eve.one 07.12.04, 14:48 Co sądzicie o kosmetykach firmy Shiseido? Czy są warte swojej ceny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurczak1976 Re: kosmetyki SHISEIDO 07.12.04, 15:02 Zalezy jaki produkt jak wszedzie:o) Z mojego doswiadczenia wynika ze jakosc warta jest tej ceny ale wydajnosc uuu... One po prostu znikaja w oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: kosmetyki SHISEIDO IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 07.12.04, 15:04 Jesli chodzi o wydajmosc to ja mam wlasnie inne zdanie - kosmetyki sa naparawde dosc wydajne i to jest glowny powod, dla ktorego je tak czesto kupuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: kosmetyki SHISEIDO IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 07.12.04, 15:06 Powracajac do moje wczesniejszego postu, za wczesnie mi sie wyslal - nie musze kupowac czesto tego samego produktu, bo mi sie konczy ale kupuje rozne bo sa wlasnie dosc wydajen... np stick matujacy uzywam jeden przez cale lato, a smaruje sie pare razy dziennie... krem pod oczy mam pare miesiecy... Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: kosmetyki SHISEIDO 07.12.04, 16:53 To wszystko zalezy od produktu. Wedlug mnie do znikaczy naleza cienie (silky duo) przepiekne nawiasem mowiac i np. emulsja matujaco-nawilzajaca z serii purness. Podobne produkty innych producentow mialam dwa do trzy razy dluzej az mi sie znudzily:o) Ale jak tu kiedys ktos napisal krem wydajny jest na tyle na ile go uzywamy. Niektorym probka 5ml starcza na 2 tygodnie:o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agik Re: kosmetyki SHISEIDO IP: *.aster.pl 19.12.04, 23:46 Używałam różnych kosmetyków renomowanych firm i one rzeczywiście znikały w oczach, a Shiseido jest bardzo wydajne. Używam głównie lini Skincare i pureness. Skincare- emulsje do twarzy mam kilka miesięcy - ok 9 m-cy. Kremów nie używam, nie mam takiej potrzeby, wystarczy mi emulsja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: kosmetyki SHISEIDO IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 07.12.04, 15:03 czasami uzywam, mysle, ze ogolnie jak kazde kosmetyki cudow nei czynia... Uzywalam dosc dlugo serii do cery mieszanej, uwielbiam jej zapach, ale czasmai wydaje mi sie, ze za ta sama cene moge kupic cos podobnego, wiec kupuje tansze. A efekty wydaja sie byc podobne. Bardzo lubie ich chusteczki odswiezajace, bibulki matujace, matujacy stick do nakladania na makijaz. Dosc dobry jest puder rozwietlajacy. Najbardziej zachwycil mnie krem pod oczy likwidujacy cienie - naprawde rewelacja. Podsumowujac kosmetyki niezle, ale cena chyba jednak troche przesadzona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaz Re: kosmetyki SHISEIDO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:23 Zgadzam się z poprzedniczkami: niektóre produkty są wspaniale i adekwatne do ceny np.Luminizing Color Powder Ale ogólnie to w Polsce ceny kosmetyków selektywnych z reguły są astronomiczne, nie dość że bezpośredni przelicznik plus marża, to jeszcze proporcje ceny do sredniej krajowej totalnie zachwiane:) A jednak jeżli tylko możemy to... kupujemy.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtuallady Re: kosmetyki SHISEIDO IP: *.vline.pl 07.12.04, 18:59 Miałam podkład i eyliner SHISEIDO. Podkład dobry, ale nie jakiś powalający, teraz mam Color ID Lancome i jest nawet lepszy. Za to eyeliner.. marzenie... Nigdy nie miałam takiego trwałego (i wydajnego)kosmetyku. Dla mnie doskonałość i żaden liner, kredka czy cień nie może się z nim równać. Ideał warty tych 116 zł. Ciułam na drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: kosmetyki SHISEIDO 07.12.04, 19:30 Kiedys w jakies kolorowej gazecie (TS a moze MC, albo Uroda - nie pamiętam) wyczytalam, ze w Japonii to sa kosmetyki ze średniej cenowo polki. A nie ktore ich produkty nawet z niskiej cenowo. Ale Japonczycy podobno powiedzieli - chcecie miec nasze produkty to za nie placcie. I tak w Europie firma b. sie ceni (czytaj jest droga). A tak na marginesie to sa dobre kosmetyki, ale jak w kazdym przypadku cos komus moze nie pasowac. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: kosmetyki SHISEIDO 07.12.04, 22:20 Używam tych kosmetyków od lat (jeszcze zanim weszły na polski rynek). Z kosmetyków do pielęgnacji stosowałam Pureness i Vital Perfection, ale - Bóg jeden wie dlaczego - ta ostatnia seria została wycofana. Kolorówce jestem wierna od 16 lat. Podkłady (Liquid Compact i Hydroliquid Compact) oraz puder sypki - boskie, kredki do oczu i ust to rewelacja - 5 lat ciągłego użytkowania dzień w dzień, uwieżycie? Wystarczy maznąć raz i zostają na powiece przez 8-10 godz. bez poprawek i bez żadnych reakcji alergicznych! Ostatnio jestem urzeczona cieniami do powiek Silky Eye Shadow Duo. Wcześniej używałam Triple System i też byłam pod wrażeniem. Mój ostatni hit to cienie do brwi Eyebrow and Eyeliner Compact. Trzymają się lepiej niż niejedna kredka. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: kosmetyki SHISEIDO 07.12.04, 22:54 Tiaaa, uwieżycie.... Ale plama! Znów horror gramatyczny vel literówka alias lapsus calami. Uwierzycie? (no, teraz jest dobrze) Mea culpa, przepraszam:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: kosmetyki SHISEIDO 08.12.04, 11:04 Coś w tym stylu:-) "Jerzy nie wierzy że na wieży jest gniazdo jeży" i tak ze sto razy! Naprawdę zawsze przywiązuję uwagę do byków ortograficznych. Zdecydowanie wczoraj wieczorem musiałam przedobrzyć z Franziskaner Weissbier skoro przeoczyłam takieeego byka;-PPP Na szczęście coś mnie tchnęło podczas surfowania i powróciłam do poprzedniego forum, a tu taka plama! Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Silky Eye Shadow Duo 08.12.04, 12:01 sigrun napisała: Ostatnio jestem > urzeczona cieniami do powiek Silky Eye Shadow Duo. O ja je tez bardzo lubie! A jakie masz kolory? Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Silky Eye Shadow Duo 08.12.04, 14:23 Moje kolory to Aqua and Sepia, które do moich stalowych tęczówek z żłótym środkiem pasują jak ulał. Umalowałam się nimi nawet do własnego ślubu i efekt był naprawdę super:-) W cieniach Shiseido podoba mi się głównie bogactwo gamy kolorystycznej i to, że można nimi uzyskać nieskazitelny efekt przechodzenia kolorów jeden w drugi, ponadto nie uczulają, a już testowałam wiele cieni innych firm po których szczypały mnie powieki. Odpowiedz Link Zgłoś
beataa Re: kosmetyki SHISEIDO 08.12.04, 11:10 A przetestowałyście podkład oraz puder kompaktowy?Zamierzam siedo ich kupna,który odcień najbardziej pasuje do oliwkowej,śniadej ciemnowłosej kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: kosmetyki SHISEIDO 08.12.04, 11:26 Ostanio testowałam trzy odcienie Fliud Foundation, niestety wszystkie bardzo jasne, więc nie mogę nic poradzić do oliwkowej cery. Sam podkład sprawdził się znakomicie. Nadaje jednolity porcelanowy koloryt i co ciekawe wcale nie wysuszył mojej wrażliwej skóry, a tyrzymał się skubany cały dzień bez konieczności przypudrywania mojego naczynkowego noska a la' Geppetto. Doskonale kryje (korektor zbędny) nie robiąc przy tym maski z teatru kabuki. Przy najbliższym przypływie gotówki nabędę go bezzwłocznie, tym bardziej że jest go więcej niż w opakowaniu Hydroliquid Compact, które mi starczało na góra trzy miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
k3ffy Re: kosmetyki SHISEIDO 08.12.04, 11:17 Miałam jedynie podkład w sztyfcie (nie matujący). Kupiony głównie ze względu na promocyjną cenę (dziewczyna otrzymała go w prezencie, ale odcień nie pasował). Służył mi prawie przez 4 miesiące, choć często używałam go także do drobnych poprawek. Doskonale krył nie tworząc maski. Zauważyłam również ogólne poprawienie cery. To dla mnie duży wydatek (150zł) ale z pewnością znów go kupię (może na Gwiazdkę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
k3ffy Re: kosmetyki SHISEIDO 08.12.04, 11:20 Ps. Czy możecie podać orientacyjną cenę kremu rozjaśniającego cienie pod oczami? Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaz Re: kosmetyki SHISEIDO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 14:56 Niedawno chciałam kupić sobie jakiś podkaład Shiseido, ale w sephorze mieli bardzo mało kolorów, z zreszta babeczka nie mogła dobrać mi odpowiedniego:( Który nadaje się do cery mieszanej dla 30-stki, ciemniejsza karnacja???? Proszę doradźcie jak się nazywa i orientacyjna cenę???? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna_79 Re: kosmetyki SHISEIDO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 02:47 przykładowe ceny tych kosmetyków: www.lumiere.pl/index.php?action=search&man_id=28&cat_id=3&PHPSESSID=78d67169a78449edc07f9a6f7725bac4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mango Re:do Virtuallady - kosmetyki SHISEIDO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 23:26 Czy to liner w pisaku - z wymiennym wkładem,czy z pędzelkiem? Odpowiedz Link Zgłoś