Dodaj do ulubionych

Ile macie wzrostu?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.05, 09:23
Ja mam 163 cm i jesli nie zaloze butow na obcasie, czuje sie strasznie
mała...pocieszcie mnie,ze nie jestem jedynym krasnalem na forum :)
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: Ile macie wzrostu? IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 08.01.05, 10:00
      A ja mam 157 i wszyscy mi mówią, że jestem jak porcelanowa"lalunia" tzn. taka
      drobna i krucha i wcale nie chce ani cm. więcej (chociaż w szkole gdzie
      pracuje jako nauczyciel ciężko mi przejść korytarzem, jak młodziez wyjdzie na
      przerwę:(((((
      • Gość: mysza18 Re: Ile macie wzrostu? IP: *.pl / 83.17.19.* 08.01.05, 12:11
        ja mam 162 i dobrze mi z tym, przynajmniej moge sobie ubrac szpileczki i nie
        wygladam jak wielkolud :)
        • kampysia Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 12:32
          Ja mam 156cm i ma to swoje plusy i minusy. Plusy - balsamy do ciala starczaja
          mi na dluzej, moge nosic rozmiar XS i malutkie buty (co z tego wynika? moge
          wiecej rzeczy spakowac do walizki), bielizna schnie mi szybkciej, moge nosic
          szpilki (ale i tak nosze tylko takie do 7cm).
          Minusy - musze skracac niemal wszystkie spodnie, ktore kupuje; rozmiar XS jest
          bardzo niepopularny w Anglii (przecietny rozmiar, jaki nosza Angielki to L-
          XL!!!); czasem czuje sie troche dziecieco; nie mam nog do nieba i superdlugiego
          tulowia.
        • Gość: malenka mi Re: Ile macie wzrostu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 14:49
          ja mam 156 cm i wcale nie nosze butow na obcasie, bo ich nie lubie!
      • Gość: Monika Re: Ile macie wzrostu? IP: 193.151.48.* 13.01.05, 20:59
        Ja mam 160 cm i nie jestem zbytnio zadowolona ze swojego wzrostu.:( Bardzo
        chciala bym mieć ok 174 cm, mam nadzieję że jeszcze urosnę :)
    • Gość: Kasia Re: Ile macie wzrostu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 13:01
      Mam 163 i tez mysle ze wyglądam ok.Nie chciałabym ani mniej ani więcej
    • smee Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 13:31
      Mam 163-164 cm wzrostu (różnie mnie ostatnio mierzyli) i to jest, jak dla mnie,
      super. Nie chciałabym byc wyższa, ale mogłabym być niższa :))
      • Gość: gogo Re: Ile macie wzrostu? IP: *.mt.pl / *.mt.pl 08.01.05, 13:49
        niestety tylko 166 - marzę o 5 cm więcej, a w szpilkach nie chadzam - nie
        potrafie ;P i nie pasuja do mnie ;-))
        • Gość: aga31 Re: Ile macie wzrostu? IP: *.azory.net.pl 08.01.05, 14:06
          Mam 174 i zawsze chcialam byc nizsza.W szkole przez to zaczelam sie garbic :(O
          butach na obcasach nawet nie marze -wygladam jak Guliwer-nosze tylko plaskie
          obcasy.I mam wieczney problem z zakupem spodni wiekszosc jest na mnie za
          krotka :( (ale mozna sie przyzwyczaic :)) )
          • Gość: adrienna Re: Ile macie wzrostu? IP: *.spray.net.pl 08.01.05, 19:08
            przestań, ja mam 180 i chodzę na obcasach, rzeczywiściw w płaskich butach
            wygląda się fatalnie.
            • Gość: Justyśka:) Re: Ile macie wzrostu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 09:19
              Ja mam 168 wzrostu i chodze w płaskich obcasach(bo tak mi jest najwygodniej.)
              Nie przejmuj się swoim nie zbytnio dużym wzrostem.Nawet nie wiesz jak faceci
              lecą na takie laski jak Ty sama.Pozdro!!!
          • beautysleep Re: Ile macie wzrostu? 09.01.05, 19:43
            czuję się przy Was taaaaka duża ;)
            mam 179cm, i bardzo się z tego cieszę, choć czasem po cichutku marzę o 4-5cm
            więcej. z ubraniami rzeczywiście jest problem, ale coraz cześciej udaje mi sie
            znaleźć spodnie długości 34-36. w szpilkach chodze, na codzień w 5cm, bo są
            wygodne, na większe wyjścia zarezerwowane mam 10-12cm :]. i nie czuje się w
            nich jak wielkolud... to miłe, kiedy faceci czują się skrępowani w mojej
            obecności :]
            • Gość: maryska Re: Ile macie wzrostu? IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 11:06
              ja mam 178 i dobrze mi z tym.obcasy?owszem,czemu nie?aczkolwiek na codzien
              preferuje buciki na plaskim obcasie.za zakupem ciuchow nie mam problemu.czasy
              sa takie,ze w sklepach jest pelno ciuchow i na kobitki o wzroscie 160 i na te
              wieksze rowniez.
          • Gość: reba Re: Ile macie wzrostu? IP: *.krasnystaw.net 20.01.05, 14:11
            to oddaj mi 4-5 cm...:)
    • Gość: ola Re: Ile macie wzrostu? IP: *.gdynia.mm.pl 08.01.05, 14:11
      172 i zawsze chcialm byc wyzsza. Lubie chodzic w butach na obcasach.
      • Gość: magdaa4 Re: Ile macie wzrostu? IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.05, 14:17
        ja mam 158 cm i super sie z tym czuje tak "kobieco" bo czasami widze dziewczyny
        co maja po 180 cm i buty na szpilkach i smiesznie wygladaja. Moj tata mowi ze
        Niskie dziewczyny sa bardziej kobiece :P Pozdrawiam
        • Gość: imoe Re: Ile macie wzrostu? IP: *.aster.pl 08.01.05, 14:35
          a ja mam 177cm i jeszcze na obcasach do tego chodze, nie czuje się jak żyrafa bo
          mój chłopak ma 198cm :)ani tym bardziej śmiesznie. lubię każdy mój cm.
          ze spodniami problemów nie mam, zawsze znajde odpowiednią długość. a jakoś się
          nigdy nie zastanawiałam czy chciałabym mniej czy więcej tych cm mieć. jest
          dobrze tak jak jest.
        • Gość: lily Re: Ile macie wzrostu? IP: *.mos.gov.pl 12.01.05, 10:26
          Oj kompleksy wychodzą! Gdybyś faktycznie czuła się super ze swoim wzrostem
          nie krytykowałabyś (i to w tak złośliwy sposób!) wysokich dziewczyn
    • Gość: marta Re: Ile macie wzrostu? IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 08.01.05, 14:40
      Cześć. Ja mam 156 cm i kiedyś miałam z tego powodu wielkie kompleksy. Teraz
      uwielbiam chodzić w szpilkach tak samo jak na płaskim obcasie. Pamiętaj: duże
      dziewczyny są do roboty a malutkie do pieszczoty. Przecież fajnie być takim
      małym koteczkiem
      Pa
    • Gość: zanzare Re: Ile macie wzrostu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 15:18
      ja mam 163 cm i w cale nie chcialabym byc wyzsza; moja kuzynka ma 174 cm i
      wszyscy jej mezczyzni byli jej wzrostu albo nizsi i to byl problem, jej
      narzeczony jest nawet jej wzrostu. Natomiast moj maz ma 180 cm i przynajmniej
      czuje sie przy nim bezpiecznie a nie jak jego matka;)))tez musze skracac
      wszystkie spodnie, ale za to swietnie wygladam w szpilkach i nie ma znaczenia
      czy jestem wyzsza czy nizsza.jest o.k
      • Gość: gogo jak kupujesie spodnie !? IP: *.mt.pl / *.mt.pl 08.01.05, 15:47
        większość moich najlepszych znajomych miała około 163- ja zawsze chaiłam nic
        chociaż te 172 -175 ;-)) a tak to mam problem z spodniami ! ;-(( nienawidze ich
        kupowac ! jak sa dobre w pasie, biodrach, to wygladam w nich dziwnie bo sa
        zawsze za długie a jak sie obetnie - to juz coś tracą
        koszmarnie - mam niska kuzyneczke - spodnie musi kupowac na szmatexach bo w
        sklepie nie ma na nia - moze dajcie jakieś adresy to jej podrzuce;-))
        • Gość: malenka mi Re: jak kupujesie spodnie !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 14:55
          niom z tym to jest troche problemu, szczegolnie, ze mimo 156 cm wzrostu spodnie
          musze miec 38-40. Zawsze je skracam, ale wiekszosc niestety traci przez to
          fason :( ale coz ...
      • Gość: vesna Re: Ile macie wzrostu? IP: *.torun.mm.pl 08.01.05, 15:49
        162 - i ma to same zalety :) Moi faceci są wyżsi ode mnie i mnie rozpieszczają,
        bo małe to słodkie (w męskich oczach). Wydaje mi się, że niższa kobieta może
        sobie pozwolić na trochę więcej tłuszczyku w biodrach i biuście - wygląda wtedy
        kobieco (nie mówię o przypadkach "kuleczek"). Wysoka dziewczyna może wtedy
        wydawać się zbyt potężna. To, że zawsze kupuję rozmiatry S i XS poprawia mi
        samopoczucie. I nigdy nie noszę obcasów. Bo nie lubię. I wyglądam na młodszą
        niż jestem, co mi się coraz bardziej podoba ;)
        • Gość: gusia Re: Ile macie wzrostu? IP: *.iweb.pl 09.01.05, 22:57
          tak sobie wlasnie czytam wypowiedzi pan. jestem wysoka - mam 176 cm i
          stwierdzilam ze wysokie panie nie obrazaja niskich. z kolei "malutkie" czesto
          wypowiadaja sie negatywnie o byciu wysoka, dodaja przy tym ze swietnie sie
          czuja majac np 157 cm wzrostu. no coz.... nie sadze:) mysle ze tak naprawde
          maja kompleks z tego powodu ze sa niewiele wyzsze niz dziecko ze szkoly
          podstawowej:) jak to mowi moj znajomy "maja pomieszane mozgi z .... "
          pozdrawiam!!!
          • smee Re: Ile macie wzrostu? 09.01.05, 23:01
            > stwierdzilam ze wysokie panie nie obrazaja niskich.
            A Ty co właśnie zrobiłaś pisząc : "jak to mowi moj znajomy "maja pomieszane
            mozgi z .... "
            Ludzie, tolerancji! Jeżeli ktoś się czuje dobrze, mając 160 cm, to chyba należy
            się cieszyć, że kolejna jednostka umie pozytywnie patrzeć na życie w naszym
            kraju pełnym frustratów :)
            • madzia773 160 cm 18.06.05, 13:16
          • Gość: madzi1 Re: Ile macie wzrostu? IP: *.acn.waw.pl 09.01.05, 23:10
            no coz, ja z tych malych i zlego slowa tutaj i wogole w zyciu na wysokich nie
            powiedzialam. co to za wogole kryterium oceny czlowieka - wzrost. kazdy z nas
            jest przeciez inny i o to chodzi, ale zaden nie jest lepszy. przyjmuje do
            wiadomosci ze ty majac 176 czujesz sie dobrze, ale dlaczego nie wierzysz ze ja
            majac 154 moge byc zadowolona??
            najpierw powiedzialas, ze male obrazaja duze, a na koniec sama to zrobilas....
            szkoda, ze ten watek przeradza sie we wzajemne obrazanie sie, a moglo byc tak
            pieknie
            pozdrawiam
    • Gość: m Re: Ile macie wzrostu? IP: 217.153.198.* 08.01.05, 16:01
      ja mysle,ze i wysokie i niskie dziewczyny moga byc rownie kobiece, bo nie
      zalezy to od wzrostu,tylko tego "czegos"... Audrey Hepburn miala ponad 170 cm i
      nikt nie powie,ze byla malo kobieca...
      Ludzi sa rozni i fajnie!

Ale argument z pakowaniem-ze nizszym wiecej rzeczy miesci sie w walizce-to
      prawda, zawsze tego zazdroscilam niskim dziewczynom :)
    • Gość: Ola......... Re: Ile macie wzrostu? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.05, 16:12
      Mam 175 cm i jest nieźle........ to wzrost reprezentacyjny:)
    • Gość: kiddo Re: Ile macie wzrostu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:19
      ja mam 162 wzrostu i też mi z tym dobrze :)) Mój facet ma 187cm wzrostu i
      fajniutko się przy nim czuję:> mówi do mnie "maleństwo" albo "dzieciaku" i to
      jest bardzo słodkie.
      Chociaż oczywiście zdarza mi się pozazdrościć wyższym dziewczynom - że np. mają
      takie dłuuugie nogi aż do nieba i że są takie - jak wiem.. - wiotkie;)
      No ale zgodzę się też, że chyba przy wyższym wzroście trzeba bardziej pilnować
      wagi, bo można nabrać takiego zbyt "potężnego" wyglądu.
      Ale jak ktoś tu już napisał - fajnie, że ludzie są różni, przynajmniej jest
      ciekawie:) pozdrawiam
      • Gość: Gosia Re: Ile macie wzrostu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:59
        Mam 178 cm i w pracy musze chodzic na butach na obcasie. Wiec wygladam jak
        zyrafa, tak samo chuda i wysoka
        • Gość: Renata Re: Ile macie wzrostu? IP: *.chello.pl 08.01.05, 19:01
          185/60
    • kotka_behemotka Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 21:24
      jak czytam wypowiedzi osob
      majacych po 155-160 cm
      to zaczynam wpadać w kompleksy!

mam 170 cm wzrostu, wszyscy faceci są ode mnie WYŻSI,
      nie mam problemów z ciuchami.

mimo, ze tyle sobie mierzę to nie wygladam jak wielkolud (waże 52kg)

a mimo to okazuje sie, ze fajnie byc kurduplem...
      bzdura!!!!!

P.S. obcasy bardzo lubie. nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze moge w nich
      wygladać jak żyrafa.
      • kampysia Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 21:30
        E tam, nie ma co wpadac w kompleksy! Ja za wysoka osobe uwazam dziewczyne o
        wzroscie ponad 175cm, a mezczyzne - ponad 185cm. To normalne, ze faceci sa od
        ciebie wyzsi, mnie sie nie podobaja kurduple.
        Nos obcasy bez zastanowienia! Bedziesz wygladala jak modelka, zwlaszcza, ze
        pewnie masz superfigurke przy swojej wadze :) Tak trzymac!
        I nie sugeruj sie opiniami osob nizszych (w tym moja), ze to fajnie byc nisko.
        Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. Nie ma wyjscia, trzeba sie
        polubic, bo inaczej zycie byloby straszne...
        • kotka_behemotka Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 21:34
          dzięki.
          myslałam, że mnie tu obrzucą.
          jeszcze nigdy nie dostalam tak milej odp. na forum.
          miło mnie zaskoczyłaś. zawiało optymizmiem.
          pozdrawiam
      • kragmel Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 21:33
        taaaa, kotka, superfajnie jest być niskim. a w ogóle szczyt fajności się osiąga
        kiedy ktoś ci wyjeżdża z epitetem "kurdupel".
        coś o tym wiem.
        • kampysia Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 21:43
          Oj, ja tez wiem, caly koniec podstawowki i poczatek liceum sie nasluchalam, bo
          swoj wlasciwy (mizerny) wzrost uzyskalam dosc wczesnie... No i mialam w zwiazku
          z tym duuuuuzo czasu, zeby ten moj wzrost polubic.
          Kiedys przeczytalam ciekawa odpowiedz Spencera Tracy na uwage Katharine
          Hepburn, ze trudno jej sie gra z tak niskim aktorem (a K.Hepburn byla dosc
          wysoka, w kazdym razie wyzsza od niego): "To ty musisz sie dostosowac". No i
          tak jest, to ci wysocy mezczyzni musza sie schylac, zeby calowac niskie
          panienki.
          Szkoda tylko, ze czasem lustra w hotelach sa za wysoko... Ale za to jaki
          komfort w samolotach!
          • smee Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 21:47
            W samolotach? Ostatnio leciałam Embrayerem, takie małe draństwo i nabiłam sobie
            taaaaakiego guza o tę półkę na bagaż, że szok (a mam 163 cm). Tak więc nawet
            dla niskich samoloty mogą być niebezpieczne ;))) Buźka!
          • Gość: madzi1 Re: Ile macie wzrostu? IP: *.acn.waw.pl 08.01.05, 21:57
            a ja mam 154 :) i uwielbiam moj wzrost :) wszyscy mowia do mnie albo mala, albo
            malenstwo, ale juz sie przyzwyczailam i lubie jak ktos tak sie tak do mnie
            zwraca. fakt, moze troche jest klopot z kupnem spodni, ale wysokie dziewczyny
            tez nie raz maja z tym problem. a co najfajniejsze to przewaznie zwracaja na
            mnie uwage dosyc wysocy mezczyzni(ok 180cm), a takich lubie nabardziej :)
            i kto mowi ze male maja gorzej? najgorzej to maja te ktore siebie nie
            akceptuja o!
            pozdrawiam
        • kotka_behemotka Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 21:52
          po wypowiedziach odnioslam wrażenie, że to wysocy sa beee
          a, nie sprzeczajmy się.
          przecież juz i tak nikt nic nie zmieni.
          cieszmy się.
          a martwmy sie czym innym.
        • Gość: kaja Re: Ile macie wzrostu? IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.05, 21:56
          mam 174 cm-nie uwazam sie za zyrafe...kiedys mialam kompleksy-ale to dlatego ze
          pochodze z malej miejscowosci i wszystkie moje przyjaciolki mialy po 162-164 cm
          i wydawalo mi sie ze to smiesznie wyglada...one z koleji mialy kompleksy ze sa
          male (czyt.niskie)...
          ogolne patrzac na spoleczenstwo-to mozna zauwazyc ze teraz jest wiecej ludzi
          wysokich niz kiedys-taka tendencja...
          nosze szpilki -a dlaczego nie? zalezy od okazji.czy tylko osoby niskie maja do
          tego prawo? nie wiem skad tu takie dziwne wypowiedzi...
          • Gość: 30latka Re: Ile macie wzrostu? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.05, 14:37
            Z Twojej wypowiedzi wynika, ze istnieje zaleznosc pomiedzy miejscowoscia, z
            ktorej sie pochodzi, a wzrostem...dosc dziwna teoria...
            • Gość: kaja Re: Ile macie wzrostu? IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.05, 16:22
              faktycznie...jak czytam swoja wypowiedz to troche dziwnie to brzmi-wiec moze
              korekta...
              tez mam juz 30-stke na karku i zauwazylam po prostu ze kiedys wzrost 164 to
              norma, 175 rzadko sie zdazalo..teraz ludzie sa wyzsi-mam na mysli 18-stolatki...
              obecnie mieszkam w jednym z wiekszych miast europy i w tlumie ludzi wygladam z
              moim wzrostem calkiem normalnie...natomiast bedac w moimi miescie rodzinnym
              (duuuuzo mniejszym) czuje sie wysoka...
              ogolnie mowiac ludzie w mniejszych miastach bardziej zwracaja uwage na drugich
              przechodniow...w wiekszych miastach jest anonimowosc...i ludzie sie nie
              zastanawiaja na ulicy "boze ale jestem mala/wielka...".....
              mam nadzieje ze teraz mnie zrozumialas:-)
              pozdrawiam
              • kampysia Re: Ile macie wzrostu? 09.01.05, 17:15
                Faktem jest, ze kiedys ludzie byli nizsi, zwlaszcza pokolenie wychowywane w
                czasach wojennych - niedozywienie, zbyt duzo pracy, choroby - wszystko to mialo
                wplyw. Ludzie w naszym kregu kulturowym rzadko maja jakies powazne niedobory
                witamin i skladnikow mineralnych, generalnie bardziej dbaja o siebie, choroby
                ich tak nie wyniszczaja. Ponadto nauka mowi, ze ludzie o wyzszym wyksztalceniu
                sa statystycznie wyzsi niz ci o niskim (bezposredni wplyw na wzrost ma wieksza
                swiadomosc ludzi z wyzszym wyksztalceniem na temat zdrowia). W Polsce trudno to
                zaobserwowac, gdyz w czasach komunizmu nawet ludzie o duzej swiadomosci dot.
                zdrowia zwyczajnie nie zawsze mieli mozliowsc zadbac o siebie nalezycie. W
                krajach zachodnich jest to znacznie lepiej widoczne.
                Poza tym o wzroscie decyduja geny i grupa etniczna, z ktorej sie czlowiek
                wywodzi.
      • Gość: vesna Re: Ile macie wzrostu? IP: *.torun.mm.pl 08.01.05, 21:55
        Wiesz, Kotko... Nie nazywaj niższych od siebie dziewczyn kurduplami. Bo one nie
        nazywają obelżywie tych wyższych (akurat w powyższych wypowiedziach "żyrafy"
        padają raczej spod klawiatur tych wysokich;) ).
        Bo akurat co jak co, ale wzrost na pewno nie jest Twoją zasługą. Nie ma się co,
        pardon, wywyższać.
        Jakoś nigdy nie uważałam wysokich chydych, piersiastych blondynek za gorsze,
        choć sama jestem niską brunetką o szerokich biodrach i małym biuście ;) I
        bardzo to lubię. I nie zabraniaj mi lubić.
        aha, ja przy moich 162 cm też ważę 52 kg. I wyglądam bardzo szczupło.
        • kotka_behemotka Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 21:58
          nic Ci nie zabraniam.
          raczej to ja poczułam sie tutaj dotknięta (170cm).
          przepraszam za "kurdupla".
        • kampysia Kurdupel to ja 08.01.05, 21:58
          To ja uzylam slowa "kurdupel", nie KOTKA, i uzylam go subiektywnie w stosunku
          do mezczyzn nizszych niz 175cm. Sama mam 156cm i wielokrotnie spotkalam sie z
          tym okresleniem w stosunku do mnie, wiec mam do niego obecnie stosunek "mnie to
          wisi", nieco ironiczny. Ale przepraszam, jesli kogos urazilam.
        • kragmel Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 21:58
          nom, mnie się zrobiło po prostu bardzo przykro. bo to nie jest moja wina, że
          mam tyle wzrostu ile mam.
          • kragmel Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 22:02
            aha może jeszcze dodam, że nienawidzę kiedy ktoś się zwraca do mnie
            per "maleństwo", "malutka", "dziewczynka", "kotek" etc. podobnie nie lubię
            określenia "słodka" i podobnych.
            mam charakter pasujący do zupełnie innej aparycji, wydaje mi się ;)
            • kampysia Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 22:05
              PS. Moj chlopak mowi na mnie czasem "little teaser" i to akurat bardzo mi sie
              podoba. A babcia mojego chlopaka powiedziala mi kiedys, ze dawniej o wysokich
              dziewczynach mowiono: "Co z tego, ze duza stodola, skoro pusta". Wydaje mi sie
              to strasznie wredne!!!
            • Gość: julka Re: Ile macie wzrostu? IP: *.dami.pl 16.01.05, 22:28
              Doskonale rozumiem... Kiedys koledzy mowili do mnie "Mała"... Ale kolezanka
              sprzedala mi swietny tekst:"Mała to jest Twoja pała, a ja jestem niska..." od
              tamtej pory mowia mi po imieniu... Prawie zawsze...:D
    • Gość: Gosik Re: Ile macie wzrostu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:47
      166 cm wzrostu. Moim zdaniem jest ok, ale nie wzgardziłabym dodatkowymi 4 cm. Więcej nie chciałabym mieć.
    • Gość: Aga Re: Ile macie wzrostu? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 22:36
      Dopisuję się pod tym, że jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma, ale
      alurat mój wzrost uważam że jest najwygodniejszy-1,70 m. Nie mam żadnych
      problemow ze spodniami. Mam wrażenie, że ten wzrost to standard jesli chodzi
      o ciuchy. Kupuję to na co mam ochotę i nie muszę robić żadnych przeróbek. Nie
      czuję się ani za niska ani za wysoka. Ale dziewczyny: najważniejsze to polubić
      siebie. Nieważne ile mamy wzrostu.
      • kragmel Re: Ile macie wzrostu? 08.01.05, 22:40
        Ale dziewczyny: najważniejsze to polubić
        > siebie. Nieważne ile mamy wzrostu.

hehe ale jak się ma 170cm wzrostu to dużo łatwiej to zrobić niż mając 20cm mniej
        • Gość: imoe Re: Ile macie wzrostu? IP: *.aster.pl 09.01.05, 12:10
          no przyznam się szczerze że też troche mi się dziwnie zrobiło czytając pierwsze
          wypowiedzi, że tylko małe może być kobiece. jak już pisałam mam 177cm i czuję
          się kobietą kobiecą, że się tak wyraże :) poza tym jakoś nie wystaję ponad tłum
          głową, moi koledzy w większości są ode mnie wyżsi. ja nie mam żadnych powodów do
          narzekań na mój wzrost, ani nie twierdze że to lepiej czy gorzej że mam tyle ile
          mam. :)
          • Gość: iga Re: Ile macie wzrostu? IP: *.autocom.pl 09.01.05, 12:31
            ja się bardzo zdziwiłam czytając o tej kobiecości małych kobietek bo jakoś nie
            zauważyłam nigdy, żeby akurat wzrost odgrywał tutaj istotną rolę. Osobiście
            mierzę 172 cm, ważę 55 kg i NIGDY nie zastanawiałam się nad tym, czy jestem za
            wysoka, czy za niska. To chyba świadczy o tym, że mój wzrost jest ok?
            No, ale faktem też chyba jest, że w tłumie rzucają się w oczy i budzą respekt
            raczej wysocy ludzie, co oczywiście na dłuższą metę nie ma specjalnego
            znaczenia.
            • Gość: suzi Re: Ile macie wzrostu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 13:20
              a ja mam 1,73 i zawsze marzylam zeby miec jeszcze z 4-5cm bo podoba mi sie gdy
              kobieta jest wysoka,chociaz z drugiej strony chcialbym zeby wreszcie jakis
              mezczyzna byl ode mnie duzo wyzszy,zebym mogla siegac mu do ramion:)ale moim
              zdaniem kazda kobieta moze byc atrakcyjna bez wzgledu na to czy jest wysoka czy
              niska:)
          • Gość: milka Re: Ile macie wzrostu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 14:18
            Ja mam 176!!! Nie lubie swojego wzrostu.. Niedługo chyba będę miała garba,
            ponieważ, moje kolezanki są raczej niższe. Ale za to chłopacy wszyscy mają albo
            tyle co ja albo duuużo więcej.:P Przynajmniej jedno pocieszenie..
        • d_cja Re: Ile macie wzrostu? 16.01.05, 19:36
          mogę powiedzieć, że ja jestem krasnalkiem, ale pełnym wdzięku i uroku-pomimo
          niskiego wzrostu...
          i wyglądam super fajni u boku Pana 180...
    • Gość: misia Re: Ile macie wzrostu? IP: *.crowley.pl 09.01.05, 13:26
      Ja mam 157 cm.Ale nikt nie wierzy doopoki nie stanie obok mnie kiedy jestem
      boso.
      Uczylam sie chodzic tak zeby wygladac na wyzsza.
      Proste plecy ,ramiona odrobine do tylu wciagniety brzuch,no i oczywiscie
      obcasy.Mam kompleks krasnala.
      Do tego rozmiar buta 35.To sobie wyobrazasz co ja czuje...
      • Gość: misia Re: Ile macie wzrostu? IP: *.crowley.pl 09.01.05, 13:29
        Jeszcze jedno .Moj pierwszy maz mial 198 cm wzrostu.Obecnie znalazlam nizszego
        178 cm .Znacznie lepiej sie przy nim czuje :)))
    • Gość: 30latka Re: Ile macie wzrostu? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.05, 13:34
      Z tego, co tutaj widze, mozna wyciagnac jeden (a wlasciwie dwa) wnioski:
      a)kobiety ponizej 165 cm "bronia sie" twierdzac, ze sa "malutkie,kochane i
      slodkie"
      b)natomiast te wyzsze twierdza, ze sa "reprezentacyjne"
      I w gruncie rzeczy i z jednych, i z drugich wypowiedzi przenika jakas mniej lub
      bardziej swiadoma wrogosc do wyzszych/nizszych.

Ale prawda jest taka, ze ladne jest to, "co sie komu podoba", wiec kwestie
      naszych wzrostow i innych proporcji pozostawmy do oceny naszym mezczyznom :)
      • kampysia Re: Ile macie wzrostu? 09.01.05, 13:54
        A czemu to mezczyzni mieliby oceniac nasz wzrost i inne proporcje? Czy my
        zyjemy dla mezczyzn? Czy oni sa jakas wyrocznia? Jak nasi wybrancy nas kochaja,
        to nie ze wzgledu na wzrost, czy pomimo wzrostu.
        • Gość: 30latka Re: Ile macie wzrostu? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.05, 14:34
          Nie wiem,czy "my zyjemy dla mezczyzn", ale ja niewatpliwie zyje dla swojego
          meza i synka, bo to oni nadaja temu zyciu sens. A jesli chodzi o
          bycie "wyrocznia", to w kwestii mojego wygladu moj maz nia dla mnie jest. Np.
          kiedy podoba mu sie moja czerwona sukienka, nosze ja czesciej dla jego
          przyjemnosci. I zgadzam sie, ze nie kochaja nas oni dla wzrostu, czy tez
          wygladu, ale niewatpliwie te dwie rzeczy maja dla nich znaczenie, bo sa
          elementem nas
    • Gość: yoanna Re: Ile macie wzrostu? IP: *.h.pppool.de 09.01.05, 14:24
      hmm moj facet tez do mnie powie malenstwo... a mam 178cm wiec argumenty, ze
      czuje sie malenka i kazdy facet jest taaki duzy.. majac 160 cm badz cos kolo
      tego sa ..hmmm ..bo wszytsko jest relatywne ( zawsze ktos jest wyzszy badz
      nizszy od kogos..przez to relacje sa zmienne )! chociaz nie moge powiedziec, ze
      naleze do osob niskich ;-)a tym bardziej nie moja polowka..prawie 2 metry...
      kawal wielkiego, wysportowanego chlopa...pysia :)
      a buty na obcasych nosze.. cudnie dlugie sa nogi wtedy!!! chociaz moja babcia,
      zawsze mowi "moj ty Boze jakas ty wysoka, tak nieladnie" hihihi ...
      czarnobylne pokolenie ;-)

pozdrawiam
    • edytkaaa1 Re: Ile macie wzrostu? 09.01.05, 17:44
      kurcze a ja mam 20 lat i 150 cm... i niezawsze mam obcasy bo to strasznie
      meczace:P nie przejmuj sie poprostu nie mysl o tym to prezstanie ci to
      prezszkadzac,bo troche wymyslasz...to jest umiarkowany wzrost dla kobiety!
      mialabys problem jakbys miala 180cm...
      • kragmel Re: Ile macie wzrostu? 09.01.05, 18:06
        ja nie mam nigdy obcasów oprócz eleganckich okazji. a wzrostu tyle samo ;)
        • madzi1 Re: Ile macie wzrostu? 09.01.05, 18:15
          ja tez buty na obcasach nosze baaardzo rzadko, a tak samo mala jak wy jestem :)
          nie lubie, sa niewygodne, chociaz sprawiaja ze czuje sie naprawde kobieco,
          obiecuje sobie zawsze ze jak zrobie prawko i bede miec samochod to moze zaczne
          chodzic na obcasach ;) zawsze sie wszedzie spiesze i obcasy by byly u mnie nie
          ekonomiczne :)
          pozdrawiam
          • kragmel Re: Ile macie wzrostu? 09.01.05, 19:00
            o a ja znów myślę tak: jakich bym obcasów nie założyła to i tak jestem mała,
            jeśli założę za wysokie to jak na szczudłach będę wyglądać dla postronnych
            obserwatorów.
            • kampysia Re: Ile macie wzrostu? 09.01.05, 19:08
              Takie 5-7cm jest akurat. Nogi nie bola, srodstopie sie nie meczy, na niezbyt
              intensywny dzien mozna zalozyc. Latwo sie w takich chodzi, mozna podbiegac. I
              tu chyba nie chodzi o to, zeby byc wyzsza (nikogo sie nie oszuka, co najwyzej
              widzi sie "z wysoka"), ale zeby jakas odmiane w swoim wygladzie zainicjowac...
              Okresowym metamorfozom mowie: tak!
            • Gość: madzi1 Re: Ile macie wzrostu? IP: *.acn.waw.pl 09.01.05, 19:49
              krag tez tak kiedys myslalam, ale jakos narazie mi przeszlo. tzn przeszlo mi w
              to lato jak kupilam sobie przesliczne sandalki na takiej ok 5cm szpileczce. 5
              cm jest jeszcze ok, nie czuje sie jak na szczudlach, ale na nasze polskie
              chodniki szpilki to nie jest dobry pomysl, wiec tym samym i tak baaardzo rzadko
              w nich chodze ;)
      • beautysleep Re: Ile macie wzrostu? 09.01.05, 19:51
        ja nie uważam 180 cm za problem... mam dokładnie 179cm... martwiłabym się
        jakbym miała 150... ;P
    • Gość: ivy Re: Ile macie wzrostu? IP: 80.51.90.* 09.01.05, 20:03
      ja mam 172 i jestem zadowolona, bo u mnie ten wzrost idzie glownie w nogi. od
      pasa w gore jestem raczej drobna. wydaje mi sie, ze nie wzrost jest wazny tylko
      proporcje ciala. no ale to tylko moje zdanie.
    • aniaa_23 Re: Ile macie wzrostu? 10.01.05, 12:46
      Jak sie nie ma co się lubi,
      to sie lubi co się ma!!
      Wolałabym mieć 173-175, a mam mniej. Nauczyłam się dostrzegać dobre strony
      niższego wzrostu: mam drobną budowę (ale bynajmniej nie chłopięcą); nie jestem
      za szeroka ani w biodrach, ani w ramionach, biust jest na swoim miejscu, nogi
      długie, szczupłe, niewielkie stopy (36-37)ale nie mam problemu ze znalezieniem
      szpileczek.
      A na obcasach zwłaszcza czuje sie super kobieco :)
    • keepersmaid Re: Ile macie wzrostu? 10.01.05, 14:13
      180 cm i mieszkam w kraju, ktorego mieszkancy sa statystycznie najnizsi w
      Europie i przy tym poludniowo-ciemni (a ja jestem jasna blondynka).
      Rewelacja :)
      • Gość: Mango Re:Do Misi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:15
        Misiu,ja też noszę ten przeklęty rozmiar butów, zatem muszę kupować to, co akurat jest, a nie to, co chcę. Może Ty wiesz kto produkuje butki z okrągłymi noskami ( na obcasach, oczywiście!), które pasują na takie stopy? Wszystkie o tym fasonie w rozmiarze 35 są za duże! :-((( Swoją drogą podniosłyście mnie na duchu. Myślałam, że jestem jedynym krasnalem na tym forum (158 cm). Pozdrawiam wszystkie malutkie i duże (ale tylko sympatyczne i życzliwe!)!
        • smee Re:Do Misi 10.01.05, 17:37
          Mango! Wiem, że bardzo małe i bardzo duże rozmiary butów produkuje firma Ryłko.
          Może u nich znajdziesz cos dla siebie? Na ich stronie internetowej (chyba
          www.rylko.pl) jest lista sklepów w całej Polsce (bo nie wiem z jakiego miasta
          jesteś). Mają naprawdę fajne modele. Acha, nie przejmuj się, że na tej ich
          stronce jest tak mało modeli (i w dodatku tak kiepsko je widać, że trudno
          ocenić) - w sklepie jest o wiele więcej. Pozdrawiam i życzę owocnych zakupów ;)
          • Gość: Mango Re:Do Misi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 19:06
            Mierzyłam wszystkie "ryłki" i wszystkie 35 o tym fasonie są o jakieś 1,5 cm za duże! Płakać mi się chciało! W całym Wrocławiu nie ma ani jednego pasującego na moje stopy buta. :-( Dzięki za podpowiedź.
          • Gość: lily Re:Do Misi IP: *.mos.gov.pl 12.01.05, 10:05
            Niestety Ryłko,podobnie jak większość producentów obuwia równo
            olewa "niewymiarowych" klientów.Ja przy wzroście 174 cm noszę buty 41
            i w sklepach obuwniczych czuję się poprostu jak upośledzona.Po rozsądnych
            cenach (poniżej 300) buty mogę kupić tylko w Bacie i But-S,a i to z trudem.
            Jeżeli chodzi o mój wzrost to bardzo go lubię i nie unikam wysokich obcasów.
            Taki wzrost pomaga czuć się pewnie i jest w wielu wypadkach bardzo wygodny
            (pomijając tramwaje)
        • Gość: mała Re:Do Mango IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:44
          Ja też mam 158 i wcale nie chciałabym więcej, co prawda mniej też nie.Nie czuję
          się też krasnalem.Jestem filigranowa i zgrabna.Mam męża o 30 cm wyższego. Nigdy,
          ale to nigdy nie chciałabym mieć wzrostu 180 cm, a to z powodu tego że wzrost
          ten jest jak najbardziej pożądany dla modelki, a le dla normalnej kobiety
          raczej nie.Proszę mnie źle nie zrozumieć nikogo nie chcę krytykować na wzrost
          się nie ma za dużego wpływu, ale przypomnijcie wybory miss, kiedy konferansjer
          jest o pół /co najmniej/ głowy niższy od pretendentek do tytułu - okropne.
          Podczas ostatnich wyborów miss Polonia I wicemiss zdobyła bardzo wysoka
          dziewczyna, która miała zbyt krótką sukienkę i wyglądała jakby pożyczyła ją od
          młodszej siostry.
          • Gość: little_lady Re:Do Mango IP: 195.205.241.* 12.01.05, 08:55
            Aniu, przez takie osoby jak Ty i Twoje myślenie, przez trzydzieści lat
            chorowałam na wzrost.
            Koniec z tym, dzięki moim Wspaniałym koleżankom z pracy, które na całe
            szczęście pokazały mi, jak bardzo się mylę i jak mylą się Ci, którzy "każą"
            ukrywać mi się w tłumie.
            Właśnie dlatego, ze jestem wysoka ukrywanie, ucieczka nic mi nie da, bo zawsze!
            będę się wyróżniać.
            Należy zatem wyeksponować, to co mam najlepszego.
    • Gość: zzzzzz Re: Ile macie wzrostu? IP: *.proton.net.pl / *.proton.net.pl 10.01.05, 19:17
      a ja mam 16 lat i 183cm wzrostu i zadnych szans na buty na obcasie,bo stopka nr
      43:/Ale za to buźkę ma ładną przynajmniej:P i to mnie troszkę pociesza,bo
      chłopaki i tak za mna ganiają,wcale nie po to,żeby mi
      dokuczać;)))...................................
      • Gość: madzi1 Re: Ile macie wzrostu? IP: *.acn.waw.pl 10.01.05, 19:37
        eee napewno jakis bucik na obcasie w rozmiarze 43 by sie znalazl :))) a zreszta
        kto by chodzil w obcasach jak wkolo tyle fajnych i wygodnych butow :)
        pozdrawiam
        • Gość: _monika_ Re: Ile macie wzrostu? IP: *.softel.elblag.pl 10.01.05, 20:06
          mam 174 cm wzrostu, nie czuje sie za wysoka.
          Lubie buty na obcasie, nie ograniczam sie, takie 10 cm tez mam ;)
    • Gość: elaa Re: Ile macie wzrostu? IP: *.autocom.pl 10.01.05, 21:59
      Ja mam 174 i chcialabym miec mniej. Nie zawsze moge sobie pozwolic na wysokie
      obcasy bo czasami krepuje mnie bycie ta najwyzsza. Ach, gdybym miala 165
      moglabym czesciej chodzic na 10 cm ....
      • calluna Re: Ile macie wzrostu? 11.01.05, 15:16
        Ja mam 172:) ale że trenuję taniec to obcasy musze nosic, a mój partner i tak
        jest wyższy:D::D:D:D:D
        • Gość: Nadia Re: Ile macie wzrostu? IP: *.aster.pl 11.01.05, 15:19
          166 cm
    • Gość: little_lady Re: Ile macie wzrostu? IP: 195.205.241.* 12.01.05, 08:34
      A ja mam 194cm i właśnie odkrywam satysfakcję i zadowolenie z chodzenia w
      butach na obcasach:-)
      Czego do tej pory mi sukcesywnie odmawiano, twierdząc, że jestem za wysoka;-(
      Dziewczyny, jeżeli Jesteście tak wysokie jak ja i macie z tego powodu
      kompleksy, to birzcie "byka" za rogi, głowa do góry i w świat,bo naprawdę warto!
      • ulala Re: Ile macie wzrostu? 12.01.05, 11:18
        moje 164 czasem wpędza mnie w poczucie niższości, kiedy idę z koleżanką lufą na
        obcasach, a z 2 strony jest wszystko ok, ten średni wzrost pasuje akurat i do
        wysokiego i do średniego faceta... :)
        • Gość: ng Re: Ile macie wzrostu? IP: *.devs.futuro.pl 12.01.05, 12:43
          mam 160 cm wzrostu a przy tym szczupłą sylwetkę (46 kg), jasne długie włosy,
          niebieskie oczy, i często chodzę na obcasach przez co wyglądam b.wiotko i
          zwiewnie. I to sie chlopcom podoba, nie ma co tego ukrywac. Natomiast - i nie
          pisze tego przez jakas zlosliwosc bo na prawde za stara juz jestem zeby takie
          detale jak wzrost obecnych tutaj forumowiczek mialby dla mnie jakies wieksze
          znaczenie - znam wiele dziewczyn duzo ode mnie wyzszych (poczawszy od bratowej
          na przyjaciolce konczac) ktore zawsze narezkaja na swoj wzrost oraz na to ze
          przy mnie czuja sie ogromniasto. To samo odczulam ja-kiedy stanelam obok swojej
          jeszcze niższej, b. kobiecej kolezanki - o kurcze, pomyslalam, cos tu nie gra.
          I zwarzyło mi to humor.
          • Gość: lily Re: Ile macie wzrostu? IP: *.mos.gov.pl 12.01.05, 13:24
            Jeśli ktoś ma kompleksy to będzie się źle czuł niezależnie od swojego wzrostu
            i wagi.Ja przy wzroście 174 jestem wyższa od koleżanek, ale niższa od mojego
            chłopaka,który ma 185.Myślę,że jesteśmy bardzo dobrze dobrani wzrostem
            (oczywiście nie tylko pod tym względem do siebie pasujemy),bo śmiesznie by
            wyglądało,gdyby tak wysoki facet był z dziewczyną 30 cm niższą.Niektórym to
            odpowiada,ale dla mnie śmieszny jest widok,kiedy dziewczyna sięga chłopakowi
            do ramienia - jak ojciec z córką:(
    • Gość: camelia Re: Ile macie wzrostu? IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 12.01.05, 14:18
      nie jestes krasnalem, ja mam 164 wiec cm wiecej nizTy i czuje sie z tym
      naprawde swietnie... male jest piekne:)) nie masz problemu z dobranie rozmiaru
      ubran czy butow!!!! no i oczywiscie nie musze sie martwic ze bede wyzsza od
      faceta ktorego poznam... wszystko zalezy od etgo jak na siebie sie spojrzy....
      zycze powodzenia !!!
      • Gość: Prosia Re: Ile macie wzrostu? IP: *.telnet / *.stanet.pl 12.01.05, 14:22
        A ja mam 154 cm wzrostu, noszę buty nr 35/36
    • Gość: Yolka Re: Ile macie wzrostu? IP: *.mtvk.pl 12.01.05, 15:47
      Ja mam 170cm. Czasem marzy mi sie 5 cm wiecej, ale ogolnie jestem zadowolona,
      bo dobrze mi i w 9-cm szpilkach, i na plaskich obcasach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka