Dodaj do ulubionych

krem naturalny

IP: *.2city.net 22.01.05, 22:48
chcialabym kupic na naturalnych skladnikach krem.Czy Vichy jest takim kremem?
Jest na bazie wody termalnej ze żródeł.Moze znacie inne firmy.Przecież się
czymś musicie smarować rano.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: krem naturalny IP: *.2city.net 22.01.05, 23:45
      jak zawsze idioci i pajace
    • justa_79 Re: krem naturalny 24.01.05, 12:24
      kosmetyków naturalnych szukaj raczej w sklepach zielarskich. Floslek, Farmona,
      Femi, Smooth, Lawendowe Pole, Lakshmi, Dr. Hauschka.
      • bibulina Re: krem naturalny 24.01.05, 12:34
        Krem regeneracyjny z białej glinki Argiletz - to chyba naturalny krem.
        • Gość: Aneta Re: krem naturalny IP: *.aster.pl 19.05.05, 10:23
          I do tego bardzo dobry.
    • modern_witch Re: krem naturalny 24.01.05, 18:56
      jak chcesz cos super naturalnego to w sklepach ze zdrowa zywnoscia mozna kupic
      naturalne maslo karite, z tym ze to raczej na noc. kiedys mialam, polecany byl
      tez do smarowania na noc wlosów, pare razy sie zdecydowalam (jak mój wyjeżdżal,
      oczywiscie), wlosy zaraz po byly oczywiscie tragicznie tluste, ale rano po
      myciu ladnie sie blyszczaly.buzia też była rano ładna. natomiast na dzień są
      dobre naturalne kremy z glinka zieloną, można je czasem kupic na targach
      medycyny naturalnej, ktore sie odbywaja chyba nie tylko w warszawie. mialam
      gdzies ulotke, jak znajde, to jeszcze sie odezwe - bo oczywiscie firmy nie
      pamietam, tylko pamietam ze sprzedaje je taka blond pani w srednim wieku, ktora
      je chyba w ogóle opracowała. w zielonych opakowaniach są, niedrogie, nie
      potrzeba też po nich fluidu, bo poprawiaja koloryt cery.
      pozdr. agni
      • Gość: fifi Re: krem naturalny IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 25.01.05, 12:51
        Ja rowniez uzywam kremu maslo kakaowe marki Ziaja, jestem bardzo zadowolona,
        mam po nim sliczna zdrowa cere. Ale nie przyszlo mi do glowy uzywac go do
        wlosow !!! Musze sprobowac.
        • Gość: agni Re: krem naturalny IP: *.chello.pl 25.01.05, 20:26
          to nie był krem masło kakaowe! to było czyste maslo karite-to jest cos innego,
          wyciag z drzewa masłowego jeszcze na to mówią i on był 100-procentowy, nic tam
          poza tym nie było. dziwna, trochę woskowata substancja, trzeba ja było rozgrzać
          w dłoni przez użyciem. na twarzy sie swiecil, więc tylko na noc byl dobry i
          napisali na nim, ze moze tez byc odzywka do wlosów. raz mi sie tylko takie cos
          udalo kupic, ale w sklepach ze zdrowa zywnoscia bywa. trzeba tylko pytac o 100-
          procentowe maslo karite, nie krem z maslem karite, bo to co innego. a maslo
          kakaowe to jeszcze inna rzecz...
          pozdr. agni (modern witch)
          • Gość: agni Re: krem naturalny IP: *.chello.pl 25.01.05, 20:36
            dawno temu, jak jeszcze kupowalismy "wegetariański świat" to często krem karite
            był reklamowany na odwrocie...ale nie wiem czy nadal jest...
          • Gość: primavera Re: krem naturalny IP: *.chello.pl 26.01.05, 10:34
            Czyste maslo karite mozna kupic w sklepach L'Occitane, poza tym produkuje je
            tez Home Institut (na esentii na przyklad). Maslo karite inaczej nazywa sie
            maslo shea, a w skladzie wystepuje jako butyrospermum parkii.
      • justa_79 Re: krem naturalny 25.01.05, 12:56
        agni, to może mówisz właśnie o kremach Smooth, one są m.in. z zieloną glinką.
        ale jak dla mnie za tłuste i za gęste.

fifi, masło kakaowe Ziaji to akurat zły przykład, bo większość składu to ropa
        naftowa i zatykacze porów. i również gęsty i tłusty.
        • Gość: agni Re: krem naturalny IP: *.chello.pl 25.01.05, 20:31
          justa, mozliwe, ze tak sie nazywają, nie wiem... moj byl do cery mieszanej i
          leciuteńki był, wcale nie tlusty...odcien mial kawy z mlekiem i czulo sie tę
          glinkę czasem np jak sie usta tez nim maznelo, to tak jakby odrobine...no
          wlasnie gliny sie czulo, nie mowie ze zgrzytalo w zębach, ale czulo sie ze
          glinka w tym jest...
          nie znalazlam ulotki...ale jak chcecie, to jak tylko bede na następnych targach
          medycyny naturalnej to sprawdze wszystko i moge osobny wątek o nich
          założyc...chcecie? bo chyba warto...ja teraz z przyczyn koleżeńskich ciągle na
          avonie jadę, ale tamten krem milutko wspominam...
          • justa_79 Re: krem naturalny 26.01.05, 11:28
            agni, pewnie, że napisz. ja miałam 2 próbki, jeden z glinką, drugi z
            rokitnikiem bodajże, i oba były właśnie takie gęste i tłuste. ale jeśli mają
            coś lżejszego do mieszanej, to może i ja skorzystam. u nas też na targach
            często bywają. a skoro na targi chodzisz, to może i u Ciebie się wystawia firma
            Gulivere - mają świetne targi węglikowe do stóp, a i kremy też fajne. ciekawe
            rozwiązania dot. opakowań.
    • Gość: justy Re: krem naturalny IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 24.01.05, 23:23
      vichy absolutnie nie należy do kosmetyków naturalnych.
      z marek dotychczas nie wymienionych możnaby dorzucić część kosmetyków Apotheker
      Scheller
      • kasias35 Re: krem naturalny 25.01.05, 09:57
        Kremy naturalne? Prawie każdy ma max 1-3% składników naturalnych reszta to
        woda, konserwanty i emulgatory itd. Znaleźć naprawdę naturalne to sztuka :( Na
        targach medycyny naturalnej znalazłam Dermese- rzeczywiście bez konserwantów i
        całej tej chemii- sprawdziłam i działa super.
        Inna firma miała kosmetyki z zielonej glinki ale akurat podeszła dziewczyna
        która dostała na to uczulenia- posłuchałam i zrezygnowałam, bo też mam
        skłonności do alergii i wolałam nie ryzykować.Dobrym miejscem na szukanie tego
        typu kosmetyków są różnego rodzaju zielarnie, sklepy ze zdrową żywnością itp.
        Co do Vichy to podciągam- do naturalnych to im jeszcze duużo brakuje.
        • justa_79 Re: krem naturalny 25.01.05, 11:03
          nie zawsze 1-3% to max. składników naturalnych. miałam w ręce takie kosmetyki,
          gdzie w składzie było z 90% składników naturalnych (chodzi mi o proporcje
          liczby składników, a nie wagowe, bo to wiadomo, że baza kremu zajmuje wagowo
          najwięcej).
          • Gość: Paula Ciekawy wątek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 09:51
            Sama przychylam się do pytania, tyle ostatnio mowy o destruktywnych działaniach
            kosmetyków, że aż miło posłuchać jakie mamy naturalne kremy.

Do Agni jak będziesz coś wiedziała na temat tego kremu to napisz na forum.

Dzięki.
            • kraxa Re: Ciekawy wątek... 26.01.05, 10:47
              DR Hauschka, Logona(www.bionatura.pl), www.ekologiczny.pl, sklep green planet w
              sieci. Na esentii mozna kupic maslo Karite- uzywam do stóp, wlosów, lokci,
              czasami na twarz- doskonaly, zadnej chemii. Sa takie kosmetyki, tylko trzeba
              CHCIEC poszukac...
              • pitipel Re: Ciekawy wątek... 19.05.05, 09:40
                weleda
        • Gość: arbuzunia targi medycyny naturalnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:07
          czy ktoś ma o nich jakieś informacje?
          • justa_79 Re: targi medycyny naturalnej 19.05.05, 10:17
            to zależy, w jakim mieście. w Trójmieście są prawie co miesiąc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka