Dodaj do ulubionych

Sukienki i uda

07.05.23, 13:27
Dziewczyny, obcierają mi się uda. Mam nadwagę, ale wcześniej też tak było, więc proszę bez porad dotyczących schudnięcia - wiem że muszę, ale na pewno nie będzie to szybko.

Idzie lato, mam fajne sukienki, ale od lat leżą w szafie, bo te uda sad
Metody typu dezodorant w sztyfcie pomagają na krótko, talk w ogóle. Miałam kiedys takie jakby obcięte rajstopy, majtki z nogawkami, one były fajne, ale nie wiem skąd i nie widzę ich teraz nigdzie. Poza tym - to sam plastik.
Widzę teraz w sklepach typu Kik takie bawełniane pantalony jakby, czasami wykończone koronką - jak myślicie, sprawdzi się to? Poradźcie coś, mam wielką ochotę pochodzić w sukienkach tego lata!
Obserwuj wątek
    • aadrianka Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:31
      Galoty z nogawkami, kupuję na allegro.
    • kasia_piet Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:31
      Mogą być takie spodenki z koronką bawełniane, ale polecam bardzo opaski na uda, w ogóle się ich nie czuje, nie spadają, ani drgną. ja kupuję takie opaski gabrielli i bardzo sobie chwalę, są czarne i beżowe, gładkie i z koronki.
      • kasia_piet Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:32
        a takie obcięte rajstopy są w c and a. albo allegrosmile
    • zerlinda Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:32
      Kup i sprawdź. Ja takie majty z nogawkami zapobiegające obcieraniu ud widzę wszędzie.
      • emateczka Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:54
        A, sorki, ja w Niemczech mieszkam, sklepów u nas malo, głównie net przeglądam i polski, bo przed urlopem już w De nic nie zdążę zamówić i odebrać.
        Poza tym zależy mi na opiniach, bo może coś się sprasza lepiej albo gorzej.
    • chatgris01 Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:33
      Milanezowe polhalko-majtki z "Mewy" w Bilgoraju.
      mewa24.pl/polhalki/10867-49358-polhalkospodnie-damskie-anastazja-szeroka-nogawka#/66-kolor-bezowy/72-rozmiar-50
      https://mewa24.pl/15545-large_default/polhalkospodnie-damskie-anastazja-szeroka-nogawka.jpg
      • auksencja15 Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:35
        Co za ciekawy wynalazek smile
        • chatgris01 Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:39
          Oni to szyja od lat 70 smile
          • auksencja15 Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:41
            Zapobiega tez pokazywaniu majtasow i tylka przy wietrznej pogodzie. Fajne
            • malia Re: Sukienki i uda 07.05.23, 15:07
              No nie wiem, jakby mi miało już tę sukienkę podwiać do góry, to wolałabym chyba żeby mi gołe uda i majtki wyszły na wierzch niż to.
              • primula.alpicola Re: Sukienki i uda 07.05.23, 15:17
                Też tak pomyślałam. No i krótkie kiecki odpadają przy tych pantalonach.
              • auksencja15 Re: Sukienki i uda 07.05.23, 16:02
                Ja bym je skróciła
      • by Re: Sukienki i uda 07.05.23, 14:53
        Czy pod takie spodenki nosi się majtki?
        • chatgris01 Re: Sukienki i uda 07.05.23, 14:56
          Mozna nosic, mozna nie nosic, jak komu wygodniej.
          • damartyn Re: Sukienki i uda 07.05.23, 15:42
            Fajowe, tak inna wersja Bridget Jones😉

• kamin Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:40
      Rozwiązań jest sporo, od majtek z nogawką wspominanych wcześniej po same opaski na newralgiczne miejsca. Musisz popróbować które się u ciebie sprawdzą.
      www.gabriella.pl/opaska-na-uda/satynowa-opaska-na-uda-plus-size.html

tono.pl/product-pol-12587--Szorty-Przeciw-Otarciom-SKIN-GUARD-ONYX.html
      • 1matka-polka Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:52
        Same opaski to dobry pomysł na lato, bo sie tylek nie grzeje w dodatkowych gaciach...
    • bruy-ere Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:44
      Sztyft na obtarcia, np. Compeed.
    • mikams75 Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:45
      mnostwo jest takich gatek z nogawkami i niektore materialy mimo iz sztuczne to sa bardzo przyjemne i chlodne w noszeniu. Bawelnianych galotow bym nie zalozyla, grzeja, chlona pot. Popatrz na firme Mewa, maja tez rozne fajne luzne bielizniane spodenki z przyjemnego materialu.
      • gajmal Re: Sukienki i uda 07.05.23, 13:49
        Taki żel z Decathlonu mi się świetnie sprawdzil
    • brenda_bee Re: Sukienki i uda 07.05.23, 14:08
      Gacie z milanezu- najlepsze
      Maść na obtarcia dla rowerzystów
      Opasek nie lubię
    • bajgla Re: Sukienki i uda 07.05.23, 14:48
      Ja używam bawełnianych kolarek np. H&m, C&A.
      I rozumiem problem, nie miałam go tylko gdy nosiłam 34 przy 173cm wzrostu, przy 36 już mi się uda obcierają...
    • kasia_piet Re: Sukienki i uda 07.05.23, 14:54
      A te luźne nogawki to się nie miętolą Wam między udami? Bo mnie tak i dlatego wolę obcisłe opaski ew obcisłe spodenki
      • nika_1985 Re: Sukienki i uda 07.05.23, 14:59
        Ja stosowałam już wszystkiego i mega mi niewygodnie w tych nogawkach. Najbardziej zdaje egzamin u mnie zasypka pudrowa..może być taka jaka stosujesz do stóp. Miałam ją i w Azji i w Kolumbii i u nas na wielkie upały ciągle ja mam. Jest super i polecam. Smarujesz sobie trochę proszku i nic nie obciera
    • konsta-is-me Re: Sukienki i uda 07.05.23, 15:10
      Spróbuj sztyft Compeed, ten zielony, do stóp.
      Naprawdę dziala cuda.
      • emateczka Re: Sukienki i uda 07.05.23, 15:12
        Próbowałam. Działa przez jakiś czas, dopoki się nie spocę.
        • nika_1985 Re: Sukienki i uda 07.05.23, 15:29
          Compeed to krem w sztyfcie,więc spróbuj zasypkę , taki talk..ja mam z drzewa herbacianego jako dodatek. Nie kosztuje dużo więc można próbować. Mnie uratowała nie raz moje uda. Stosuję od może 4 lat..
          • emateczka Re: Sukienki i uda 07.05.23, 15:51
            Pisałam w poście startowym - nie działa.
          • jednoraz0w0 Re: Sukienki i uda 07.05.23, 17:49
            A to nie przez talk J&J w sądzie wylądował? Zasypka OK, pod warunkiem ze skrobia, jeszcze lepszy suchy szampon, bo nie syfi wszystkiego na biało (działa tak samo tylko aplikacja lepsza no i tez trzeba patrzeć czy nie ma talku).
            • memphis90 Re: Sukienki i uda 07.05.23, 20:08
              Wylądował, jako ze okazało się, ze Amerykankom udało sie wprowadzić talk do jajników, co generalnie dodąd niespecjalnie udało sie całej reszcie świata - być może jest to związane z anemykanskim zwyczajem wpsikiwania sobie w pochwę wody pod ciśnieniem, rzekomo w celach higienicznych… W badaniach póki co niespecjalnie udało sie wykazać powiazanie raka z talkiem jako przyczyną, a nie koincydencją, ale to Ameryka, wiec odszkodowanko można wywalczyć i tak.
    • shmu Re: Sukienki i uda 07.05.23, 15:58
      A myślałaś o krótkich legginsach sportowych? Te są na ogół bardzo wygodne. Są jeszcze spodenki/majtki wyszczuplajace, widziałam u kilku dziewczyn coś takiego. Te będą mniej wygodne, ale pewnie spełnia funkcję. Nie brała bym nic z bawełny, tylko z przylegającego, śliskiego materiału opinającego nogę.
    • ga-ti Re: Sukienki i uda 07.05.23, 16:11
      Mam takie krótkie "obcięte" rajtki z lidla, ale nie nosiłam, bo mi latem gorąco i kolejna warstwa ubranie już na samą myśl grzej mi tyłek. Te linkowane spodenki/majtki z szerokimi nogawkami, strasznie długie, już nie mówię o podwiewaniu, ale przy samym siadaniu będzie je widać, no może do maxi kiecki.
      Córka nosi krótkie leginsy, mówi, że ok.
      Ja używam antyperspirantu, lepszy w kuce, ale żelowy też daje radę. U mnie się sprawdza. Może spróbuj różnych, może w sztyfcie będzie lepszy, bo jakby lekko 'talkowy'.
      Opasek nie używałam.
      Moja matka w zamierzchłych czasach sama sobie rajstopy obcinała. A babcia nosiła majtki z nogawkami, tzw. reformy smile
    • katriel Re: Sukienki i uda 07.05.23, 16:17
      Jeśli masz na myśli coś takiego jak w Bonprixie sprzedają pod nazwą reformy damskie, to ja w takich chodzę całe lato i są świetne, moim zdaniem znacznie bardziej komfortowe niż dodatkowa warstwa sztucznego materiału z obciętych rajstop i nie zwijają sie tak jak same opaski. Z tym że te bonprixowe akurat trzeba koniecznie kupować w mniejszym rozmiarze, bo są jakieś bardzo szerokie nawet jak na standardy Bonprixa i zsuwają się z tyłka.

Na krótsze dystanse, tam gdzie wystarczy dezodorant, najlepiej sprawdza mi się Isana Sensitive w kremie (z Rossmanna). Mam wtedy zwykle tubkę w torebce i w razie potrzeby dosmarowuję.
    • paola.brunetti Re: Sukienki i uda 07.05.23, 16:30
      U mnie lepiej działa antyperspirant w sprayu, tylko trzeba poczekać po aplikacji, aż dobrze wyschnie. Na wyjazdach noszę małą butelkę w torebce i nakładam nową warstwę, kiedy korzystam z toalety. Próbowałam tych nakładek na uda, ale przeszkadzają mi, spadają albo zwijają się, widocznie przy mojej budowie ud nie leżą dobrze.
    • net.sandra Re: Sukienki i uda 07.05.23, 19:56
      Ja mam takie krótkie rajstopy z Gatty
    • milva24 Re: Sukienki i uda 07.05.23, 20:05
      Widuję majtki z nogawkami na zalando. Składu nie znam. A, i jeszcze gdzieś mi mignęły takie opaski na uda, ale nie wiem gdzie. Może spróbuj wyguglować
    • 21mada Re: Sukienki i uda 07.05.23, 20:06
      Cała przyjemność chodzenia w sukienkach polega na tym że ma się miły przewiew. W majtach do kolan i sukience to już jakby nie to…
      • bruy-ere Re: Sukienki i uda 08.05.23, 09:55
        Totalnie się zgadzam, po co dodatkowe warstwy czy nylonowe opaski latem, gdy jest gorąco. Wystarczy posmarować uda sztyftem na obtarcia i po kłopocie.
        • evee1 Re: Sukienki i uda 08.05.23, 14:57
          Co za głupi komentarz. Niektórym widocznie nie wystarczy.
      • mikams75 Re: Sukienki i uda 09.05.23, 09:01
        nosilas i masz porownanie?
    • daisy Re: Sukienki i uda 07.05.23, 20:38
      Sprawdź Snag Tights
      snagtights.com/collections/chub-rub-shorts
    • tilijka123 Re: Sukienki i uda 08.05.23, 09:43
      Zależy jak szerokie masz uda. Te bawełniane z koronką są czasem ciasne w miejscu wszycia koronki.
      Zobacz na allegro pod hasłem "reformy Mewa Maja" To takie majtki z długimi nogawkami z jedwabiu wiskozowego. Sukienka ładnie się na tym układa, jak na halce.
      • evee1 Re: Sukienki i uda 08.05.23, 14:59
        Też je polecam. Mam długie i krótkie i super się sprawdzają, bo są luźne. Ale fakt, do mini to nie bardzo, ale dla mnie to akurat nie jest problem.
    • bywalec.hoteli Re: Sukienki i uda 08.05.23, 14:34
      Myślisz, że makijaż zlikwiduje faktyczną przyczynę?
      • emateczka Re: Sukienki i uda 08.05.23, 20:51
        Przeczytaj jeszcze raz pierwsze zdanie (a nawet samo pierwsze słowo) mojego postu.
        Może załapiesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka