Dodaj do ulubionych

kosmetyki a ciaza!

IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.05, 11:55
dziewczyny jakich kosmetykow uzywalyscie bedac w ciazy???cos na rozstepy???od
ktorego miesiaca zaczelyscie uzywac???co mozecie polecic???no i co po ciazy
z "troszke"rozciagnietym brzuszkiem???dziekuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mamabruna Re: kosmetyki a ciaza! 12.01.05, 12:27
      Ja używałam fissanu, tani, bardzo skuteczny. nie mam ani jednego rozstępu!!
      polecam
      • justa_79 Re: kosmetyki a ciaza! 12.01.05, 12:32
        to, że nie masz ani jednego rozstępu nie musi być wynikiem stosowania fissanu,
        a np. predyspozycji.
      • ruda_80 Re: kosmetyki a ciaza! 12.01.05, 12:48
        Samam mamą nie jestem, ale moja przyjaciółka używała także fissanu i nie ma
        rozstępów
    • Gość: Marta Re: kosmetyki a ciaza! IP: *.tvp.pl 13.01.05, 09:57
      Ja używałam kosmetyków Mustela dla kobiet w ciąży. Nie są najtańsze ale
      skuteczne. Maja krem na rozstępy, do biustu, żale kojące dla opuchniętych nóg i
      mleczka nawilżające. Ja używałam tylko podwójnie działającego kremu na rozstępy
      (250 ml około 90 zł). Nie są tak tłuste jak Fissan, Gerber i łatwiej się
      wchłaniają.
      Marta
      • Gość: gocha500 Re: kosmetyki a ciaza! IP: 193.151.48.* 13.01.05, 10:06
        a ile ten fissan kosztuje?????
        • Gość: martka Re: kosmetyki a ciaza! IP: *.238.103.185.adsl.inetia.pl 13.01.05, 10:30
          Ja używałam vichy przeciwko rozstępom - taki w tubie, żel do biustu i
          obowiązkowo, codziennie nawilżające mleczka do ciała, plus na uda ujędrniające,
          plus odpowiednia dieta ( ograniczenie słodyczy). Może to zależy od
          predyspozycji, ale ja po 2 ciążach nie mam ani jednego rozstępu. Kremów
          używałam od 4 miesiąca, a około 5 miesiąca po porodzie polecam ćwiczenia -
          fitness, siłownia. Życzę wytrwałości.
        • mamabruna Re: kosmetyki a ciaza! 13.01.05, 10:41
          fissan kosztuje chyba ok 12 zł.
    • t.nina Re: kosmetyki a ciaza! 13.01.05, 10:43
      Z własnego doświadczenia coś dodam.

Obecnie jestem w 34 tygodniu drugiej ciąży. Nie wiem czym są rozstępy na mojej
      skórze ani czym jest obwisła skóra, ale widziałam na prawdę dużo zmasakrowanych
      brzuchów koleżanek. Stwierdzam, że nie ma żadnej reguły. To czy będziesz
      stosowała krem za 15zł czy 150zł nie ma większego znaczenia. Ważne jest, byś
      skórę regularnie natłuszczała, nawilżała i dbała i nią częściej i więcej niż
      normalnie. Nawet kilka razy dziennie możesz się smarować, nie zaszkodzi. Nie
      zaszkodzi również najzwyklejsza oliwka dla dzieci. Ponadto należy pamiętać, że
      ciąża to nie tylko brzuch w okolicach pępka, ale wszystkie miejsca, gdzie
      odkłada się tkanka tłuszczowa oraz piersi. A skoro już jestem przy temacie
      tłuszczyku. Hmmmm, mam dość radykalny pogląd. Od ciąży rośnie brzuch, a d... z
      obżarstwa i temuż należy zapobiegać. Im większy przyrost wagi, tym większe
      ryzyko rozstępów, prócz brzucha na pośladkach, udach.
      Oczywiście predyspozycje genetyczne też mają znaczenie, jeśli np. Twoja mama ma
      rozstępy możesz czuć się zagrożona. Powinno Cię to jednak zdopingować w
      dbałości o ciałko.

O ile w pierwszej ciąży stosowałam głównie Gerbera, to w obecnej jeszcze nie
      zużyłam 1 tubki tegoż kremu, gdyż używam najzwyklejszego balsamu do ciała
      Garnier, za to kilka razy dziennie od początku ciąży. Czy ciąża czy nie brzuch
      smaruję (jak całe ciało), a w momencie jak stawał się większy robię to częściej
      i intensywniej.

Podrawiam, mama bez rozstępów
    • Gość: kajoa Re: kosmetyki a ciaza! IP: *.acn.waw.pl 13.01.05, 12:27
      Witam. Mam dwójkę dzieci i ani jednego rozstępu a w każdej ciąży przytyłam 27-
      30kg. Ale z moich doświadczeń wynika że rozstępy zależne są od predyspozycji. W
      pierwszej ciąży używałam Fissanu wieczorem (jak nie zapomniałam) a rano po
      prysznicu w wilgotną skórę wcierałam oliwkę dla dzieci. W drugiej ciąży nie
      smarowałam się niczym oprócz oliwki i to tylko jak nie zapominałam a to zdażało
      się często. Aha, moja mama po dwóch ciążach i tyciu ok.30kg przy każdej też nie
      ma ani jednego rozstępu. Więc tu geny były mi przychylne:-) Sądzę że nie ma co
      się porywać na strasznie drogie specyfiki - Fissan, oliwka. Powinno być OK. A
      co do tego kiedy zacząć to na wszystkich specyfikach przeciwdziałających
      rozstępom zalecają używanie od 3-4 m-ca ciąży. Za to oliwkę możesz stostować w
      każdym momencie.Pozdrawiam.
    • Gość: elżbieta Re: kosmetyki a ciaza! IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:36
      Słyszałam od mojej masażystki, że najlepszym sposobem na zapobiegnięcie i
      zmniejszenie rozstępów jest wsmarowywanie oliwki oraz innych specyfików
      zawierających oliwkę (balsamów czy płynów pod prysznic itp.). Nie jestem pewna
      ale wydaje mi się że dotyczyło to również cellulitisu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka