Dodaj do ulubionych

PUE logowanie

26.06.24, 20:37
od pn walcze z zalogowaniem sie do PUE, login prawidlowy, haslo prawidlowe (bardzo rzadko uzywam), koniec koncow kliknelam ' nie pamietam hasla', mial dojsc sms na telefon, nie doszedl, przy rejestracji 6 lat temu, urzedniczka nie widziala problemu z moim lokalnym nr telefonu

wczoraj napisalam maila na podany adres 'pz pomoc', co mam w takim przypadku zrobic (nowy profil, rozmowa online z urzednikiem) dostalam odp z automatu, ze mam kliknac w link, wygenrowac token itd

i od kilku godzin probuje wejsc na strone z linku podanego w mailu i mam taki rezultat

uprzedzajac, proba byla na 3 kompach,komorce tablecie, zmieniane proxy, sciagniete zapory i inne cuda

ktoras miala taki przypadek? czy mam czekac do poznej nocy w PL az ruch sie zmniejszy, serwery zrestartuja?
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: PUE logowanie 26.06.24, 20:44
      Niedawno odświeżałam profil zaufany, tez miała problemy z logowaniem (z mojej winy, naprawdę zapomniałam hasła). Wysłałam maila, dostałam automatyczną odpowiedź z linkiem do tokena. Ale token miał przyjśc (i przyszedł) na maila, nie sms (a też gapiłam się w telefon)
      • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:03
        na maila z prosba co mam zrobic w takim przypadku (brak sms z kodem do zmiany hasla) dostalam taka odp

Szanowny Użytkowniku,
        w systemie zarejestrowaliśmy zgłoszenie Wniosek o usługę nr: .
        Ta wiadomość została wygenerowana automatycznie. Prosimy na nią nie odpowiadać.

Status zgłoszenia możesz śledzić klikając w LINK.
        Po przejściu na stronę:

kliknij „Wygeneruj token dostępu do zgłoszenia”,
        przepisz token otrzymany mailem
        kliknij „Login”,
        klikając w Akcje w prawym górnym rogu możesz Ponaglić lub Sprostować zgłoszenie.

Ze względów bezpieczeństwa token jest jednorazowy i ważny przez 30 minut od wygenerowania.
        Abyś mógł zalogować się po tym czasie, wygeneruj token ponownie.

i po kliknieciu w link jest jak na zalaczonej focie, wg moich fachowcow, problem jest po stronie gov wiec sie dopytuje, czy tez mieliscie takie cyrki
        • chococaffe Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:06
          dokładnie taki mail dostałam. Kliknełam w link a token przyszedł mailem - nie sms. Przepisałam i zadziałało (ta strona do wpisywania tokenu była inna niż głowna tak niebieskawa "dosowska" w stylu)
          • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:08
            jak klikam w link to po kilku minutach 'krecenia' jest komunikat "blad wczytywania strony"
            • chococaffe Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:12
              to mi się otworzył (i była ta strona z okienkiem na token, który przyszedł mailem). Ja bym spróbowała póxniej, może jakieś zakłocenia lub obciążenie serwera. Ale dostałam dokładnie taki sam email, kropka, w kropkę i zadziałało.
              • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:19
                to sprobuje ciemna noca w PL a jak nie to jak nizej pisala damartyn, bede sie umawiac na ewizyte, to nie jest nic bardzo pilnego
    • kochamruskieileniwe Re: PUE logowanie 26.06.24, 20:48
      O jaką instytucję Ci chodzi? PUE z Zusem mi się tylko kojarzy. Dziś się tam logowalam bez kłopotu.
      Ale pewnie nie o to Ci chodzi..

Ostatnio musiałam coś kilkikac aby przedłużyć profil zaufany...

• mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 20:59
        chodzi wlasnie o zus, za kazdym proba logowania - 'bledne dane', wyprobowalam wszystkie opcje jakie mialam, w koncu wnioskowalam o zmiane hasla, dostalam maila z linikiem, mial dojsc sms z kodem, nie doszedl i teraz jestem w .... bo stare haslo juz na bank nie dziala a link, do tokenu rowniez nie
        • chococaffe Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:07
          mysiulek - mial dojśc mailem nie sms
          • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:12
            nie, kod do weryfikacji mial dojsc sms, wyraznie bylo napisane

dostalam maila z linkiem, gdzie mialam wpisac mail i pesel i cisza
        • no_name33 Re: PUE logowanie 26.06.24, 23:08
          mysiulek08 napisała:

> chodzi wlasnie o zus, za kazdym proba logowania - 'bledne dane', wyprobowalam w
          > szystkie opcje jakie mialam, w koncu wnioskowalam o zmiane hasla, dostalam mail

Wpisujesz 10-cyfrowy login?
          • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 23:10
            tak i login i maila i uzytkownika, kazda kombinacje
            i do pue i pz

ale juz niewazne, bede umawiac sie na ewizyte
    • iwles Re: PUE logowanie 26.06.24, 20:51
      To znaczy w ogóle nie mozesz sie zalogować na profil zaufany?
      Spróbuj na IKP?
      • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:00
        nie, w ogole sie nie moge zalogowac, na IKP rowniez, a kiedys tam logowalam sie bez problemu
        • iwles Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:03

Może wygasła ci waznosc profilu zaufanego?
          Niedawno musiałam odświeżać (nie pamiętam po ilu, chyba po 3 latach)
          • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:04
            to, ze wygasla to pewne ale wg instrukcji mialam wejsc na profil i go odwiezyc, co mi sie nie udalo, gdyz jak wyzej..
            • hrasier_2 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:07
              To załóż nowe konto i hasło. I przez bankowość najłatwiej.
              • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:15
                wiesz co, spadaj ze swoimi nieuzytecznymi dla mnie radami, ok?
        • alicia033 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:05
          mysiulek08 napisała:

> nie, w ogole sie nie moge zalogowac, na IKP rowniez, a kiedys tam logowalam sie
          > bez problemu

a nie wygasł ci właśnie profil zaufany? Bo on jest czasowy i jak go za wczasu nie odnowisz, to tracisz dostęp.
          • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:07
            pisze wyzej ze raczej wygasl, ale wg instrukcji mialam sie zalogowac i odwiezyc
            • iwles Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:11

Nie, jeśli nie zdążyłaś odnowić w jakimś czasie, to konto wygasa i musisz założyć nowe (profil zaufany).
              • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:15
                o i to moze byc odpowiedz na moj problem, skoro konto wygaslo i nie mozna odwiezyc po zalogowaniu
                • zosia_1 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:21
                  Można odnowić profil logując die przez bank
                  • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:28
                    nie mam polskiego konta bankowego, gdybym miala nie byloby tematu
              • z_lasu Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:32
                > jeśli nie zdążyłaś odnowić w jakimś czasie, to konto wygasa i musisz założyć nowe

Może to kwestia "jakiegoś czasu", ale moim rodzicom profil zaufany wygasł i jak najbardziej dało się zalogować na konto. Co więcej, rodzice usłyszeli w urzędzie, że jest to jedyna słuszna droga, urząd nic nie może zrobić, mają się zalogować na konto i tam kliknąć wniosek. Przyjęłam z niedowierzaniem, ale o dziwo zalogowałam się. Tak, na pewno profil zaufany im wcześniej wygasł.
                • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:46
                  tak zrozumialam, ze mam sie zologowac i odnowic ale NIE moge sie zalogowac, tak jakby profil nie istnial a logowalam sie juz 'jakis czas temu'

w moim trzecim swiecie mam 'clave unica' nic nie wygasa, dziala od lat bez zarzutu a przypomnienie o odnowieniu podpisu elektronicznego przychodzi na maila, sms i whatsappa, nie da sie nie zauwazyc
                  • z_lasu Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:52
                    A ja zrozumiałam z czym masz problem, polemizuję tylko z poglądem, że po wygaśnięciu profilu zaufanego nie da się zalogować na konto. Otóż da się, a nawet należy, więc Twój problem nie wynika z faktu automatycznego wygaśnięcia profilu.
                    • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:55
                      ja tez zrozumialam na co odpowiadasz smile tylko mi sie nie udalo zalogowac zeby przedluzyc
                    • iwles Re: PUE logowanie 27.06.24, 06:02

Widocznie twoi rodzice nie muszą logować się do EPUE przez profil zaufany.
                      • z_lasu Re: PUE logowanie 27.06.24, 08:32
                        Fakt, mają ustawione logowanie użytkownikiem.
    • abecadlowa1 Re: PUE logowanie 26.06.24, 20:52
      Masz 4 różne opcje logowania: przez login i hasło, profil zaufany, podpis elektroniczny, bankowość internetową. Podpisu kwalifikowanego możesz nie mieć ale pozostałe opcje są możliwe. Wypróbowałaś wszystkie?
      • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 20:57
        przez login i haslo, profil zaufany, inne opcje nie sa dla mnie dostepne

chcialam tylko odzyskac haslo, bo juz zwatpilam i we wlasna pamiec i zapiski
        • hrasier_2 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:09
          To masz problem. Jak Ci napisała przez bankowość.
          • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:16
            no mam i probuje go rozwiazac
    • rodzina_rutowatych88 Re: PUE logowanie 26.06.24, 20:52
      Własnie poddałam się przy zakładaniu konta mojej mamie.
      • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:00
        ale ja mam konto
    • cranberries1983 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:02
      restart przegląrarki sprobuj
      • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:06
        to bylo pierwsze co zrobilam, plus inne przegladarki (nawet maca odpalilam), inne kompy, zmiana proxy, zdjecie blokad,
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:08
        raczej wyczyszczenie ciastek
        • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:19
          tez bylo
    • damartyn Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:09
      Jeśli to nie jest pilne na już, to umow się na e-wizytę na najbliższy termin. Bez znaczenia w jakiej placówce ZUS, a i nie umawiaj się dla zagranicznych petentów , bo tam są długie terminy, a tu w krajowej pewnie znajdziesz jakąś wolną godzinę już jutro, pojutrze. Jak masz login, to pani cię wszystko odblokuje. E- wizyta jest opisana na stronie ZUS. Korzystałam w tym roku już kilka razy i to jest najlepszy kontakt z nimi w różnych sprawach..
      • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:18
        ok, dzieki smile
        nie jest pilne

mam login, mam uzytkownika, haslo tylko cos nie dziala
    • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:20
      temat juz zakonczony, zrobie jak radzi damartyn

dzieki za odzew smile
      • damartyn Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:21
        Dodam tylko , że też min. odblokowywaliśmy konto.
        • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 21:29
          nie wiem czy mam zablokowane czy juz nie dziala ale to juz sie wyjasni

jeszcze raz dzieki!
    • dwa_kubki_herbaty Re: PUE logowanie 26.06.24, 22:35
      A z pół roku temu nie należało odświeżyć logowania i coś kliknąć, bo zawieszą?
      Pamiętam, że wchodziłam i klikałam coś.
    • no_name33 Re: PUE logowanie 26.06.24, 23:04
      W ogóle to gdzie się chcesz zalogować. Najpierw piszesz PUE, potem pz pomoc, czyli profil zaufany.
      Dwie różne strony. Oczywiście można zalogować się do PUE przy pomocy profilu zaufanego, ale jeśli jest problem, to ja bym próbowali wejść bezpośrednio, poginęliby hasłem, a nie naokoło za pomocą innej platformy.
      • mysiulek08 Re: PUE logowanie 26.06.24, 23:16
        nie udalo sie do pue to probowalam do pz
        • engine8t Re: PUE logowanie 27.06.24, 00:53
          mysiulek08 napisała:

> nie udalo sie do pue to probowalam do pz
          >

Ja sie loguje z USA do ZUSa przez profil zaufany bez problemow.
          • mysiulek08 Re: PUE logowanie 27.06.24, 05:41
            ok, to kupuje bilet gdziekolwiek w usa, zeby sie bez problemu zalogowac do pz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka