Dodaj do ulubionych

do kręconowłosych :)

IP: *.acn.waw.pl 06.09.04, 14:48
Ostatnio bylam w galerii centrum i stałam naprzeciwko półki z kosmetykami do
włosów, podeszła do mnie pani i spytała czy może w czymś mi pomóc. Chciałam
sie tylko rozejrzeć, ale skoro podeszła to powiedziałam że szukam jakiejś
odżywki do kreconych włosów. Pani była lekko zdziwiona, że szukam czegoś co
podkreśli skręt, a nie czegoś co mi wyprostuje włosy, powiedziała, że teraz
wszyscy prostują i wyszło na to, że wcale mi nie pomogła bo nie miała pojęcia
co ja chcę. Pomijam już fakt, że pani była nie kompetentna bo nie o to
chodzi.
Chciałam tylko zaptać czy naprawde większość z nas prostuje włosy? Ja nie
prostuje ostatnio wogóle, zaprzyjaźniłam sie z moimi lokami i już się nad
nimi nie znęcam. Jak jest u was? Walczycie z lokami czy je pokochałyście?
Obserwuj wątek
    • mejbi Re: do kręconowłosych :) 06.09.04, 15:46
      to jakiś nonsens. Po to nam natura dała kręcone, abysmy o nie dbały. Niejedna
      dziewczyna marzy o kręconych włosach. Tymczasem te, co je maja, prostują je. Do
      czego to doszło... Ja jestem super zadowolona ze swoich kręconych, a nawet
      żałuje, ż enie są jeszcze bardziej "pokręcone". Moim marzeniem byłoby afro :)
      Nieustannie poszukuję nowych kosmetyków, które skręt podkreślają. Bo ładne loki
      to rzadkość! Nie chcecie byc wyjatkowe?..
      • Gość: madzi1 Re: do kręconowłosych :) IP: *.acn.waw.pl 06.09.04, 16:07
        podzielam twoje zdanie i ja tez troche ubolewam nad tym, ze moje wlosy nie sa
        jeszcze bardziej krecone. a jakich uzywasz kosmetykow?
        • Gość: sniegotka Re: do kręconowłosych :) IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 06.09.04, 16:10
          No wlasnie, Mejbi - moze masz jakis patent jak podkreslic skret??? Ja ostatnio
          wyszarpalam kaske na serie Welli SP do kreconych, szampon jest fajny, delikatny, ma
          piekny zapach, zato odzywka w piance to zenada... Ani nie odzywia, ani nie uklada, w
          sumie to nic nie robi oprocz tego ze kosztuje 50 zl. Znowu sie nacielam :(( Poprosze
          o namiary na dobre specyfiki podkreslajace skret!!!

• mejbi Re: do kręconowłosych :) 06.09.04, 16:29
            przetestowałam już trochę różnych preparatów i jest kilka do których zawsze
            chętnie wracam. Ale szukam wciąż tego doskonałego :) Polecam:

1. Nawilżająca odzywka w spray'u do włosów kręconych Schwarzkopf Professional z
            serii bc Bonacure (mój nr 1)
            2. Fluid do podkreślania skrętu Osis Schwarzkopf

+ suszarka z dyfuzorem :)

Kiedyś nawet niezłe wydało mi się mleczko Sunsilk do kręconych.

Duzo dobrego słyszałam o preparatach Alfa Parf z serii Semi di Lino (zwłąszcza
            Smoothing cream), ale nigdzie tego nie mogę dostać.
            • Gość: sniegotka Re: do kręconowłosych :) IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 06.09.04, 16:35
              Oj, mejbi - jesli chodzi o ten fluid Semi Di Lino - to jak nazwa wskazuje on
              bardzo prostuje - przynajmniej moje wlosy. Mam tube uzyta moze 3-4 razy - moge ja
              tanio sprzedac. Ale uczciwie mowie ze to bylo rozczarowanie.
              Piszesz o takim fluidzie Osis Twist Curl - taki lepiacy, bialy, z olkoholem
              denat. na I czy II pozycji??? Jesli to ten to dla mnie beznadzieja - wlosy tak
              suche ze myslalam ze ich nie odratuje.

• mejbi Re: do kręconowłosych :) 06.09.04, 16:43
                to kolejny dowód na to, że to co dla jedych jest bublem, dla innych
                błogosławieństwem. Wszystko też zależy od sposoby używania. Ja mam swoje
                patenty. Np. fluidu Osis uzywam wyłącznie na mokre włosy (zresztą, żadnych
                preparató nie uzywam na suche) i tylko odrobinę ("kupka" wielkości orzecha
                laskowego). Wystarczy, aby włosy po wysuszeniu były bardziej skręcone i się nie
                puszyły.

Co do serii Semi di Lino - to, jak napisałam, to nie jest (jeszcze) moja
                opinia. Ale z tego co słyszałam krem ma dwie właściwości: w zależności od
                sposobu stosowania (mokre/suche) albo wygłądza albo podkreśla skręt. odkreslam,
                że to opinia innych.

Szczerze polecam odzywkę bc Bonacure. Ale domyślam się też, że każda z nas
                spodziewa się innego efektu. Ja lubię, jak włosy są naturalne i ta odzywka tak
                działa. Żadnego sklejania, itp.
                Pozdr
                • Gość: sniegotka Re: do kręconowłosych :) IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 06.09.04, 16:50
                  Te odzywke pewnie kiedys wyprobuje. A tego fluidu Osis Twist Curl to dlugo juz
                  uzywasz? Bo mi wlosy sie bardzo zniszczyly po nim, co jednak zauwazylam dopiero
                  pod koniec opakowania i wyszlo mi, ze to po tym alkoholu, bo jego naprawde jest
                  duzo, nawet fluid nim pachnie. Ale uzywalam wiecej niz odrobinke bo mam dlugie
                  wlosy prawie do pasa.
                  Nie wierz ze Semi Di Lino Smoothing Cream czyni cuda w zaleznosci od oczekiwanego
                  efektu. Na moich srednio/slabo kreconych robi proste, smetne wlosieta. Kiedys
                  mialam faze na prostowanie i zaluje, ze wtedy to paskudztwo nie wpadlo mi w rece.
                  Teraz lezy sobie bezuzytecznie.

• mejbi Re: do kręconowłosych :) 06.09.04, 17:01
                    Ja mam generalnie taki patent, że tych wszystkich fluidów uzywam tylko na
                    przednio-górną część włosów (włosy też mam długie). Resztę pozostawiam w
                    spokoju. A fluidu Osisa uzywam zamiennie z innymi preparatami. Generalnie mam
                    na półće kilka różnych i w zależności od nastroju używam raz jednego raz
                    drugiego. Może znaczenie ma też fakt, że moje włosięta raczej należą do tych
                    przetłuszcających się niż suchych (myję codziennie).

Jeszcze jedno: Czy uzywasz dyfuzora? Bo w moim przypadku żaden fluid bez niego
                    nie zadziała dobrze. Zawsze susze włosy dyfuzorem (przynajmniej podsuszam) z
                    głową pochyloną w dół.

• Gość: sniegotka Re: do kręconowłosych :) IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 06.09.04, 17:06
                      Mejbi - uzywam dyfuzora na przednio-gorna czesci glowy - czyli nad czolem i
                      skroniami - wraz z pianka odbijajaca wlosy od nasady (mam L'oreala Prof ale jest
                      kiepska - chyba ze ja mam za duze oczekiwania). Generalnie staram sie nie uzywac
                      suszarki, bo mam wlosy raczej suche i nie chce sobie ich zniszczyc.
                      Absolutnie rewelacyjnie podkreslal skret Tigi Curl Jam (wycofali i zastapili
                      jakims klejacym na mur badziewiem Curls Rock), od tego czasu juz zaden kosmetyk
                      stylizacyjny nie spelnil moich oczekiwan, a opakowanie z dwoma Curl Jamami
                      kupione na ebayu zostalo ukradzione po drodze. Buu :((

• mejbi Re: do kręconowłosych :) 06.09.04, 17:15
                        tym bardziej polecam Ci preparaty silnie nawilżające - np. wspomniany już
                        przeze mnie kilka razy bc Bonacure.
                        Suche czy tłuste niech zyją kręcone! :)
                        Pozdrawiam

PS. Masz włosy a la...? (żebym mogła sobie lepiej wyobrazic) Ja przyrównałabym
                        mój typ włosów (skręt, kolor) do włosów Carie z "Sexu w wlk. miescie", tyle, że
                        ja mam ciut dłuższe.
                        • sniegotka Re: do kręconowłosych :) 06.09.04, 17:26
                          Mebi - wiec ja tez cos w rodzaju Carrie tylko drobniejsze loczki i przy skorze
                          bardziej proste. Kolor podobny. Wyslalam Ci zdjatko na poczte gazetowa :)

• canile Re: do kręconowłosych :) 06.09.04, 17:43
                            piszesz że wszyscy prostuja włosy. ja tez prostuję, ale ja należe do tych co
                            maja nie wiadomo co na głowie :) ni to kręcone a proste to też nie jest. jakbym
                            miała mocno kręcone to bym ich nigdy w życiu nie wyprostowała :]
                            • mejbi Re: do kręconowłosych :) 07.09.04, 11:29
                              ależ ja wcale nie mam tak mocno kręconych włosów. Powiedziałąbym, że one są
                              raczej podatne na kręcenie niz kręcone. Jeśli suszę je dyfucorem mam barana na
                              głowie, ale jesli będę je suszyć czesząć je jednoczesnie będą jedynie lekko
                              pofalowane. I właśnie o to chodzi, aby przy takich włosach wydobywać skręt! Po
                              to są preparaty, odpowiednie mycie (czesanie - tylko na mokro, nigdy na
                              sucho!), dyfuzor. Spróbuj, a na pewno polubisz swoje loczki
                          • mejbi Re: do kręconowłosych :) 07.09.04, 11:27
                            O kurde! Widziałam zdjęcie, masz prawie identyczne włosy jak ja! :) Baaaaardzo
                            ładne
                            • Gość: sniegotka Re: do kręconowłosych :) IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 07.09.04, 11:42
                              Mejbi - dziekuje bardzo :)) Wlosy to moja zmora, mam z nimi kupe roboty, kosztuja
                              majatek (co miesiac dobry szmpon, odzywki, maski, pianki i co tam jeszcze), dobre
                              rady brzmia - obetnij (tak, tak - najlepiej na lyso), zostawiam ich mase wszedzie
                              - np. ostatnio w samochodzie kolegi (biedaczek mial juz wczesniej awanture
                              urzadzona przez prawowita posiadaczke - a tylko zaoferowal mi podwiezienie do
                              przystanku) i jesli ktos powie (albo napisze :)), ze sa ladne to mam od rana
                              dobry homr :))
                              Mejbi - moja wlosowo pokrewna duszyczko - jesli masz swoje zdjatko - wyslij mi.

• mejbi Re: do kręconowłosych :) 07.09.04, 11:55
                                zaraz postaram Ci się jakieś przesłać. A włosów nie ścinaj! Są super i tylko
                                długie są wyjątkowe. W dodatku ten kolor..
                                Ale wiesz co, ja nie mam tyle roboty z nimi, mimo, że myję codziennie. Ot po
                                prostu myję jakimś dobrym szmponem (ale ten nie ma dla mnie takiego znaczenia),
                                nakłądam odzywkę (albo i nie, bo wystarczy tylko ten bc bonacure, ułatwia
                                rozczesywanie), spłukuję po minucie, rozczesuję, nakłądam odrobinę jakiegoś
                                preparatu i suszę dyfuzorem, raczej podsuszam, bo nie mam czasu na zabawę
                                (zwykle spieszę się do pracy). Często wychodzę jeszcze z lekko wilgotnymi.
                                Maski nakładam rzadko, jak sobie o tym przypomnę i jak mam czas (rzadko):) A
                                mam takę jedną - z serii So Blonde w słoiku, ślicznie pachnie, nakładam na 15
                                min, na to ręcznik, ale efektów magicznych chyba nie daje. Nakładam ją raczej
                                dla dobrego samopoczucia i czystości sumienia ;)
                                No i też zostawiam czasem trochę włosów to tu, to tam, np. u kolegów w
                                samochodach ;) Ale to i tak nic w porównaniu z moim kotem :)))
                                Pozdr!
                                • Gość: sniegotka Re: do kręconowłosych :) IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 07.09.04, 12:13
                                  Super - czekam na zdjatko :)
                                  A moje wlosy prawdopodobnie sa takie meczace - bo sa suche - i potrzebuja mnostwo
                                  rzeczy by sie nie pierzyc i wygladac zdrowo.
                                  Pozdrowionka,

Ola

• sniegotka Re: do kręconowłosych :) 07.09.04, 12:19
                                    Mejbi - jestes przesliczna!!!!!!!!!! Po prostu brak mi slow!!!!!! A wlosy masz
                                    przecudowne, najwspanialszy blond jaki w zyciu widzialas i przesliczny skret, jak
                                    tylko dostane kaske - pedze po ten Bonacure.
                                    Niech zyja krecone :))

• mejbi Re: do kręconowłosych :) 07.09.04, 12:29
                                      Dzięki. Super miła jesteś. Chyba po prostu zdjęcie ładnie wyszło ;)
                                      Ale Twój kolor włosów i skręt w niczym nie jest gorszy od mojego!
                                      A dzisiaj mam włosy gładko zaczesane do tyłu i kitkę. Czasami jak włosy
                                      wyglądają "średnio" to wtedy je związuję i jest git

• Gość: aga Re: do kręconowłosych :) IP: *.szpital / *.szpital-morski.pl 05.05.05, 14:34
              A czy sa jakieś preparaty do kreciołów które działają tak ze wloski nawet po
              związaniu i rozpuszczeniu ich po jakimś czasi nie wyglądają na pogniecione i
              płaskie? moje właśnie tak wyglądają, tragedia. Używałam już róznych specyfików
              zazwyczaj "drogeryjnych" teraz mam serię sunsilka(szampon, odżywka i mleczko)i
              zawsze to samo. Po umyciu, odżywce i mleczku super a jak zwiążę i po jakimś
              czesie np. godzinie rozpuszczę płaskie pogniecione bez wyrazu jakby nie moje.
              Czy macie na to sposób, używacie innych kosmetyków, macie sztywniejsze włoski,
              czy Wasze też tak się zachowują?
              • magda-fl Re: do kręconowłosych :) 05.05.05, 14:50
                Gość portalu: aga napisał(a):

> A czy sa jakieś preparaty do kreciołów które działają tak ze wloski nawet po
                > związaniu i rozpuszczeniu ich po jakimś czasi nie wyglądają na pogniecione i
                > płaskie? moje właśnie tak wyglądają, tragedia. Używałam już róznych specyfików
                > zazwyczaj "drogeryjnych" teraz mam serię sunsilka(szampon, odżywka i mleczko)i
                > zawsze to samo. Po umyciu, odżywce i mleczku super a jak zwiążę i po jakimś
                > czesie np. godzinie rozpuszczę płaskie pogniecione bez wyrazu jakby nie moje.
                > Czy macie na to sposób, używacie innych kosmetyków, macie sztywniejsze włoski,
                > czy Wasze też tak się zachowują?
                Też tak mam, niestety. I też bezskutecznie szukam na to lekarstwa ;)
          • chilloucik Re: do kręconowłosych :) 08.09.04, 15:11
            ja wyprobowalam juz sporo tych specyfikow i moge powiedziec ze nic sie u mnie
            tak nie sprawdzilo jak sunsilk mleczko nakladane na wlosy wilgotne. i do tego
            ta przyjazna cena:)))
            aha - tylko ja i suszarka nie widzialysmy sie juz od jakichs... milion lat!
            serio - nie pamietam kiedy sie ostatnio suszylam...
          • Gość: aga Re: do kręconowłosych :) IP: *.laczpol.net.pl 15.09.04, 22:00
            Ja mam tez krecone wlosy po umyciu stosuje sunsilk do kreconych i susze
            suszarka z dyfuzorem i robia mi sie ladne loczki polecam.
    • avf07 Re: do kręconowłosych :) 06.09.04, 19:20
      Ja gdy mam dluzsze i sa ciezkie,gorzej sie kreca-sa prawie proste. Ale teraz
      mam krotsze i ciesze sie loczkami, lubie je, nie musze isc za moda i
      prostowac :) pod prad z lokami,dziewczyny ;))

pa.a z preparatami do kreconych niestety nadal u nas slabo,ja nie znalazlam
      jeszcze nic idealnego :(
      • Gość: madzi1 Re: do kręconowłosych :) IP: *.acn.waw.pl 06.09.04, 20:40
        ja za to mam swoj ideal, znalazlam przed wakacjami i od tej pory moje wlosy
        byly w lepszej kondycji i lepiej i ladniej sie krecily(bo ogolnie to suche sa),
        ale ja glupia wszystko musialam popsuc bo sobie zafarbowac chcialam klaki i
        teraz mam takie wysuszone za az strach, a tyle pracowalam na to zeby w koncu
        byly dobrze nawilzone, a tu jedna farba (garnier color naturals) i znowu mam
        przesuszone. juz spiesze powiedziec ze moim idealem jest odzywka KERASTASE
        ELASTO CURL (w salonach fryzjerskich 80 zl). przedwczoraj mi sie skonczyla a ze
        kiepsko narazie z kasa chcialam zaoszczedzic i kupilam odzywke sunsilk, dzisiaj
        uzylam pierwszy raz i jutro lece kupowac kerastase hehe trudno nie kupie sobie
        slicznej torebki ktora wypatrzylam, ale moje wlosy musza jakos wygladac a co!
        moj patent na wlosy: szampon elseve do suchych wlosow, pozniej odzywka
        kerastase a na koniec minimalna ilosc mleczka sunsilk i jest supeeeer.
        no ale co dobre dla mnie niekoniecznie musi sie sprawdzic u was :)
        pozdrawiam
    • Gość: loczkowa Re: do kręconowłosych :) IP: *.net.pl / *.net.pl 06.09.04, 20:35
      kocham moje krecone
      • Gość: madzi1 Re: do kręconowłosych :) IP: *.acn.waw.pl 06.09.04, 20:43
        a jak macie obciete wlosy? wszystkie proste czy moze scieniowane? bo ja od
        jakiegos czasu mam scieniowane mniej wiecej od uszu, a wlosy mam za lopatki i
        odkad mam taka fryzure lepiej mi sie wloski ukladaja :)
        • mejbi Re: do kręconowłosych :) 07.09.04, 11:31
          były cieniowane ponad pół roku temu, teraz rosną jak chcą i jest w sumie ok.
          Chcę ostatni raz przed 30 zapuscic długie włosy :) Teraz też za łopatki
          • Gość: madzi1 Re: do kręconowłosych :) IP: *.acn.waw.pl 07.09.04, 12:23
            mejbi gdzie mozna ten bonacure kupic?? skoro mowisz ze taki fajny to moze
            wyprobuje :)
            • mejbi Re: do kręconowłosych :) 07.09.04, 12:37
              ja kupuję w sklepie z produktami fryzjerskimi, pewnie można dostać też w
              salonach fryzjerskich.
              A tak wygląda:
              www.schwarzkopf-professional.com/int_henkel/schwarzkopf_com/index.cfm?pageid=196

Mam nadzieję, że Wam również posłuży, choć pewnie każdy ma inne wymagania.
              Pozdr
              • Gość: madzi1 Re: do kręconowłosych :) IP: *.acn.waw.pl 07.09.04, 12:39
                o dzieki za linka bo ja wlasnie na strone weszlam i szukalam tej odzywki :)
                mejbi jestes z warszawy? wiekszosc salonow ma tylko loreal albo wella, ciezko
                znalezc szwarzkopfa, a o zadnym sklepie fryzjerskim nie wiem, masz jakies
                namiary?
                • mejbi Re: do kręconowłosych :) 07.09.04, 12:45
                  niestety nie pomogę Ci, jestem z P-nia. Tutaj to taki mały sklepik, ale mają w
                  nim różne marki.
                  Na pewno znajdziesz u siebie jakiś sklep z akcesoriami fryzjerskimi, może
                  poszperaj w Internecie
    • avf07 Re: do kręconowłosych :) 07.09.04, 15:03
      dzis pytalam o te nowa odzywke nivea do kreckow i oczywiscie nie bylo i pani
      sie usmiechnela i stwierdzila "prostujemy,prostujemy,nie podkrecamy!!" ech...

to ja chyba tez zajrze do salonow fryzjerskich,bo raczje nic "sklepowego" do
      moich wlosow sie nie nadaje...

a fryzura cieniowana najlepiej eksponuje krecone wlosy:)
    • Gość: axis1 Re: do kręconowłosych :) IP: *.gorzow.mm.pl 07.09.04, 17:05
      Witam wszystkie Krecioly :)

Jakis czas temu odkrylam rewelacyjna odzywke Goldwell do wlosow kreconych LC 2 . I stosuje ja w nastepujacy sposob...Wcieram w wilgotne wloski niewielka ilosc odzywki. Potem pochylam glowe do przodu i ugniatam az do wyschniecia. Wlosy sa sprezyste, mieciutkie i jeszcze bardziej krecone. Ta metoda jest troche czasochlonna,ale akurat w MOIM PRZYPADKU efekty warte sa takiej meczarni...

dodam jeszcze,ze odzywka jest niesamowicie wydajna. Kupilam ja w marcu i mam do tej pory, pomimo tego,ze uzywam ja co 2-3 dni.

Pozdrawiam :)
      • Gość: loczek Re: do kręconowłosych :) IP: 62.233.243.* 07.09.04, 21:20
        witam!!mam prosbe moglabys napisac jak ta odzywka wyglada ??i ile kosztuje:)
        dzieki z gory pozdr.!
      • Gość: magja Re: do kręconowłosych :) IP: *.crowley.pl 16.09.04, 23:01
        axis1 - gdzie upolowałaś ten fluid LC2 Goldwell'a? już jakiś czas temu o nim
        słyszałam wiele dobrego i się przymierzałam do zakupu, ale obeszłam pół Krakowa
        i zwątpiłam :( teraz mam wspomniany już tutaj krem Alfaparf i mimo, że
        faktycznie z nazwy jest wygładzający to u mnie podkreśla skręt :) stosuję go na
        wilgotne włosy po każdym myciu i na razie jestem zadowolona (ale mam go od 2
        tyg)
        sniegotko -skąd jesteś i ile byś ewentualnie chciała za ten kremik? skoro u
        Ciebie lezy bezużytecznie, to może ja się zastanowię :)
    • Gość: up Re: do kręconowłosych :) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 07.09.04, 21:11
      • Gość: axis1 Re: do kręconowłosych :) IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.04, 12:09
        zolta tuba 125ml (niby malo,ale cholernie wydajne), do kupienia w salonach fryzjerskich. Ja dalam 36zl.(na moja kieszen to duzo,ale ze wzgledu na rezultaty, skusze sie pewnie ponownie)

A tylko dodam,ze jesli wloskow nie wysusze w sposob jaki wczesniej opisalam, to po zastosowaniu tej odzywki efekt nie jest jakis oszalamiajacy. Wiec na wyglad wlosow sklada sie caly ten smieszny rytual.
    • icegirl Re: do kręconowłosych :) 08.09.04, 12:13
      Oglądałam ostatnio "Mamę na obcasach". 90% pań nosiło kręcone włosy. I mam
      wrażenie, że kręcone stają się modne (przynajmniej za oceanem).
      Te fryzury tak mi się spodobały - słowo daję, wyglądały naprawde fajnie, że
      swoje już nie prostuję, niech się kręcą :)
    • Gość: nicole Re: do kręconowłosych :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:41
      Ja rowniez mam krecone wlosy i niestety nie moge znalezc fryzjera ktory
      potrafilby sie zajac takimi wlosami to jest smutne ale na pocieche mamy to ze
      takie wlosy sa bardzo piekne i kazdy nam zazdrosci
      • Gość: madzi1 Re: do kręconowłosych :) IP: *.acn.waw.pl 08.09.04, 13:48
        nicole a z jakiego jestes miasta?? bo ja mam super fryzjera :)
        • Gość: sniegotka Re: do kręconowłosych :) IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 08.09.04, 14:18
          Madzi1 - jesli jestes z Warszawy prosze o namiar :) Zamierzam zrobic sobie taka
          dluga grzywke...

• Gość: pokręcona Re: do kręconowłosych :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 14:26
            tez jestem krecona, z tych bardziej;) i juz wiem, ze nie moge nosic dlugich
            wlosow, tzn nie ma takiego efektu. jakis czas temu znalazlam fryzjera, ktory
            wymyslil mi fryzure. nie bardzo umiem to opisac. wlosy sa zestopniowane i tak
            ladnie schodza sie za uszami;) zreszta i tak ich wyglad zalezy od tego czego
            uzyje do stylizacji. raz mam wlosow duzo, raz malo, na pewno nie sa nudne. i za
            to je lubie;)
            pozdrawiam
    • chilloucik NIE!!! 08.09.04, 15:08
      ja tez jestem z tych zdecydowanie DUZO bardziej kreconych i kocham moje
      wlosy:))) sa moja duma:))) tak jak nie uwazam sie za kobiete specjlnie piekna
      tak moje wlosy piekne sa na pewno:)))
      NIE PROSTUJCIE!!! KRECONE JEST PIEKNE!!!
    • Gość: loczki Re: do kręconowłosych :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 16:22
      a ja swoich loczkow nienawidze:( same loczki sa bardzo ladne ale ja w nich
      wygladam wstretnie bo mi strasznie pogrubiaja buzie:( prostuje je jak tylko
      moge: trwala, prostownia itd.

• Gość: sniegotka Re: do kręconowłosych :) IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 08.09.04, 16:59
        A ja sie urodzilam raczej z takimi luznymi, smetnymi lokami, kiedys prostowalam
        ale natura lepiej wiedziala w czym mi dobrze. No wiec w celu wzmocnienia skretu
        zrobilam trwala. Podzialalo, teraz skret znowu sie rozluznil, wiec szukam
        preparatu ktory go wzmocni. W kreconych jest mi o niebo lepiej i to opinia
        wszystich ktorzy obserwowali moje dawniejsze eksperymenty z prostowaniem (mam
        prostokatna twarz).

• chilloucik Re: do kręconowłosych :) 08.09.04, 17:35
          ja natomiast mialam straszne siano jak jeszcze uzywalam suszarki i dziennie
          wlosy szczotkowalam. no i codziennie wlasciwie chodzilam w warkoczu. teraz -
          zero suszarki, szczotka tylko po umyciu i jest faaajnie :D
          • Gość: Aga Re: do kręconowłosych :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 20:50
            Witajcie! To ja dokładnie tak samo... tyllko mam trochę problemy z rozczesaniem-
            bardzo sie plączą, jak sobie z tym radzicie?? No i niestety też wypadają...
            ale nie poświecam im tyle czasu jak niektóre z Pań wiec może dlatego...
            • chilloucik Re: do kręconowłosych :) 09.09.04, 15:54
              ja moje myje raz na 4-5 dni mniej wiecej a na codzien nie poswiecam im wiecej
              czasu niz ewentualne zawiazanie frotki wiec chyba nie jest to zbyt duzo czasu...
              co do rozczesywania to kup sobie jakas dobra odzywke do wlosow dlugich to nie
              beda ci sie tak platac.
    • Gość: m Re: do kręconowłosych :) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 20:01
      pokochałam i pielęgnuję ją Sunsilkiem do włosów kreconych (szampon, odżywka,
      mleczko do układania).

Natomiast moje loki są lekko rozprostowane. Tyle, że nie specjalnie. Zawsze
      miałam sprężynki, ale jak rozjaśniłam włosy, to najwyraźniej wpłynęłam jakoś na
      ich strukturę i teraz mam większe loki.
      • Gość: madzi1 Re: do kręconowłosych :) IP: *.acn.waw.pl 08.09.04, 23:10
        sniegotko jestem z wawy, a do fryzjera chodze do wola parku do camille albane
        na pierwszym pietrze do pani Iwony. Spoko kobitka, to dzieki niej mam fryzure
        taka ktora jest dla moich wlosow stworzona, goraco polecam. Nie jest moze za
        bardzo wylewna (a moze to ja nie jestem?), ale jest mila i mi odpowiada.
        Ostatnio jak bylam to mi zrobila masaz glowy, super, musiala mnie z fotela
        wyganiac hihi
        co do cen to ja place o ile dobrze pamietam 60 albo 65 zl za mycie, obciecie i
        modelowanie, a wlosy mam za lopatki. Tylko, ze tam jest tak ze od poniedzialku
        do srody jest taniej i stad to 60 zl, nie wiem jak w inne dni, ale chyba
        troszke drozej.
        • Gość: madzi1 Re: do kręconowłosych :) IP: *.acn.waw.pl 09.09.04, 12:19
          dziewczyny poradzcie mi co mam zrobic z moimi wlosami, jakis tydzien temu
          uzylam farby garnier color naturals (strzezcie sie jej!) i mam tak wysuszone
          wlosy, ze mi sie plakac chce, siano mi sie normalnie robi, a wczesniej mialam
          super nawilzone wloski i byly ekstra. przyrzekam juz nigdy nie uzyje farby do
          wlosow, bo moje naturalne maja bardzo ladny odcien.
          macie jakies domowe sposoby na nawilzenie? jakies maseczki?? prosze, pomozcie
    • katija1 tylko John Frieda!! 09.09.04, 12:24
      Kupuje całą serię Frizz Ease. niestety u nas w Polsce niedostępna. Czasem jak
      nie jestem dłuzej zagranica to zdarza mi sie wyczaić te kosmetyki na Allegro.
      pozdr
      kaska
      • Gość: sniegotka Re: tylko John Frieda!! IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 09.09.04, 12:36
        Ja mialam cala serie Frizz Ease JF (kochana dobra dusza mi przyslala z Germanii)
        i byly to dobre kosmetyki, z tm ze one raczej wygladzaja i rozluzniaja skret wiec
        do slabo kreconych sie nie nadaja. Uwielbiam odzywke z tej serii (wlosy nawilzone
        i mniej sie pusza) i serum (dziala tak samo). Pianka nic prawie nie robila,
        szampon pachnial troche detergentami, a maska byla wbrew pozorom za lekka.
        Madzi1 - dziekuje za fryzjera.

• Gość: madzi1 Re: tylko John Frieda!! IP: *.acn.waw.pl 09.09.04, 12:45
          sniegotko jak sie wybierzesz to daj znac jak bylo
          • Gość: sniegotka Re: tylko John Frieda!! IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 09.09.04, 12:57
            Madzi - koniecznie kup dobra maske - u mnie sprawdza sie w ekstremalnych
            przypadkach Wella Power Mask, jest droga (cos ok. 60 zl) - ale jesli dodatkowo
            zrobisz sobie saune (np. w kabinie prysznicowej na kwadrans) efekty beda
            olsniewajace. Mozna tez zalozyc foliowy czepek, cieply recznik i podgrzewac
            suszarka. Wlosy po niej sa ekstremalnie nawilzone, gladkie i zregenerowane.
            Fryzjerzy zalecaja by stosowac ja rzadko bo moze obciazac wlosy i pewnie to robi
            w przypadku normalnych albo przetluszczajacych sie.
            Stosowalam wiele masek: Kerastase Nutrivive (efekt jak bo zwyklej supermarketowej
            odzywce), tubki z cementem Kerastase (wlosy po tym wrecz wysuszone), maske z
            Bambusa Dora (zero efektow poza oryginalnym zapachem), Johna Friede (za lekka),
            Henna Wax (nic nie robila) i ta power mask jest najlepsza.

• Gość: madzi1 Re: tylko John Frieda!! IP: *.acn.waw.pl 09.09.04, 13:08
              no wlasnie, ale o to chodzi, ze narazie to ja kiepsko z kasa, ostatnio kupilam
              odzywke kerastase bo bardzo ladnie mi sie po niej wlosy kreca ale kosztowala 80
              zl, dlatego pytam o jakies domowe sposoby. kest duzy wybor roznych odzywek czy
              masek w zwyklych marketach, ale ja nie wiem czy takie daja jakis efekt
              • Gość: sniegotka Re: tylko John Frieda!! IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 09.09.04, 13:17
                Madzi1 - sek w tym ze nie znam zadnej supermaretowej ktora by sobie tak dobrze
                radzila z wysuszonymi wlosami. Kolezanka bardzo chwlali maske w tubce St Ives i
                wloski ma ladne, a czesto zmienia kolor i eksperymentuje. I tez ma kudlatki :)
                Moze sprobuj maseczki z nafta (idealna na siano) i zoltkiem albo podgrzana oliwa
                i zoltkiem??? Cos musi w kncu zadzialac!

• magdalena_s Re: do kręconowłosych :) 09.09.04, 13:58
      Jak ja Wam zazdroszczę!!! Zawsze miałam cudowne loki a teraz mi się prostują i
      nie wiem co robić :(
    • Gość: mmalenka Re: do kręconowłosych :) IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 09.09.04, 22:21
      ja ich wcale nie prostuje! a na dodatek nakładam zel do włosów (firmy blue)
      zeby mi sie loki dłuzej trzymały :)
      • Gość: bona fryzury z kręconych IP: *.238.78.86.adsl.inetia.pl 10.09.04, 09:12
        może znaci jakieś stronki z fryzurami do włosów kręconych , bo to co ja
        znalazłąm to tylko styl : afro , mokra woszka lub "ciocia" , a jak wytłumaczyć
        fryzjerowi żeby obciął włosy "schodkowo" , niestety byłam już u czterech
        fryzjerów i żaden mnie nie zrozumiała pozatym każdy zachywcał sie że mam takie
        pięknie kręcone włosy i wkońcu miałam włosy zrobione na "mokrą włoszkę" a ja
        bym chciała u góry gładko a na dole pocieniowane i kręcone-układające sie.
        bona
        • chilloucik Re: fryzury z kręconych 10.09.04, 18:14
          ooo wlasnie!!! to dopiero jest problem! co z nich zrobic??? ja wiem ze
          rozpuszczone wygladaja ladnie, mozna tez i koka jakiego strzelic, ale zeby cos
          wiecej... nigdzie nie ma fryzur dla takich jak my!!! no NIGDZIE!!!
    • Gość: nata Re: do kręconowłosych :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:26
      ja też mam krecone włosy, ale już mi sie znudziły i planuję wyprostować.
      • Gość: k Re: do kręconowłosych :) IP: *.238.71.214.adsl.inetia.pl 10.09.04, 16:33
        podciągam bo temat ciekawy
        k
    • Gość: eliani Re: do kręconowłosych :) IP: *.debnet.pl 10.09.04, 18:46
      No tak,a ja mam po prostu dziko krecone wlosy:)Ich silny skret powoduje,ze
      najprawdopodobniej nigdy nie bede mogla sie pochwalic wlosami do pasa:
      (No,przynajmniej wtedy gdy beda suche.To akurat mniej mi odpowiada...Poza tym
      radze sobie jak moge i zdaje sie,ze wreszcie je zakceptowalam:)))A zatem-zero
      suszarki,silnie nawilzajace szampony,Sunsilk,a takze OBOWIAZKOWO pianka Welli
      do wlosow kreconych:)A rezultat jest taki,ze ja twierdza ,nie mozna mnie nie
      zauwazyc:)))I tak zapewne jest ze wszystkimi wlascicielkami kreconych
      wloskow:)))Pozdrowionka
      • chilloucik Re: do kręconowłosych :) 10.09.04, 19:05
        no wlasnie:)
        wczoraj spotkalam kumpla pierwszy raz po wakacjach a on mi mowi "ide sobie
        spokojnie, patrze, a tu jakies takie znajome wlosy..." no i tak jest zazwyczaj -
        najpierw widza moje srubki a potem dopiero mnie:D ale - juz sie
        przyzwyczailam:)))
        chociaz musze powiedziec ze po tym jak zaczelam byc wierna sunsilkowi to
        porzucilam wszelkie pianki...
        • Gość: up Re: do kręconowłosych :) IP: *.acn.waw.pl 12.09.04, 21:57
    • Gość: Cama Re: do kręconowłosych :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:43
      Rowniez naleze do kreconowlosych i jestem z tego bardzo zadowolona.Kiedys
      chcialam miec proste wlosy, takie jak wiekszosc, ale teraz nie zamienilabym ich
      na zadne inne;)Sa charakterystyczne i dodaja duzo uroku.
      Zdazylo mi sie raz wyprostowac wlosy, ale nie mam zamiaru wiecej ich wysuszac.
      Mam dlugie z blond balejazem i niestety nie jest latwo je pielegnowac, ale cos
      za cos.
      • Gość: Aśka Re: do kręconowłosych :) IP: *.zamosc.mm.pl 13.09.04, 13:57
        A ja mam takie dziwne włosy. Są takie jakby posrodku. Nie proste - nie kręcone.
        Zawsze chciałam mieć włosy albo całkiem proste, albo całkiem "pokręcone". Czy
        znacie jakies preparaty by włosy były albo całe proste, albo pokręcone??
    • mgg1 po...krecona 13.09.04, 18:32
      ja uzywam Nivea i jestem bardzo zadowolona,inny specyfik to Pantene- Provi -
      spray
      • mgg1 Re: po...krecona 13.09.04, 18:38
        byl czas, ze prostowalam, chcialam byc "in" i sie odmlodzic przy okazji, ale w
        koncu skapitulowalam, a moj maz mowi, ze moje wlosy sa wyjatkowe...
        Nigdy nie lubilam stac ze suszarka w rece, codziennie przez ok godziny...
        co to za marnotrawstwo czasu, a wlosy do tego sie niszcza..od wielu lat staram
        sie suszyc je w naturalny sposob, a jak chce miec super loki uzywam sprayu i
        gniote trzymajac glowe na dol (pozycja sklonu) no ..i wtedy nie obedzie sie bez
        suszarki, ale staram sie, aby powietrze nie bylo gorace
    • Gość: Eliza Re: do kręconowłosych :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:37
      Wydaje mi się, że rzeczywiście dużą rolę odgrywa nawilżenie włosów, po to żeby
      się ładnie skręcały. Ostatnie moje doświadczenie i równocześnie miłe
      zaskoczenie, to balsam kondycjonujący bez spłukiwania Polleny Ewy. Dotychczas
      pomimo maseczek z nafty, żółtka itd.. przy dotyku moje włosy aż trzeszczały
      takie były suche. Oczywiście także skręt do niczego i totalne siano na głowie.
      Polecanego przez inne kręconowłose Szwarckopf bonacure (wiem, że żle to piszę)
      dotychczas niestety nie zdobyłam w Białymstoku, więc zastępczo spróbowałam ww
      balsamu. Może jest ktoś z Białegostoku, kto wie gdzie można kupić tego
      szwarckopa. Będę wdzięczna. Acha , w Polfryzie na Lipowej tego nie mają.
      • Gość: tusiula7 Re: do kręconowłosych :) IP: *.gdynia.mm.pl 14.09.04, 17:35
        a ja mam glupie wlosy wrr bo sa dziwne
        keca sie ale nie do konca na dole mam krecone troche takie szopowate jak ich
        nie rozczesze to mam szope ale ja chce ladne loczki takie ah i nie wiem jak to
        zrobic ??? mam fructisa style volume xxx ale on nic nie robi tylko je troche
        skleja i mam lekka pianke z timotey natural style puszystosc i lekkosc ale co
        zrobic by miec ladne loczki jakis sposob domowy moze?? prosze o szybka
        odpowiedz bo bym chciala zrboic sobie loczki na jutro
        • Gość: madzi1 Re: do kręconowłosych :) IP: *.acn.waw.pl 14.09.04, 18:07
          Przede wszystkim wybierz sie do fryzjera, zeby odpowiednio obcial ci wlosy, mi
          tez robila sie szopa i jakos kiepsko sie ukladaly a po wizycie u dobrego
          fryzjera i dobraniu fryzurki jest lepiej.
          szopa robi sie zapewne dlatego, ze masz wysuszone wlosy, nawilzanie to podstawa
          przy takich wlosach, po umyciu ugniataj je rekami trzymajac glowe w dol, moze
          sunsilk uzyj?? (mi nawet jak sie szopa zrobi to sunsilkiem zawsze jakos to
          ujarzmie), sunsilk poza tym sie skleja wlosow, dobra odzywka do kreconych to
          przynajmniej u mnie podstawa, bez niej ani rusz! kiedys dobra byla pianka welli
          do kreconych, nie wiem jak teraz, dobra byla tez pianka welli z woskiem troszke
          sklejala ale z szopa sobie radzila. teraz jest jakas nowa wersja tych pianek
          chyba, nie wiem jak dzialaja bo juz pianek nie uzywam.
          poza tym nie rozczesuj wlosow po umyciu szczotka tylko grzebieniem takim z
          duzymi przerwami miedzy zabkami, po uczesaniu ugniataj. jeszcze lepiej jest jak
          rozczeszesz wlosy pod prysznicem w czasie mycia, a pozniej juz je tylko palcami
          ulozysz, u mnie to dziala super. aha i nie nakladaj specyfikow na wlosy mokre,
          tylko juz takie osuszone recznikiem, wilgotne.
          ogolnie to nie ma jednego sposobu, musisz do tego dojsc metoda prob i bledow,
          bo kazde wlosy sa inne.
          pozdrawiam
      • madzia.mm Re: do kręconowłosych :) 15.09.04, 10:59
        Gość portalu: Eliza napisał(a):

> Wydaje mi się, że rzeczywiście dużą rolę odgrywa nawilżenie włosów, po to żeby
        > się ładnie skręcały. Ostatnie moje doświadczenie i równocześnie miłe
        > zaskoczenie, to balsam kondycjonujący bez spłukiwania Polleny Ewy. Dotychczas
        > pomimo maseczek z nafty, żółtka itd.. przy dotyku moje włosy aż trzeszczały
        > takie były suche. Oczywiście także skręt do niczego i totalne siano na głowie.
        > Polecanego przez inne kręconowłose Szwarckopf bonacure (wiem, że żle to piszę)
        > dotychczas niestety nie zdobyłam w Białymstoku, więc zastępczo spróbowałam ww
        > balsamu. Może jest ktoś z Białegostoku, kto wie gdzie można kupić tego
        > szwarckopa. Będę wdzięczna. Acha , w Polfryzie na Lipowej tego nie mają.

Spróbuj poszukać w podobnym sklepie na Wyszyńskiego. Nie pamietam niestety jego nazwy. Jest zdaje mi sie w pierwszym pawilonie idąc od strony dworca, na parterze, wchodzi sie z boku a nie od frontu budynku.
        • Gość: Eliza Re: do kręconowłosych :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 13:15
          Madziu ! Spróbuję i bardzo dziękuję za informację. Pozdrawiam Wszystkie
          Kręconki.
          • Gość: Amy Re: do kręconowłosych :) IP: *.pl / *.enterpol.pl 15.09.04, 16:35
            Ja mam naturalnie kjrecone wlosy, ale kiedys byly calkowicie proste i tak sie
            juz do nich przyzwyczailam ze teraz, gdy sie kreca prostuje je...Wiem ze to
            straszne niszczenie, ale wydaje mi sie ze zle wygladam w kreconych. Hehe tzn w
            wakacje gdy nie susze tylko chodze w loczkach to wszyscy mowia ze ladnie
            wygladam ale ja sama nie wiem i nie potrafie sie do nich przekonac. Ale gdy
            chodze kreconych to myje najpierw szamponem L'oreala -95% mniej zlamanych
            wlosow i na to nakladam odzywke z tej serii i potem mleczko sunsilka :) Loczki
            sa urocze, wiem o tym ze wiele osob chcialoby miec krecone wlosy ale ja jednak
            nie moge sie przekonac ze dobrze mi w nich :p Musze w koncu cos z tym
            zrobic...przestac je prostowac. Te wszystkie wasze listy o waszych slicznych
            kreconych wlosach podkusily mnie zeby w koncu przyzwyczaic sie do natury :)
            • Gość: Amy Re: do kręconowłosych :) IP: *.pl / *.enterpol.pl 16.09.04, 14:06
              Ciekawy temat wiec podnosze :D
              • Gość: Amy Re: do kręconowłosych :) IP: *.pl / 83.142.112.* 28.09.04, 16:25
                uppppp
            • Gość: madzi1 Re: do kręconowłosych :) IP: *.acn.waw.pl 16.09.04, 16:33
              To tak jak ja, tez kiedys mialam krecone wlosy, jak bylam mala. Krecic zaczely
              sie dopiero jak mialam ok 12 lat. Jak mialam proste to chcialam krecone, jak
              sie zaczely krecic chcialam proste ;) Na szczescie z moimi wlosami juz dawno
              zawarlam rozejm i na dobre nam to wychodzi, chociaz szczerze mowiac to dlugo z
              nimi walczylam. Jak zaczely sie krecic to tylko w niektorych miejscach a reszta
              prosta, albo siano. Ta przemiana moich wlosow trwala ok 2 lat i w tym czasie to
              wogole do niczego sie nie nadawaly. W przeciwienstwie do ciebie zawsze wydawalo
              mi sie ze w kreconych wygladam dobrze, ale one nie zawsze dobrze wygladaly hihi
              Na poczatku wszyscy mi mowili, ze mi ladnie w kreconych teraz sie juz
              przyzwyczaili, na szczescie. Za to jak zdarzy mi sie wyprostowac, ot tak z
              nadmiaru czasu albo z niewyjasnionych przyczyn to slysze co chwila ze mi ladnie
              z prostymi hehe Chociaz teraz zdarza mi sie prostowac raz na pare miesiecy, bo
              szkoda mi wlosow, a jak mam proste to tesknie za kreconymi (naprawde!) i marze
              zeby juz je umyc zeby byly normalne.
              Taki troche narcyz ze mnie na punkcie moich wlosow, ale co tam... :)))
              pozdrawiam
              • Gość: madzi1 Re: do kręconowłosych :) IP: *.acn.waw.pl 16.09.04, 17:00
                dziewczynki a probowalyscie kiedys sobie afro zrobic?? wlasnie tak mi to do
                glowy przyszlo...bo fajnie wyglada, ale jak zrobic to pojecia nie mam
    • fanka_grzeskow_czekoladowych ja mam wstretne krecoe wlosy...;(( 16.09.04, 20:59
      Nienawidzę swoich włosów !
      Od sześciu miesięcy prostuję je codziennie.
      Na poczatku roku szkolnego przyszłam w naturalnych - kręconych - i wszystkim
      się nawet podobały, ale...
      1. żeby się ładnie ułozyły, musze wstać o 6.00 rano i umyc je. Przez noc mam
      szopę, a nie loki...
      2.chłopakom się bardziej proste podobają =)
      3. czasami się tak puszę, że MASAKRA. Z przodu kręcone, z tyłu sianowate.
      Koszmar!

:-((

Wiem, że prostaczką tylko niszcze włosy, ale raczej nie mam wyjścia...CHociaz
      gorzej już byc nie może, bo zaczynaja sie przerzedzać...:-/
      • Gość: Amy Re: ja mam wstretne krecoe wlosy...;(( IP: *.pl / *.enterpol.pl 16.09.04, 21:13
        Hehehe u mnie jest doslownie to samo :)) Z przodu krecone z tylu
        siaowate...Zreszt wszystki sie podobam w prostych :( Bu i mam tak samo z tym
        wstawaniem o 6...Slowo w slowo, jakbym siebie slyszala :D
        • Gość: up Re: ja mam wstretne krecoe wlosy...;(( IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 21:43
      • emae Uuu, Fanko... 06.05.05, 19:11
        A ja myslałam że Ty lubisz swoje loki? Tak kiedyś pisałaś...
        1. Polecam Nivea HairCare i prawie wszystkie Sunsilki
        2. Hmm... Znam kilkudziesięciu :) którzy jednak wolą kręcone... W tym jednego,
        dla którego warto kochać swoje włosy :)))
        3. Jeszcze jedna moja sztuczka. Przed snem zaczesuję włosy na ten bok, na
        którym nie śpię, albo je odgariam do tyłu na poduszkę. Tak aby na nich nie
        leżeć. Rano wyglądają jak przed ząsnięciem a nawet lepiej.

Pozdrawiam. I proszę, pokochaj loczki! Są cudowne!
        • Gość: eliani facet a krecone wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:43
          Jeszcze jedna moja sztuczka. Przed snem zaczesuję włosy na ten bok, na
          > którym nie śpię, albo je odgariam do tyłu na poduszkę. Tak aby na nich nie
          > leżeć. Rano wyglądają jak przed ząsnięciem a nawet lepiej.
          >
          > Pozdrawiam. I proszę, pokochaj loczki! Są cudowne!
          No tak,ja tez niegdys tak robilam,dopoki w moim zyciu nie pojawil się On:)))I
          oto wszelkie moje starania tego typ okazaly sie nieskuteczne,bo odkad przytulam
          sie do niego w nocy moje wlosy naja trudny do przewidzenia wygląd:(((Ja zreszta
          zalozylabym najchetniej jeszcze jeden watek-moje drogie -jak radzicie sobie ze
          swoimi lokami gdy przy waszym boku jest ukochany facet ,ktory lubi je
          glaskac,choc wynikiem jego pieszczot jest najczescie zniszczenie loczkow????
          Pozdrowionka
          • emae Haha, faktycznie... 13.05.05, 12:59
            Ja też odkąd się przytulam, bywam bardzo potargana... Ale teraz moje włosy
            jakoś się przyzwyczaiły i wygladają coraz lepiej po takich porankach :) W ogóle
            nieźle się układają, nie wiem, może to zasługa Nivei?
    • nadja Re: do kręconowłosych :) 08.12.04, 22:28

Ja prostuje zawziecie.Nie znosze moich kreconych :-(
      Sa nieladne.

n
    • fanka_grzeskow_czekoladowych Kilka porad 08.12.04, 23:04
      Wooow!!!
      Jak teraz widze swój wpis sprzed kilku miesięcy jestem zszokowana.
      Co prawda moje włosy były zniszczone namiętnym prostowaniem, ale teraz są po
      prostu piękne !! Nikt nie może uwierzyć, że to sa moje naturalne ( jasne blond,
      kręcone). Kosztowało mnie wiele nerwów, aby przywrócić je do
      stanu "uzywalności".

1. Zero suszarki !
      2. Na pół godziny przed myciem rozczesuję dokładnie włosy i kładę odżywkę
      Sunsilk do włosów kręconych (u nasady tylko troszeczkę, najwięcej na końcówkach)
      3. Myję dokładnie włosy masując skórę głowy (szampon Dove, albo ewentualnie
      L'Oreal Elseve do włosów zniszczonych)
      4. Jeszcze raz kładę odrobinę odzywki na końcówki, po czym dokładnie spłukuję
      wręcz lodowatą wodą
      5. Delikatnie (!!!) osuszam włosy ręcznikiem
      6. Po wyszuszeniu, kładę niewielką ilośc wosku Rossmann (mój pierwszy wosk -
      jest genialny, w ogóle nie skleja włosów!! Wella, L'Oreal i inne nawet w
      połowie mu nie dorównują!)

I po tych zabiegach moje włosy wzbudzają ogólny zachwyt ;-))
      Raz na tydzień robię równiez tradycyjną maseczkę z żółtek i oliwy ;-))

Pzdr
      • Gość: madzi1 Re: Kilka porad IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 23:15
        u mnie sie nic nie zmienilo :))
        wyprobowalam odzywke sunsilk, ale u mnie nie zadziala WOGOLE, mialam po niej
        jedno wielkie SIANO. to w sumie jakies dzialanie jednak jest hihi ale
        negatywne, za to bez mleczka sunsilk ani rusz, ja nie wiem jak ja bez niego
        wczesniej egzystowalam ;)
        • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Kilka porad 08.12.04, 23:24
          Gość portalu: madzi1 napisał(a):

> u mnie sie nic nie zmienilo :))
          > wyprobowalam odzywke sunsilk, ale u mnie nie zadziala WOGOLE, mialam po niej
          > jedno wielkie SIANO. to w sumie jakies dzialanie jednak jest hihi ale
          > negatywne, za to bez mleczka sunsilk ani rusz, ja nie wiem jak ja bez niego
          > wczesniej egzystowalam ;)

Yyy ...tzn mi chodziło własnie o to mleczko :-)Źle to ujęłam...
          Stosuję je przed i po myciu ;-)

Pzdr
    • Gość: levee Re: do kręconowłosych :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 20:26
      Ja mam długie kręcone włosy i wszyscy mi mówią, że są piękne, dziewczyny mi
      ogólnie zazdroszczą, a facetom się bardzo podobają.
      Nie widzę powodu, by coś zmieniać:)
      • canile Re: do kręconowłosych :) 05.05.05, 17:44
        a jak wygląda tk odzywka sunsilka podkreślająca skręt? taka jasno zielona?
    • agnieszka26a Re: do kręconowłosych :) 05.05.05, 18:02
      Drogie Panie!!!
      Loczki loczki górą. Nie prostujmy ich. Faceci uwielbiają kobiety z loczkami.
      Ja osobiście polecam szampon i balsam Nivea do włosów kręconych i falowanych.
      Stosuje już drugie opakowanie i rewelacja. Włosy układają sie w piękne loki i
      nie trzeba przy tym używać suszarki. Cena tez jest przystępna ok. 10 zł.
      Polecam. Pozdrawiam.
      • canile Re: do kręconowłosych :) 05.05.05, 18:04
        a te kosmetyki nievei nadaja sie do włosów falowanych?
        • magdusiab24 Re: do kręconowłosych :) 05.05.05, 21:05
          Jak dla mnie to ta seria z NIVEA jest rewelacyjna
          • Gość: aga Re: do kręconowłosych :) IP: *.szpital / *.szpital-morski.pl 06.05.05, 13:21
            a czy ta seria nivea ma też coś do układania mleczko krem, a może ten balsam
            jest bez spłukiwania, a jeśli jest do spłukiwania to czego używacie do
            układania włosów. Czy nie używacie niczego poprostu myjecie włoski, pózniej
            balsam spłukujecie włoski (zakładając że balsam, czy też odżywka jest do
            spłukania )i suszycie suszarką z dyfuzorem albo bez suszarki nie nakładając
            niczego? czy nakładacie coś jeszcze? Bo ja próbowałam po umyciu i spłukaniu
            odżywki suszyć i suszarką i bez suszarki i zawsze to samo siano, siano i
            tragedia jakby kręcone ale nie do końca i nie wszystkie. Więc zawsze nakładam
            coś jeszcze obecnie mleczko sunsilk i suszę czasem suszarką z dyfuzorem, ale
            zazwyczaj bez suszarki i jest ok. Oczywiście zawsze w kazdej wersji z głową
            pochyloną mocno w dół bez tego ani rusz. Kiedyś próbowałam szampon nivea ale
            cześć włosów na czubku głowy posklejana a na dole sianko, sianko. koszmar a
            może są jakieś super środki do włsów których jeszce nie znam?
            • agnieszka26a Re: do kręconowłosych :) 06.05.05, 16:03
              Ja robię tak: rozczesuje włosy, potem myje włosy szamponem Nivea - nadaje się
              równiez do włosów falowanych - potem nakładam odżywkę i włosy rozczesuje z
              pochyloną głową w dół palcami a nie grzebieniem. Susze je naturalnie od czasu
              do czasu ugniatam je a gdy są lekko wilgotne to nakładam piankę do włosów. I to
              wszystko. Po tym wszystkim mam piękne loczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka