Dodaj do ulubionych

Błyszczyki do ust ?

IP: *.ltk.com.pl 14.05.02, 19:07
Czy mogłybyście polecić mi "błyszczykoszminki", które nie wysuszałyby ust ?
Bardzo podobają mi się usta pomalowane w ten sposób, ale niestety moje usta nie
zachowują się najlepiej po zastosowaniu zwykłego błyszczyka.
I przy okazji, czy możecie podać numery - chodzi mi o kolor jak najbardziej
naturalny, na lato, taki beż-jasny róż.

Z góry dziękuję ;-)
Obserwuj wątek
    • maja26 Re: Błyszczyki do ust ? 14.05.02, 20:09
      Nie wiem jakie ceny Cie interesuja, ale z tych drozszych moge polecic Diorific Plastic Shine nr
      197 (Pure Beige). Daje bardzo ladny efekt. Mam ten blyszczyk juz od ponad 2 lat i dopiero
      teraz, kiedy sie juz konczy zauwazylam, ze zaczyna mi podsychac na ustach. Pora na nowy.
      Natomiast z rozowych - Chanel nr 19 (BLIZZARD) - co prawda ma on drobinki brokatu, ale ten
      roz jest tak delikatny, ze prawie nie zauwazalny.
      pzdr. Majka
    • Gość: Vera Re: Błyszczyki do ust ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 20:36
      A ja sobie chwalę błyszczyk niedawno coprawda zakupiony, ale świetny
      Manhattanu, taki jasny róż z odrobinkami srebrnymi, wygląda bardzo naturalnie,
      smakuje i pachnie świetnie truskawkami, ale nie wiem czy jest trwały, bo dla
      mnie wszystke są nie trwałe, bo zaraz je zjadam. Cena ok. 32 a w Rossmanie jak
      zakupiłam to dostałam jednocześnie próbkę perfum Naomi Cambel.Straszny szok bo
      tam pierwszy raz dostałam próbkę.
      pozdrawiam
      Vera
      • Gość: Vera Re: Błyszczyki do ust ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 11:00
        Ale trochę chyba nie na temat, bo Tobie chodziło o błyszczykoszminki, a ja jak
        zwykle to przeoczyłam.
        pozdrawiam
        Vera
    • anexxa Re: Błyszczyki do ust ? 14.05.02, 21:20
      Gość portalu: lenya napisał(a):

> Czy mogłybyście polecić mi "błyszczykoszminki", które
      nie wysuszałyby ust ?

versace ma takie fajne kolorowe blyszczyki, ja uzywam
      mocno wisniowego - samodzielnie na wieczor, zmieszanego z
      bezbarwnym na dzien. jedyny dostrzegalny minus to
      "chemiczny" zapach - nie umiem go lepiej okreslic. ale
      nie jest zbyt intensywny.

sephora ma fajne blyszczyki ze swojej linii, czerwony
      naprawde rozuje usta i baaardzo nablyszcza, jest tez
      przezroczysty, dobry do nablyszczenia normalnej szminki
      lub czegos takiego. obydwa pachna migdalami i czyms
      jeszcze, fajnie.

aha, nowa linia sephory, takie blyszczyki na lato, jest
      rozowy i pomaranczowy na pewno, ale nie sa transparentne,
      wiec nie wiem, czy o to ci chodzi. bardzo dobre,
      nawilzaja usta i jeszcze pachna truskawkami.

ok, lece bo sie burza zaczyna...

xx.
    • Gość: just. Re: Błyszczyki do ust ? IP: 212.160.236.* 15.05.02, 08:57
      U mnie sprawdził się Bourjois, nie pamiętam numeru, ale kolor beż (jest tylko
      jeden) i taki delikatny róż i bezbarwny i jeszcze taki delikatniutki błękit
      (bardzo bardzo ładny).
      Z całkem taniutkich i dobrych - Diadem (patrz watek: Diadem) i Bell - obie
      firmy mają duży wybór kolorów.
    • miriam_73 Re: Błyszczyki do ust ? 15.05.02, 09:11
      Bardzo lubię błyszczyk Avonu Hydra Finish, odcień Baby Lips - pachnie słodko i
      delikatnie (mnie się kojarzy z landrynkami z dzieciństwa) , ma delikatny
      odcień, nie wysusza.
      • Gość: ania Re: Błyszczyki do ust ? IP: 217.98.124.* 15.05.02, 09:34
        A ja kocham bezbarwny błyszczyk Rimmel'a,żaden choćby najpiękniejszy kolor nie
        zastąpi naturalnego koloru moich ust plus baaaaardzo sexownego połysku.Polecam !
    • Gość: Oriana Re: Błyszczyki do ust ? IP: *.waw.cdp.pl 15.05.02, 10:36
      Dla mnie najlepszy jest Bourjois bezbarwny nr 73, żadna pomadka ochronna tak
      świetnie nie działała na wysuszone usta jak ten właśnie błyszczyk.
      Ostatnio kupiłam Diadem również bezbarwny, ale nie jest tak dobry jak Bourjois,
      jest trochę rzadszy i szybko go zjadam.
      Pozdrawiam Oriana
    • Gość: aga71 Re: Błyszczyki do ust ? IP: *.MAN.atcom.net.pl 15.05.02, 10:40

Polecam IsaDora Shiny Lip lacquer. ja tez mam usta wrazliwe na wysuszenie i ten blyszczyk nie pogarsza sytuacji. Nie ma odcienia bezowo-rozowego, niestety, ale jest bardzo ladny bezowy (Sparkling Nougat nr 14) lub bladorozowy (Sparkling Rose Nr 12). Cena nie jest bardzo niska, bo ok. 41 zl, ale moim zdaniem warto.
      Ciekawe sa blyszczyko-szminki w formie sztyfru Clinique Almost Lipstick, jednak nie sa one dostepne w Polsce.
      uwaga na Rimmel Vinyl Lip - moje usta byly po nim podraznione i wlasnie wysuszone.
      Bardzo dobrej jakosci sa blyszczyki Chanel Levres scintillantes, ale nie jestem w stanie polecic konkretnego odcienia - dla siebie nic nie znalazlam.

Aga
      • Gość: Xena Re: Błyszczyki do ust ? IP: *.acn.waw.pl 15.05.02, 11:29
        Ja zdecydowanie polecam Diademy - w przypadku pewnych kosmetyków nie mam
        przekonania do sensowności wydawania pieniędzy na luksusowe marki. Najdroższy
        błyszczyk, na jaki się zdecydowałam, to Revlon (taki srebrzysty w tubce) - jest
        bardzo fajny, to fakt, ale pod względem trwałości i jakości (jakości rozumianej
        jako komfort uzywania) w niczym się nie różni od oferty Diademu. Kilka razy w
        perfumerii maznęłam się jakimiś drogimi błyszczykami, ale zjadłam je tak samo
        szybko jak te tańsze (czyli po 2 godzinach ani śladu). A Diademy kosztują
        malutko, a paleta kolorów jest wręcz idealna (w zasadzie nie dpowiadają mi
        tylko te ciemniejsze i mniej transparentne odcienie) - do złocistej karnacji
        lub lekko opalonej buzi świetnie pasuje nr 15, ostatnio zaś kupiłam numerki 1 i
        7 bodajże (przezroczysty i lekko różowawy, ale też w grucie rzeczy
        transparentny) - dają super wrażenie mokrych ust.
        Nie lubię natomiast błyszczyków Bell, Pierre Rene ani Gosha (zbyt gęste i
        kryjące, Bell w dodatku mają dla mnie odrzucający posmak).

Pozdrawiam
        • Gość: lenya Re: Błyszczyki do ust ? IP: *.ltk.com.pl 16.05.02, 13:50
          Dziekuje za wszystkie odpowiedzi ;-)
          Kupiłam dziś błyszczyk Diadem i jestem na razie bardzo zadowolona, szczególnie,
          ze cena taka niska ;-) Kolorek tez ładny trafiłam, dobrze się komponuje z lekko
          opalona buzią ;-)
    • Gość: mar Re: Błyszczyki do ust ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 12:12
      - Chanel Levres Scintillantes Blizzard jest super, ale lepszy był Igloo ale juz
      go nie produkują.
      - IsaDora Shiny Lip Laquer tez są bardzo dobre, zarówno z serii Sparkling jak i
      Reflecting (z drobnym brokatem)
      - Diorific Plastic Shine jest troche ciężki z rozprowadzaniu ale dobrze sie
      trzyma na ustach
      - Bourjois - banalne zapachy (dla mnie) i wyłazi z opakowania i całą torebkę
      miałam upaćkaną, ale kolory OK
      • agus7 Re: Błyszczyki do ust ? 15.05.02, 14:19
        A propos "wyłażenia" z opakowania - ja tak miałam z błyszczykiem Manhattan.
        Byłam bardzo z niego zadowolona (piękny zapach!) dopóki nie popaciał mi całej
        torebki wraz z zawartością :) i nie była to wina niedokładnego zamknięcia -
        kiedy go umyłam i zakręciłam ze wszystkich sił, nadal się lepił i wylewał -
        buuu. Musiałam wyrzucić. Z wysokiej półki lubię Clinique Liquid Lipstick, z
        tanich Palomę. Na Diademy w sklepie jeszcze nie trafiłam, chociaż teraz o nie
        PYTAM jak wchodzę do drogerii. Pozdrawiam.
        • Gość: coralin Re: Błyszczyki do ust ? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 19.05.02, 16:37
          Ja używam i bardzo sobie chwale błyszczyk Isadory (kolor 06 Toffee).Niezłe są
          błyszczyki Arancil,ale mają nieznośnie chemiczne zapachy.
    • Gość: aga Re: Błyszczyki do ust ? IP: *.jeremi.pl / 192.168.0.* 19.05.02, 17:38
      A ja chcialabym polecic blyszczyki Inglota. Maja taki cukierkowy zapach (candy
      gloss). Bardzo ladny jest taki rozowawy, (w tej chwili nie pamietam numeru),
      gdyz wyglada bardzo naturalnie. Cena tez jest przystepna, chyba w granicach 15
      zl.
      • Gość: Asia Re: do agi IP: 194.204.129.* 20.05.02, 09:59
        Aga,
        Mam taka prosbe do Ciebie czy moglabys sprawdzic numer tego blyszczyka do ust
        inglota o ktorym pisalas(rozowawy odcien).Z gory bardzo dziekuje.
        • Gość: aga Re: do Asi IP: *.jeremi.pl / 192.168.0.* 20.05.02, 19:58
          Ten blyszczyk ma nr 23. Moze Ci sie spodoba, ale jest wiele innych fajnych
          kolorow, wiec warto obejrzec. :)
          Pozdrawiam.
    • Gość: tita Re: Błyszczyki do ust ? IP: *.pl 20.05.02, 08:05
      jeżeli chodzi o błyszczyko-szminki to oczywiście L'oreal Shine Delicieux,
      pieknie sie błyszczą, cudowny zapach, sa transparentne, idealne na lato i
      nawilżają.
      Mam Hydrasoleil Chanel,niby transparentna i świetlista, ale tej Loreala nawet
      do piet nie dorasta
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka