Dodaj do ulubionych

do Justy - raz jeszcze (ostatni :) )

05.12.04, 13:29
chcialbym Cie jeszcze zapytac o krem Pharmaceris A Lipo-sensilium czy bedzie
odpowiedni do ochorony przed mrozem mojej skory ulegajacej podraznieniom?
Pytalem o niego w poprzednim watku ale chyba Ci umknal ;) bardzo przepraszam
ze zawracam glowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: do Justy - raz jeszcze (ostatni :) ) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 05.12.04, 15:04
      nie umnkął. muszę najpierw dotrzeć do składu tego erisa, żeby móc ci coś napisać
    • Gość: justy Re: do Justy - raz jeszcze (ostatni :) ) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 06.12.04, 00:36
      skład jest zwyczajny- na plus, że nieperfumowany i opakowanie z pompką, na
      minus, że filtr niski i tylko UVB,itp.
      nie powinien ci zrobić krzywdy i ma bardzo dobre opinie na wizażu. ale jeśli go
      jeszcze nie kupiłeś, to lepiej zdecyduj się może na coś bardziej "aptecznego"-
      wymieniłam kilka przykładów w poprzednim watku.
      • Gość: ANIA do Justy IP: *.ucr.edu 06.12.04, 04:07
        To ja sie tutaj "podepne" z moim pytaniem do Justy.
        Odwiedzilam dermatologa, bo na policzkach, w okolicach nosa bardzo wrazliwa,
        naczynkowa, podrazniona skupe (takie jakby czerwone nierownosci). Lekarka
        potwierdzila poje podejrzenia ze to moze byc poczatek tadziku rozowatego i
        przepisala mi masc Finacea (azelaic acid, 15% gel). Uzywam dopiero od dwoch
        dni,i jeszcze nic nie moge powiedziec o ewentualnych efektach (jedyne co, to
        lekie klucie zaraz po aplikacji). Chcialm wiec prosic cie o opinie - mialas
        jakies doswiadczenia z ta mascia - mozesz mi powiedziec cos, na co powinnam
        zwrocic uwage. Dzieki!
        • Gość: justy Re: do Justy IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 07.12.04, 23:09
          zalecono ci jeden z dwóch (trzech właściwie) podstawowych leków stosowanych w
          rosacea (metronidazol, kwas azelainowy, tetracykliny)- w badaniach wyszło, że
          15% kwas azelainowy dorównuje skutecznością metronidazolowi w stęż.0,75%
          bodajże i jest dobrze tolerowany. dołóż do tego na dzień filtr i stan skóry
          powinien się poprawiać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka