Dodaj do ulubionych

haslo IWOSTIN :)

11.01.05, 09:05
mile kolezanki, co mozecie dobrego / zlego powiedziec na temat rodzimych
kosmetykow aptecznych Iwostin? bede wdzieczna za informacje wszelakie :).
szukalam w wyszkukiwarce, ale nie znalazlam watku tylko o iwostinie [hmm, moze
jest, jest tak, to przepraszam, nie bijcie ;)].

jestem zywo zainteresowana zakupieniem calej serii [poczawszy od kremu do rak,
a konczac na emulsji do ciala], a na razie mam tylko zel pod oczy [calkiem
mily, choc o tym, ze zmniejszyl chocby troche cienie pod oczami na razie
trudno mi sie wypowiadac, bo uzylam go raptem 4 razy].
Obserwuj wątek
    • magda-fl Re: haslo IWOSTIN :) 11.01.05, 09:33
      Polecam krem na noc z witaminami A, C i E (czy coś takiego). Niby jest gęstu i tłustawy, ale na twarzy świetnie się wchłania (mam mieszaną, trochę przesuszoną). Dobrze odżywia, lekko rozjaśnia - innym słowy buźka jest mięciutka, milutka i promieniejąca zdrowiem :)
      • charade Re: haslo IWOSTIN :) 11.01.05, 09:38
        Ja też polecam ten krem na noc, rewelka ! Używam też żelu do mycia twarzy
        Purritin, czy jakoś tak. Też bardzo dobry, nie wysusza. Na pewno powtórzę
        obydwa zakupy.
      • lunalovelight Re: haslo IWOSTIN :) 11.01.05, 09:38
        no wlasnie - ja tez mam cere mieszane, sklonna do przesuszen :).
        to ten?
        www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=24195&session=863fa646d60fad0b
        • charade Re: haslo IWOSTIN :) 11.01.05, 09:39
          Tak, to ten
          • lunalovelight Re: haslo IWOSTIN :) 11.01.05, 09:40
            a na marginesie - ceny iwostinu na esentii sa wyzsze o 4-5 zl w stusunku do
            aptek ;), jak zauwazylam.
        • Gość: kosmisia Re: haslo IWOSTIN :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 10:07
          lunalovelight napisała:

> no wlasnie - ja tez mam cere mieszane, sklonna do przesuszen :).
          > to ten?
          > www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=24195&session=863fa646d60fad0b

ja go uzywalam, b. dobry
    • colleen_1 Re: haslo IWOSTIN :) 11.01.05, 10:15
      Napisz do producenta z prosba do probki. Ja kiedys wypelnilam jakas ankiete czy
      cos na stronie producenta i teraz wysylaja mi probki jak tylko wyjdzie jakas
      nowosc. Ostatnio dostalam probki serii przeciwzmarszczkowej ;) oraz kremu na
      naczynka. Mialam tez probki kremow do rak, oba bardzo przyjemne ale nie moge
      zbyt duzo na ich temat napisac bo nie mialam calego opakowania.

Ja osobiscie lubie krem nawilzajacy z filtrem 20. Wg mnie jest lepszy od
      poprzednika z SPF15.

Chetnie tez poczytam dalsze opinie o innych kosmetykach z tej serii. :)
      • lunalovelight Re: haslo IWOSTIN :) 11.01.05, 10:29
        ha! tez wypelnilam ankiete :). co prawda probki raz na kwartal [wg iwostinu],
        ale zawsze cos :).
    • justa_79 Re: haslo IWOSTIN :) 11.01.05, 10:17
      krem nawilżający, ten bez filtrów, świetnie nawilża i jest bardzo lekki,
      wchłania się bez śladu.
    • justa_79 Re: haslo IWOSTIN :) 11.01.05, 10:20
      a miał ktoś krem na naczynka?

luna, a ten żel pod oczy dobrze nawilża? nie jest lepki?
      • lunalovelight Re: haslo IWOSTIN :) 11.01.05, 10:22
        mi jak na razie krem b. odpowiada i dobrze sie wchlania, wiec nie ma
        denerwujacego uczucia lepkosci :).
    • Gość: ania Re: haslo IWOSTIN :) IP: 157.25.152.* 11.01.05, 10:34
      Ja się nie dołączę do zachwytów nad kremem na noc (ten z lewo albo prawoskretną
      witaminą C ;-)). Owszem, fajnie sie wchłania, nieźle nawilża, problem w tym że
      krem 75 ml. za 33 złote (a dla mnie za polski krem to dużo) jest bardzo mało
      wydajny, nie starczy mi chyba nawet na miesiąc. Krem do rąk jest fajny,
      polecam, ale raczej na drugie opakowanie Iwostinów sie nie skuszę.
    • Gość: tuya a balsam do ciala? IP: *.pinnex.com.pl 11.01.05, 10:41
      Prosze o opinie
      • Gość: M Re: IWOSTIN debeściak!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 13:55
        teraz ja będę wydawać z siebie pean na cześć Iwostinu.
        Mój faworyt: nocny krem z lewoskrętną wit. C i E odżywczy. CUDO! Nawilża,
        odżywia, rano buźna gładka, wypoczęta... Nie należy przerażać się jego twardą,
        tłustą konsysytencją oraz połyskiem jaki daje na twarzy, bo poranne efekty są
        tego warte. Zresztą u mnie świecił się tylko na początku na stosowania (daaawno,
        jestem mu wierna już dłuuugo), a teraz się fajnie wchłania. bardzo fajnie
        nawilża również stosowany pod oczy, nie podrażnia.
        Dzienny nawilżający SPF 20 - fajny, leciutki, nie świeci się na twarzy jak
        większość preparatów chroniących przed słońcem. polecam. zastosowany pod oczy
        czasami powoduje pieczenie i łazawienie, ale to pewnie tylkowtedy, gdy dostanie
        się do oka, co jest normalne. Ogólnie fajny, delikatny i leciutki krem z dobrą
        ochroną.
        Nawilżający bez filtra na noc, bo bez filtra stosowałam. Dobry, ładnie się
        wchłania, ale zdecydowzanie lepiej mi robi ten z witaminami odżywczy (stara już
        jestem -35- to i potrzeby mam wieksze).
        kostka myjąca (mydło) hiperdelikatne, fajne nawet do twarzy - nie ściąga się po
        nim skóra.
        Żel purritin - rewelacyjny. Porównuję go z LRP Effaclarem - żelem, tylko LRP
        ładniej pachnie; zapach Purritinu może się nie podobać, choć mnie akurat nioe
        drżnił, asam żel i jego działanie oczyszczające są bardzo dobre.
        Niestety żel pod oczy to moim zdaniem niewypał. ładnie znosi obrzęki, tio
        prawda; jesli trzyma się go w lodówce i nałoży na zapuchnięte po spaniu oczka
        działa natychmiastowo - b. fajnie otwiera oczy. Niestety bardzo wysusza skórę.
        Tzn. powoduje napięcie skóry (lift), ale jednocześnie brak mu działania
        nawilżającego, niestety; a szkoda, bo działanie niwzelujące obrzeki ma
        znakomite, lepsze niż Hydraphase Yeux, który jest od niego trzykrotnie droższy...
        Ogólnie Iwostin polecam bardzo.
        A, jest jeszcze seria Elixine przeciwzamrszczkowa. Dla mnie (myślę że z racji
        wieku) zbyt delikatna, choć też nic nie brak tym preparatom. znam je z próbek i
        polecam ale dla dziewczyn w wieku 20-25 l. Później są zdecydowanie zbyt słabe.
        Krem na naczynka zaś to taki delikatny, wodnisty zielony fluid. Nawilża słabo,
        dla suchej cery może być niewystarczający. Ogolnie przyjemny w stosowaniu; nt
        skuteczności nic nie wiem, bo naczynka mi nie pękają, a z ciekawości zużyłąm
        kilka próbek. Uwaga: nie ma filtrów!!!
        Pozdrawiam i POLECAM Iwostinek całym sercem.
    • Gość: mimka Re: haslo IWOSTIN :) IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 11.01.05, 14:10
      Czy może mi ktos powiedziec ile wynosza koszty przesyłki z Esentii???
      • Gość: m Re: haslo IWOSTIN :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:20
        10 ZŁ BODAJŻE. Na stronie wszystko jest napisane. Ale tam jest drogo! i jeszcze
        te koszty przesylki...
        • Gość: mimka Re: haslo IWOSTIN :) IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 11.01.05, 21:39
          matko aż 10zł! nieźle to sobie wymyślili...to juz lepiej kupić w 'normalnej'
          aptece:)pozdrawiam!!!
    • ulapa Re: haslo IWOSTIN :) 11.01.05, 14:42
      Czy może mi ktoś podać adres strony do producenta Ivostin
      • lilka.k Re: haslo IWOSTIN :) 11.01.05, 14:44
        Nie Ivostin tylko Iwostin,
        www.iwostin.pl/intro.mainredir_.html
    • lunalovelight Re: haslo IWOSTIN :) 11.01.05, 16:03
      za wasza rada nabylam krem na noc, z witaminami C i E. dzis zaczynam testowanie :)
      • Gość: ania Re: haslo IWOSTIN :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 20:30
        A czy krem na noc z witaminami będzie się nadawał do cery tłustej
        (umiarkowanie)? Dzięki za odp.
        • Gość: M Krem na noc Iwostin z lewoskrętną wit. C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:18
          ten krem na stricte tłustą cerę może być za tłusty. Ja mam mieszaną i jest OK.
          BARDZO OK!!!
          Musisz poprosić o próbki w aptece. To bardzo dobry krem, ale zawsze najlepiej
          popróbowac - każdemu co innego służy
          • lunalovelight Re: Krem na noc Iwostin z lewoskrętną wit. C 11.01.05, 21:33
            mi tez sie wydaje, ze na tlusta bedzie za 'bogaty'. wlasnie siedze sobie, ja i
            moja mieszana cera, i rozkoszuje sie nowym kremem. gdybym tylko jeszcze
            wiedziala, czemu do cholery ta witamina C w kremie jest lewoskretna i co to
            oznacza [w sensie, jak to sie ma do dzialania na skorze]...;)
            • justa_79 Re: Krem na noc Iwostin z lewoskrętną wit. C 12.01.05, 11:22
              www.wizaz.pl/witaminy_i_kosmetyki_wit_c.php
              • lunalovelight Re: Krem na noc Iwostin z lewoskrętną wit. C 12.01.05, 11:28
                dzieki, justa :)
            • zuzaba Re: Krem na noc Iwostin z lewoskrętną wit. C 13.01.05, 14:21
              Lewoskrętność to właściwość chemiczna określająca, w którą stronę dany związek
              skręci płaszczyznę przechodzącego przez niego spolaryzowanego światła.
              Pewne związki występują w odmianach prawo i lewo skrętnych, ale tylko jedna z
              nich jest aktywna chemicznie i tak jest też w przypadku wit.C. Odmiana
              prawoskrętna jest prawie nieprzyswajana przez organizm.
    • lunalovelight a krem na dzien? 12.01.05, 10:12
      chyba jednak nabede cala serie ;).
      wlasnie - ktory krem na dzien sobie chwalilyscie?
    • Gość: Kamila Re: haslo IWOSTIN :) - żel nawilżający IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 10:23
      Ja wam natomiast nie polecam żelu nawilżającego tej firmy. Według mnie nie
      nawilża, bardzo kiepsko się wchłania, maże się niemiłosiernie jak na żel, no i
      ten okropny bury kolorek. Zero plusów.
      Potwierdzam że krem na dzień jest dobry.
      • Gość: Kamila Re: haslo IWOSTIN :) - żel nawilżający IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 10:25
        Chodzi o żel do twarzy :-).
        • Gość: y5y Re: haslo IWOSTIN :) - żel nawilżający IP: *.devs.futuro.pl 12.01.05, 11:18
          miałam kilka produktów Iwostinu i rzeczywiscie - zel pod oczy nie nawilzal
          skory, wręcz przeciwnie więc zrezygnowałam z tego interesu, krem na dzień SPF
          15 nawilżał b. miernie, więc zanim go smarowałam wcześniej kładłam bogatszy
          krem z LRP (moj kosmetyczny faworyt), za to krem tłusty na zimę okazał się o
          dziwo dobry. Zadawalająco nawilża, natłuszcza. mróz sie nie ima, no ale przy
          takiej zimie trudno tak na 100% stwierdzić. Używam go na noc i na dzień (oprócz
          policzków)
    • Gość: ancymonka Re: haslo IWOSTIN :) IP: 195.116.95.* 12.01.05, 13:12
      Ja w tej chwili używam trzech specyfików z serii Purritin - żelu do mycia
      twarzy, żelu na dzień i kremu na noc.
      Mam bardzo tłustą cerę i przyznać muszę, że rzeczywiście cera mi się
      przetłuszcza mniej - nawet, jak zapomnę dzień czy dwa użyć jednego bądź
      drugiego kremu.
      Aż jestem zdziwiona...
    • lunalovelight i jeszcze... 13.01.05, 08:00
      was pomolestuje :).
      miala ktoras emulsje do ciala? dobrze sie wchlania?
    • sitc Re: haslo IWOSTIN :) 13.01.05, 16:07
      Mam krem nawilżający ten bez filtrów, mam dość przesuszającą się skórę i jak
      dla mnie jest absolutnie niewystarczający, nawilża kiepściutko, może sprawdzi
      się u kogoś z cerą tłustą lub mieszaną, ja przez niego trochę zraziłam sie do
      tej firmy :/
      • justa_79 Re: haslo IWOSTIN :) 13.01.05, 16:13
        do mieszanej jest OK :) nawilża dobrze, nie jakoś rewelacyjnie. no i duży plus
        za wchłanianie bez śladu. do suchej może być rzeczywiście za lekki.
        • Gość: Ewelina Re: haslo IWOSTIN :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:27
          Jestem bardzo zadowolona z produktów Iwostinu.
          Używam mleczka do demakijażu, kremu półtłustego (idealny na tę porę roku dla
          mnie) kremu na naczynka i kremu na noc z wit. C i E.
          Mam bardzo delikatna cerę , po większości kremach miałam beznadziejne czerwone
          plamki na twarzy.. aż w końcu dermatolog polecił mi krem iwostin.
          A jeżeli ktoś nie jest przekonany to warto wejść na ich stronkę i wypełnić
          ankietę a oni przyślą próbki wybranych produktów. W każdym razie ja dostałam..
          Takie roziązanie jest bardzo dobre.. gdyby wszyscy ofiarowali swoje próbki
          kobiety nie miałyby problemu z pełną półką kremów których nie urzywają :)
      • Gość: jagapie IWOSTIN-nawilzajacy IP: *.stacje.agora.pl 13.01.05, 17:29
        przyłaczam się do głosów krytycznych o kremie nawilżającym tej firmy.
        próbowałam i tego w tubce, i w pudełku (po prostu większa pojemność).
        początkoqwo wydawał się fajny, ale po dłuższym uzytkowaniu stwierdzam, że krem:
        1. zdecydowanie za wodnisty
        2. zostawia lekko sztuczny film
        3. zadna rewelacja dla cery tłustej wrażliwej.
        zdecydowanie lepiej działają nawilżając wody termalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka