tej durnej pray kobiecej bo zupelnie juz do reszty zglupiejesz.
      • justa_79 Re: dziewczyno o czym ty piszesz ? masz dopiero 2 06.07.04, 10:48
        yess napisała:
        > ja w twoim wieku nie mialam zadnej zmarszczki

no to tylko pozazdrościć. a nie przyszło Ci do głowy, że każda z nas ma inne
        geny, narażona jest codziennie na nieco inne czynniki, ma inny typ cery itp.
        itd.? mnie do 25 r.ż. brakuje jeszcze kilka miesięcy, a zmarszczki mam. może i
        mimiczne, ale chętnie bym się ich pozbyła i zapobiegła kolejnym. ciesz się
        swoją urodą i brakiem problemów.
        • yess a znasz taki krem co zlikwidował chocby jedna !!! 06.07.04, 11:53
          zmarszczke?????????????? przeciez to bzdury. oni wyciagaja tylko kase a wy
          łykacie te bzdury ze az przykro patrzec. troche pomyslunku drogie panie.
          • Gość: justa Re: a znasz taki krem co zlikwidował chocby jedna IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 12:36
            nie, ale za to znam takie, które je wygładzają! skoro już mam te zmarszczki, to
            nie rozumiem, czemu miałabym ich nie spłycać! a już dlaczego miałabym nie
            zapobiegać powstawaniu kolejnych (bo na pewno niedługo się pojawią, skoro
            pierwsze już są), to już naprawdę nie wiem.

a co do faktu, że nawet nastolatki mają zmarszczki mimiczne, to może i tak, ale
            w wieku nastu lat miałam jedynie zmarszczki na czole, a obecnie mam pod oczami
            i wokół ust - i to one właśnie bardzo postarzają.
            • Gość: iza Re: a znasz taki krem co zlikwidował chocby jedna IP: *.icpnet.pl 06.07.04, 12:42
              w wieku nastu lat zmarszczki na czole<szok>... no to chyba predko zaczelas
              uzywac masy kosmetykow, tynku itd. no ludzie bez przesady...
              • Gość: justa Re: a znasz taki krem co zlikwidował chocby jedna IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 12:56
                iza, masz jakies rozdwojenie jaźni? niżej piszesz, że zmarszczki mimiczne mają
                nastolatki. teraz się dziwisz, że ja je miałam. coś nie gra, prawda? a gdzie
                robią się zmarszczki mimiczne, jak nie na czole? o Boże... nie chce mi sie
                tłumaczyć, że w wieku nastu lat to ja nie używałam żadnych tapet, nie malowałam
                się aż do dorosłości. ale jak widać, do Ciebie nic nie dociera, bo przecież TY
                MASZ RACJĘ! eot.
        • Gość: iza Re: dziewczyno o czym ty piszesz ? masz dopiero 2 IP: *.icpnet.pl 06.07.04, 12:16
          zmarszczki mimimiczne to normalna sprawa!!!
          nawet nastolatki je maja!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: iza Re: dziewczyno o czym ty piszesz ? masz dopiero 2 IP: *.icpnet.pl 06.07.04, 12:14
        dokladnie, popieram!
        w wieku 25 krem przeciwzmarszkowy hahahahahah!!!
    • ula_s Re: kiedy zacząć "oszukiwać czas" kremami i jakim 06.07.04, 10:24
      Kolo 50tki to zaden krem nie pomoze, bo to okres gdy spada poziom estrogenow w
      organizmie, jesli juz to wtedy pomoze albo lifting albo HTZ ...
      A kremy to wlasnie moga cos zdzialac do 50tki i mozna probowac przeciwdzialac
      starzeniu sie - zeby do tej 50-tki zachowac skore w jak najlepszej kondycji.

Tak jak Justy napisala - przede wszystkim powinno sie rozwaznie podchodzic do
      slonca i najlepiej filtry oraz zero opalania czy solarium a jesli ktos nie lubi
      bladosci to inwestowac w dobre samoopalacze.
      Poza tym reszta zalezy od kondycji skory. Jesli widac utrate jedrnosci i
      pojawiaja sie zmarszczki nie zwiazane z brakiem nawilzenia to mozna pomyslec
      najpierw o jakiejs kilkumiesiecznej "kuracji" kremem z silniejszymi skladnikami
      np. kwasy lub retinol.

Niestety wiekszosc kremow dziala powierzchniowo a skora sie odnawia co 28 dni
      wiec nawet te "silniejsze" kremy cudow nie zdzialaja..... Na pewno nie zaszkodza
      skorze kremy zawierajace witaminy i mineraly ale nie nalezy sie obawiac ze takie
      "bogatsze" kremy spowoduja uzaleznienie skory.

Poza tym b. wazne jest odzywianie sie, tak zeby organizmowi nie brakowalo
      podstawowcyh witamin i minearalow.

ponizej masz link do artykulu na temat powstrzymywania starzenia sie skory

www.pinezka.pl/content/view/96//
    • Gość: justa Re: kiedy zacząć "oszukiwać czas" kremami i jakim IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 12:37
      a poza tym, jeśli ktoś chce używać przez całe życie zwykłego kremu Nivea i jest
      mu z tym dobrze, to niech używa. ale niech da również żyć tym, których cera
      jest nieco bardziej wymagająca.
    • voluptas do wszystkich: dzięki za odzew ;))) poza tym... 06.07.04, 12:56
      Miłe panie, zrobiła się burza w szklance wody – nie spodziewałam się takiego
      odzewu.

Nie myśle jeszcze o kremach przeciwzmarszczkowych – wiem, że na to mam czas –
      myślałam o czymś nawilżająco – odżywczym, bo nie wiem, do jakiego wieku starcza
      samo nawilżanie. I za to dostałam od szanownych Forumowiczek reprymendę ;)
      Z cerą tez nie mam żadnych problemów, używam kremów i podkładów z filtrem i w
      ogóle jestem grzeczna ;)

Ale gminna wieść niesie, że już od 20 (sic!) skóra się starzeje, i prawdę
      mówiąc nie chciałam po prostu przegapić momentu, w którym trzeba sobie zacząc
      pomagać.

Jakie mam geny – trudno powiedzieć, bo babcia umarła młodo, a mater puściła swą
      urodę z dymem paląc paczkę papierosów dziennie przez 30 lat – a to daje
      bardzo „spektakularne” efekty. Ja nie palę ;)

Dzięki serdeczne za odzew. Pozdr. ;)
    • Gość: justa "straszne" kremy przeciwzmarszczkowe! :P IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 13:00
      niektóre panie muszą się chyba dokształcić, bo "straszne" działanie
      przeciwzmarszczkowe mają: wit. A, C i E oraz filtry UV! no proszę, nawet dzieci
      na plaży używają takich "silnych" kremów przeciwzmarszczkowych... :P
    • ula_s Re 06.07.04, 17:26
      Justy nie denerwuj sie. podobno zlosc pieknosci szkodzi ... :)

A jesli ktos uwaza ze krem przecizmarszczkowy jakakolwiek istniejaca juz
      zmarszczke rozprasuje a krem liftingujacy cokolwiek "podniesie" to i tak to
      forum nie zmieni tych pogladow. No ale wiara czyni cuda, wiec moze jednak jest
      to jakas metoda ...

• Gość: weronika Re: z górnej półki IP: *.acn.pl 07.07.04, 17:10
        Poleciłabym, coś lekkiego a zarazem skutecznego i nie za mocnego dla 25-latki.
        Mianowicie:
        Lancome - Hydra Zen - w wersji na dzień i na noc
        Lancome - Vinefit
        Clarins - Multi Active Jour (na dzień)
        Biotherm - Age fitness (na dzień)- reklamowany na pierwsze zmarszczki mimiczne,
        ale wcale nie jest taki mocny - ja mam 28 lat i uwielbiam go. Wspaniale
        nawilża, super wchłania się i cudownie pachnie - co wbrew pozorom nie jest bez
        znaczenia.Z kolei Age fitness night rozczarował mnie - miałam próbkę - słabo
        wchłaniał się.
        W tańszych kremikach nie pomogę. Nie używam takowych, ale dużo dobrego
        słyszałam o linii Preventi firmy Dermika
        • voluptas Re: z górnej półki 07.07.04, 18:50
          A mogłabyś napisać coś więcej o Vinefit?

Clarinsa spróbowałam, ale mi nie pasi (zapach). Masz rację, to strasznie ważne -
          pamiętam, jakim koszmarem było dla mnie Force C HR - moim zdanie
          pachniało/cuchnęło jak stara popielniczka pełna petów, brrr...
          • Gość: Weronika Re: z górnej półki IP: *.acn.pl 08.07.04, 16:00
            Vinefit Lancome'a zawiera polifenole z pestek winogron. To substancja, która
            daje 'zastrzyk energii' skórze. Vinefit cudownie pachnie i łatwo wchłania się.
            Występuje jako gęsty krem w słoiczku dla cery suchej, lekki fluid w opakowaniu
            z pompką dla cery tłustej i mieszanej 190 zł.(zużyłam już 3), lekki,
            orzeźwiający żel w tubie w sam raz na lato 140 zł.(też wypróbowałam i polecam)i
            jako łagodna emulsja do pielęgnacji skóry wokół ust.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka