Dodaj do ulubionych

dezodorant

10.04.02, 10:25
Jakie dezodoranty polecacie, dla mnie ideał to:
- skuteczny,
- nie brudzący ubrań,
- bezzapachowy (ewentualnie jakiś leciutki, przyjemny zapach)
Jakie są waszym zdaniem najlepsze, w sprayu, w sztyfcie, kulce, z talkiem ??...
Czekam na propozycje i miłego dnia życze.
Obserwuj wątek
    • koralik27 Re: dezodorant 10.04.02, 11:10
      przejrzyj ten watek
      www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=211&wid=1319558&aut=+agus7&aid=1319558

ja niestety na REXONE dostalam uczulenia: pachy mnie swedzialy i piekly, i
      takie bardzo suche sie zrobily, ojoj, nieprzyjemne :-(((
      • Gość: Xena Re: dezodorant IP: *.acn.waw.pl 10.04.02, 11:30
        Ja znam tylko jeden zupełnie bezzapachowy - AA Oceanic z serii dla alergików.
        Spisywał się dobrze, choc ja osobiście lubię w dezodorantach i
        antyperspirantach lekką nutę zapachową, bo wtedy łatwiej mogę ocenić ich
        skuteczność. W wątku, do którego link podał koralik, polecałam Rexonę Cotton w
        kremie z klikaczem - i w dalszym ciągu podtrzymuję swoją pozytywną opinię:
        stosuję ją od miesiąca, jest wydajna, delikatna (nie piecze mnie skóra, nawet
        jeśli zastosuję ją bezpośrednio po depilacji), a kompozycja zapachowa jest na
        tyle subtelna, że nie przebija się i nie kłóci się z używanymi perfumami.

Pozdrawiam
        • agus7 Re: dezodorant 10.04.02, 11:42
          Ja również nadal używam Rexony z klikaczem :) i jestem wciąż zadowolona -
          używam już trzecie opakowanie pod rząd - a to świadczy o mojej wysokiej ocenie
          tego produktu. Ale oczywiście juz rozglądam się za czymś nowym...

Na stronie www.wizaz.pl w "Kosmetyku Wszechczasów" znalazłam euforyczną wręcz
          opinię o antyperspirancie KEOPS firmy ROC. Skopiuję ja tu: "Zgłoszony przez
          AgataK: Bardzo mała wygodna buteleczka z kulką - idealny do kosmetyczki na
          wyjazdy... Dezodorant niesamowicie wydajny! Nie jest tani jak na antyperspirant
          (ok. 25 zł za 30 ml) ale starcza na bardzo bardzo długo (ok 3-4 miesiące)...
          Wystarczy zaledwie odrobinka aby ochronić Cię na cały dzień! Oprócz tego
          najważniejsze! To jedyny dezodorant tego typu jaki znam, który na prawdę nie
          zostawia śladów na czarnych ubraniach!!! Polecam, wypróbujcie, a nie będziecie
          już więcej używać innych :)".

Niestety jest tylko ta jedna opinia, więc nie wiem czy można jej tak do końca
          ufać - wiadomo że każdemu co innego się podoba :))) A może któraś z Was również
          stosowała ten antyperspirant KEOPS? Byłabym wdzięczna za opinie.

Rozważam również zakup antyperspiranta Vichy, ale w związku z brakiem pewności
          co do tego czy będzie lepiej służył niż Rexona - wstrzymuję się.
          • Gość: aga71 Re: dezodorant IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.04.02, 13:29

Ja od lat uzywam dezodorantu roll-on (tylko takie lubie) Naturelle. Sa bodajze 3 wersje zapachowe, mnie odpowiada tylko ten w zielonym opakowaniu. zapach jest na poczatku wyrazny, pozniej sie ulatnia. To jedyny wyprobowany przeze mnie dezodorant, ktory jest naprawde skuteczny (probowalam roznych supermarketowych, nie znam wspomnianego wyzej firmy RoC). Do tego opakowanie jest dosc duze, z lekkiego tworzywa, a kulka jest wygodnie duza.
            Jest, niestety, trudno dostepny - ja go kupuje w jednym sklepie w W-wie, przy Nowym Swiecie, niedaleko Chmielnej (troche w gore w strone Krak. Przedm.)

Ostatnio skusilam sie na bezzapachowy 24h Avon'u. jak na razie jest OK, tj nie testowalam go podczas upalow i duzego wysilku, a przy obecnej pogodzie sprawdza sie. Mimo, ze bezzapachowy, tak naprawde nie radze go wachac, bo smierdzi chemia (lekko). na szczescie na skorze tego nie czuc. jego bezzapachowosc polega chyba na tym, ze nie ma dodanych substancji zapachowych.....

Aga
            • Gość: Ginger Re: dezodorant IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.02, 18:09
              Ja uzywam bezzapachowego AVON`u w kulce juz ze 2 lata jesli nie dluzej... Nie
              podraznia skory, nie pachnie (nie lubie zapachowych dezodorantow bo uzywam
              perfum) i dobrze zabezpiecza przed poceniem. Jest najlepszy z tych, ktorych
              uzywalam wczesniej, jedyna jego wada jest to, ze brudzi czarne ubrania :(
              Pozdr. Ginger
          • Gość: Bea Re: dezodorant IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 14:48
            Ja jestem bardzo zadowolona z antyperspirantu w kulce Adidasa, jest to nowość w
            białej buteleczce - małej i wygodnej. Ma bardzo ładny, delikatny zapach. Jest
            skuteczny, nie podrażnia nawet przy częstym stosowaniu - na ciemnych ubraniach
            odrobinkę śladu jednak zostawia, ale nie znam dezodorantu , który faktycznie
            nie brudzi (Rexona pod tym względem jest fatalna)
    • Gość: Oriana Re: dezodorant IP: *.waw.cdp.pl 10.04.02, 15:51
      Mój nr 1 to fenjal w kulce. Ładnie, delikatnie pachnie, nie podrażnia. Jednym
      słowem spełnia swoje zadanie. Używam go od czterech lat i chyba nie zmienię ...
      Pozdrawiam Oriana :-)
    • Gość: ana wspaniały IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 10.04.02, 16:06
      jest nivea w kulce - z zielonym napisem - dla cery wrażliwej, bez alkoholu,
      fantastyczny, bez zapachu, bardzo wydajny i bardzo długo chroni. kupuję go od
      lat w niemczech, bo w polsce jest niestety tylko z pompką, a tego nie lubię.
      no i cena - coś około 2,50 euro tj. mniej niż 10 zł. a skądinąd osłabiają mnie
      ceny zwykłych, popularnych kosmetyków w naszym powalonym kraju. wszystko jest
      droższe niż tam... :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka